60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Elifezgi, mesajınızı okudum, kendinizi çok güzel anlatmışsınız. birçok insanın ortak derdi sanırım, psikolojik yiyici olmak

bazı açılardan benziyoruz sizinle: evde kendime ayıracak zamanım pek kalmıyor, çocuğum var, eşim de ben de akademisyeniz ve akşamları okumamız gereken çok makale vs çıkıyor. en sevdiğim şeyi, çay içmeyi bile çoğu zaman yapamadan sızıyorum koltukta. veya aşam atıştırması hissi bende de çıkıyor.

psikolojik yiyici değilim pek. iş yaparken yemek aklıma bile gelmez, moralim bozukken de yiyemem. çikolatayı sevmem, çok zorlanırsam bir lokma bitteri zor yerim, nadiren tatlı krizim gelir ama onu da kahveyle atlatırım. diyet yapmaya karar verdiysem masanın üstü yemekle donatılmış bile olsa lokma yemeden kalkabilirim. "peki diyet yapmayı gerektirecek kadar kiloyu nasıl aldın arkadaşım" derseniz sabırsızlık edip, nasıl olsa veremiyorum diye kendi kendime diyeti bırakmam. bir de eşimin çok yemesine rağmen " gram bile almayan, diyet kelimesini hiç duymamış kibar bir beyefendi olması diyet nedir ne kadar zordur bilmediği için, yediği herşeyden bana da teklif ediyor, ısrar ediyor. şeytanla savaşıyorum zaten bir de eşimle savaşıyorum. her sabah hatırlatmak zorunda kalıyorum "ben diyetteyim X'ciğim, lütfen ısrar etme" demek zorunda kalıyorum

şimdi ise, fizyolojik olarak kesinlikle yanlış olduğunu kabul ederek Dukan diyetine başladım, seyir evresindeyim. herşey çok güzel ve kontrollü gidiyor. şu aralar ömrümün belki de en iradeli dönemindeyim. diyete başladığım gün, çevremde bir sürü kutlama yemekleri ve düğünler oldu:18: hepsinden alnımın akıyla çıktım devamını diliyorum. inşallah kilo vermiş bir şekilde topiğe veda edebiliriz (amin)

Slm kızlar bende aranıza yeni katılıyorum 1.58 boyunda ve 65 kilo ağırlığındayım ve 10 kilo vermek isiyorum

Merhaba ben de katılmak istiyorum ilk defa bu kilodayım ve çok mutsuzum, 165 boyum 67 kilodayım, 21 yaşindayım artık 40 beden giyiyorum ve hiçbir pantalonum bana olmuyor. Vermek zorundayım bir başlayabilsem. Cuma günleri mi tartılıyoruz?

aslında ben de arnıza katılmak istiyorum ama bir türlü cesaret edip başlayamıyorum. :18:

iraden için tebrik ederim ben işte onu yapamıyorum mu içimde bi isyan duygusu mu var ne... özellikle de karbonhidratların iştah açtığını düşünüyorum. dukanı yapmak o yüzden kolay, karb. yok iştah yok. dukanda domates salatalık gib şeylerin ilk zamanlar ıolmaması işi zorlaştırıyor ve denediğim sürede wc problemi oluştu bende de... 1,5 yk yulaf kepeği de işe yaramadı. karatay daha aklıma yattı o yüzden ama gene de wc problemi oluyordu bi de şu badem-ceviz miktarlarını benim gibi iştahlı biri 1 çay bardağı ile sınırlayamıyor herhalde o yüzden kilo vermekte zorlandım karatayın son zamanlarında.
karatay bitince daha önce yaptığım 6 öğünlük diyetsyen diyetini yaptım ilk zaman kilo verir gibi oldum ama iştahım açıldı gene
şimdi ekmek yemeye ve araöğün yapmaya korkuyorum çünkü yediğim zaman abartıyorum.
bu sefer emkek yemeden yemeklerin içine buğday, bulgur kurufasulye gibi şeyler koyarak diyetimi yapmaya çalışacağım. sabah araöğüne ihtiyacım olmuyor ama ikindin oluyor. dün akşamdan sonra da yarım yağlı sütü sulandırarak içtim. bu şekilde yeme isteğimi bastırdım.
umarım böyle devam edebilirim.
Slm kızlar bende aranıza yeni katılıyorum 1.58 boyunda ve 65 kilo ağırlığındayım ve 10 kilo vermek isiyorum
boyumuz ve kilomuz yakın umarım beraberce hedefimize ulaşırız sen benden daha iyisin bu arada.

