fly cigim d tox filn yapicaksan yaninda vitamin de al oksa normale döndügünde vucut savas acio fazlasini geri alion ben kalsiyum magnezyum cinko bide az c vitamini aliom
canım ilk önce tebrikederim çok güzel kilo vermişsina.s. bişi sorcaktım bu vitaminleri hap olarakmı alıyosun yoksa içtiğin şeylerdemi var:uhm:
ne kadar az deger veriyorlarmıs erkek kardeslerıne...ya nasıl ınsanlar bunlar... benım de bir erkek kardesım var. henuz bekar ama dunyanın en kötü insanıyla evlense bıle gider düğününe görevımı yerıne getırırım. ne yapmıs olabılırsın ki sen bunlara bu kadar...
ama dedım ya bırıyle evlenırken onun ailesiyle de evlenıyorsunuz kızlar..esının ailesi rahat bıraksa belkı cok mutlu olacaktınız ama onların negatif davranısları bırbırınızı kırmanıza ve dolayısyla araya sogukluk girmesıne sebep olmus.cok mu mutlular sımdı?
yanlıs anlamayın benı rica ederım . ben de türküm ve bunu hisseden bırıyım ama bazı yönlerden Türk aile yapısı ve örf-adetleri sanki insanları mutsuzlastırmak ıcın var.Bakın bırakmamısları çocukları ki mutlu olsunlar...
valla canım türk aile yapısını hiç anlamadım buna benim ailemde dahil...o konuda yorum yapmak bile çok zor.şimdi kayınpederimlede konuştum.eşimin ailesinden benim yanımda olan tek insan o.bana çok güzel bişey söyledi ve ne yapmam gerektiğine gerçekten karar verdim.senin olgunluğunu bildiğim ve kendine yakışan neyse onu yapacağına inandığım için sana hiç bişey söylememe gerek yok sen zaten ne yapman gerektiğini çok iyi biliyorsun dedi :1hug:
fly cigim d tox filn yapicaksan yaninda vitamin de al oksa normale döndügünde vucut savas acio fazlasini geri alion ben kalsiyum magnezyum cinko bide az c vitamini aliom
canım ilk önce tebrikederim çok güzel kilo vermişsina.s. bişi sorcaktım bu vitaminleri hap olarakmı alıyosun yoksa içtiğin şeylerdemi var:uhm:
hap olarak aliyorum canim yiyeceklerde az miktarda var ama kalsiyum ben günde 1000mg aiom bu kilo vermeye yardimci oluyo ama yaninda muhakak cinko icmelisinki yag lar ancak böyle cözülebiliyo kalsiyum yönünden yani ayrica cinko vücutta 400 den fazla enzimin cözülmesine yardim edio cinko günde en az 5 mg alinmali eger kür yapmak istiyorsan günde 20 gr almalisin, magnezyum benim gibi sifir diyet yaparken kaslarin erimesini önlüyor c vitamini zaten malum
1000mg kalsiyum= 3 bardak süt
magnezyum cerez grubunda var findik fistik badem gibi ama takviye alinmasi iyi cünkü ihtiyac günlük 350 mg
c vitamini en cok yesil biberde var
Flycım, ben soyanın filizini,kıymasını,sosunu,fasulyesını ...herseyını cok tüketiyorum ama sütünü hiç görmedim.nerden temin edebilirim acaba? merak ediyorum tadını. büyük marketlerde migros,carfur gibi hiç rastlamadım.
Soya sütü sağlık verebilir mi?
İnsanlığın binlerce yıldır içtiği inek sütüne alternatif olarak soya fasulyesinin haşlama suyu, “soya sütü” ismiyle satılıyor. Sağlık içeceği olarak lanse edilen bu haşlama suyu sağlık verebilir mi? iyibilgi zoom
Soya endüstrisine göre, soya haşlama suyu her derde deva. Süt içmeyen veya içmek istemeyen insanlara, “soya sütü için” diyorlar. Hatta, bugün Sabah gazetesinde verilen bir haberde, belimizde yağ birikmemesi için soya sütü içilmesi öneriliyor.
Soya sütü nedir?
Öncelikle, soya sütünün ne olduğuna bir bakalım. Biliyorsunuz, soya fasulyesi bir çeşit “fasulye”. Soya bitkisinin içinden akan doğal bir öz değil soya sütü.
Vikipedi’deki tarife göre bu fasulye önce suda bekletilip yumuşatılıyor. Üzerine su katılıp eziliyor. Elde edilen fasulye ezmeli su kaynatılıp süzülüyor. Oluyor size soya sütü…
Soya sütü nasıl bu kadar popüler hale geldi?
Soya sütünün piyasada neden bu kadar fazla olduğunu anlamak için, öncelikle soya yağını anlamak gerekiyor…
Çünkü, günümüzde gıda endüstrisinde hemen her ürün soya yağıyla hazırlanıyor (Nutella’nın gizli tarifi: Kakao yağı yerine soya yağıyla yapılması. Donatella Piatti seneler önce, marka ismi vermeden bunu öğrendiğinde ne kadar üzüldüğünü yazmıştı). Piyasada gördüğünüz bütün gofretler, çikolatalar, ekmeğe sürülen çikolatalı kremalar, kahvaltılık gevrekler, hazır çorbalar, cipsler, bisküviler soya yağı ile üretiliyor! Çünkü, soya yağı çok ucuz!
