hala 3. kişinin yakınnda ailemize katılacağını unutuyorummala ala cık cık cık :44: ben 4 ağustos hatırlıyodum o zaman bütün güzelliklerle tatlı neşeli mutlu huzurlu bebişinle ve eşinle beraber güzel bir yıl geçirmen dileğiyle doğum günün kutlu olsun balımmmmmmm
ben gelldiim herkese merhabaaaa
şimdik dün iftarda 3 yudum suyla orucumu açtım çabuk tıkanmayım yemk yiyebileyim die
1 kepçe lebeniye çorbası içtim
4-5 kaşık salat aldım ve şiştim rsmen tıkandım sonra dedim okadar yaptım yemeklerden accık yiyiem.
2 kaşık nohutlu pilav. 4 kaşık z.yağlı fazulye yedim.
1 kaşık yoort
küçük bir su bardağı şekersiz meyve suyu içtim.
1 kk karpuz yedim.
daha fazla yiyemedim.
sonra 1 saat sonra 2 fincan çayyyy( fambıkkkk)
yanında yarım el büyüklüğünde tatlı kadayıf tatlısı yedim. eşim getrmiş hiç dayanamam.yedimmmm.pişma deilimmm
sonra 1/2 şişe maden suyu
sonra 1 bardak ayran
sonra yatacağımda
1 nektar
3 erik
1 armut yedim.
üüff amma çok yemşşiiim yaww:44::44::44:
neyse sahurda
1 orta boy yufkaya 4 kaşık papates salatası dürüm.
domates slatalık
1kaşık yoort
1 zeytin
1 tk bal 2 ceviz
1 minnak boy bibier dolma(içinde 1 yk pirinç ancak vardı)( hatta içini yarı bulgur yarı pirinç yaptım)
1 fincan çay
ben sahurda iyi yemem lazım yoksa dayanamam. tansiyon düşüklüğü problemim var zaten dün akşam 7 den sonra iyice kötü oldum başımın arkası fln uyuşuo gibi oldu.gözüm kararıp düşmeyeyim sonra.
kilo alıcam muhtemelen böyle yersem ama napıyım sağlığımdan daha önemli dei.alırsam da veririm inş. ramazandan sonra:26:
hah oldu şimdükk hadi küsmedimmmkoçummmmm benimmm hangi burçtun sen yawwwww bilemedim bak şimdiii
seninde koç olduğuna inannamıyorum pek anlaşamam da koç bayanları ileeee,daha doğrusu anlaşırım ama tahammül etmek zorunda kaldığımı hissedrimmmama sende öyle olmuyorum niden acabaaa,seninde yükselenein farklı olabilirrr
bi de bayan balıkları sevmemmmmm:83::83::83:
banada annem yapıo memlkette siparişleri verdimbenn geldiim
patlıcanları çabucak oydum tepsiye dizdim koydum balkona
2 kilo kabak kurutucam bide dolmalık biber. kurusu daha güzel oluyo bence. bu yıl bol kurutcam
yok cnm ya benm senin valla hiç kaşamak yaptığını hatrlamıoruz yani senin kaçamak dediğin ya ekmek fazla yemişsindir ya yemek. ben öle senin şerbetli ağıtr tatlı vey kızartma veya hamur işi kola vs. gibi zararlı kaçamaklar yaptığını hiç görmedim.Mutku yıllar Hugocuk...
Valla bilemedim ki kukuletam.. bu ay gittiğimde konuşurum ama geçen ay mesela diyor ki çok kaçamak yapıyorsun ki veremiyorsun.. Bu listeyle muhakkak kilo verilir.. Yani arada oluyor kaçamaklarım ama öyle çok değil ki..
4 ağustos benim , ben...
Benimde olacak yolun yarısı.. offff offfff..
dadluşş afiyet olsunn iftarın güzel aslında 1 dlm ekmek hakkın vardı onu kullanmışsın,çorban sebzen yerinde.
2 porsiyonda meyve yemişin çok mu bu şimdii
böle toptan bakınca çok gibi ama aslında çok değil.
sahuruda dediğin gibi tansiyon nedeniyle kuvvetli ypaman iyi fikir,ancak işte beyaz un ve patates acıktırıyor ya o nedenle çok tercih etme derim ben,hele bir de tansiyonun düşüyorsa.genel olarak iyi canım,ttalıdan uzak dur almazsın inşallah.
aslında yediklerimiz çok değil ama işte hemn yiyip yatıyor olmamız nedeniyle kiloya dönüşebilir,dikkat edelim inşallah,biz yemekten sonra şöleee bir yürüyeşe çıktık 1 saat dolaşmışız,2 günde bir yapmayaı planlıyoruzzz
yok cnm ya benm senin valla hiç kaşamak yaptığını hatrlamıoruz yani senin kaçamak dediğin ya ekmek fazla yemişsindir ya yemek. ben öle senin şerbetli ağıtr tatlı vey kızartma veya hamur işi kola vs. gibi zararlı kaçamaklar yaptığını hiç görmedim.
kendi lsitesine kendine suç bulmamışda suçu sana atmış o resmen
Doğru söylüyorsun valla.. Kaç ay oldu tam hatırlamıyorum ama hiç kızartma yemedim mesela...
