Yok canım mesela bir hafta başında hepimiz başlıyoruz tüm bildiğimiz duaları bir arkadaşın adına okumaya o hafta o arkadaşın dua haftası oluyor , hepimiz zayıflasın diye dua ediyoruz , cuma tartılıyo sonra..
Hafta hafta bu böle devir daim ediyo sırayla zayıflayalım die dua ediyoruz.
Yok canım ya neler yaptığımızı yazıyoruz nasıl sağlıklı kilo verebiliriz diye kafa patlatıp diyet felsefesini tartışıyoruz burda. Biraz da motivasyon var.. naniknanik
Ah canım ahhh , haklısın ama hayatın gerçekleri işte karşındakini de insan kendi gibi sanıyor yanılıyor , dünyada iyi de var kötü de..
Bu arada hani demişsin ya oğlan tarafını yolmaya çalışan kız tarafı diye artık devir değişti be tatlım , oğlanlar gelin nazı yapıyor , oğlan anaları kız verir edalarında bu işin tam tersi oluyor artık..
Bu sözün üstüne söz söylenmez canım ağzına sağlık.. Mütevazi olmayı bırakın..
Yarın tartı günü , ben stres yaptım sanırım , veremedim gibi geliyor..
böyle bişey anlatılırmı bilmem ama paylaşmazsam hırsımdan çatlıycam delikafadulden
canlarım biliyosunuz ben bu yıl birinci sınıfları okutuyorum..sınıfımda bi öğrencim var,bihayli de problemli bi çocuksene başında bikaçgün geldi sonra bir ay okula gelmedi..soruşturdum, ailesinin memleketine gittiğini öğrendim..sonra yine geldi..neyse...
birinci sınıfta yardımcı kaynak çok gereklidir,velilerle konuşup kaynakları aldık,herkes parasını ödedi,bu çocuğun ailesi okula bile uğramıyo..bu arada yavrucak okula beslenme de getirmiyo..zorda olsa annesini okula getirttim..kadın iki gözü iki çeşme paramız yok,yakacak kömürümüz bile yok demez mi!tabii ben utançtan ve vicdan azabından yerin dibine geçtim:niye iyice araştırmadım diye..
o andan sonra çocuğun tüm okul masraflarını üstlendim,beslenmesi de dahil..(böyle şeyler söylenmez biliyorum ama nolur beni ayıplamadan önce sonuna kadar okuyun)..tabiki kimseye de bişey söylemedim..nasıl söylerdim..zaten iyice araştırmadan kadıncağızı okula çağırmış ve üzülmesine sebep olmuştum...o günden sonra da ne anneyi ne de babayı görmedim..taaki bu güne kadar..
bu sabah okula gitmek için otobüs beklerken bi araba durdu önümde..hemde son model,çok pahalı bir araba..cam açıldı ve içindeki adam aynen şu cümleyi söyledi''hocaa okula gidiyon herhal,gel götüreyim seni!''tabii ben şok,çünkü adam, benim gariban(!)öğrencimin babası!!!o şokla nasıl akıl ettimse 'gerek yok sağolun,araba yeni herhalde hayırlı olsun''dedim..ve gömlek cebinden 5 liralık sigarası görünen adam''he ya hoca,geçen ay yeniledim''dedi...
eeee şimdi siz söyleyin kızlar ben ne yapayım???cevap belli aslında..ENAYİLİĞİME DOYMAYAYIM...:'(((
böyle bişey anlatılırmı bilmem ama paylaşmazsam hırsımdan çatlıycam delikafadulden
canlarım biliyosunuz ben bu yıl birinci sınıfları okutuyorum..sınıfımda bi öğrencim var,bihayli de problemli bi çocuksene başında bikaçgün geldi sonra bir ay okula gelmedi..soruşturdum, ailesinin memleketine gittiğini öğrendim..sonra yine geldi..neyse...
birinci sınıfta yardımcı kaynak çok gereklidir,velilerle konuşup kaynakları aldık,herkes parasını ödedi,bu çocuğun ailesi okula bile uğramıyo..bu arada yavrucak okula beslenme de getirmiyo..zorda olsa annesini okula getirttim..kadın iki gözü iki çeşme paramız yok,yakacak kömürümüz bile yok demez mi!tabii ben utançtan ve vicdan azabından yerin dibine geçtim:niye iyice araştırmadım diye..
