afiyet olsun cnm öğleyide böreksiz atlattın süper.bisküviye gelince sonuçta unlu 3 tanesinin bende 1 ddilime yakın ekmek e denk geleceğini düşünüorum.birde ben nacizane fikrim ben o tür grissini ne biliyim mavi yeşil light yada altınbaşak gibi kuru tıkır tıkır şeyleri sevmiorum yemeyide tercih etmiorum nedenine gelince tatsız tuzsuz kupkuru artı doyurucu deil üstelik unlu.3 beyazdan biri. onların yerine küçük bi paket süt alabrlsniz iş yerine gitmeden kuru kayısı kuru üzüm yaban mersini kuru erik kuru incir 1elma yanında 4-5 fındık badem .bence bunlar hem daha besleyici hem fosalı ve lifli olduğu için wc ye çıkmayı dolayısıyla kilo vermeyi hızlandıracağını düşnüorum.
Ben başlaadım tatlım platese 67 civarıyım şuan 60 falan olunca başlarım fazlam çok şuan herhalde 2 ay sonra falan başlayabilirim ben plateseşimdilik uzay-koşu bandı ve leslie... valla ben 2 mil leslie yapayım 30dk da uzaya gidetyim diyorum lastiklerim de vara rtık leslie 2. mili yapssaım var 2 mil leslie +30dk uzay ama arka arkaya yaparım ki işe yarasaın sen nasıl yapıcaksın??
Tatlım bugünlük de böyle olsun napalım bol limon sık pırasana daha iyi oluyo tadı
canım ben de senin gibi düşünüyorum
ben önce uzayda yürürüm sonra leslie yaparım
leslie soğuma hareketi de yaptırıyor ya, o yüzden onu sona bırakıyorum :))
bu arada öğle yemeğimi yedim kızlar
hemen yazayım
5 yk dolusu taze fasülye
2 yk pilav
1 diyim çavdar ekmeği
1 ayran
toplamda 3 dilim ekmek yemiş oldum sabahtan beri, 2 dilim daha yerim bugün, spor falan da yapıcam zaten
ya bişi sorucam size
akşama eşim kavurma istedi, buzluktan çıkardım öğleyin ama nasıl yapıcam ben onu
kurban kavurması
bi kısmını alıp kalanını geri dondurabilirim dimi, zaten soğuyunca donuyo da
bide ben ne kadar yiyeyim ondan
yağlı bişi çünkü
yemeyin derseniz fasülye yicem akşam yine
salata falan yerim
ha bide evden çıkmadan 2 kuru kayısı ve 5 yarım ceviz yedim :))
tatlı canım çekiyo, bunlarla bastırıyorum bende
hemen yazayım
5 yk dolusu taze fasülye
2 yk pilav
1 diyim çavdar ekmeği
1 ayran
toplamda 3 dilim ekmek yemiş oldum sabahtan beri, 2 dilim daha yerim bugün, spor falan da yapıcam zaten
ya bişi sorucam size
akşama eşim kavurma istedi, buzluktan çıkardım öğleyin ama nasıl yapıcam ben onu
kurban kavurması
yağlı bişi çünkü
salata falan yerim
afiyet olsun cnm yemeğin çok güzel. kurban etinin ne olduğuna bağlı inek etiyse sadece kavurmayla pişmez çok sert olur önce biraz düdüklü tencerede az suyla haşlayıp sonra tavada yağla kavurursun hem böylece kendine yağsız yada az yağlı olarak ayırabilrsn.şayet koyun etiise kavurarak kısık ateşte pişer sert de olmaz. tavaya koymadan önce yağlarını al canım biraz oyalar seni ama bende öle yapıorum yağlı kısımlarını çıkarıorum eşimde yemez bende yemem.yağsız kısımlarından yiyebilrsn bence sade de yapabilrsin istersen domates soğan biberle fln da kavurablrsn tercih senin cnm.afiyet olsn şimdden
harikasın eswcim süoer menü,tebrikler
hemen yazayım
5 yk dolusu taze fasülye
2 yk pilav
1 diyim çavdar ekmeği
1 ayran
ya bişi sorucam size
kurban kavurması
yağlı bişi çünkü
salata falan yerim
canımcım bu hazır kavrulmuş ve daha sonra dondurulmuş et
biz buna kavurma deriz
kıyma gibi
zaten kavrulurken içine baya bi yağ kondu, yağsız kavrulmuyo çünkü
ben sadece ısıtıcam sanırım, içine başka bişi koymak gerekiyo mu onu bilmiyorum
bide ben yemesem daha iyi sanırım, çok yağlı bişi çünkü
canım kavurupmu fazlasını koyucaksın buzluğa yoksa buzları çözüldükten sonramı birazını koyucaksın.eğer kavurup koyarsan olur ama et çözüldükten sonra yiyeceğiniz kadar alıp gerisini koyma canım o zaman zararlı eti çözdürüp tekrar dondurmak kansorejen etkisi yapıyormuş .yağsız olarak 3 köfte bütüklüğünde yiyebilirsin canım.bir tanesi avuç içi kadar olacak canım.ben et yiyeceğim zaman yağsız ama ilk önce düdüklüde haşlıyorum pişiriyorum.sonra bir tane domates bir tane yeşil soğan biber doğrayıp yağsız teflon sosluğum var benim onda kendime göre pişiriyorum çünkü pişiriyorum yağsız ağzını kapatıyorum sulanıyor zaten domatesten dolayı baharatta ekliyorum suyunu çekince altını kapatıyorum
anladım cnm bizde yaparıoz onu içine bişi koymana gerek yok ozman teflonda ısıtrsın .kendinede 2-3 klaşık ayır süzgeçe koy bastırarark çıkar yağını kalanıda rulo havluyla sık al yağını ye bence sen bilrsin.
