arzuhalcim maşallah bak spor konusunda bana moral ve güç verecek birini daha buldum sayende. sende az spor hastası değilsin vallayarın bende başlıyorum hayırlısı ile canım valla üzerimden yük kalktı diyebilirim meğer hayatımda ne kadar önemliymiş sporsuz bir hiçmişim ben valla vakit geçmiyor canım sıkılıyor ehehe motor alışmış çalışmaya durdurmaya gelmiyor demekki ehehe
Arkadaşlar iyi geceler
geçmişi okumadan bi mazuratlarımı paylaşayım
kızlar benim 1,5 ayda kas kütlemde azalma olmuş.%1.6 civarında.bu biraz canımı sıktı :44:ama yağdan da gitmiş bu da sevindirdi.kaslara fazla yüklendim sanırım.ayrıca haftada toplamda 1,5 bardak süt yeterli gelmedi demek.sütü arttırıcam.sizler sütü haftada kaç kere hangi zamanlar ne şekilde tüketiyorsunuz ?
ayrıca pilatese de kilocuklarımı verdikten sonra ciddi manada başlamaya karar verdim.iyi mi ettim bilmiyorum yapanlar o şekilde önerdiler bana ama hala kararsızım :))
çok spor yapmak aşırı yüklenmekte kaslardan gitmesine sebep oluyor desek yanlış olmaz herhalde.:44:
zaten benim 66 kiloda olduğuma inanmıyorlar iri kemikli bir vücut yapım var.nasıl göstermiyorsam anlamadım gitti yahuu
evet tatlım ya biz vücudumuzun gönderdiği sinyallere kulak versek zaten bu işin üstesinden çok rahat geliriz. biz nedense hep başkalarının sözlerine kulak veriyoruzçünkü kendimizi en iyi biz tanırız normal şartlarda öyle değil mi ?
Haftalık kilo çizelgesini kim yapıyor bu arada ve hangi gün bildiriyoruz?
Yani doyana kadar yememek ya da acıkmadan bişeyler yemek... ara öğün mantığı çok önemli o zaman hiç abartmıyo ki insan çok acıkmadığından yemekte de 3-4yk yeterli geliyo. Tecrübeleri,uzman görüşleri alıp kendine uyarlamalı insan yani ben en azından öyle yapmaya çalışıyorum hem kilo vermekte olan tecrübeli arkadaşlara hem uzmanlara kulak veriyorum ve kendime uyarlıyorum nedir mesela hafta sonu fıstkı-pizza yedim napıyorum bu hafta çerez yok ekmek normal yediğimden 2 şer dilim az alttım yani dengeyi bulursan hiç sorun yokgidecek tüm fazlalıklar çünkü beslemiyoruz artık onları
Canım hoşgeldin burada haftalık çizelge yok bildirim yapmıyoruz herkes kendisi istediği düzende tartılıp paylaşıyor burada diğerleri de alkış kıyamet kutluyor
6 ay gibi uzun bir zaman ayrı kaldım bu topikten.Tam 4 ay boyunca herkesin kilo değerlerini ben aldım ve her hafta kilo çizelgesini ben yapmıştım bu şekilde çok iyi oluyordu ve herkes çok hırslı bir şekilde kilo veriyordu.Bu şekilde tam 13 kilo vermiştim ama bu kilonun 5 kilosunu sporu bırakınca aldım şimdi bu kiloyu vermek için tekrar aranızdayım.
Kızlar ara öğünlerde meyvenin yanında 1 çay bardağı da yoğurt yiyin çok tok tutuyor.
Anladım canım ama ben geldiğimden beri tutan yok sanırım bir arkadaş varmış öncesinde ama o da yoğunluğu sebebiyle ayrılmış(zuzum?? olabilir) yani şimdiye kadar da tekrar bir talep ya da konu olmadı herkes bu şekilde devam ediyor ben de sen sorunca durumu izah edeyim dedim:) sen daha eskiymişsin maşallah güzel vermişsin yine verirsin inşallah ben de 5 haftadır burdayım 5.3 kg gitti gerçekten burası çok motive edici ve etkili yani çok hırslı değilim belki ya da şuanki arkadaşlar da ama çok şükür veriyoruz inşallah sen de tekrar hedeflediğin kiloya ulaşırsın canım benim senden öğreneceğimiz de çok eşy vardır 1 3kg maşallah az değil
Karaciğere Faydalı Besinler
Enginar: Özellikle karaciğerden başta azot olmak üzere toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. Taze olarak da tüketilmelidir.
Devedikeni: Bu bitki hem karaciğeri yeniler hem de enfeksiyonlara iyi gelir.
Hindiba: Karaciğeri zehirli maddelerden arındırır ve hazmı kolaylaştırır. Yaprakları salata olarak, kökleri de kaynatılıp tüketilebilir.
Havuç: İçerdiği antioxidanlar sayesinde karaciğeri temizler
Enginara bayılırımmm. Baharda çıkmaya başlar, bezelyeli zeytinyağlı off... Dayanama çiğ yerim bir kısmını :)
Hindibayı da severim ama Türkiye'de pek kullanılmıyor,satılmıyor ne yazık ki.
