6 yılllık evlilik...7 ye varırmı sizce???

sizinde evladınız varmı bilmiyorum ama bahane olup olmadığını ancak anneliği yüreğinde yaşayanlar bilir evladının mutluluğunu kendi mutsuzluğuna yeğliyorsun anne olunca,bende derdim evlenmeden önce biri bana sorsa boşan gitsin,çekme bitir...ama başına gelince olaya bu kadar yalın bakamıyorsun canım,evet evliliğimizde ne saygı var ne güven farkındayım ama naparsın ki iki de evlat var ortada...ister korkaklık de ister bahane istersen başka bişey ama beni düşündüren çocuklarımın yaşayacağını düşündüğüm travma...

Belki böyle bir ortamda daha çok travma yaşıyorlardır? Hiç düşündünüz mü?

Bir anne olarak öncelikle sizin iyi,mutlu ve esenlik içinde olmanız gerekir ki,sizde kendi çocuklarınıza bunları verebilin...

Maddi güvenceniz yoksa belki evli olmak zorunda kaldığınızı anlarımda,sırf evlat var diye ayrılmamak biraz bile bile lades yapmak gibi birşey bu yaşadıklarınıza.

Anne-baba olarak sorumluluklarınızı yerine getirirseniz çocukların travma yaşama riski neredeyse yok. Bunu pedagoglar belirtiyor.

Ama böyle mutsuz bir ortamda sürekli bu çatışmaları çocuklara yaşatmak hiç hoş değil.

anladığım kadarıyla sen çok yorulmuşsun çocuk iş güç ayrıca ilgisiz borçlu sanalda olsa aldatan adam asıl senin bavullarını hazırlayıp kafa dinlemeye gitmen gerekiyordu o gitmiş bir kaç gün sonra döner yalvarır yakarır afdiler sende affedersin
bu böyle sürüp gider ömrün mutsuzluklar içinde geçer çocukların büyüdüğünde sana sağol anne demiyecek bunuda kabul et "çekmeseydin" diyecek bu dünya böyle
sanmaki herkes mutlu dışardan göründüğü gibi kadınların çoğu bu olaylarla karşılaşıyor ya çocuk yada maddi imkansızlıklardan çekiyorlar kocalarının kahrını sonra bir sokağa çıkıyoruz mutsuz yıpranmış asabi kadın dolu ortalık
ya böyle hayat sürmez gelince ona bir karar vermesini söyledi ne sen nede o yıpranmasın artık seçimi o yapsın ya mutluluk ya da ....
hayatı zorlaştıran biz insanlarız aslında........
eşinizin davranışlarını fazla takmayın çocuklarınıza sımsıkı sarılıp onları sevin eşiniz eve gelince sizde çocukları alıp bir yere gidin onun yaptığını siz ona yapın biraz kafa dinlicem diyin yada o gelmeden siz biryerlere gidin çocuklarla
not: yetiştirdiğiniz o çocuklar ne görüyorlarsa kendi evlilklerinde öyle davaranacak mutsuz insanlar kısır döngüsü devam edip gidecek kavgayı görmeseydiler bile çocuklar çok zekidir anlar

egerkı cocukları ufaksa ayrılamaz..cunku cocuklar mantıklı dusunecek yasta olmamıslardır..ve babayı özlerler..o aile ortamından bır anda sıyrılmak psıkolojılerını dahada cok bozacaktırr..

ha tmm 16-18 yaslarında olur anlatırsın oglum-kızım ben babanızla anlasmaıyorum vs vs anlayıs gösterırler ama ufacık bebege veya 6-7 yaşlarındakı bır çocuga ne anlatabılırsınkı

....

annelık fedakarlık isterr ,,annelık gerekırse kendı hayatından vazgecmek demektırr.... boşnammak için cocuklar asla bahane olamaz ...isan neden kendını bıle bıle atese atsınkıı...

hersey evlatlarımız içinn..

şahsen ben böyleyım cocuklarım ufakk babalarını cok sevıyorlar ve onun kendı beyınlerınde süper baba olarak göruyorlar ve bılıyorlar...asla onların hayallerını yıkamam..

ben coktan bosanmıstım ama evlatlarım için sabır cekıyorum ve dayanıyorum..Allah ım bu sabrımın mukafatını elbet bırgun verecektırr..ha bu dunyada ha ötekı dunyada

evliliğinde çok sıkıtı çekmişsin anladığım kadarıyla eşine karşı bütün güzel duyguların bitmiş şimdi ayrılsan kocanı hiç özlemiyeceksin gibi geldi bana
çocuklar olmasa en iyisi bitirmek derdim ama şimdi ne diyeceğimi bilemedim:26:biraz sakinleş mantıklı düşün eşinle tartışmadan konuş hakkınızda hayırlısını diliyorum canım

Bence hemen karar verme canım.İyi düşün,senin ve çocukların için en doğru kararı ver.

