çok tşk,yordum seni ama dostluk böle gelişiyor sanırım,eline sağlık,haftaya kuduse gideceğim,daha şimdiden ara öğun için kuruyemiş,kuru meyve poşeti hazırladım,ya her seyhatte aynı şeyleri yaşıyorum,hacda 44 gün nler çektim:)yinede rabbimize şükür,sağlımız yerınde,hacda tabldot yemek vardı,ben bir parça yemek alırdım,herkes gülerdi,hiç almasaydın kızım eline o tepsiyi dıyorlardı:)
sekerim fibuşş attı ama hata verıyor ya .. bir de sen denesen..buraya zor olacaksa fly'ın maili aynen forwardla hotmailime..
benımkıyle yiyos aksam yemeklerını.. az yesem bıle kızar hemen..surat yapar.onun yanında diyet olmucakmıs..azıcık yerım ben de caktırmADAN diyorum ama .. canım ben ıkı cay bardagı kepeklı pirinci haslayıp yedım...500-600cal falandır kesın.. bır cay bardagı kac gram acaba?
evlen kıs sen de.. opuyorumnanaktan
neden olcek.. ben de yanlız yasıyorum sen gibi...tembellıkten lapa pratik oluyor
rica ederim cnm . . .
ara öğün hazırlığı yaapman çok isabetli cnm . . . seyehatte ne yeneceğini asla öngöremezsin :1ninca: tedbir iyidir . . .
500-600 cal yoktur yaaaa . . .
ciciş ben silmiştim onu ama netten buldum mail attım sana
evlen kıs sen de.. opuyorumnanaktan
neden olcek.. ben de yanlız yasıyorum sen gibi...tembellıkten lapa pratik oluyor
1 cay bardagı 100gram olsa.. 75gr falansa eger 100gramı 350cal olsa 525 cal yapar.. yogurtla beraber 600 cal eder.. benım hesap dogru mu emın deılım ama tahmını...
sekerım aldım cok mersı..acıldı bu.. iniyor su an
sekerim fibuşş attı ama hata verıyor ya .. bir de sen denesen..buraya zor olacaksa fly'ın maili aynen forwardla hotmailime..
benımkıyle yiyos aksam yemeklerını.. az yesem bıle kızar hemen..surat yapar.onun yanında diyet olmucakmıs..azıcık yerım ben de caktırmADAN diyorum ama .. canım ben ıkı cay bardagı kepeklı pirinci haslayıp yedım...500-600cal falandır kesın.. bır cay bardagı kac gram acaba?
1 cay bardagı 100gram olsa.. 75gr falansa eger 100gramı 350cal olsa 525 cal yapar.. yogurtla beraber 600 cal eder.. benım hesap dogru mu emın deılım ama tahmını...
sekerım aldım cok mersı..acıldı bu.. iniyor su an
:asigim:ayy bende sevgilimi istiyorum ya...haftadan haftaya 1 gün görüyorum.çok özledim yine.:çok üzgünüm:
ya niye benim gönderdiğim inmediki.yanlış kopyalamışımdır aceleyle.üzüldüm şimdi.:çok üzgünüm:
heyooo ben döndümm hihoyyyt
ama biraz kilo almış şeklide delikafadulden
yine beraber weririz ama yha :içelim:
Evlicik biraz detaylı anlatabilir misin canım.Evde koşu bandı var aval aval bana bakıyor başlıycam bende faydalı bişeyse bende edinip uygulayayım.evde yürüyüş programı canım
Benekciğm sonuna kadar katılıyorum aman borçlanmadan evlenin arkadaşlar şimdilerde orda burda ideal evler görüp hepsine sahip olmak istiyor hazırlık yapanlar.Keşke mümkün olsa herkes hayalindeki eve sahip olabilse ama........Ama şu var ki ben 10 yıllık evliyim hayattaki en önemli şey huzur ,huzuru bozan en önemli şeyde maddi sıkıntı.Sıkıldıkça tahammülsüzleşiyor insan.Yeni evliler ne kadar sevsede birbirini birlikte yaşamaya başladıkça illa bazı farklılıklar olabiliyor farklı iki yaşam birleşiyor tüm emeğiniz birbirinize olsun Allah nasip ederse zaman içinde herşey olur.Biz öyle yaptık,eşimde bende aillerimizden hiç destek almadan yapabildiğimiz kadar kendimiz yaptık eksiklerimizde oldu.merhaba canlarım...