Yurtdişında bayağı kullanılıyor hindiba ve kuşkonmaz.
pilateste karın günü ne zaman acaba. priene bilir veya canlı pilates yapan varmı kızlar . karın günü ne zaman ona göre kardiyoyu ayarlayacağım bende ondan
Benim de çok şükür su problemim yok bugün 2 lt yi geçtim ki yatana kadar 3 olurum 2,5 uncu elimde zaten
Sağol şekercimm evet güzel oldu doydum ve sağlıklı da oldu hatta fazla bile geldi
Tosticim ben başlayalı tam 5 hafta oldu 72.3 le başlamıştım bugün aslında 67 çıktım ama değiştirmedim tıckerıyani 5 haftada 5.3kg gitti çok şükür inşallah da bu ay da gider bi 4-5 falan bakalım görücez ocak sonunda ben et yemeklerini zaten ekstra yağ koymadan pişiriyorum sebzelere de 1yk koyuyorum z. yağı günde 4-5 dilim ekmek yiyodum ama bu hafta 3 dilim yiyicem haftasonu kaçamağım oldu ki ben genelde haftada 1 gün kaçamak yapıyorum napıyım biraz yavaş gider ama gidiyo çokşükür haftada 3 gün 1st spor yapıyorum ya leslie,ya koşu bandı,ya uzay yürüyüşü ya da ortaya karışık çerez yiyodum günde 5-10 tane ama hafta sonu çok fıstık yedim diye onu da bu hafta çıkarttım öyle kendimce dengeliyorum işte yani herşeyden yiyiorum ama makarna,prinç pilavı,hamur işi,tatlı yemiyorum kaçamak günümde yiyiorum canım isterse diğer günler düzenli gidiyorum canım senle aynıyız ama benim boyum 1.60 o yüzden tabii fazlam daha çok ben kum saati tipindeyim belişuanda da 70cm ama basenlerin maşallahı var
Zuzum a ben ayrılırken rica etmiştim zaten çizelge için O arkadaşta çok hırslıydı kilo konusunda.
Burada hepimiz birbirimizden çok şeyler öğreneceğiz.
Hayell diye bir üye vardı o da bu topikteydi o da çok güzel kilo vermişti.
İnşallah 1 ay sonra 5 kiloyu veririm çok hırs yaptım
Akşam mönüm;
8 yk kabak yemeği
125 gram yoğurt
bolca roka
1,5 dilim çok tahıllı ekmek
15 tane antep fıstığı
ara; 1 elma
ara; 1 bardak kefir
Genelde Perşembeleri oluyor ama bu hafta karın mı kalça mı bilmiyorum. Yarın aslında bugün oldu artık Maxi plus günü :)
Tebrikler neruda. 5 haftada 5,3 kilo süper.Devamı da böyle gelsin.
saglik olsun hugocum ..yani kilo veremedigine üzülme...ileriki günlerde verirsin..ama kas yapmisin oda güzel, yag olmasinda
uyanınca bir bardak ılık su
06:30 kahvaltı: çay kahve, 1 dilim peynir, 1 dilim ekmek , 1 adet kivi, biber
haftada 3 kezde ilave olarak yumurta
saat 09: 1 adet kuru kayısı, 1 çay bardağı yarım yağlı süt( türk kahvesi olabilir sütlü şekersiz)
12.00 öğlen yemeği: et hakkımı yiyorum aynı, salata olacak yeşillikli içine fesleğen nar ekşisi enginar eklenecek 1 dilimde ekmek
15.00: 1 şişe madensuyu 1 kuru incir 5 adet badem
18.00: akşam yemeği: yarım su bardağı yoğurt, 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği, 2-3 kaşık pilav veya makarna, 1 kepçe çorba, 1 dilim ekmek salata. salata serbest akşam yenmesede olabilir ancak öğlen muhakkak yenecek
21.00: haftada 3 kez birer tane muz yenmeli. bu saatte 2 porsiyon meyve var. 1 yerli muz 1 portakal veya başka meyvede olur ancak haftada 3 kez muz dedi.
22.00: 1 bardak sütlü türk kahvesi
yatarkende muhakkak 1 çay bardağı domates suyu dedi.
canım sabahakşam yapıyorum çünkü çok hareketsiz kalıyorum evden çıktıgım yok yoksaaslında normalbide kızım varsagolsun 20aylıkşimdi anladım sen çok spor yapıyorsun ondan burda fazla olamıyorsun tam muhabbet edeceğim bi bakıyorum yoksun bebişim
Canım kolay gelsin bak yine konduruyorum boncuğunu
domates suyu metabolizmayi calistiriyormus yatmadan önce icilirse..bi kitapta okumustum..bende bazen iciyorum yatmadan önce..ama icine pul biber atiyorum aci olsun diye..kitapta öyle yaziyorduyok tatlım ne için verdi inan bilmiyorum açıkçası canımcım domatesin suyunu çıkar osalı 1 çay bardağı yatmadan iç dedi canım en son. yaparız zaten yapmadığımız bişeycik kalmadı onuda deneriz artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?