hoşbuldum cnm umarım benim de 2 ayda giderler çünkü malum yaz geliyo bir de sağlıklı olmak için kilo istemiyorum...
benim şöyle kötü bir alışkanlığım var sabah kahvaltısı malesef ki yapamıyorum orta okul dönemimden beri midem bulanıyoo alışamadım bir türlü 9-10 arasında iş yerinde tek şekerli bir nescafe içiyorum öğlende de buraya gelen yemeklerle geçiştiriyorum...yani gün içinde pek fazla bişey yediğim söylenemez ama akşamları ipin ucunu kaçırıyorum işte sabah atıştırması için bana ne önerirsiniz illa ki birşey yemek gerekiyormu???
bu gün yediklerime gelince ;
10 buçukta tek şekerli nescafe
13:00 da 2 dilim kepekli tost ekmeğinden yapılmış peynirli tost (sabah kendim hazırlamıştım yemeklerden yemedim)
akşam için hiçbir fikrim yok evde yemeğim yoktu ne yapsam :44:
Tatlım hoşgeldin öncelikle ve inşallah hepberaber kurtulucaz fazlalıklardan ama yeter ki püf noktalarını öğrenip uygulayalım:13:
Canım benim ben de ayynen senin gibi yapıyodum sabah kahvaltı yok öğlen az bşey vee akşam da ne bulursam...yani enn yanlış olanı taaa ki burada arkadaşlarımla tanışıp bir araya gelene kadar..şükürler olsun burdayım:13: veee öncelikle kesinlikle sabah kahvaltısı yapmak gerekiyor alışana kadar nesfit sütle karıştır bir meyve doğra biraz tarçın serp ye mesela ya da tost yap bi bardak süt iç ama mutttlaka kahvaltı yap canım bunun mantığı şu, sabah kahvaltısı vücudun kan şekeri dengesini sağlyor ve günün ilerleyen saatlernde akşama doğru kan şekerinin iyice düşmesini engellyip saçma sapan abartı yiyeceklere saldırmamızı önlüyor dolayısıyla ana kural kesinlkle güne zengin bir ahvaltıyla başlamak ama alşma sürecnde yazıdklarım gbi başlayabilirsn ama mutlaka kahvaltı olmalı bunun bir diğer önemli sebebi de etabolizmayı harekete geçirmek uyandırmak hızlandırmak sabah kahvalts vücuda girince metabolzma çalışmaya aşlıyor ve gün boyu da çalışmayı sürdüyo bunun için de her 2-3 saatte bir birşeyler yemek gerekiyor yani ilk kural kahvaltı 2.kural 3 ana 3 ara öğün yemek ara öğünler meyve-kuyru meyve,çiğ badem,fındık,ya da bir bardak süt v.b benzer şeyler olabilir ama hergün metabolizmanın hızlanması için de 3 ana 3 ara öğün yememiz lazım ayrca aralarda yeşil çay iebilirsin bu da çok yayarlı olacaktır bir de zaten şekeri,hamur işlerini,çikolatayı,abur cuburları kestin mi taamdıııııırrrr kilo falan kalmıycakkk inşallah eğer 1tk sütlü tatlı 1 çatal canın istediği tatlıdan falan gibi yiyerek durabilyorsa elbette yiyebilirsin ama yedikçe bu tür şeylerin arkasını getiriyosan hçç yememeni tavsiye debilirim ki burada her iki şekilde de beslenip salıkla kilo veren bir grup olduk inşallah sen de listelrimiz de gözden geçirerek ve uygulamaya çalışarak kendi yolunu çizerek fazlalıkalrından kurtulursun canım benim öpücüklerrrr bol şanss ve başarı diliyorum :13:
kızlar bulgur pilavı yapıyorım,sıfır yağ ile kendime,eşime yağ ekliycem kaç kaşık yemeliyim,2 kaşık mı?
Canım 2yk pilav 1 dilim ekmek ben günde 3 dilim falan ekmek yiyiorum sen nekadar yiyosan ona göre hespala ama 2yk pilav 1 dilim ekmeğe eş
herkese merhaba
1 elma
1/2 kahve fincanı beyaz leblebi yedim
Canım 2yk pilav 1 dilim ekmek ben günde 3 dilim falan ekmek yiyiorum sen nekadar yiyosan ona göre hespala ama 2yk pilav 1 dilim ekmeğe eş
ögle yemeginde:
2 kepce yagsiz tarhana corbasi
1 köfte kadar tavuk gögsü (yiyebildim :))))
Aksama kurufasulyeyi yiyebilecek gibiyim,bakalim...
herkese afiyet olsun,haftasonu cok sakin-sessiz buralar(((
ögle yemeginde:
2 kepce yagsiz tarhana corbasi
1 köfte kadar tavuk gögsü (yiyebildim :))))
Aksama kurufasulyeyi yiyebilecek gibiyim,bakalim...
herkese afiyet olsun,haftasonu cok sakin-sessiz buralar(((
neruda ben genelde bulgur pisiriyorum ve 3 yk yiyorum o yüzden,o bir kasigi ilave etmesem mi?