tamam canım, öyle yapayım, sağolasın
ay yordum sizi de 2-3 kaşık et için kusura bakmayın kızlar
siz haftada kaç kez et yiyosunuz bide?
rica ederim cnm ne demek :) ben pek öle düzenli saymıorum kaç kez oldu die ama genelde bi gün sebze bi gün et bi gün tavuk bi gün balık bi gün bakliyat gibi yapmaya çalşıorum.genelde zaten sebze yemeklerinin içine de et koyuorum dolayısyla böyle dengelemeye çalşıorum.
öğle yemeğim 1.5 kepçe bamya çorbası
1 dilim pizza
2 kaşık yoğurt
yeşillk( yeşil soğan maydonoz
( ekmek yerine pizza yedim:)) kötü yapmamışım dimi?buzlukta vardı bitsin yer kaplamasın dedim
canım sağol,bugun ilk defa altınbaşak yiyeyim dedim ekemğim buzlukta iddi ısıtacak vaktim kalmamıştı,bende çabucak yedim ama kaloriside fazla yani çubuk krakerin paketinden bile fazla ne anladım ben bu işten,1 paket büskivide 3 dlm ekmek yenecekse,onun yerine 3 dlm ekmek yerim en azından hem gözüm hem karnım doyar
bende matematiksel hesap yapmadan,anne hesabı yani gözkararı olarak öyle tahmin etmiştimsağol nerudacım,evet böreksiz atlattım valla, herkes karşımda löp löp yutarken hemi de
saol cnmsanki uçurtma avcılarını bende izledm gibi adı pek yabancı gelmedi eşimle ikimz tam bir film manyağı olunca çoğunun sadece aıdını hatrlıorum artık.ben tarihi romanları,aşk romanlarını,severim.Ayşe Kulin, Canan Tan,İnci Aral tarzı kitapları severim safiye sultan dizsini hürrem sultan hatice sultan nurbanu vs. hepsini okumuştum.benm için akıcı olması önemli 2-3 günde 400-500 syfalık kitapları çok bitrmişimdir.okuyamadığım kitap ve izleyemedğim film türü bilim kurgu,fantastik,kişisel gelişim..ıııııyy nefret ederim yok derin nefes alın pozitif düşünün fln.iyice gerilirim boğazım gelir karşımdakini
bu arada öğle yemeği olarak
1.5 kepçe bamya çorbası
1 dilim pizza
yoğurt
yeşillik yemeyi planlıorum
(1 dilim pizza = 1 dilim ekmek 1kk dan fazla peynir 1 tatlı kaşığı kadar yağ die düşünüorum doğrumudur?)
canımcım bu hazır kavrulmuş ve daha sonra dondurulmuş et
biz buna kavurma deriz
kıyma gibi
zaten kavrulurken içine baya bi yağ kondu, yağsız kavrulmuyo çünkü
ben sadece ısıtıcam sanırım, içine başka bişi koymak gerekiyo mu onu bilmiyorum
bide ben yemesem daha iyi sanırım, çok yağlı bişi çünkü
tamam canım, öyle yapayım, sağolasın
ay yordum sizi de 2-3 kaşık et için kusura bakmayın kızlar
siz haftada kaç kez et yiyosunuz bide?