Kola falan da 1-2 kere anca içmişimdir. Hamurişi de 1 kere hastalanmıştım o zaman yemek yapamadığımdan yemiştim..
O zaman da kilo vermiştim bu arada..
Evet evet haftaya gittiğimde diyeceğim sen şu listeyi değiştir bence diye..
evet kalançoow çok güzel hemde sağlıklı kendimiz yapıyoz sonuçta. sana neler kurutcek annen neler var sende. bende patlıcan kabak biber dolması olcek.
evet evet söylede değişiklik yapsın hep domates biber peynir olmazkii
acuk ett kosunn
evet cnm iftar çok deilmiş sen açıklama yapınca anladım.
papatesli dürümüde tok tutsun die yapıorum cnm yaw. insülini yendim ya sanırım acıktırmıo patates.bide dürüm yapınca illa onu itirmek gerekio ya ondan yiorum yoksa bi ondan bi bundan o kadar çok yiyeymem uykulu uykulu.
sonrada aıckırsam tansiyonum düşer çok korkuorum valla.
daha çok tutucu bişiler bulsam ama yine yufkalı bişiler olur kanımca. erişte fln yaparım. öle ağır yemek de yenmez zaten yağlı fln.
omlet fln yaparım yada menemen bu tarz şeylero lur galiba.
evet haklısın tatlıya çok dadanmamak lazım:26:
bizde şööle bi kaç gün alışalım orucada akşamalrı yürüyelim park ta yine dioruz kilo almayız en azından
evt cnm bende çok seviorum bende de dolmlalılar var biber patlıcan kabak.
yemeklikler de var kabak kuru fasulye patlıcan.
sonra bibier kurutması çok güzel olur.yeşil sivri bibier tatlı olcak ama. onu be sıcak suda haşlarım azcık sonra 1 tk zeytn yğında çeviririm.sonra üzerine sarımsaklı yoort dök yeee. süper olur.
aynı zamanda o kurutulmuş bibierlri yemeklere de koyarım çok güzel olr.
bide domates kurut hugom çok güzel olur her yemeğe kullanılır.kuru domatesli bibierli soğanlı bulgur pilavı yaparım ben süper olur.
evet evet söylede değişiklik yapsın hep domates biber peynir olmazkii
acuk ett kosunn
anammmmmmmmmmmmmmmmmmm,güzel olur,süper olur,harika olurrr... noluyo yawwwwwwww
domatesi de ben kurutam bari evde hiç denemdim bak ben,ayaş domatesi çıksında yapıverem garii,artıkım 30lu yaşlarıma az kaldıı azcıkk anne gibi takılsam iyi olacak hep kayınvalidem mi yapacak bana:97:
evt cnm bende çok seviorum bende de dolmlalılar var biber patlıcan kabak.
yemeklikler de var kabak kuru fasulye patlıcan.
sonra bibier kurutması çok güzel olur.yeşil sivri bibier tatlı olcak ama. onu be sıcak suda haşlarım azcık sonra 1 tk zeytn yğında çeviririm.sonra üzerine sarımsaklı yoort dök yeee. süper olur.
aynı zamanda o kurutulmuş bibierlri yemeklere de koyarım çok güzel olr.
bide domates kurut hugom çok güzel olur her yemeğe kullanılır.kuru domatesli bibierli soğanlı bulgur pilavı yaparım ben süper olur.
hakkaten öle olmuş yawww
domates kuruusna bayılırım.
senin yaban mersini ve hurma ikilsini bütün tatlılara sokma isteğin gibi bende kuru domatesi her yemeğe her bişeye sokma eğilimndeyim
bide mesela kuru domatesleri azcık sıcak suda beklte. sonra yımışamaya başlayınca çıkar sudan doğa ufak ufak sarımsaklı yoortlan karıştr .harika olur başka yemekı istemezsin
mesela i dilim esmer ekmeğe sür ye. alsana farklı bi kahvaltı
peki yeşilbiberi nasıl kurutcam canım. sapını kesçemmi :44: içini temizlicemmi. bütün bütünmü kurutulcekk yoksa kesiliptemi olcekk nasıl kesilcekk
biber kurutmasını hiç bilmiyorumda :44:
sen niden patlıcanı ve kabağı ipe dizmedin bakemm,tepside nası kurucak kız oooo:44:
cnm benhiç kurutmadım kayınvalidem vermişti bana. ama komşumuz yapardı domatesleri ortadan kesip ikiye bölüosun eğer orta büyüklükteyse. yada dilim dilimde yapabilrsin sana kalmış aslında ama zaten kuruyunca çok küçük kalıolar. sonra tuzluosun her tarafını ve tepsiye dizip güneşe koyuosun kuruo öle 3-4 günde güzel güneş olursa.geçen sene kurutayım dedim olmadı nedense küflendi.
sen nasıl kurutuyosun canım
peki yeşilbiberi nasıl kurutcam canım. sapını kesçemmi :44: içini temizlicemmi. bütün bütünmü kurutulcekk yoksa kesiliptemi olcekk nasıl kesilcekk
biber kurutmasını hiç bilmiyorumda :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?