nerudacim bir sen bir ben variz :)))
nasilsin canim?tatilin nasil devam ediyor? ve tabi ne zaman dönüyorsun ?
masallah valla kacamaksiz tamamlayacaksin tatilini,tecrübeli olmak böyle birsey iste :)))
darisi basima insallah (amin)
akşam menüm
şehriye çorbası( içerisine ince kıyılmış tavuk ciğeri , et suyu ve de havuç rendesi koyarım,nane ya da maydanoz da ilave ederim.)
kuzu kuşbaşı etli havuçlu barbunya yemeği
pirinç pilavı
brokoli salatası ( zeytinyağlı bol limonlu)
yoğurt
vişne kompostosu
tatlım var ama ben tatlı yemiyeceğim
tamam tatlim 2 yk=1 dilim ekmek,ona göre hesabimi yapar yerim.Bulgur yada piric olmasi hic farketmiyor demekki.Sagol canimAfiyet olsun tatlım akşama doğru daha da iyi olursun inşallah
Canım benim o senin karbonhidrat alma durumuna bağlı yani önceleri nekadar ekmek yerdin bilemiyorum ama mesela ben şuan günde 3 dilim yiyorum genelde ve bunun 1 dilimini sabah 2 dilimini öğlen yiyiorum ya da tam tersi ama akşam ben çok geç yemek yiyiorum o yüzden akşam pek karbonhidrat almıyorum ama sabah 1 dilim öğlen 1 dilim akşam 1 dilim olabilir ya da işte 1 dilim yerine 2 yk pilav ama canım benim sen kendi dengeni kurabilirsin bence yani neyin neye denk geldiğini bildiktan sonra diyelim ki günde 4 dilimden fazla ekmek mktarında karbonhidratı geçmek istemiyosun, sabah yedin 1 dilim öğlen 3yk pilav yedin ne etti? 2,5 dilim artık sora ister akşam 1 dilim ye ister 1,5 ya da sen bilirsin yani kendi yeme miktarına göre 3yk da yiyebilirsin sonra ona göre yersin tamamen senin kontrolünde:13:
Bak ben bugün sabah 3yk yulafla yoğurtlu muzlu bi yiyecek yaptım 1 dilim ekmek 3yk yulaf, öğlen yemeğmin yanında 1 orta patates yedim haşlanmış o da 1 dilim ekmek etti 2 dilim artık akşam da erken yersem 1 dilim yerim ya da bilmiyorum bakarım ama mesela bunları böyle hesapladım
Haftanin yorgunlugunu cikariyorum,birazda rahatsiz olunca hic cikmadim valla.Termos termos bitki cayi iciyorum,ayagimi uzatip keyif yapiyorum :))))Canım benim ben heran yazamıyorum burda görünsem de kalkıyorum bazen şimdi gördüm mesajını iyiyim çokşükür ailemle güzel vakit geçiriyoruz bugün biraz annemin bilgisayarıyla ilgilendim ona bazı parçalar getridim bilgiayarı biraz hızlansın diye ramini falan değiştim visrü progamını yeniledim işte evde geçiyor bugün çokşükür iyiyiz annem de sağlıklı beslendiğinden çokşükür kaçamak olmuyor pek bellki rın biraz olurama pazartesi dönücem inşallah pazartesiden itibaren aynen yola devam canım benim sen nasılsın neler yapıyosun hafta sonu
afiyet olsun tatlim,ben sehriye corbasina hic tavuk cigeri koymadim.Mantar corbasina koyarim hep ama bir dahaki sefer ben de koyayim,eminim cok leziz oluyordur.Tekrar afiyet seker olsun
akşam menüm
şehriye çorbası( içerisine ince kıyılmış tavuk ciğeri , et suyu ve de havuç rendesi koyarım,nane ya da maydanoz da ilave ederim.)
kuzu kuşbaşı etli havuçlu barbunya yemeği
pirinç pilavı
brokoli salatası ( zeytinyağlı bol limonlu)
yoğurt
vişne kompostosu
tatlım var ama ben tatlı yemiyeceğim
Kızlarcım ben bugün neler yedim bi yazayım topluca
sabah kalkınca 500ml ılık su
kahvaltı:
3yk yulaf
1 muz
1tk tarçın
1 kase lıght oğurtla yapılmış yiyeceğim (regl oldum canım böle bişeyler istedi)
1. ara: 1 armut
yarım çay bardağı leblebi
Öğlen yemeği:
3 köfte kadar ızgara dana eti
1 pasta tabağı haşlanmş bol limonlu brokoli salatası
1 adet orta boy haşlanmış patates
1 bardak ayran
(annemin öğle menüsü böyleydi ben de ona uydum)
Yalnız bugün gene geç kalkınca öğünler biraz kaydı 4 buçukta öğle yemeğinden kalktım artık saat 6-7 gibi meyve falan yerim ve akşam yemeği olmaz gene sanırım belki kuvetli bi akşam ara öğünü yaprım 7 gibi sonra bi de 9 gibi meyve yerim gene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?