kiraz sapı bende annemden aldım ama mısır püskülüm yok yarın pazar var burda gelmişse pazara alırım onlardan mısır püskülünü
kızlar gaz sancısı şişkınlık sorunu olan varmıydı dıyet oncesıı
ben sımdı dıyet yaptıgım zaman gaz sancım yok cok sukur ama pazar gunu cok ağır seylerde yemedım ama mıdem sasırdıgından mı ne cok karın agrısı gaz sancısı cektım
Günaydın kızlaaaar,
Nasılsınız?
Ben dün 1 ince dilim yaş pasta yine 3 kırık diyet çikolata yediğim halde ( Ama ikindin yedim , o çok farkediyor) akşam sadece 1 kase mercimek çorbası içtim ve yine tartıda dünküne göre 400 gram az gelmişim.
51.8
Egzersiz de yapamadım dün. İşte öğle arası biraz yürüme , akşam iş çıkışı 10 dk. yürüme dışında birşey yapmıyorum.
Egzersiz yaptığım günler de bu kadar verirdim önceden, onda da her zaman değil.
Anlamadım gitti bu metabolizmayı ama şuanda halimden memnunum
Yatmadan önce ballı sirkeli su içtiğimde kesin faydası oluyor diye düşünüyorum...
Bilmiyorum artık neye bağlı..
madem bu kadar işe yarıyo ben de deneyeyim...ama bu yukarıda yazılanları nerden alabiliriz..hepsi aktarda var mı?Eğer o ender saraçın zayıflama çayını yapmak istiyorsan tam tarifini vereyim:
Bir su bardağı için;
*1-2 adet avakado yaprağı,
*1 çay kaşığı yeşil çay,
*küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü,
*1 çay kaşığı rezene tohumu
sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak. Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsiniz.
Ben akşamları evde olduğum için evde demleyip 1-2 bardak birden içiyorum.
Bu malzemeleri aktarlardan bulabilirsin.
ya canım şu ballı sirkeli suyun tam ölçüsünü verir misin
madem bu kadar işe yarıyo ben de deneyeyim...ama bu yukarıda yazılanları nerden alabiliriz..hepsi aktarda var mı?
bugün yediklerim
sabah: 2 dilim kepek ekmağinden yapılmış 2 kaşarlı tost, 1 bardak meyve suyu, 2 salatalık
öğlen 1 elma, 1 gofret
ara: 1 dilim karpuz
akşam: 3-4 kaşık zeytinyağlı taze fasulye, 2 kaşık yarım yağlı yoğurt, 1 dilim kepek ekmeği
bugünü kapattım, artık çok acıkırsam form çayı içerim...hoşçakalın kızlar
ben duygusal yiyiciyim birazcık...ya siz..duygusal mı fiziksel mi?
Duygusal ve fiziksel açlık arasındaki farklar
1.Duygusal açlık ani gelir. Birinci dakikada besinle ilgili hiçbir düşünce yokken, bir sonraki dakika ciddi bir açlık hissedilir. Fiziksel açlık ise aşamalıdır. Mide guruldar, yavaş yavaş artan işaretlerle yemek yeme zamanının geldiği sinyalini verir.
2.Duygusal yemede açlık hissi çikolata, pasta, hamburger gibi tek bir yiyeceğe karşı gelişir. Böyle bir şeye ihtiyaç olmadığı halde, bu ve benzer besinleri yeme gereksinimi hissedilir. Fiziksel açlıkta ise yiyecek seçimleri esnektir, kişi alternatiflere açıktır.
3.Duygusal yeme boynun yukarı kısmıyla alakalıdır. Krizler ağız ve beyinde başlar. Ağız pizzayı, çikolatayı tatmak ister, beyin arzu edilen yiyecekle ilgili düşüncelerle doludur. Fiziksel yeme mide ile ilgilidir. Mide guruldar, boştur, ağrılı tepki verir.
4.Duygusal yemede ısrar ve aciliyet vardır, fiziksel yemede sabır vardır, besin daha sonrada tüketilebilir.
