selam kızlar
sabah limon lifli form bisküvisi 1 paket
öğlen dürüm döner ayran
arada 1 elma
yedim sanırım günlük limitimi aştım bile
Öğlen yemeğimi yazmamışım ben daha millet akşamı yazıyo
4yk kıymalı ıspanak yemeği
3-4 dal haşlanmış karnıbahar (1tk z.yağılı ve boll limonlu)
1 kase yoğurt
1 dilim çok tahıllı ekmek
Akşam daaaa ekmek hariç bunun aynısı olacak ama öncesinde arada 1 portakal ya da elma yerim sanırım
arkadaşlar bişey sorucam...benim tatlı krizim çok tutuyo bnde çikolata yememek icin şu nesskuikin mısır gevreyı var ya çıkolatalı sütle karıştırmak için, 4-5 kaşık kadar ondan yiyiyorum.. sizce kötümü yapıyorum..? okadar dikkat ediyorum cünki, bundan dolayıda alt üst olucaksa emeğim üzülürüm yaa
bende akşama
1 kepçe çorba ama ne çorbası olur bilmiyorum
1 bk (neruş)ton balıklı bol salata yiyeyim diyorum
bugün yoğurt yada süt hakkımı kullanmadım
3 yk yoğurtta yerim nasıl sizce
ekmek yemiyeceğim tabikide
kestane konusunda herkes mifikirsiz almiyim o zaman
ekmek yoksa bari bulgur olsaydı odamı yokk
mesajını yeni gördüğüm için şimdi araştırdım
Kestanenin Besin Değeri
Kestane kaç dilim ekmek ediyor? Şişmanlama korkusu sebebiyle hemen kestiğimiz tatlılar, kek, bisküviler, meşrubatlar, çikolatalar basit karbonhidrat içerir. Baklagiller, ekmek, tahıllar, bazı meyveler ve sebzeler de kompleks karbonhidrat içerir. Kestane, portakal suyu tüketirken ise kaç dilim ekmek yediğinize dikkat edin!  10 Kestane Kaç Dilim Ekmeğe Eşit? Şişmanlama korkusu sebebiyle hemen kestiğimiz tatlılar, kek, bisküviler, meşrubatlar, çikolatalar basit karbonhidrat içerir.
Baklagiller, ekmek, tahıllar, bazı meyveler ve sebzeler de kompleks karbonhidrat içerir. Kompleks karbonhidratlar rafine edilmediğinden daha sağlıklıdırlar. Yağ oranı düşük karbonhidratlarla beslenmek diyabete ve kalp hastalıklarına zemin hazırlıyor.
Bu nedenle glisemik indeks kavramı daha çok önem kazanıyor. Glisemik indeksi yüksek gıdalar kan şekerini hızla yükseltirler. Dolayısıyla çabuk acıkmaya, enerji düşüklüğüne ve yağlanmaya neden olurlar. Yüksek glisemik indeksli gıdalar beyaz ekmek, pirinç, tatlı kekler ve pastalardır. Düşük olanlar ise sebzeler, meyvelerin çoğu ve tam tahıllı gıdalardır. Kuru yemişlerde düşük indekse sahiptir. Karbonhidratlı gıdalarla ilgili gerçekler Karbonhidratlar beynin enerji kaynağıdır. Mutluluk hormono seratonini artırır. Protein ve yağlar karbonhidratların eminimini yavaşlatır. 10 kestane 5 dilim ekmeğe eşit. Kepek, tahıllı, çavdarlı gibi ekmeklerin bir dilimindeki kalori ile beyaz ekmeğin bir dilimlik kalorisi aynı. Sadece esmer ekmeklerim glisemik indeksi ve yükleri daha fazla. Bulgur pilavı ve makarna insanı pirinç pilavına göre daha tok tutuyor ve daha sağlıklı. Kuru meyvelerde taze meyvelere göre daha fazla şeker içerir. Spagetti makarna kelebek makarnaya göre daha düşük glisemik indeks içerir. Haşlanmış patates soğutulunca glisemik indeksi düşer. Meyve suları meyvelere göre daha az lif içerir. Bir bardak portakal suyu üç dilim ekmekle aynı kaloriye sahiptir. Gördüğünüz gibi kestane pek de masum değilmiş. Yani kestane yerken bir kez daha düşünmeniz gereklidir.
yok canım dün akşam yemiştim sonra bana neruş dediki bana yediklerin çok geliyo dedi bende hugocukla aynı yapıyoruz dedim neruşda ama hugo spor yapıyo dedi haklı tabikide.bende spor yok sürekli sabahtan akşama kadar oturuyorum.aslında bi nevi vücudu şaşırtıcam canım ona karar verdim.bugün patates salatasıda yedim çünkü ekmek yemiyeyim artık.akşamda heveslenip koşu bandına binecektimki bi baktımki komşuda oturuyorum
yemeğimi yedim
3 yk bulgur pilavı
3 yk et kavurma
salata
yedimm
yemekteysen iş yerindeki kadınalrdan biri 47 yaşında,150 boyunda ve 45 kilo nekadar yerse yesin gram almayan cinslerden kendisi
bana diyorki sen geldiğinden beri(yeni yerime başlayalı 1,5 ay oldu )diyetteyim diyorsun ama bakıyorumda 1 gram bile verdiğin yok diyor
bende 5 kilo verdim dedim
aaaaaa hiç farkedilmiyo valla diyooo,bir 5 kilo daha vereyimde ozaman farkedersiniz dedim
şimdi kavga etsem laf soksan akşama kadar karşımda oturuyo,zaten kavga etsem dahada hoşuna gidecek sinirlendirdim diye iyisimi hiç bulaşmamak dedim
aayyyy sinir oldum ama kendi yaşına başına kuru buruşuk haline bakmıyor,bu yaşında hala kıskançlık peşinde
canım benim bildiğim eski kilolar yani artık yerleşmiş kilolardır vücuda ve daha zor verilir diye biliyorum.aralarıda acıktıkça değil canım normalde acıkmadıkçada yiyoruz yani mesela sabah kahvaltını yaptın 2,5-3 saat sonra ara yapabilirsin.yani öğünlerinden 2,5-3 saat sonra yap.atlama canım acıkmasanda ye matebolizman yavaşlamasın ar öğünle önemli çünkü.
evet ama sana bu ekmek miktarını diyetisyen verdi ve sende kilo verdin ya karbonhidrat az gelirde metabolizma yavaşlarda kas verirsen ne olcek miktarını biz bilemeyiz ve bence biara istersen yine diyetisyene git haa bunu istemezsen sebze yemeği ölçünü 6 kaşığa düşür günlük ekmek hakkınıda 1 dilim düşür ani düşüşler iyi değil. zaten günlük 5 dilim karbonhidrat ççok değil
yaa bak buna çok üzüldüm benzaten ben ayda 2 kilo filan veriyorum daha da mı yavaş olcak yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?