Yazik o cocuklara. Ne demeye onlarin önünde bavul hazirliyor ve camdan bakmalarina ragmen gidiyor? Siz de hem hakli hem haksizsiniz. Kavga edin, tartisin,bagirin cagirin esinize ama cocuklariniz varken degil. Sizin acilen yapmaniz gereken hemen bir pedagogtan randevu almak. Bu isi düzeltmeniz lazim anne ve baba olarak. Cocuklariniza üzüldügünüze eminim ama böyle olmaz. Ayrilacaksaniz bunu uygun bir dille anlatin. Yazik ya cok kücükler ne kadar korkmuslardir. Sakinlesin biraz ve esinizle cocuklari konusun. Tamam bosanmaya karar verip yüzünü bile görmek istemeyebilirsiniz ama gelsin eve cocuklariniza herseyin yolunda oldugunu hissettirsin, hissettirin.

bu mesaja gerçekten katılıyorum.Anne olunca anladım denir yaaa aynen bende böle bi yazının anlamını anne olunca anladım..kızım babasına babasıda kızına aşık, ben eşimi seviyorum ama onunla mutlu değilim (ne garip) annesi babası aynı insanlar olduğu sürecede ne kadar seversem seveyim onunla çok çok katıksız mutlu olabileceğimi sanmıyorum..Her gün boşanırsam şöyle yaparım şöyle mutlu olurum şurdan başlarım gibi gibi hayaller kurup idealler koyuyorum kendimee ama ya kızım diyorum o babasıyla çok mutlu..babasının ailesinin bana verdiği huzurluk yüzünden o babasından ayrı kalmayı haketmiyor diyorum ve hayatım böyle tükenip gidiyor...ilerde belki bana çok pasifmişsin çekmeseymişsin gibi şeyler söyleyecek ama....aması buu işteee sanada söyleyebileceğim tek şey dayabildiğin yere kadar dayandığına inanıyorsan yolun açık olsun arkadaşım...

bu kadar bağrış çağrış kavga kayınpedere edilmiyecek laflar sonra çocukların önünde bavul hazırlamalar.iş karmakarışık...
Bence aklınızda evliliği sadece çocuklar için değil kendiniz içinde kurtarma isteği varsa eşinizle sakince ve güzelce konuşup eski olaylara sünger çekin.ama sadece çocuklar için boşanmayıp aynı evin içinde birbirinizi yiyecekseniz bari çocukları tüketmeyin...

haklısın canım,başlıbaşına bir karmaşadan ibaret bizim evliliğimiz,yan yana yolda bile yürüyemeyecek iki karakter evlenince böyle oluyor işte ama ne faydaki pişmanlık fayda etmiyor bu saatten sonra,aslında kendi adıma bu evliliğe dair en ufak bir beklentim,sürdürmeye dair en ufak bir enerjim yok fakat çocuklarıma haksızlık edeceğimi düşünüyorum babalarından ayrı büyümelerine neden olacak bir karar vermeklede...gelsin bakalım bi görücez neler olacak...

konuyu biraz daha okudum şimdi.aslında babası,borç saklaması,düğün borçları falan benimle birebir uyuyor.dönüp ben mi yazmışım eskiden diye nicke de baktım. hele babası bu kadar olur o da bize hiç gelmedi sayılır,zerre masraf yapmadı evlenirken ve sadece borç istemek için aradı.bu kadar olur ya.aklımın almadığı namaz kılan birisi nasıl bir kızla o şekilde konuşur?nedense devam et demek geliyor içimden sana.etrafımızdaki uzun evliliklere bakarsak da hep başlarda yoğun çileler çekildiğini görüyoruz.bir de şu var 6 yıl da uzun bir süre.ilk iki yıl olsa alışırsınız birbirinize zamanla sakinleşirsiniz diyeceğim de laptop kırmalar falan ben buradan tırstım yani.inan ben senden daha kararsız kaldım şimdi.kusura bakma yardımcı olmadım umarım doğru kararı verirsin.

Hiç kimseye evliliğini bitir dememişimdir bu zamana kadar hep mücadele et, sabret ama sizin durumunuza gerçekten çok üzüldüm ve devam edin demek gelmiyor içimden. Bir insan 7 sinde neyse 70 indede odur.Bu ortamdan çocuklarda nasibini alıyor. Ruh sağlıkları daha çok bozuluyor. Nereden baksan elinde kalıyor. Karar sizin ama ayrılmayacaksanız bile ayrılma noktasına kadar getirin. Sizin gerektiğinde neler yapabileceğini gösterin ona.

ikimizde çok fevriyiz,öfke kontrolü sorunumuz var sanırım her yıl böyle şiddetli bir kavgamız mutlaka olur,aralardaki ufak tefekleri kavgadan saymıyorum artık nereye kadar giderki bu böyle...çok yalnız hissediyorum kendimi ,birde yavrum baba diye ağlayarak uyudu,içim parçalandı resmen...ahh ne zor yarabbi bu imtihan,kızlar dua edin lütfen...

keşke ilk düşündüğümde hayata geçirseymişim boşanmayı,öyle pişmanımki... olan yavrularıma oluyor şimdi...ve benim bu yavrulara bunu yaşatmaya hiç hakkım yok onlar seçmediler benim gibi bir aptalı anne olarak

dün gece geldi eve yavrular nasılda sevindiler babalarını görünce,onunla uyudular sabaha kadar...hiçbirşey olmamış onca şey yaşanmamış gibi davranıyor,çocuklara gelirken hediye almış,bu da senin diyor bana almadım,al lütfen dedi istemem dedim götürdü onun dışında bişey konuşmadık...nasıl etsem,ne desem, nasıl konuşsam kızlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…