60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

güzel şeyler var paylaşayım dedim

Zayıflama diyeti uygularken nasıl bir program uyguladığımız önemli. Hem etkili hem de kalıcı bir sonuç için besinlerin biyokimyasal etkilerini iyi bilmek gerekiyor. Halen uygulanmakta olan tek tip besine dayalı programlar kilo kaybından ziyade ciddi sağlık problemleri de yaratabilmekte. Kilo verirken biyokimyasal bulgularınızın düzenli olması kilo kaybınızı etkileyen en önemli etken. Zayıflama diyetine başlamadan önce sağlık kontrolünden de geçmeliyiz.

Günümüzde birçok diyet programı var ve illaki kilo veriyoruz ama malesef verilen kiloların %90'ı geri alınabilmekte. Peki biz nereden başlayalım;

1.Sağlıklı beslenme programı oluşturun; Bütün besinlerden ihtiyacınız ölçüsünde beslenin, bu nedenle neyi ne kadar ve ne sıklıkla yediğinizin farkında olun.

Mümkün olduğu kadar hergün aynı zamanlarda yemek yiyin.

Sağlıklı atıştırmalık yiyecekleri yanınızda bulundurun ki açlık hissiniz oluşmasın.

Et ve süt ürünleri besleyici olmalarının yanında doymuş yağ oranları da yüksektir, et ürünlerini ızgara, fırın, haşlama, süt ürünlerini ise light tüketmeye çalışın.

Her öğünde salata veya sebze yemeği tüketelim.

2.Kahvaltıyı atlamayın;

Evde veya dışarıda kahvaltı ile güne başlayın. Kahvaltı yapan kişilerin gün boyu daha enerjik oldukları ve kan şekerlerinin daha düzenli salgılandığı artık bilinen bir gerçek. Kahvaltı yapmak forma girmek için diyetinizin altın kuralı, yapmadığınızda kilo vermeyi de zorlaştırıyorsunuz.

3.Az ve sık sık beslenmek gerçekten önemli; uzun süre aç kalmak kan şekerinizin düşmesine sonrasında daha fazla yemek yemeğe ve yediğiniz yiyeceklerin de yağa dönüşmesi demek, mümkünse 2 saatte bir besleneceğiz.

4.Öğle ve akşam neler yiyelim;

Gün ortasında proteinden zengin bir yiyecek tüketmek hem tokluk hissinizin artmasına hem de yağ yakımınızı hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Tabi yanında ne yediğiniz de önemli, mevsim salatası en uygun seçenek olacaktır.

Akşam yemekleri malesef en fazla kalori alınan öğün olmakta. Bu öğünü mümkün olduğu kadar hep aynı saatlerde ve belli bir sürede tüketmeliyiz. Kırmızı et yerine balık, tavuk veya kurubaklagiller yanında salata veya sebze yemeği ile birlikte tüketelim. Eğer pilav veya makarna yemek istiyorsak kepekli makarna veya bulgur pilavını tercih edelim, beyaz ekmek yerine de tahıllı, tam buğday ekmekler daha sağlıklı bir seçenek olacaktır.

5.Yemek yaparken 5 kurala dikkat edin;

*Kullandığınız yağ, tuz ve şeker miktarını azaltın.

*Yemeklere, çorbalara, salatalara krema ve mayonez kullanmayın veya kullanacaksanız yağ ilave etmeyin.

*Sebze yemeklerine et ilave ediyorsanız et miktarını azaltın veya soya eti kullanın.

*Süt yoğurt grubunu az yağlı tercih edin böylelikle daha az yağ almış olursunuz.

*Sağlıklı pişirme teknikleri uygulayın, kızartma asla tüketmeyin.

6.Meyveleri sınırsız yemeniz malesef mümkün değil çünkü masum seçenekler değiller. Eğer miktarını artırırsanız bilin ki kilo artışını tetikleyecektir. Meyveleri yemekten sonra değil ara öğünlerde ve 1 porsiyon tüketin.

7. İçecek olarak asitli içecekler veya meyve suyu yerine maden suyu, ayran, şekersiz veya az şekerli limonata, soğuk çay tercih edebilirsiniz.

8.Kilo kaybınız oldukça yeni bir beslenme programına da ihtiyacınız olabilir, diyetisyeninizle görüşüp yeni bir program düzenleyin. Sürekli aynı programı uygulamanız da kilo kaybınızı yavaşlatacaktır.

Dyt. Özlem Sert Aydın

sanada afiyet olsun canımmmmmben acayip kilolaar veremiyorum prieneciğim.haftada 600-700 gr ancak verebiliyorum maleseffff,neyse bunada şükür dimi

Bence haftada 600-700 çok çok iyi.Ayda 2-2,5 kilo süper.En sağlıklısı üstelik.
Keşke ben de senin kadar verebilsem.Tutamıyorum ki boğazımı.