Ben de ancak dışarıdaysam ara öğün falan yapacaksam bi de abur cubur bi şey isterse canım ara öğünde yarım paket yiyiorum ama ayda yılda bir çünkü bana da hiç doyurucu ve sağlıklı geliyo ancak başım sıkışırsa
ben daha anne değilim ya tam yerleşmedi göz kararım olur inşallah ilerde ya şaka bi yana bazen takıntı derecesinde hesaplayasım geliyo önceki yanlış diyet!!lerden kalma bir bilgiydi yani yoksa artık tk,çk ya da dilim hesabı yapıyorum
Biz de deli gibi film izleriz iyi de bir arşivimiz var daha dün tane daha aldıkçok severim ben de bazı yönetmenleri falan da takip ederim yani, ama biz farklı olarak fantastik,bilimkurgu falan da izliyoruz ben de severim erk arkadaşım da bayılır zaten bilgisayar işiyle uğraştığınden teknolojik şeylere bilim kurguya meraklıdır ama ben de seviyorum neyse ki
Kitap da her şeyi okurum taa lisedeyken kişisel gelişim kitapları falan çok okumuştrum artık ben de haz etmiyorum bir de ben de kişisel gelişim eğitimleri veren biri olarak zaten yapmacık yapmacık olumlu düşün nefes al v.s zırvalarına sinir olurum benim eğitimler çok eğlenceli geçer millet güle güle ölür yani sıkmanın almei yok di mi
Buarada menü de çok güzelmiş tatlım afiyet olsun
Canım ben olsam sanırım yemezdim sonra kötü hissediyorum hele de koyun etiyse ve yağ da konuldutysa kavrulurken yağlı et sonuçta yani çok sevdiğin bişeyse bence 2yk al arkadaşlar haklı
Ben genelde haftada 2 öğün yiyiorum aslında 1 yesem daha yi de... ama 2 kez yiyiorumda 2 si anca normal bir porsiyon eder mesela bi öğün kıymalı bi yemek yiyiorum bi öğün el kadar 1 parça biftek gibi yiyiorum öyle 2 öğün yani genelde; tavuk da bi öğün ızagara 1-2 öğün de kuşbaşı tavuklu sebzeli yemek yiyiorum 1 er öğünde balık da genelde haftada 2 öğün bir gün öğlen salatası bir gün akşam ızgarası gibi yani bugüne kadar defterime yazdığım günlerimdeki menülere baktım da böyle gidiyor gibi
anladım cnm damak tadı herksin farklı tabi.bamya çorbası konya ya ait bi çorba genelde düğünlerde verilir evlerde de bayramlarda öenmli günlerde yapılır.ben çok severim.bu zaten yemeği yapılan bamya gibi büyük deil onun bebek hali:)anladım canım
ben sebzeleri z.yağlı yapıyorum, kociş de sevmez zaten etli sebze yemeğini benim de aram yoktur hiç
eti et olarak yemeyi tercih ediyoruz :)))))
bamya çorbasını görmüştüm ama yemeğini sevmediğim için çorbasını ağzıma koymadım :))
sana da afiyet olsun
pizza çok yağlı ve kalın hamurlu değilse sorun olmaz sanırım
saol cnm .film ve kitap evde zaman geçirmenin güzel yollarından ikisi.ne güzel ortak noktalarımızı bulduk yine arada farklılıklar olsada :)Biz de deli gibi film izleriz iyi de bir arşivimiz var daha dün tane daha aldıkçok severim ben de bazı yönetmenleri falan da takip ederim yani, ama biz farklı olarak fantastik,bilimkurgu falan da izliyoruz ben de severim erk arkadaşım da bayılır zaten bilgisayar işiyle uğraştığınden teknolojik şeylere bilim kurguya meraklıdır ama ben de seviyorum neyse ki
Kitap da her şeyi okurum taa lisedeyken kişisel gelişim kitapları falan çok okumuştrum artık ben de haz etmiyorum bir de ben de kişisel gelişim eğitimleri veren biri olarak zaten yapmacık yapmacık olumlu düşün nefes al v.s zırvalarına sinir olurum benim eğitimler çok eğlenceli geçer millet güle güle ölür yani sıkmanın almei yok di mi
Buarada menü de çok güzelmiş tatlım afiyet olsun
anladım cnm damak tadı herksin farklı tabi.bamya çorbası konya ya ait bi çorba genelde düğünlerde verilir evlerde de bayramlarda öenmli günlerde yapılır.ben çok severim.bu zaten yemeği yapılan bamya gibi büyük deil onun bebek hali:)bol soğan minimk kuşbaşı et bol limon bamya ve çok sıcak olarak içilir.güzel yapılırsa çok güzeldir.pizzaya gelnce çok inceydi cnm yağlı da deildi mozeralla peynir ve sebzelydi.
saol cnm .film ve kitap evde zaman geçirmenin güzel yollarından ikisi.ne güzel ortak noktalarımızı bulduk yine arada farklılıklar olsada :)
kızlar eşim hala bu tip diijital aletlerle gerçek kas yağ kemik ölçümü yapılamayacağını savunuyor o da kendince haklı şu örneği veriyor bu tip cihazlara sabit matematiksel hesaplar yerleştirilmiş ona göre ölçüm yapıyor mesela diyor benimle aynı boy ve kiloda olan bir kişinin kas kemik yağ değerlerini makina aynı ölçecek ama öyle şey olması gerçekte mümkün mü diyor ( kendisi 90 kg 180 cm )
kas yağ kemik taramaları daha hassas cihazlarla ve kişiye özgü yapılır diyor
neyse ben gene de cihazı aldığıma pişman değilim
yediklerine göre yinede az almışsındır kilo,emzirmek acayip kilo verdiriyor,en fazla enerjinin yakıldığı şeymiş,benim kızım bir deçok emerdi,sabah akşam!sabah kalktığımda açlıktan bayılacak gibi olurdum,acayip yoran ve kalori yakan bir şey emzirmek!şimdiki aklım olsa emziririken dikakt eder yedikelrime kolayca kilo verirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?