SABUNCUM üzüldüm bak ben şimdiama inan bana herşeyin olduğunda da,olmadığında da bir hayır vardır...
benim civcivlerim büyümüşler de evlilik hazırlığı yaparlarmışzemuszemus
FıBULACIM ve PRENSESıM,heryerde gelenekler farklıdır..bizim burda tüm mutfak eşyalarını ve yatak odası takımını kız tarafı alır..kına gecesini de kız tarafı yapar..
bunların dışındaki tüm mobilya,elektronik eşya ve beyaz eşya(fırın hariç),halı,perde ve düğün erkek tarafına aittir..
bir de size abla tavsiyesi kızlar:kesinlikle ama kesinlikle borçlanıp evlenmeyin!gerekirse eksikleriniz olsun ama borcunuz olmasın..
bir de prensesim,annenin kalbini kırma,hazırladığı herşeyi al hatta ilk çeyizin serilirken onları ser evine ki gönlü olsun...birkaç hafta sonra hepsini toplar istediğin gibi düzenlersin evini:)ben öyle yapmıştım..şimdi hepsi baza altında duruyor:))
bacım sen kimsin?? kaydirigubbakcemile2
Evlicik biraz detaylı anlatabilir misin canım.Evde koşu bandı var aval aval bana bakıyor başlıycam bende faydalı bişeyse bende edinip uygulayayım.
Benekciğm sonuna kadar katılıyorum aman borçlanmadan evlenin arkadaşlar şimdilerde orda burda ideal evler görüp hepsine sahip olmak istiyor hazırlık yapanlar.Keşke mümkün olsa herkes hayalindeki eve sahip olabilse ama........Ama şu var ki ben 10 yıllık evliyim hayattaki en önemli şey huzur ,huzuru bozan en önemli şeyde maddi sıkıntı.Sıkıldıkça tahammülsüzleşiyor insan.Yeni evliler ne kadar sevsede birbirini birlikte yaşamaya başladıkça illa bazı farklılıklar olabiliyor farklı iki yaşam birleşiyor tüm emeğiniz birbirinize olsun Allah nasip ederse zaman içinde herşey olur.Biz öyle yaptık,eşimde bende aillerimizden hiç destek almadan yapabildiğimiz kadar kendimiz yaptık eksiklerimizde oldu.
İstanbul'dada aynı kız fırın mutfak gereçleri , çeyizi ve yatak odası ile gider ama eşim askerdeydi eşyaların hepsini ben yaptım o gediğinde bi yatak odası kalmıştı onu onun parası ile almıştık.10 yıl sonra bugün ailelerimiz aramız çok çok iyi ailemize hiç bir konuda burunlarını sokmazlar.
Bilmiyorum ne kadar doğru aileler evi kurarken maddi anlamda ne kadar verirlerse o kadar söz sahibi olduklarını sanıyorlar gibime geliyor.Oluşan sıkıntılarda bunun payı olduğunu düşünüyorum.O yüzden az olsun sizin olsun allah huzurunuzu bol etsin.:Saruboceq:
sorun değil cnm olur öyle seyler...
cnm aynı sehırde degıl mısınız... gitsene görsene..neden bu sınırlama?biz birgün görüşmesek depresif oluyosss
bır de sız ikinizn yasları kac?
merhaba canlarım...
SABUNCUM üzüldüm bak ben şimdiama inan bana herşeyin olduğunda da,olmadığında da bir hayır vardır...
benim civcivlerim büyümüşler de evlilik hazırlığı yaparlarmışzemuszemus
FİBULACIM ve PRENSESİM,heryerde gelenekler farklıdır..bizim burda tüm mutfak eşyalarını ve yatak odası takımını kız tarafı alır..kına gecesini de kız tarafı yapar..
bunların dışındaki tüm mobilya,elektronik eşya ve beyaz eşya(fırın hariç),halı,perde ve düğün erkek tarafına aittir..
bir de size abla tavsiyesi kızlar:kesinlikle ama kesinlikle borçlanıp evlenmeyin!gerekirse eksikleriniz olsun ama borcunuz olmasın..
bir de prensesim,annenin kalbini kırma,hazırladığı herşeyi al hatta ilk çeyizin serilirken onları ser evine ki gönlü olsun...birkaç hafta sonra hepsini toplar istediğin gibi düzenlersin evini:)ben öyle yapmıştım..şimdi hepsi baza altında duruyor:))
Evlicik biraz detaylı anlatabilir misin canım.Evde koşu bandı var aval aval bana bakıyor başlıycam bende faydalı bişeyse bende edinip uygulayayım.
