6 yılllık evlilik...7 ye varırmı sizce???

Allah yar ve yardımcın olsun arkadasım, çocuklarda işin içnde olunca iş oldukça zorlaşıyor, bir uzmana kendi kararınızı almak adına danıssanız mümkün mü?

Allah razı olsun canım,uzman yardımı almak isteyeceğini hiç sanmıyorum açıkcası,çünkü kendini her konuda olduğu gibi evlilik konusundada uzman sanan bir zavallı o,ona göre bizim hiç sorunumuz yok,kavga anında bile bana bak ne hale getirdin bir para meselesini,değermi,başka ne sorunumuz vardıki bizim diyodu:)

böyle bir adamla bunca hatadan sonra evli kalacaksın deseler güler geçerdim... evet insan kendi mutluluğunu evlatlarının mutluluğu için feda edebiliyormuş meğer...babam çok çekilmez bir adam değildi en azından benimki kadar ama annemi üzdüğü dönemler de oldu,ben o zamanlarda anneme neden çekiyorsun bu adamı,değermi derdimde sizin için derdi meğerse ne kadarda dolu bircümleymiş cevabı(

Gerçekten üzüldüm yaşadıklarınıza Allah yardımcınız olsun ... en çokta yavrularınıza üzüldüm kıyamam onlara en masum günahsız onlar Allah sabır versin diyebilirim sadece aslında çekilmez böyle bir adam evliliğiniz kangren olmuş diyeceğim ama bir anne olarak yuvanı yıkmak istememeni çok iyi anlıyorum hak veriyorum ama kaç yıl daha böyle gider ki herşeyi yaşattı bana çok üzdü diyosun bundan sonra evliliğin devamı için yapacağın sağır dilsiz kör olup onun yaptıklarını görmezden geleceksin yada kendine ayrı bir yol çizeceksin:26:

Allah yardımcın olsun. insanın içini soğutması çok zor bilirim. birike birike gelmiş bazı şeyler bugünlee. inşallah şu kısa tatili doğru sonuçları verir. evet babasız çocuk büyütmek çok zor ama babalı ve huzursuz çocuk büyütmek daha zor. benim de annem çekti hala çekiyor huzursuz bir adamı bizim için. ben çekemem diyorum ama çocuklar için duruyorsun belli bi noktada.

Yorum yapmak istemiyorum.Allah kolaylık versin, hayırlısını gönlünüze razı eylesin.

Sadece şunu demek istiyorum; ''günahsız yavrulara bunu yaşatmaya hakkım yok'' demeye hakkınız yok,
bu haksızlığı yapmayın kendinize.

Son düzenleme:
aileler öncede herşeyi görüyoda biz işte o anda görmek istemiyoruz...
zor durum sende haklısın çok yıpratmış seni...
otur bi konuş bakalım öyle karar ver...
sıcak, hiçbişey olmamış gibi davranamazsın tabi davranmada zaten...
açık açık anlat herşeyi içinde bişey kalmasın...
çocuklar durumu zorlaştırıyordur tabi....
allah yardım etsin...

Eşin büyük ihtimalle gitmeyecekti.Blöf yaptı ama sen durdurmayınca kös kös gitti.

Gitmesini sen bile anlayamamışken,çocuklar elbet anlamazlar.
Bence çocuklara açıklama yapmalısın.Kısa ve net bir açıklama...Onların anlayabileceği şekilde.

Yani mesela "babanız bir süre gitti,düşünmeye ihtiyacı var,daha sonra karar vereceğiz" dersen,çocuk birşey anlamaz.İçinde koca bir boşluk ve soru işareti olur,korkar.
Babanız tatile gitti,dönecek.Babanızın işi vardı,gitti,işi bitince gelecek.----Bunlar ise net açıklamalardır.
Ayrılmaya karar verirseniz,çocuklara birlikte söylersiniz.Biz ayrılıyoruz ama siz bizim çocuklarımızsınız,sizi çok seviyoruz,hep yanınızda olacağız gibi...