evet cumaları tartılıyoruz. bıyun süper evet yaşına göre de kilon var ama çok stres yapma, biz ablaların gibi farklı diyet türlerini denemene hiç gerek olacağını zannetmiyorum. yaşın genç ve boyun uzun oludğu için sağlıklı şeyleri 3 öğünde yiyerek biraz dikkat ederek ve spor yaparak çok kolay kilo verebilirsin. (gençerin en büyük problemi çukulata, cips gibi şeyler yemeleri)

dün akşamki menüm:
eve gidince çeyrek elma

akşam:
önceden kalan küçük bir alabalığı israf olmasın diye yedim
1 kabak ve 3 yk karabuğday ile hazırladığım sebze yemeğinin 3/4ünü yedim
1 kase yoğurt
haaa 2 parça da tavuk yedim

gece :1 çay bardağı yarım yağlı süt+aynı miktar sıcak su ile sulandırıp içtim

bu sabah: 2 bradak ılık su
yarım elma (yarısını eve gidince yemeyi planlıyorum)
1 dilim yağsız peynir, 1 dilim küflü peynir
yarım domates
.....

akşam yemeği için kurufasulye ıslattım, kara lahana yemeği pişirip içine kuru fasulye koymayı planlıyorum belki çocuklar yemez diye ayrıca kuru fasulyeyi yemek olarak da pişirebilirim.

selammm kızlar
yaaaa ben misafir gelince yine dağıttım dün
ne güzel az az yemiştim.adamlar baklava getirmiş.oooofff ne getiryonuz di mi?????o kadr güzel şeyi
offff aldım kalorileri(((

iyi günler akadaşlarım ve diyet yoldaşlarım,
sabah içtimasına geç kaldım hemen kısa başlıklarla gündeme değiniyorum

- dün akşam ve bu sabahki menüm:
akşam: birkaç diyet kurabiye, 1 bardak süt, 1 haşlanmış yumurta (öyle bakmayın, canım bunları istedi, ne yapayımiçinde 500 gr lor, 2 yumurta, süt, 6 kaşık kepek ve azıcık tatlandırıcı var zaten)
sabah: birkaç kurabiye, 1 bardak süt ve sütlü kahve (yine öyle bakmayın, canım istedi işte)

- "ben de katılmak istiyorum, valla diyete başlıyorum" deyip giden arkadaşlar, kalanlardan daha fazla. "ben de kilo vermek istiyorum deyip yan çizenler" topiği kurulsun bence

- bu arada dün yaptığım diyet kurabiyelerimi oğluşum çok beğendi. o kadar kepek yiyince çocukcağızın bağırsakları tıkanacak diye çok korktum:18:

ayy ne güzel yaa. maşallah sana. bi ihtimal biz de taşınacağız 2-3 aya kadar. ben de bugün başladım, allahın izniyle gidecek fazlalıklar

inş gider canım insan mutlu oluyo vallahiii,yaza bişey kalmadı şöyle iyice şekle girsek giydiğimiz daha bi yakışsa bari ...

kızlarrr şu regl döneminde kendimi nasıl durdurak yapabilirm ayyy canım hem deli gibi tatlı hemde deli gibi tuzlu şeyler istiyorrr(pişman olacağım şeyler yapmaktan korkuyorum

kızlarrr şu regl döneminde kendimi nasıl durdurak yapabilirm ayyy canım hem deli gibi tatlı hemde deli gibi tuzlu şeyler istiyorrr(pişman olacağım şeyler yapmaktan korkuyorum

:44: o zaman cok cok acıkmadan az hasarla atlatmak lazım....sen krize girmeden hafif tatlı tuzlu bişiyler yap kendine bence:) tarçın kesiyor tatlı isteğini.dene istersen

hmm güzel olduysa süper. canım kurabiye istediğinde ayrıntılı tarif isteyeceğimden emin olabilirsin
kepek neyse de çocuk için tatlandırıcı zararlı olmasın:26:

"ben de kilo vermek istiyorum deyip yan çizenler" topiğibence süper fikir:130: bence müdavimi çokolacaktır

