canım ben sayfanın birinde haftada 3 gün spor fazla değil demiştim ama sayfayı genel okudum da sana kimse sporu fazla kaçırıyorsun dememiş zaten sadece sporda yapıyorsun biraz daha sabah iyi beslenmek gerekmiyormu diye bir yaklaşım olmuş. sabah kahvaltısı çok önemli beyin uzun süre gece boyu aç kalıyor onunda çalışabilmesi için yakıta ihtiyaç var sonuçta. günde zinde başlaman için. birde ara öğünün nasıl kaldırır anlamadım ara öğünde yenen 1 kase yoğurdun ya da 3 cevizin kayısının ne zararı varmış ki... metabolizmanın çalışabilmesi ve hızlı yağ yakımı için ara da tetiklemek gerek.ç vücuda uyarı vermessen kendisini kombilerin ekonomi programına alması gibi programlar ve bana yiyecek gelmiyor diyerek elindekileri daha idare kullanır insan vucudu harika birşey:)) rahat ol bence sen sağlıklı olmak için herşeyi yapıyorsun buradaki herkes seni çok seviyor ve sana zarar gelemsini kimse istemiyor çok şanslısın:)
aaa niye kaldırdınızne güzel kim ne kadar verdi belli oluyodu
canım ben sayfanın birinde haftada 3 gün spor fazla değil demiştim ama sayfayı genel okudum da sana kimse sporu fazla kaçırıyorsun dememiş zaten sadece sporda yapıyorsun biraz daha sabah iyi beslenmek gerekmiyormu diye bir yaklaşım olmuş. sabah kahvaltısı çok önemli beyin uzun süre gece boyu aç kalıyor onunda çalışabilmesi için yakıta ihtiyaç var sonuçta. günde zinde başlaman için. birde ara öğünün nasıl kaldırır anlamadım ara öğünde yenen 1 kase yoğurdun ya da 3 cevizin kayısının ne zararı varmış ki... metabolizmanın çalışabilmesi ve hızlı yağ yakımı için ara da tetiklemek gerek.ç vücuda uyarı vermessen kendisini kombilerin ekonomi programına alması gibi programlar ve bana yiyecek gelmiyor diyerek elindekileri daha idare kullanır insan vucudu harika birşey:)) rahat ol bence sen sağlıklı olmak için herşeyi yapıyorsun buradaki herkes seni çok seviyor ve sana zarar gelemsini kimse istemiyor çok şanslısın:)
çok haklısın çocuklarımızın yeme içme düzeni gerçekten bize göre şekilleniyor örnek verecek olursam ben 6-7 aydır asitli içecek içmiyorum artık ev halkı benden göre göre eve asitli içecek içmiyor alımıyoruz da. çocuklara diyorum yavrum içecekseniz alalım,kısıtlama yapmıyorum ki yasaklar tatlı gelmesin cezbetmesin onları diye 4 yaşına giren küçük oğlum daha kolanın tadını bile bilmiyor desem yalan olmaz, büyük oğlan sağlığına çok mu çok düşkün. ben oldum olası yememe içmeme dikkat ederdim evimizde aşırı yağ tuz tüketilmezdi.ben salatayı olabildiğince her öğüne ve sınırsız koymayı tercih ediyorum marulun içinde ne kadar yağ varki kilo aldırsın değil mi? 3-5 porsiyon sebze hakları var ister 1 öğünde kullansınlar ister üç öğünde kendileri bilirler. ben hiç bizaman 2 kaşık sebze yemeği yemedim yemem de zaten sebze yemeğini en az 1-1,5 porsiyon yerim bir öğünde. ama mesela ıspanak yemeği içinde pirinç var işler değişiyor. yemeğe fazla yağ katılması işleri değiştiriyor.