o andan sonra çocuğun tüm okul masraflarını üstlendim,beslenmesi de dahil..(böyle şeyler söylenmez biliyorum ama nolur beni ayıplamadan önce sonuna kadar okuyun)..tabiki kimseye de bişey söylemedim..nasıl söylerdim..zaten iyice araştırmadan kadıncağızı okula çağırmış ve üzülmesine sebep olmuştum...o günden sonra da ne anneyi ne de babayı görmedim..taaki bu güne kadar..
bu sabah okula gitmek için otobüs beklerken bi araba durdu önümde..hemde son model,çok pahalı bir araba..cam açıldı ve içindeki adam aynen şu cümleyi söyledi''hocaa okula gidiyon herhal,gel götüreyim seni!''tabii ben şok,çünkü adam, benim gariban(!)öğrencimin babası!!!o şokla nasıl akıl ettimse 'gerek yok sağolun,araba yeni herhalde hayırlı olsun''dedim..ve gömlek cebinden 5 liralık sigarası görünen adam''he ya hoca,geçen ay yeniledim''dedi...
eeee şimdi siz söyleyin kızlar ben ne yapayım???cevap belli aslında..ENAYİLİĞİME DOYMAYAYIM...:'(((
saraaaaaaa ben van kedisi arıyorum cicişşşşşşş
günaydın fıstıklar,
çin'de yaşayan arkadas . ben sormustum canım merak etmiştim. benim de yasamak istediğim yerlerden biridir. ama ne yazıkki çince hiç bilmiyorum . yoksa ciddi ciddi arastırma yapardım.
o kadar spor yaptim, güya yediklerime de dikkat ettim (tamam, arada kacamaklar oldu, kabul), ama yani gercekten dikkat ettim ve gecen hafta vere vere anca 1 kilo verebilmisim. reva mi bu simdi?
kacamaklar da iki top dondurma, bir snickers, bir de milka'nin bi cikolatasi, onu da yogurtlu diye aldim, hafif olmasi bakimindan).
buldum seni hihi.. evet aynen.. Flying Angel ordaki ismim.. Oranın spor kısmıyla ilgileniyorum ben sadece.. İste bu linkleri falan ordan buluyorum bende..Evet canımcıım öle yapcam artıkın.. Napacoookk..kaydirigubbakcemile3
(((((ağlamak istiyorum yaaaa:'(hepinize cevap yazdım...onlarca..gerizekalı pc bi hata verdiii,hepsi gettiiii:'((((
canlarııııım kıyamam ben sizeneler oluyor???tam ben çıktım depresyondan..bi baktım nerdeyse topiğimiz toptan depresyona girmiş ((yoksa ben mi bulaştırdım size delikafadulden gerçi benimki de geçti ama hala nekahat döneminde...her an nüksedebilir:'((((
o kadar spor yaptim, güya yediklerime de dikkat ettim (tamam, arada kacamaklar oldu, kabul), ama yani gercekten dikkat ettim ve gecen hafta vere vere anca 1 kilo verebilmisim. reva mi bu simdi?
kacamaklar da iki top dondurma, bir snickers, bir de milka'nin bi cikolatasi, onu da yogurtlu diye aldim, hafif olmasi bakimindan).
Günaydın a.s.
Ben yine geldim uzun uzun anlatıp kaçıcam kaydirigubbakcemile3
Dün arkadaşta yemeğe davetliydik , işten erken çıkıp yardıma gittim
O yemeğe az yağ koy , buna şunu koyma , buna bunu koy derken arkadaşı delirttim sırnaşık şey
Ve en son bayrakları çekip butun mutfağını bana bırakmasına sebep oldum sırnaşık şey
Dün spor yapamama ve yediklerimin acısı olarak bütün işini ben yaptım :bbo:
Şuan her tarafım dokuluyo , kendim kaşındım laelaelaelaelae
Sabah işe gel kaldım kahvaltım sadece ufak bir bisküvi ve şekersiz kahve oldu.
Akşama kararlıyım badili teyzemin izinden gidicem kaydirigubbakcemile
Siz neyi gördükleriniz karşısında gerekeni yapmışsınız , insan olan gerçek insanlar da bu durumlarda aynı sizin gibi yapardı merak etmeyin+
benimde 2 tane kedim var , insanın acayip stersini alıyo
Nden illa van kedisi aradığınızı merak ettim açıkçası
O kadar çok bakılmaya muhtaç hayvan varki Türkiyede her gün de sayısı artmakta
Tr de olsam herhalde her gördüğümü eve alıp bakardım delikafadulden
Neyse size tavsiyem cins kedi bakımı zordur.