:44: o zaman cok cok acıkmadan az hasarla atlatmak lazım....sen krize girmeden hafif tatlı tuzlu bişiyler yap kendine bence:) tarçın kesiyor tatlı isteğini.dene istersen

sağol önerilerin için acıkmamaya dikkat ediyorum desem yalan olur bazen yemek yemeği unutuyor gecikiyorum sonra deli gibi kaptırıp yiyorum özellikle bu durum akşamları oluyo malesef işin kötü tarafı işteyim şuan yapabilecek şansım yok ama akşama kabuk tarcınlı çay içeyim bari (

kızlar benim de canım geçen hafta deli gibi tatlı çekiyordu regl bitmemesine rağmen unlu gıdaları kesince tatlı isteğim kayboldu.

sabahki menümü yazmıştım öğleyi de yazyım

az etli çorba-limonlu
....
üstüne 40 dakika yürüyüş+ alışveriş

işyerine gelince aldığım salatalıktan ve peynirden 2 dilim yedim.
az şekerli türk kahvesi
5 çiğ badem
........
akşama da kuru fasulyeli kara lahana yemeği olacak ohhhhh missss...

Dukan Lor Kurabiyesi Tarifisi

- 3 yumurta
- 500 gr tuzsuz, yağsız lor
- 4 yemek kaşığı tatlandırıcı (ben 3 kullanıyorum. tatlı kurabiye canım çekti ama şekeri hala sevmiyorum)
- 4 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 2 yemek kaşığı buğday kepeği
- 1 tatlı kaşığı karbonat (birkaç damla limon suyu eklendikten sonra kullanılacak)
- vanilya aroması (büyük marketlerde var ama bildiğimiz paket vanilya da kullanılabilir)

yumurta ve tatlandırıcı iyice çırpılır. karbonat limon suyuyla karıştırıldıktan sonra eklenir. kalan tüm malzemeler eklenip ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp, 175 derece fırında 30 dakika pişirilir. beyaz un ve şeker içermediğinden son derece diyet kurabiyesi oldu. kurabiye başına düşen tatlandırıcı miktarı da çok az.

oğluşum bu kurabiyeden yemeye başlayınca (çok bilmiş tıp doçenti) eşim hemen uyardı zaten ben de çaresiz elinden aldım yavrucağın (kepek çok güzel bağırsak tıkarmışmışmışmış) garip diyet denemelerimi endişeyle izlediğini de belirteyim (kendisi çok yiyip gram almayan nadir erkek modellerinden

bu arada Dukan'ın kepek olayı sadece sizi değil birçok insanı düşündürüyor, wc problemi yüzünden. bana da o yüzden pek fizyolojik gelmiyor :44:ben de hiç problem olmadığı için yapıyorum, yoksa gerçekten çok zor

Karatay'ın ise ara öğün yokluğunu seviyorum. zırt pırt yemek yemeyi unutur insan yahu karbonhidrat karşıtlığı bu teyzede de var, yerine badem koyun diyor. tamam kilo verene kadar böyle idare ederiz ammaaa ömür de böyle geçmezki a teyzem haksız mıyım arkadaşlar? haksızsam haksız deyin

elifezgi hanım, mesajınızdaki "canım tatlı istediğinde tarifi isterim" kısmını atladığım için hemen tarife atlamışım kusura bakmayınız, bu tarifim kayıtlardan çıksın lütfen

Merhabalar
Ben de bunaldım bu kış bu çocukların zırt Pırt hastalanmalarından.hiç sevmem yazı ama gelsin istiyorum artık.10 gündür uğraşıyorum.abla getirip teslim ediyor kardeşine,birkaç gün öksürük nöbeti ablada ,ardından ufaklık günlerce hasta.
Neyse bu yıl böyle
Ben de sizler kadar olmasam da korumaya gayret ediyorum en azından ve sizi sürekli takipteyim.
Bugün sabah peynir zeytin ve tam buğday+yeşilçaylı kahvaltımı alelacele yaptım,
Arada kızımın yemediği portakalı götürdüm
Öğle z yağlı barbunya 3kaşık ve 2kaşık makarna tam buğdayla1dilimden az
Akşam sarımsaklı domates çorbası,3kaşık patlıcan oturtma yoğurt ve3 kaşık pilav yedim
Birazdan da az şekerli Türk kahvemi icicem
Biliyorum karbonhidrat çok diyeceksiniz ama bu aralar taşınma durumumuz var çocuklar ve hastalıkları ,yemekle mutlu oluyorum.ben de az az hepsinden yiyorum,ama geçecek:26:

Günaydın beybiler,

geçen haftaki kilo:66.3
güncel kilo:64.7

haftalık kilo farkı:1,6 kg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…