Yazık nerudaya yaa...
Ben ilk dediğinde hani şu kadınların sürekli ev hediyesi olarak götürdükleri kare en büyük borcamı kastediyor sanmıştım :)
O kapakların işlevi sadece kapak olmak değil hem.Ürünlerin hemen hepsinde kapak olarak kullanılan borcamın alttaki borcamdan tek farkı yüksekliği.Hatta bazılarında kapak ve alttaki birebir aynı boyutta.
Ben de gidip kapaklı borcam alacağım.

tamam işte bende öyle diyorum hatta bunu kısaltalım ölçü birimimiz olsun diyorum 1 bk salata,1 bk çorba falan güzel yani,hem herkes kullanıyorsa bu şekilde yeni gelenler bu bk kısaltmasıda ne oluyor kızlarrrr diye sormazlar,herkesin bildiği bir ölçü ne de olsayaşasın bk kardeşliği.....

günaydın nugişim ebrulicim prienecim yclcim
yemeklerimi yaptım pilatesi bekliyorum. off off dişlerim kesik gerçi geçici dişler takıldı ama yinede ara ara sızlıyorlar valla. 20 lik çekilen dişimde arada acıyo hala daha tam düzelmedi.

Hugocuk biran önce iyileşirsin inşallah canım..Zor gerçekten diş acısı...

Son düzenleme:
hadi yide gel peynir güzelli.. dün ne yaptın eliptikte spor arkadaşım ?
ben 23 dk eliptik yaptım 100 de twist şeettim de

yaa şu tarçınlı sütü bi ben denemedim birde tarçınlı muzu denemedim neruşş oyacak

bu kız bana aşık yaaaaaa

eneee ilanı aşk ediyolar aloooww aile var ailee

bende ortalama 300-500 gram veriyorum 700-800 çok güzel başarı oluyor. bazı arkadaşlar diyetisyene gidenler yagdan veriyorlar orası kesin diyorlar bende çok yavaş verdiğim için bende yagdan verdiğime eminim bence illa diyetisten şart değil ve hiç bir saglık sorunum da yok tansiyonum vs harika gidiyor.
eskiden tikerimi cumaları değiştiriyodum ama o gazla haftasonları eşimin de etkisi ile cozutuyodum artıkın pazartesileri değiştiricem bu arada neruş sayende borcam satışlarını artırdı git onlardan komisyon filan al bari

evet bencede çok güzel paylaşım fambik. aşarı yukarı bu şekilde besleniyoruz artık hepimiz öğrendik çok şükür. ama miktarda çok önemli. az yiyeyim veremiyorum diye düşünülmemeli. sonra kas kayıpları yaşanıyor bu da hiç iyi değil. kas miktarı ne kadar az ise o kadar ciddi hastalıklara davetiye çıkartılıyor malesef. bizim yağımız gitsin kasımız kalsın yağ miktarı yüzde 20 olsa yani en düşük seviye bence kilo yani ağırlık tartıda kaç olursa olsun önemli değil. zaten fazla yağ olmayınca fıstık gibi oluruz bence. kendimden biliyorum yağ miktarım fazla değil vücut ağırlığım fazla ama yağ olmayınca çok hoş gözüküyor insan. istediğini giyiyor ordan burdan yağlar fışkırmıyor kaslar gözüküyor. sağlıklı olnada bu bence. hiç ağırlığımı dert etmiyorum. amacım geri kalan 4 kilo yağımıda vermek. ideal yağ aralığındayım ama ben yüzde 20 olsun istiyorum. diyetisyen istediği kadar dırdırda etse ben yüzde 20 istiyorum ama kilom 65 bile olsa yağım yüzde yirmi olsun hiç önemli değil manken gibi gözükürüm demi kıslar yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum ama vücut ağırlığı az olmayan fakat yağ oranı düşük insanlar sporcular süper gözüküyor

Olabiliirr ama boyutunu nasıl tarif edeceğiz ki. Yuvarlağı var karesi var,dikdörtgeni var,ortası büyüğü var...Var da var...