Sokak kedisi olarak tabir edilen tekir kedilerin bakımı hem kolay , hemde daha masrafsızdır , bunu bir düşün derim. a.s.
benimde çince bildiğim soylenemez canım , 3 yıl olucak eylülde ve hala çok şeyde derdimi anlatamıyorum
Kısmetse pazartesi kursa başlıyorum bu konuda
Neyse Tr de bildiğim kadarıyla çince öğreten kurslar mevcut hatta internetten bile öğreten var
Şunuda soylemek gerekkirki 5 tane farklı telafuz var kendi aralarında bile zor anlaşıyorlar
oyy oyyy noolmuş saracık a nazarmı değmiş
kıyamam sana :teselli: :1hug:
eskisehirli fıstık ve fibula ,canlarım özellikle ikinize söylüyorum. gercekten çok iyi niyetli olup taviz vermeyin.böylelerinin hep kaybettiğini gördum. daha kazançlı çıkanını duymadım. eskisehirli fıstık , sen daha taze evlısın ve senın kayınvalıde sımdıden tepene cıkmıs sekerim.bir ömür boyu bu duruma katlanabilecek misin? kocanı çek çevir,daha çok genç ve yolun çok basındasınız. bu aralar önlemini aldın aldın alamadın kolunu versen bacagını kaptırırsın. kocanı çek çevir.. senin baska kurtulusun yok..yoksa ömür boyu canın yanar..
hem öyle ben herseye razıyım derseniz,küçümsenirsiniz. aslında insanlık sizin yaptıgınız,buna kabul.itirazım yok ama degerınız bılıncek dıye hiç beklemeyın.maddi manevi standrtlarınızı koruyun.süksesi olmayana saygı yok bu devirde. zaman o zaman olmus maalesef...
kıyamam sana ben ya.. ne olyor canım böyle bize merveyle ben de dağınığız bugün.. neyseki anneannem var çok güldürdü benı.. her eve lazım.. bana boy atıyorsun sen, diyip duruyor. boy attıgımdan inceliyormusum. 13 yasındayım ya .. kaydirigubbakcemile2
tebrikler.
(((((ağlamak istiyorum yaaaa:'(hepinize cevap yazdım...onlarca..gerizekalı pc bi hata verdiii,hepsi gettiiii:'((((
canlarııııım kıyamam ben sizeneler oluyor???tam ben çıktım depresyondan..bi baktım nerdeyse topiğimiz toptan depresyona girmiş ((yoksa ben mi bulaştırdım size delikafadulden gerçi benimki de geçti ama hala nekahat döneminde...her an nüksedebilir:'((((
Günaydın a.s.
Ben yine geldim uzun uzun anlatıp kaçıcam kaydirigubbakcemile3
Dün arkadaşta yemeğe davetliydik , işten erken çıkıp yardıma gittim
O yemeğe az yağ koy , buna şunu koyma , buna bunu koy derken arkadaşı delirttim sırnaşık şey
Ve en son bayrakları çekip butun mutfağını bana bırakmasına sebep oldum sırnaşık şey
Dün spor yapamama ve yediklerimin acısı olarak bütün işini ben yaptım :bbo:
Şuan her tarafım dokuluyo , kendim kaşındım laelaelaelaelae
Sabah işe gel kaldım kahvaltım sadece ufak bir bisküvi ve şekersiz kahve oldu.
Akşama kararlıyım badili teyzemin izinden gidicem kaydirigubbakcemile
+
Siz neyi gördükleriniz karşısında gerekeni yapmışsınız , insan olan gerçek insanlar da bu durumlarda aynı sizin gibi yapardı merak etmeyin
+
benimde 2 tane kedim var , insanın acayip stersini alıyo
Nden illa van kedisi aradığınızı merak ettim açıkçası
O kadar çok bakılmaya muhtaç hayvan varki Türkiyede her gün de sayısı artmakta
Tr de olsam herhalde her gördüğümü eve alıp bakardım delikafadulden
Neyse size tavsiyem cins kedi bakımı zordur.
Sokak kedisi olarak tabir edilen tekir kedilerin bakımı hem kolay , hemde daha masrafsızdır , bunu bir düşün derim. a.s.
+
benimde çince bildiğim soylenemez canım , 3 yıl olucak eylülde ve hala çok şeyde derdimi anlatamıyorum
Kısmetse pazartesi kursa başlıyorum bu konuda
Neyse Tr de bildiğim kadarıyla çince öğreten kurslar mevcut hatta internetten bile öğreten var
Şunuda soylemek gerekkirki 5 tane farklı telafuz var kendi aralarında bile zor anlaşıyorlar
Günaydın kuzucuklarr..
Dün spor olayını biraz abartmışım galba. Her yirim ağrıyo kolum kalkmıyo valla. Sabah kalkıcaktım sonra dedim bugün dinlendiriim kendimi..
