Bilim adamları çikolatanın içerisinde bulunan yağ partiküllerini su veya hava ile değiştirdi. Su ile birleşince kakao yağı minik parçacıklar meydana getirdi. Elde edilen çikolatanın %60'ı su olmasına rağmen tadı ve dokusunda hiç bir değişiklik olmadığı kaydedildi.
Dr. Phillip Cox, hava kabarcıklarının besinlerdeki yağ oranını azaltmak için kullanılabileceğini belirtti. Bilim adamları, üretimcilerle yağsız ve zayıflatmayan mayonez içeren süper yiyecekler üretme ve piyasaya sürme konusunda tartışma içerisinde. Yeni mayonez normalde %65 yağ içerene oranla %5 yağ içeriyor. Mide asidiyle karşılaşan bu madde bir çeşit jele dönüşüyor ve sindirimi daha uzun sürüyor.
Bilim adamları bu teknik sayesinde sağlıklı süper yiyecekler çağını başlatabileceklerini savunuyor. Dolayısıyla obezitenin de kökü kazınmış olacak.
Ancak su bazlı çikolata sadece yağ değil sağlıklı mineraller açısından da daha düşük değerlere sahip. Severek yediğimiz çikolatanın kabul görmesini sağlayan antioksidanşar su içerikli çikolatada daha az miktarda bulunuyor. Çikolataya besin değerlerini kazandıran ise içerisindeki yağ olarak biliniyor. Yani düşük yağ oranına sahip çikolatalar besin değeri açısından da düşük olarak değerlendiriliyor.
hemen piyasaya sürselerde bol bol yisekk:86::86:
listeye alışmışındır ara öğünün tekini kaldır sonrakii ara öğüne ekle filan epey değişik gelir sana kilo verirsin yine
Günaydın arkadaşlarnugya o nasıl sesleniş öyle
dün keyfim yoktu ama hareketsizlik kalmak da iyi gelmiyor bana dün akşam yemeğinden önce açık havada 42 dk yürüdüm.bol oksijenli havada .o iyi geldi epeysabahta gerat body nin 10 dk lık karın egzersizini yapmıştım.
gece ara öğünde 1 bardak tarçınlı sütle üzüm kayısı yedim. yalnız bu yeni listede meyve yetmiyor bana :44: ben fix 4 porsiyon yerdim hep. 3 e alışmam gerekecek sanırım.:93: diyetisyen onda da şeker var demişti :44:
sabah uyanamamışım 10 da kalktım
iki ruşeymli ekmekten yağsız tost
1 domates
1 salatalık
1 bardak portakal suyu diyordu portakalım yoktu bende limonlu yeşil çay içtim.
ycl, sana soru sormuştum arada kaynadı galiba :44:
Günaydın arkadaşlarnugya o nasıl sesleniş öyle
dün keyfim yoktu ama hareketsizlik kalmak da iyi gelmiyor bana dün akşam yemeğinden önce açık havada 42 dk yürüdüm.bol oksijenli havada .o iyi geldi epeysabahta gerat body nin 10 dk lık karın egzersizini yapmıştım.
gece ara öğünde 1 bardak tarçınlı sütle üzüm kayısı yedim. yalnız bu yeni listede meyve yetmiyor bana :44: ben fix 4 porsiyon yerdim hep. 3 e alışmam gerekecek sanırım.:93: diyetisyen onda da şeker var demişti :44:
sabah uyanamamışım 10 da kalktım
iki ruşeymli ekmekten yağsız tost
1 domates
1 salatalık
1 bardak portakal suyu diyordu portakalım yoktu bende limonlu yeşil çay içtim.
hugocum, bende kilo veririm diye düşünüyorum bu yeni listeyle:44: hiç yemediğim fındık,ceviz,simit falan var poğaça bile varevde kendim yapıcam kepek unundan. rutine bağlamak da bir listeyle çok gitmekle de kilo verilmiyormuş geç de olsa anladım :93:
ycl, sana soru sormuştum arada kaynadı galiba :44:
Günaydın kızlar
Günaydın kızlar
Afiyet olsun...
aaaaa ne sormuştum görmemişim, sor bakim bi daha..
günaydın canım bu topiğin en seksü bayanı benimya herkez biliyo bunuhugo fambık ycl neruş yoli ecrin kuki daha kimler kimler sen bilmiyomuydun yoksa bu topikte benim üstüme yok seksülük bakımından dimi fambıkkkkkkk
Günaydınn yavrularr
sağol canım.tahmin ettim çok gerideyse aramaşey demiştim öğlen aralarında spor yapıyorsun ya 1 saat yapıyordun şimdi ne kadar yapıyorsun.hiç yapmamaktan iyidir muhakkak işe yarıyordur demiştim.
[/B]
Hımm görmemişim valla canım..
Şimdi iş yerinde sıkıntılar olduğundan geç gelemiyorum. O yüzden de 40 dakika falan anca yapıyorumdur...
Dün mesela 5 dakika steper, 10 dakika eliptik, 15 dakika da koşu bantındaydım..
eksik kalan 5 dakika stepper, 5 dakika koşu bandı ve karın hareketleri..
Ama yapacak bişi yok malesef...
anladım canım.en az 20 dk yapılmalıymış.seninki de ısınma oluyordur.hiç değilse stresini alıyordur biraziş çıkışı gidemiyor musun peki
günaydın canım. kızım yo yo diye diye yoyo yaptın beni bi alıyorum bi veriyorum yoyo oldum nen senin yüzündenGünaydın yo yo yo....
günaydın beybükagünaydın yoliii doliii
günaydın canım bu topiğin en seksü bayanı benimya herkez biliyo bunuhugo fambık ycl neruş yoli ecrin kuki daha kimler kimler sen bilmiyomuydun yoksa bu topikte benim üstüme yok seksülük bakımından dimi fambıkkkkkkk
Günaydın canım nasılsın keyfin yok gibi :44:
[/B][/COLOR]
günaydın canım. kızım yo yo diye diye yoyo yaptın beni bi alıyorum bi veriyorum yoyo oldum nen senin yüzünden
günaydın kızçeler nasılsınız bakalım?ben dün doğum günümdü yaş pasta yedim kaçamak yaptım.ama 1 dilim ince ve çok büyük deildi.ama kola limonata vs.içmedim.neysem okadar olsun artık dimi kendi doğum günümde
sabah kahvaltım
1 dilim denge ekmeği
2 ince dilim peynir
1 bardak çay
domates salatalık
ara
1 activa
1 bardak geryfurt kivi karışımı
günaydın canım. kızım yo yo diye diye yoyo yaptın beni bi alıyorum bi veriyorum yoyo oldum nen senin yüzünden
günaydın beybüka
he wallavitaminsiz .. ay şey yani mineralsiz ve daaa geleceaaaan kılsız nügüsüü. ahahhay kız sen beni öldürücen
günaydın şeker. ya işler yogun ve aklımı veremezsem evrakları hatalı düzenliyorum. ofisteki hesap ticaret odasından geri dönüyor da kikiki.eccük işlere dalıyorum sora sze günaydın diyim diyorum geç olmadan. o yüzden sarıkafasız bi selam oldu sori canlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?