- 30 Mart 2009
- 1.532
- 0
- 681
YUMURTANIN FAYDALARI
Yapılan bir araştırma, kahvaltıda yumurta tüketmenin, vücut yağlarının yakılmasında önemli rol oynadığını ortaya koydu.
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde yapılan araştırmaya göre , besinler içerisinde en kaliteli proteine sahip gıdanın yumurta olduğu tespit edildi . Yumurta proteini, dışarıdan alınması gerekli olan ‘elzem amino asitleri’ yeterli ve dengeli miktarda içerir. Yumurta sağlıklı yaşam açısından gerekli A, D, E ve B grubu vitaminleri başta olmak üzere birçok vitamini önemli oranda içerir.
Protein, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan yumurta, özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşır.
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu:“Kolin içeren yumurta, beynin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Yumurtanın faydaları saymakla bitmez. Yumurta konusunda dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerde çeşitli araştırmalar yapılıyor. ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, kahvaltıda yumurta yemenin vücut yağının kaybedilmesinde etkili olduğu belirlendi. Yağsız kas kitlesinin korunmasına yardımcı olan ‘lösin’ amino asidinin zengin bir kaynağı olan yumurta, vücut yağının yakılmasında önemli rol oynuyor.”
Üniversitede 10 hafta süreli yapılan araştırmada, kahvaltıda yumurta, düşük yağlı süt ürünleri ve yağsız et gibi ‘lösin’ amino asidince zengin protein tüketen kişilerin, kahvaltılarında karbonhidratça zengin bir diyetle beslenen kişilere kıyasla iki kat daha fazla yağ kaybettiklerinin belirlendi, böylece yumurtanın farklı bir faydası daha tespit edildi
ben de yumurta pek sevmem ya..:bbo:
Sabah hele hiç yiyemem.. O kokusu beni mahveder.. Anca akşamları peynirli omlet falan tarzında yerim. Ama gerçekten çok faydalı..
canlarımmm çok özledim hepinizi sabahtan beri saçma bi yoğunluk vardı sonunda azcık rahatladımdaha alıntı yapmak istediğim bi sürü ileti vardı ama sayfaları karıştırdım kafamçokkarıştı
neyseee kendimi acaip iyi hissediyorum çünküüü nerdeyse 1 yıldan beri ilk defa maaş aldım ve yürüyüşüm bile değişti valla zemuszemus
ama kaçamak olayı biraz abardı hatta kaçamaklıktan çıktı sanki.dün akşadan başladım eşimi yemeğe çıkardım ızgara köfte yedim (biraz yağlıcanaydı) yanında salata acı biber vee 2 dilim pidebu sabah ilk maaşın şerefine iş yerime pasta almak için pastaneye girdim vee antalyanın en ünlü pastanelerinden biri veee ben dayanamadım poğaça ve simit sandviç aldım patronumla yiyelim diye ve bi poğaça ve bi simit sandviç yedim.veee saat 11 gibi irice bi dilim pasta yedim
akşama kadar bişey yememeyi planlıyorum yersemde en fazla light bisküvi yada leblebi kuru üzüm falan yerim heralde çünkü akşam 2 lise arkadaşım eşleriyle beraber burdalarmış ve onlarla yemeğe gitcem cokacimcoook yarında akşamda fitnesse başlıyorum ve en azında haftanın 4 günü gitmeyi planlıyorum.geri kalan günlerdede şu yeni aerobik programlarını indirmeyi başarırsam onları indircem.ve haftanın 3 günüde onlarla çalışcam.tabii bakalım yapabilirsem.yürümek dışında hiç bi spor yapmıyorum bu aralar ve kendimi çook suçlı hissediyorum. mafoldumben
Kuzum hayırlı olsunn.. Boşverrr arada kutlama olucamm..zemuszemus
ay ben ölmüşüm kızlar aclıktan..
yaz meyvelerinin cazibesine kapılıp 2-3 gundr dogrudüzgün yemek yemıyordum. sporu da abartmıstım. 8 gun aralıksız spor yapmısım . hiç farkında deilim ama. kemıklerım agrıyor bugun.az önce de bayılcak gıbı oldum. gözüm falan karardı. kendıne gel kızım gidiyorsun dedım. tencereede börülce vardı. bır tabak ondan yedım yogurtla, yarım dılım de ekmek yanında. üstüne yarım minik dilim az soslu diyet brownie(annem yapmıs, annem herseyın sekerını yagını az koyar, iyi ayarlar ondan diyet dedım) kendıme geldım. aksama kadar bir sey yemıyım demıstım ama sacmalamısım.
Aman canım dikkat et kendine.... Sen bize lazımsın..opuyorumnanaktan