Şimdi bi kaç ufak parça simit, ufak bi parça poaça, 2 üçgen krempeynir ve yeşil çayla kahvaltı etmekteyim.. Kahvaltıyı çok kasmıyorum belli olduğu üzere.. Ama akşamı meyveyle geçiştiriyorum.. Dengeliyo birbirini iyi oluyo..
Neyse herkeşlere güzel bir gün dilerim... Muccsksss..
cicişim bende çok kararsızım ya almak konusunda
ablam valla komple depresyondayız :bbo:
sen yapılması gereken en güzel şeyi yaptın ablam, Allah gördü senin bu iyiliğini hepimiz bu dünyadan onun için yokmuyuz zaten
ciciş sinickerstan kaçamak olur mu
GÜNAYDIN CİCİŞLER
hepinize soruyorum lütfen bana yardım edin
ben bundan 1 sene önce yeni doğmuş tüysüz bi kedicik buldum sokaktan büyüttüm 4 aylık yaptım onu çok yaramaz bi kedi oldu. evde yanlız bırakamıyorum ağlıyordu koltukları parçalıyordu vermek zorunda kaldım.
şimdi aile saadetimiz için kedi almak istiyorum.saracım bana van kedileri çok uslu olur dedi.bende o zaman van kedisi alayım dedim.
şimdi bana birisi 1.5 yaşında dişi bi van kedisi
1. sorum kısırlaştırılmamış, kısırlaştırmak biraz pahalı, yavrusuda olsun istemem kızgınlık döneminde ne yapmam laım
2.si dişi kediler regl oluyormuş nasıl oluyor bilen var mı
hayvanlar konusunda sana sonuna kadar katılıyorum canımmm.mervenin van kedisi arama nedenide daha önce bi sokak kedisi almış ama çok hırçın çıkmış o yüzden van kedileri daha uysal olduğu için van kedisi istiyor.bende bu yıla kadar kedileri pek sevmezdim.bütün hayatım köpeklerimle geçti şimdide 1 kızım var ama annemde kalıyo çalıştığım için onu sürekli yanlız bırakmam gerekiyor ve ağlamasına dayanamadığım için anneme gönderdim.orda çoook daha mutlu olduğunu bilmek içimi rahatlatıyo.ama bu sene kedilere karşı bi ilgi duymaya başladım.sevimli minik bi kedi buldum hatta galiba onu alcam eve.bizim arka bahçede annesiyle yaşıyo şimdilik çünkü annesini emmesi gerekiyomuş daha.biraz daha zaman geçsin eşim kontrollerini yapcak ve onu alcam galiba eve.evde bi hayvanın olması harika bişey.bide kedinin bakımı daha kolay o yüzden alcam o minik yaramazı zemuszemus
demek uyandınız a.s.
hepinize merhaba :)
'evlibarkli' dişi kediler regli olmaz , dişi köpekler regli olur 6 ayda bir
dişi kediler 6 aylık olduktan sonra kızışırlar ve uyutmazlar
8 aylık olmadanda kısırlaştırmayı önermiyolar
benim yaramaz tırtır ım hiç uyutmamıştı kızıştığında , banyoda yankı oluyo diye gece banyoya girip miyavlıyodu , 2. kızışması 2 hafta sonra oldu bizde 7,5 aylıkken kısırlaştırdık çünki kızım resmen işkence çekiyodu
Erken ameliyat olduğu içinde minyon kaldı
Erkek kediler ise bazen yaşına kadar kızışmıyolar , yani mahmıtım 10 aylık olmasına rağmen hala yavru :)
Erkek kedilerde 1 yaşına kadar kısırlaştırmayıda pek önermiyolar boşlatım sistemi çökebiliyo
başka bilmek istediğin bişey varsa yardımcı olabillirim
cicişim sen şimdi bana van kedisi almamı diyorsun ben tekirden çok çektim ama
canım eşim veteriner olması dolayısıynan hemen ona bi telefon çaktım ve sorularının cevapları elimde.1.sorunun cevabı kediyi kısırlaştırırsa kafası rahat eder ama eğer şu an yapamıyacak konumdaysa eczaneden farlutal diye bi ilaç alacak ve her hafta aynı gün aynı saatte o ilacı kediye verecek dedi.ama eğer kısırlaştırma yaptırmak istersede bi abimiz var istanbulda onur abi ona yönlendiririz o yardımcı olur her konuda dedi.
2. sorunun cevabıda dişi kedi regl olmuyormuş :jeyyar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?