Bir süre ayrı kalmanız iyi olmuş.Düşüncelerini çocuklardan çok,kendine odaklamanı tavsiye ederim.
Nasıl bir hayat istiyorsun ? Eşin o hayatın neresinde ? Onunla mutlu musun,onsuz mutsuz olur musun ?

Okurken sadece çocukları düşünebildim.. benim en merak ettiğim şey siz leptopları kanatlandırdığınız sırada çocuklar neredeyd?? sürdürülemeyen bir evlilik var ise bilinçli insanlarla konuşup akıl alarak evliliğin btirilmesi en mantıklı durum gibi görünüyor. tabi ki siz bir çaba sarf edip durumları düzeltemediyseniz..lütfen durun sakince 1 saat empati yapın. bir eş olarak kusurlarınız var mı? var ise düzeltebilirmisiniz? önce kendinizden başlayın. sonra zaten karşınızda ki normal bir insansa düzelmeye başlayacak, ha norma değilse de siz gerekeni yapacaksınızdır..

sağır dilsiz olarak devam ettirmek bana göre değil canım,yapı itibariyle son zerresine kadar doğru bildiğini söyleyen bir insanım,en ufak bir rahatsızlığımı dile getiririm,örtemem sorunların üstünü,görmezden gelemem malesef,bu zamana kadar evlatlarım için yeterince taviz verdim bu özelliklerimden bundan sonra ne olur bilmem amadaha fazla devam ettirebilmek için en ufak bir pozitif enerji yok içimde...hayırlısı bakalım...teşekkür ederim yorumların için...

bu değmeyen adama rağmen hala harekete geçmeyip bu işi resmen noktalamıyorsam,hala düşünüyorsam çizeceğim yolu yavrularım için inan,acitasyon falan yapmıyorum inanın yaşamayan bilmez bu duyguyu 2 günahsız yavrunun kişisel gelişimini,karakterini,gelecekteki yaşamamını kökten etkileyecek bir olay çünkü kolay değil...teşekürler yorumun için canım...

haksızlıkmı ediyorum acaba canım,ben bu adamı eş olarak seçmekle yapmadım mı hatayı,daha ilk saçmalığında yol vermem gerekirken elimi kolumu bağlayan çocuklarda yokken,onca rezilliğini sineme çekerek vermedimmi bu rahatlığı ona,her yalvarışında bu sefer düzelir diye aptalca kendimi kandırmadımmı,bu şahsiyetsiz adamın kucağına bir de ödül niyetine 2 çocuk vermedimmi inan suç tamamen bende onda bile değil...[SUP][/SUP]

Allah razı olsun canım,sormadım bile ne zaman geleceksin nerdesin diye ama haftasonu gelir diye tahmin ediyorum,valla bırak sıcak davranmayı onu tekrar bu evde görmek bile istemiyorum ama çok merak ediyorum döndüğündeki tavrını doğrusu...

yok canım planlı bir gidişmiş baksana ben sınavdayken bavulunu hazırlamış,arabaya yerleştirmiş ben sadece camdan bakarken bagajı açıp bavulu görünce anladım gideceğini,ben gelene kadar tamamlamış hazırlıklarını yani...eşim hayatımın hiçbiryerindeymiş inan bu haliyle ben hayatımdan memnunum,şöyle bir anda buharlaşsa çıkıp gitse hayatımdan,çocuklarımda hiç sormasa özlemese babalarını keşke ne güzel olurdu...

çocuklarda ortalarda geziyodu işte malesef o kadar ani olduki onları bile uzaklaştıramadım ortamdan dikkat ederdim hep oysakibenimde kusurlarım var tabi farkındayım,çok sinirli bir yapım var normalde de hele kavga anında ağzımdan çıkanı kulağım duymaz,çok kırıcı olduğumunda farkındayım ama içimde bazı şeyler öyle birikmiş,öyle nefrete dönüşmüşki en ufak bir tartışmada bile bugüne kadar yaptığı hatalar bir bir seriliyor önüme ve kontrolümü kaybediyorum...