akşam yemeğimide yazıp veda edeyim size

1 kepçe tutmaç çorbası
1 küçük kuru biber dolması
3-4 kaşık bakla yemeği
2-3 kaşık yoğurt
afiyet olsun canım salatada güzel olurdu
ofiste yediim bir dilim ekmekle 4 kaşık yogurt akşam yemegi olarak kesmedi :26::26:
az önce 2 kepçe tarhana 2 yemek kaşığı bamya yemee bir bardak portakal suyu içtim
afiyet olsun canım
5 yk karnıbahar yemeği ( havuçlu -patatesli)
3 kk büyüklüğünde tavuk ciğeri
4 yk yoğurt
2 minik kornişon
afiyet olsun farmasi
afiyet olsun neruşcum çok güzel menün
canım hoşgeldin emzirdiğin için zaten sıkı bir diyet yapma zaten bizde sıkı yapmıyoruz ama sen bizim yediklerimizden birazcık daha arttır yediklerini nette emziren anne diyetleri var gayet doyurucu istersen bi gözt canım onlara
afiyet olsun çok güzel
menü güzel meyve yemiyormusun canım sen aralarda

sabah kalkınca
250 ml ılık su

kahvaltım

1 dilim kepek ekmek
1.5 tk bal
1 kk peynir
4 zeytin
2 ceviz
1 domates
1 yeşil biber
250 ml şekersiz çay

afiyet olsun farmasi güzel menü

afiyet olsun balım herzamanki gibi çok güzel menü
afiyet olsun fambımmmm.deli olmazmı kızcağız hepimiz borcam kapağı diye diye çıldırttık.allah bilir rüyasında bile görmüştür kapağı
afiyet olsun canım o domatiz diyen dillerini ne ediyim senin ben
günaydın kızlarrrr

sabah
1 bardak şekersiz çay
1 kk peynir
1 yumurta
3 ç.kaşığı reçel yedim :)
afiyet olsun canımda az olmuş kahvaltın domates salatalık zeytin yeşillikte yeseydin
afiyet olsun priene
günaydın kızlar herkes güne güzel başlamış benim sabah biraz sönük geçti.
sabah:
2kk peynir
4 zeytin
2 adet kuru kayısı
1.5 kepek ekmeği
1 fincan çay
şuanda da orta şeker türk kahvesi
günaydın canım afiyet olsun evet sönük olmuş biraz
sağol fambım.akşam marketten aldım bi baktım senle neruşcum aklıma geldi denge ekmeği görünce aldım hemen bir paket dilimleride inceymiş olsun artık ne yapalım zayıflamak adına katlanıcaz ince dilimlere yok yok tabak olarakta çok güzel kullanılıyor valla kapak
günaydın kızlar

sabah kahvaltımı yazayım..
2 bardak ılık su
1 çk. çörek otu,zencefil,zerdeçal

1 yumurta ile yapılmış omlet
1 dilim ekmek
1 bardak çay

canım günaydın afiyet olsun ama kahvaltın çok az olmuş:26:

hadi yide gel peynir güzelli.. dün ne yaptın eliptikte spor arkadaşım ?
ben 23 dk eliptik yaptım 100 de twist şeettim de

Ben de sana onu soracaktım şimdi..
eliptikte kaç hızla koşuyorsun diye..
ben 10 dakika falan yaptım sonra bacaklarım ağrıdı bıraktım
3 dakika da twist yaptım
100 tane de mekik

sonra hatırladım..
spor salonunda eliptike ilk 3 dakikayla başlamıştık..
sonra 5, sonra 10, en son da 30 dakikadan fazla yapmıyordum..

sen 23 dakika yapıyorsan maşallah valla sana..

Son düzenleme:
güzeydınnnn ebrucummmmm,yeşillikte yemeye çalış kahvaltıda,hem çok yakışıyor kahvaltıya hemde bubahaenye sebze türü şeyler yemiş oluyoruzzzzz.öpüyorum seniiiii

ah canım birde yeşillik yemeye fırsatım olsa.ben uyuşukmuyum neyim anlamadımki..sabah uyanıyorum biraz kahvaltı hazırlıyorum üzerimi giyiniyorum saçımı alel acele yuapıyorum bir bakıyorum evden çıkma zamanım gelmiş..deli gibi kahvaltı kabanımı dışarda giyiniyorum.ve bunun için tam 45 dk önce uyanıyorum.makyajımı okulda yapıyorum birgün yakalanacağım ama ne zaman bilmiyorum bilmekte istemiyorum...

ben dün demedimmi size neruşcum sayesinde borcamcılar iyi iş yapacak satışlarda patlama olacak

nugyacım yorumlarına çok teşekkür ederim ama iki yumurta bence o kadar da çok değil.. sahanda iki yumurta ama aşırı yag koymadım. ben sabahları kral kahvaltılar yapıp öglenleri prenses gibi yiyip akşamları hint fakiri akşam yemekleri taraftarıyım. kahvaltıyı da çok erken saatlerde yaptığım ve akşam zaten neredeyse aç yattığım için çok görmüyorum. iki dilim de normal zaten gün boyu bir dilim ekmeğim daha var dolayısı ile zaten telafi ediyorum. işyerinde olduğum için de istediğimi yeme şansım yok yine de çok sagolasın canım

gny kızlar hepinize afiyet olsun

peynir
1zeytin
2bisküvi
1tatlıkaşıgı bal
zeytinkadar helva
2,3dilim domates ve salalık
şekersiz çayyy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…