5.Duygusal yeme ruh hali değişikliği ile beraber gelir. Patrondan azar işitmek, çocukların okuldaki başarısızlığı, eşlerin tartışması gibi ruh hali dalgalanması ile başlar. Fiziksel açlıkta ise son yemek saatinin üzerinden 4-5 saat geçmiştir, baş ağrısı veya enerji düşüklüğü hissediliyordur ve bu fiziksel yemeyi başlatır.
6.Duygusal yiyiciler ne ölçüde yediklerine dikkat etmezler, otomatik olarak besini tüketirler, yediklenin büyük veya küçük olması, az veya çok olması farketmez. Fiziksel yemede ölçülü seçimler ve yemede farkındalık vardır. Çataldaki besine, ağza alınan besine ve midedeki besine karşı farkındalık vardır. Sandviçin yarısını veya tamamını yemenin seçimi yapılabilir.
7.Duygusal yemede sınır yoktur. Ağrı hissedilse bile yemeye devam edilir. Fiziksel yemede ise sınır vardır. Midenin dolduğu hissedildiğinde durulur.
8.Duygusal yiyiciler yemek yemekten dolayı suçluluk duyarlar. Kendilerini daha iyi hissetmek için yerler ama sonrasında kendilerine kızarlar, kendilerine egzersiz yaparak ve yemek yemeyerek yediklerinin telafi edeceklerine dair sözler verirler. Fiziksel yiyiciler ise yediklerinin gerekli olduğunun farkındadırlar. Yemek yemenin ardından suçluluk ve pişman olmak yoktur. Yemek yemenin nefes almak gibi gerekli bir davranış olduğunu bilirler.
haşlayarakta deniyim bir gün ben aslında patlıcan musakka yapıcaktım ama kalorisi yüksek sandım ama değilmi 201 kaloriymiş bir porsiyonu
kızlar bu arada kim deniyrodu zerdeçallı karışımı bir gün oldu 500 gr gittimi acaba merak ediyorum
Kızlar ben şu ender saraç'ın kiraz saplı, mısır püsküllü çayından demleyip içmeye başladım akşamları. Yine hızlı kilo vermeye başladım.
Kesin o bişeyler yapıyor...
Kiraz sapı özellikle bence çok etkili..
Ama hazır aldığım kiraz saplı karışım ödem çayı o kadar etkili değil.
ben denedim dün öğlen ve akşam 2 öğünümden önce vallaha galiba işe yarıyor akşam orta bir balık bol salata-2 dilim karpuz-3-4 çatal fırında helva yedim. akşam yani biraz kaçtı ona nazaran 100 gr.gitti yürüyüş falan yapamdaım ama belki akşam bu kadar yemesem daha çok verirdim 59.500 den 59.400.vallaha 100 gr.100 gr.dır zira hafta sonu 2 gün bunu bile veremedim her gün 100 gr.versem keşke:)bugün daha dikkatli yapcam vucudum az yemeğe alıştı balık çok geldi hala tokum yani.. kilo vermesen bile hergün 2kase yoğurt tüketiyorsun bu bile güzel zencefil zerdeçal tarçın zaten faydalı ben denemeye devam etcem.
sadece akşamları mı yapıyorsun günde kaç kere içmek lazım bende bir heves almış başlamıştım bıraktım biir poşet duruyor.hazırların temizliiği güzel oluyor kullan at öteki türlü biraz zaman aılyor ot çöp temizliği
Günaydın kızlar..nasılsınız..
kızlar artık havalar çok ısındı, bugün yarım saat zor dayandım koşu bandında.
bu saatlerde yürüyemicem herhalde.
aslında sabah 5te uyandım, ne güzel serin serin yürürdüm ama kalkamadım bi türlü
dün akşam yürüdüm 40 dk.,iyi oldu.
akşamları yürümeyi deniyim bir de.
bu sabah limonlu su içtim, o zerdeçallı karışımımı da limonlu suyun içine kattım 1 çay kaşığı.
kızlar sizin de limonlu su içtikten sonra midenizde bi yanma oluyo mu? midenin boş olmasından sanırım..
Sen koşu bandını aktif olarak kullanıyorsun sanırım maxicim ?
Şu koşu bandı işini düşünmeye başladım şimdi de...
Yürümek en güzeli aslında.
Limon midede yanma yapar, sirke de yapıyor. İçine biraz bal koymak lazım biraz azaltıyor yanmayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?