sebzeler ayıklama-yıkama-doğrama ya da parçalama- pişirme yöntemiyle ve sırasıyla pişirilmeli. derin dondurucudan çıkarılan sebze direk tencereye pişirmeye atılmalı dolapta bir gece buzu çözdürülmek için bekletilmemeli. buz dolabında saklanacak marul vb sebzeler kağıt peçeteye sarılmalı sonra üzerine iğne ile delikler açılmış buz dolabı poşetine ağzı kapalı olarak saklanmalı. gazete üzerinde yemek yenmemeli yiyecek gazeteyle temas ettirilmemeli. üzeri çizilmiş teflon tava kullanılmamalı çünkü aslında teflon bir tür plastik. bakır kap tencerede yemek pişirilmemeli salça vb asitli yemek tutulmamalı yemeğe bakır ve zehirleyici maddeler çok hızlı geçiş yapıyor böbrekleri zorluyoruz. fazla çinko almak demirin emilmesini engeller denge ayarlanmalı. sebzeler suda saatlerce bekletilmemeli ama günümüzde pek çok ürün lahım vb sağlıksız su ile sulanıyor bu yüzden bir küvete 1-2 çay kaşığı sirke dökülüp 10-15 dk bekletebilirsiniz lakin kesilmiş doğranmış halde değil bütün olarak. kremalı ürünler dışarda bırakılmamalı tadında anormallik olsada yenmemeli. doğranmış kabuğu soyulmuş sovan bekletilmemeli artarsa atın. pirinci kavurmadan pilav yapın unu kavurmadan çorba yapın. tuzu yemeğin ocaktan inmesine yakın atın ve günlük kullandığınız tuz bir çay kaşığını geçmesin. yumurta tüketin. tek ürün olarak beslenmeyin çeşitli beslenin. zeytin yağı ile kızartma yapmayın kuyruk yağı vb zaten hayatınızdan atın. mısır özü yağı kullanabilirsiniz. çok zorda kalmadıkça kızartma tüketmeyin. kola içmeyin sırf şeker ve boyar madde zaten metini duymuşsunuzdur. taze sıkılmış olsun meyce sularınız. günlük posa alımınıza dikkat edin lifli gıda yiyin meyvenin kabuklu yiyin bu hem vitaminin kabuğa yakın ksıımda fazla olmasından dolayı hemde posa için gerekli. ucuz marka ürünler kullanmayın zira çok sağlıksız üretimleri var. etiket okuyun tse si olmayan ürün almayın. yemeklerinize çok çok az yağ katın. ama hiç katmayın demiyorum çünkü yağda eriyen vitaminler için gerekli. şerbetli tatlılardansa sütlü tatlıları tercih edin. sağlıklı yaşamak isteyin yeter. çocuklarınızın beslenmesine dikkate din onların tatları yeni gelişiyor güzel alışkanlıklar edinsin cips bisküvi vs yemesin. çocuğunuz ,ç,n diyetisyeniniz varsa danışın yoksa kitaplar okuyun. ailecek yürüyüşlere katılın.
ramazandan sonra koptum canım 3.5 kilo aldım aldığımı versem bana yeter zaten pilatesle biraz sıkılaşsam yeter göbek bölgemde yağım az ama sarkmam çok oldu malesef 2 hamilelik beni mahvetti eti sert olan kişilerde hamilelik sonraların da sarkma oluyormuş diye duydum ne kadar doğru bilmem
ya bu sarkma toparlanamaz demi
saol cnm sanada afiyet olsun.kefir hiç fazla deil hem de çok güzel bir besin.Çok güzelmiş rüyan :) Gerçek olur inşallah.
Pilates süperdi bugün. Topla karın ve kalça daha da yanıyor.
Pilates öncesi 1 mandalina yedim.
Öğle;
1 dilim ekmek
2 tavuk incik (haşlanmış ;zencefil,köri,biberiye,pulbiber ile)
4 yk salata
1 bardak kefir
Kefir fazla mı oldu acaba?
Yemekten sonra canım çok tatlı istedi. Nerdeyse götürüyordum reçel falan.1 bardak kefir içip susturdum içimdeki tatlı açı canavarını.Acaba mı susturdum mu gerçekten :)
afiyet olsun cnm.sabah kahvaltılarını biraz daha zengnleştrsen olur mu acaba famircim.:44:nebileyim 1 çeri domates 1 kaşık yoğurt maydonoz tere 2-3 zeytn hafta 2-3 gün yumrta gibi.bencedier öğünlere göre sabah biraz hafif kalıo.belkide aıktığın için poğaçalara böreklere saldırıosun olabilrmi?:44:şu ana kadar yediklerim
sabah
1 dlm kepek ekmeği
1 üçgen peynir
ara
2 adet mandalina
4 kuru kayısı,5 fıstık
öğle
3 köfte büyüklüğünde tavuk eti
1 çk pirinç pilavı
1 kase şehriye çorbası
1 dlm kepek ekmeği
arada 3 adet mandalina yicem büyük bir ihtimalle,3 kuru kayısı yerim birde yeşil çayla
akşamda ton balıklı salata yapıcam kendime,1dlm ekmek ya yerim yada yemem açlık durumuma göre bakarım artık
su içmeye çalışıyorum bu rada en az 1,5 litreyi bitirmeye çalısşıyorum,hiç yoktan iyidir,hafta sonu evde daha çok içerim,
Afiyet olsun cnm benm.pilatese alışırsın zmanla çok da hoşuna gidcek eminm.alışkanlık yapıo bu pilates yapmayınca huzursuz oluo insan.kızlar merhabalar
bugün ancak gelebildim
birazdan yine gidicem ama
yediklerimi yazayım hemen
sabah
2 dilim çavdar
1 kk eyaz peynir
2 çarliston
1 domates
1 salatalık
2 çay kaşığı bal
2 çay kaşığı tahin pekmez
1 yeşil zeytin
1 tanecik ayva reçeli :))
ara yapamadım malesef
öğle menüm
salatanın içine 1 ykdan az fazla ton balığı koydum
1 kase pul biberli yoğurt
1 dilim çavdar ekmeği yedim
şimdilik öpüyorum sizleri, birazdan görüşürüz yine
yorumlarınızı yapın siz, gelince okurum
bide akşam 20 dk pilates yapmaya çalıştım
inşallah yavaş yavaş becerip daha çok yapıcam :)))
siyah çayın tadı şekersiz daha güzel gelio bana da çayın çay olduğu anlaşılıo 10 senedir fln şekersiz içiorum bende çok güzel oluoama siyah cayida artik sekersiz icmeye alistim..herseyi kahveyi bile sekersiz iciyordum...sihay cayi icemiyordum..onada alistim cok sükür..