merhaba sizi kendime karakter olarak çok yakın hissettim.o yüzden de kanım kaynadı birden.yaşadıklarınıza da tabiki üzüldüğümü belirtmeye gerek bile yok sanırım.20 yıllık evlilik tecrübemden sonra şunu diyebilirim ki çok iyi düşünülmesi gereken bir konu bu.ilk olarak kalan ömrünüze deyip deymeyeceğini çok iyi tespit etmek gerekiyor.dört dörtlük kimse yok evet ama tamamen sıfır olduğunu düşünüyorsanız ömrünüzün geri kalanı sizin olsun bence
.hemen boşanmaktansa uzun süre ayrı yaşayın.eğer imkanım olsa önce bunu yapardım ben .o da siz de eksi artı muhasebesinden sonra verin bu kararı.hiçbir çocuk büyüyünce sağol anne benim için çekmişsin demiyor.çekmeseydin diyor.sanırım olayın yükünü üzerlerine atılmış hissediyorlar.benim çocuklarım kocaman oldular hala onların düzenlerini değiştirmeye hakkım yok diyorum.küçükken siz onlara yeni bir düzen oturtabilirsiniz .gerçekten küçükken daha kolay bence.ama tekrar rica ediyorum imkan varsa bir müddet ayrı yaşayıp alın bu kararı

Son düzenleme:

teşekürler yorumunuz için ama uzun süre ayrı yaşamak pek bizim yaşam tarzımıza uygun değil bunu başarabileceğimi pek sanmıyorum,başta annem babam buna müsade etmez ah şimdiden birde onlara durumu izaha çalışıyorum hergün zaten babamı aramamış olsaydı,kavga evimizin içinde kalmış olsaydı şimdiye kadar çoktan çözmüştük belki,belki en fazla ağırıma giden unsurlardan biride bu oldu bu son olayda,ben onca rezilliklerini kimseye duyurmayayım o kavga anında babamı arasın çağırsın adamlığının ölçüsü bu işte...bakalım herşey netleşir kısa zamanda diye umuyorum o ya da bu yönde ama şunu da biliyorum ki hiçbirşey eskisi gibi olmayacak...

"Çocuk olmasa bir sn. bile düşünmem..."

Bu da klişe olmuş bahanelerden biri.

Sürekli kavga ettiğinizi söylüyorsunuz,bu ortamda nasıl sağlıklı çocuk yetişir ki...

Kaldı ki evliliğinizde ne saygı var ne güven.Ben evlilik/yuva temeline dair hiçbir şey göremedim.

Hayatınızı iyileştirmek yada türlü bahanelerle bu şekilde devam ettirmek sizin elinizde.

canım benım eve gelse bılee bu 6 yıllık evlılıgı gözden gecırsen bıleee

ve devam kaarı alsanız bıleee benım görus acıma göre bıtmıs hersey

sevgı saygı muhabbet anlayıss...

hersey bıtmıss

olumsuz yorum yapmayı hıc sevmıyorum ama yasadıgın ve yazdıgın bu olumsuzlukların ustune olumlu yorum yazmak sızı kandırmak olur dıye dusunuyorum...

hersey evlatlarınzı ıcın olur eger devam edersenız ama böyle bır hayat cekılırmı onu bılmıyorum ki ben cekeemzdım sanınırm...

eşim aldatmadı ,ama sövdügü oluyor ..dövdüğüde oldu..benımde eşim sorumsuz vs ama ben evlatlarımm ıcın devam edıyorum..

bizdede saygı sevgı hıcbırsey kalmadı ama itekliyoruz 4 yıllık evlılıgı...

hakkımızda hayırlısı olsun ...tahammül sınırlarımız tükenmiş eşlerimize karşııı...onlarında bize karşıı...

inşallah hersey duzelır dıcem ama..ne duzelecekkı ..hadı aldatmadı bır daha süper bı baba ve koca olduu...

senın kalbının kırıklıgı duzelecekmıı,sen yıne sevebılecekmısın soğudun adamı...aynı şekilde hissedecekmısın beraber aynı yataga yattıgında....

üzgünüm

ama hakkında hayırlısı olsun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…