Soya fasulyesinin yağı bu kadar çok kullanılıyor, yağ çıktıktan sonra elde kalan soyayı ne yapacaklar? Soya sütü, soya peyniri (tofu), soya proteini gibi soya ürünleri yapıyorlar.
Soya yağı için soya üretimi arttıkça diğer soya ürünleri de çeşitli pazarlama taktikleri ile piyasaya sürülüyor. Gazetelerde gördüğünüz “soya sütü şuna buna iyi geliyor” türü müjdeler de soya sütü pazarlamasının parçaları…
böyle bir makale buldum ama ne derece dogrudur bılemem...
fly, soya sütünün bir bardağı ne kadar kalori ihtiva ediyor canım?
Evet canım tabi muhakkak lazım..Bide zaten doktor kontrolünde olması lazım.. Metabolizmayı etkilerse kötü olur...
valla canım türk aile yapısını hiç anlamadım buna benim ailemde dahil...o konuda yorum yapmak bile çok zor.şimdi kayınpederimlede konuştum.eşimin ailesinden benim yanımda olan tek insan o.bana çok güzel bişey söyledi ve ne yapmam gerektiğine gerçekten karar verdim.senin olgunluğunu bildiğim ve kendine yakışan neyse onu yapacağına inandığım için sana hiç bişey söylememe gerek yok sen zaten ne yapman gerektiğini çok iyi biliyorsun dedi :1hug:
hap olarak aliyorum canim yiyeceklerde az miktarda var ama kalsiyum ben günde 1000mg aiom bu kilo vermeye yardimci oluyo ama yaninda muhakak cinko icmelisinki yag lar ancak böyle cözülebiliyo kalsiyum yönünden yani ayrica cinko vücutta 400 den fazla enzimin cözülmesine yardim edio cinko günde en az 5 mg alinmali eger kür yapmak istiyorsan günde 20 gr almalisin, magnezyum benim gibi sifir diyet yaparken kaslarin erimesini önlüyor c vitamini zaten malum
1000mg kalsiyum= 3 bardak süt
magnezyum cerez grubunda var findik fistik badem gibi ama takviye alinmasi iyi cünkü ihtiyac günlük 350 mg
c vitamini en cok yesil biberde var
canım teşekkürederim bende vitamin alayım bari çünkü bende sık sık böle sade sulu diyetler uyguluyorum a.s
yaa canlarım benim iş arkadaşım bizim grubumuzla dalga geçiyo şişikler grubu diyeklava:kötükedihüso deli ediyo beni burdaa
[/url][/IMG]
kizlarrrrrrr size sabah sekeri getürdüüümmmm
buda benim cimcimem
anladım flycım,
arayacagız demekki bulabılmek için....
umarım bulurum
kızlar bi de şu;Nestle Nesfit hakkında ne düsünüyorsunuz? ben kuru meyvelisini uzun zamandır tüketiyorum az az tabe... öyle cok deil..
deneyimleriniz neler merak ettim..
valla ben normal sade olanını tüketiyorum genelde. birkere aldım o meyveli olandan pek hoşuma gitmedi özellikle meyveleri çok şekerli geldi bana.
acaba meyveleri dogal kurutulmus meyve mıdır yoksa seker icerikli midir ? gercekten cok tatlı cunku... aslında lezzetli de yum yum yum....
valla ben normal sade olanını tüketiyorum genelde. birkere aldım o meyveli olandan pek hoşuma gitmedi özellikle meyveleri çok şekerli geldi bana.
pırlantam hadi ya..?? sen sadesini içiyomusun?? Bende onu hiiiiiç beğenmedim ya..
Bi kere aldım aynen döktüm yanii.. Çok fena geldi bana...
Tabi zevk bu tartışılmazz..kaydirigubbakcemile3
bende bi tek sadesini beğeniyorum cokacimcoook
pırlantam hadi ya..?? sen sadesini içiyomusun?? Bende onu hiiiiiç beğenmedim ya..
Bi kere aldım aynen döktüm yanii.. Çok fena geldi bana...
Tabi zevk bu tartışılmazz..kaydirigubbakcemile3
bende bi tek sadesini beğeniyorum cokacimcoook
slm kızlar bende diyetteyim şöleki 2 hafta oldu 69 dan 66.800 inebildim hormn bozuklugu var ilaç kullanıyorum ondan fazla veremiyorum( ama azimle devam etcem
ay inanmıyorum yaa pırlantam evlibarklı yani ben soya sütünde takılmış kalmışım.. :roflol::mymeka:
Soya sütünün sadesini içio diye düşünüyorum...
Nesfitden bahsediyorsunuz, tabi yaa... Hay allah..:roflol::roflol::roflol:
Nesfitin sadesini de seviyorum her çeşidini seviyorum ben şahsen..
Ama şu sıralar müsli yiyorum ben sabahları. Daha besliyici nesfitten diyerekten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?