ya muz bende çok seviorum regl de de çok iyi gelio ama ben kabızlıktan dolayı çok tüketemiorum alırsam ucundan azıcıkbende regl dönemindeyim su an...sabah 1 muz yedim cok iyi geldi...önceden muz yedigimde midem cok agriyordu nedense....sanki cig hamur yemis gibi..ama simdi agri falan yapmiyor artik..:26:
afiyet olsun cnmöğleden sonra yediklerim , içtiklerim
100 ml şekersiz çay
2 kuru kayısı
2 ceviz
kendime ne zamandır ödül vermiyorum ülker dido hala dolapta bekliyor 1 aydır nerdeyse
ama ben yaklaşık 1.5 kk kadar elmalı kurabiye
1 kk kek yedim
şimdi evde
1 elma yedim
500 ml suyuma başladım
afiyet olsun canım da kız bitiremedin hala çorbayı, kazanla mı yaptın yoksa :))))))
canım bizim belli bi tartı günümüz yok, biraz kafamıza gföre takılıyoriuz o yüzden listemiz falan da yok :))
saol cnm verdiğin bilgiler için neredeyse çoğunu yapıorum desem yanlış olmaz.ben salatayı olabildiğince her öğüne ve sınırsız koymayı tercih ediyorum marulun içinde ne kadar yağ varki kilo aldırsın değil mi? 3-5 porsiyon sebze hakları var ister 1 öğünde kullansınlar ister üç öğünde kendileri bilirler. ben hiç bizaman 2 kaşık sebze yemeği yemedim yemem de zaten sebze yemeğini en az 1-1,5 porsiyon yerim bir öğünde. ama mesela ıspanak yemeği içinde pirinç var işler değişiyor. yemeğe fazla yağ katılması işleri değiştiriyor.
sebzeler ayıklama-yıkama-doğrama ya da parçalama- pişirme yöntemiyle ve sırasıyla pişirilmeli. derin dondurucudan çıkarılan sebze direk tencereye pişirmeye atılmalı dolapta bir gece buzu çözdürülmek için bekletilmemeli. buz dolabında saklanacak marul vb sebzeler kağıt peçeteye sarılmalı sonra üzerine iğne ile delikler açılmış buz dolabı poşetine ağzı kapalı olarak saklanmalı. gazete üzerinde yemek yenmemeli yiyecek gazeteyle temas ettirilmemeli. üzeri çizilmiş teflon tava kullanılmamalı çünkü aslında teflon bir tür plastik. bakır kap tencerede yemek pişirilmemeli salça vb asitli yemek tutulmamalı yemeğe bakır ve zehirleyici maddeler çok hızlı geçiş yapıyor böbrekleri zorluyoruz. fazla çinko almak demirin emilmesini engeller denge ayarlanmalı. sebzeler suda saatlerce bekletilmemeli ama günümüzde pek çok ürün lahım vb sağlıksız su ile sulanıyor bu yüzden bir küvete 1-2 çay kaşığı sirke dökülüp 10-15 dk bekletebilirsiniz lakin kesilmiş doğranmış halde değil bütün olarak. kremalı ürünler dışarda bırakılmamalı tadında anormallik olsada yenmemeli. doğranmış kabuğu soyulmuş sovan bekletilmemeli artarsa atın. pirinci kavurmadan pilav yapın unu kavurmadan çorba yapın. tuzu yemeğin ocaktan inmesine yakın atın ve günlük kullandığınız tuz bir çay kaşığını geçmesin. yumurta tüketin. tek ürün olarak beslenmeyin çeşitli beslenin. zeytin yağı ile kızartma yapmayın kuyruk yağı vb zaten hayatınızdan atın. mısır özü yağı kullanabilirsiniz. çok zorda kalmadıkça kızartma tüketmeyin. kola içmeyin sırf şeker ve boyar madde zaten metini duymuşsunuzdur. taze sıkılmış olsun meyce sularınız. günlük posa alımınıza dikkat edin lifli gıda yiyin meyvenin kabuklu yiyin bu hem vitaminin kabuğa yakın ksıımda fazla olmasından dolayı hemde posa için gerekli. ucuz marka ürünler kullanmayın zira çok sağlıksız üretimleri var. etiket okuyun tse si olmayan ürün almayın. yemeklerinize çok çok az yağ katın. ama hiç katmayın demiyorum çünkü yağda eriyen vitaminler için gerekli. şerbetli tatlılardansa sütlü tatlıları tercih edin. sağlıklı yaşamak isteyin yeter. çocuklarınızın beslenmesine dikkate din onların tatları yeni gelişiyor güzel alışkanlıklar edinsin cips bisküvi vs yemesin. çocuğunuz ,ç,n diyetisyeniniz varsa danışın yoksa kitaplar okuyun. ailecek yürüyüşlere katılın.
toparlanır cnm özellkle pilatesle sıkılaşır şekllenir toparlanır nie olmasın.bak ebru şallı ya 2 doğum yapmış gibimi karnı dümdüz.özellkle de sezeryan yaptı.hiç öle görünmüo sennde olur yeterki çabala gayret etramazandan sonra koptum canım 3.5 kilo aldım aldığımı versem bana yeter zaten pilatesle biraz sıkılaşsam yeter göbek bölgemde yağım az ama sarkmam çok oldu malesef 2 hamilelik beni mahvetti eti sert olan kişilerde hamilelik sonraların da sarkma oluyormuş diye duydum ne kadar doğru bilmem
ya bu sarkma toparlanamaz demi
toparlanır merak etme. pilates yapıyodun sen yine başlarsın toparlanır canım acele etme yeterki. 3 aya bayağı toparlanan arkadaşlar var bendede yumuşama oluyo ama pilatesle toparlanıyorum
afiyet olsun canım çok güzel ne mutlu sanaafiyet olsun canım
ben de hergün 20ye yakın karışık çerezimi yiyorum :))
kızlar bide 22 kasımdan bu yana 5.5 kilo vermişim, kas ve su kaybetmiyorumdur inşallah
şu pilatesi de düzgünce yapabilsem daha iyi hissedicem kendimi ama daha beceremiyorum işte(
slm kızlar 45dakka sporumu yaptım
2kaşık yogrt
1portakal karıştırdım tarçın seprtim yiyorum
oooow 26 kilomu. çok vermişsin diyetisyenemi gittin nasıl verdin. ben 13 kilo verdim 8 kilom kaldı sen nasıl verdin. katılsana aramıza
slm kızlar 45dakka sporumu yaptım
2kaşık yogrt
1portakal karıştırdım tarçın seprtim yiyorum
gene yapıyorum pilates birazda olsa toparlanma olur galiba benim karın bölgemde parmak kalınlığında çatlaklarım var malesef diyorum ya hamilelikler beni mahvetti
ay canım sen yenisin tabiki bazen biz burda atışıyoruz ben mesela en az 6 kaşık az yağlı sebze yenmeli diyorum bazen yok 6 kaşık fazla daha az yenmeli diye düşünen olabiliyor o yüzden bence sen günlük ne kadar sebze protein falan almak lazım porsiyonla söylesene daha iyi olur bence tartışmada ortadan kalkar böylece
afiyet olsun canım
maşallah diyorum sana
hiç aksatmadan yapıyosun sporunu
merhaba canım, mesajıma sadece sen cevap vermişsin, kaç beden giydiklerini söylemiyecekler sanırım arkadaşlar
diyetisyene gitmedim canım 1 seneye yayarak verdim kilolarımı 89la başlamıştım, diyet başarı öykümüde yazdım zaten belki görmüşsündür resimlerimi, ama bu hafta artıdayım yılbaşı ve sonrası günler etkiledi sanırım...
çok da moralim bozuldu kendimi hayatım boyunca zorunlu olarak diyet yapıcak gibi hissettim umarım bu psikolojiyi atarım bir an önce üstümden
arada bir uğrarım canım teşekkürlerr
afiyet olsun canım çok güzel ne mutlu sana
afiyet olsun canım harikasın gerçekten
toplanır toplanır merak etme sen. ümitsizliğe kapılma. 3 kilo çok değilmiş zaten sen pilatese devam et güzel olur. bak prienede doğum yaptı 3 ayda toparlandı pilatesle dedi. o benden daha iyi pilateste ben yeni sayılırım eskidende yaptım ama şimdi farklı oluyo. eskiden kiloluyken yapıyordum şimdi arada çok fark var. sende yaparsın. kalanchoede yeni başladı canım bende yeni başladım bir tek aramızda priene bayadır yapıyor. esw de yani başladı. başlamayı düşünen arkadaşlarda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?