Benekciğm sonuna kadar katılıyorum aman borçlanmadan evlenin arkadaşlar şimdilerde orda burda ideal evler görüp hepsine sahip olmak istiyor hazırlık yapanlar.Keşke mümkün olsa herkes hayalindeki eve sahip olabilse ama........Ama şu var ki ben 10 yıllık evliyim hayattaki en önemli şey huzur ,huzuru bozan en önemli şeyde maddi sıkıntı.Sıkıldıkça tahammülsüzleşiyor insan.Yeni evliler ne kadar sevsede birbirini birlikte yaşamaya başladıkça illa bazı farklılıklar olabiliyor farklı iki yaşam birleşiyor tüm emeğiniz birbirinize olsun Allah nasip ederse zaman içinde herşey olur.Biz öyle yaptık,eşimde bende aillerimizden hiç destek almadan yapabildiğimiz kadar kendimiz yaptık eksiklerimizde oldu.
İstanbul'dada aynı kız fırın mutfak gereçleri , çeyizi ve yatak odası ile gider ama eşim askerdeydi eşyaların hepsini ben yaptım o gediğinde bi yatak odası kalmıştı onu onun parası ile almıştık.10 yıl sonra bugün ailelerimiz aramız çok çok iyi ailemize hiç bir konuda burunlarını sokmazlar.
Bilmiyorum ne kadar doğru aileler evi kurarken maddi anlamda ne kadar verirlerse o kadar söz sahibi olduklarını sanıyorlar gibime geliyor.Oluşan sıkıntılarda bunun payı olduğunu düşünüyorum.O yüzden az olsun sizin olsun allah huzurunuzu bol etsin.:Saruboceq:
Benekciğim sana derken ben üşüttüm sanırım sol böbreğim nefes aldırmıyor çok ağrım var yaaaaa.Yoğurt demişsiniz hakketen kilo verdirir deniyor ama aklıma tatkılıyor acaba lıght mı kullanmalı yoğurdu bilen var mı?
subay demek.. çok zor geçecek hayatın,sürekli gezeceksınız sehır sehır ama aşkınız da bir o kadar güzel.. ben seni iyi anlarım cunku bız de ılk tanıstıgımız seneyı benım üniversite egıtımım yüzünden ayrı gecırdık..hep özlem,buluşmaların sonrası hep hüzün,hep ayrılık çektik..aynen senın gıbı cep telefonu ve msn derman oluyordu bızım duruma..biz de ben okulu bıtırince iş bulayım evlilik kararını acıklayalım derken bu zamanı ettık..baktık olmuyor söyledık ailelere.. bakalım kısmet bizim işte..tatlım sevgilimle ikimizde 24 yaşındayız.ben bu sene şubatta mezun oldum.sevgilim 2 sene önce elektronik mühendisliğinden mezun oldu.üniversitedeyken ayrı şehirlerdeydik.ben Ankara da,o taa trabzonda.okulu bittince bursada iş buldu oraya gitti çalışmaya.ocak ayında tayin istedi ankaraya geldi.1 ay kadar ancak ankarada kaldı.ama malesef kendisi subay olmak istediğinden sözleşmeli subaylığa girdi.şu anda ankarada eğitimde.kara harp okulunda.sadece haftasonları evci çıktığında görüşebiliyoruz. biz yıllardır hep ayrı kaldık.ama çok özledik biribrimizi.o yüzden daha fazla ayrı kalmak istemiyoruz.hayat çok kısa ve artık birlikte yaşamak istiyoruz.sen birgün görüşemezsen depresif oluyormuşsun.ben hergün depresifim.o uzaktao lduğunda benim sevgilim telefondu.en mutl anlarımda en üzgün anlarımda seviglimin kolları yerine sesine sığınabiliyordum.somut olarak sadece telefonumuz vardı.artık yorulduk o yüzden apartopar evlenmek istiyoruz.dua edin olurmu.herşey yolunda gitsin.inşallah 30 ağustosta rütbeisni alacak ve sabah 9 akşam 5-6 memur gibi evine gidip gelecek.bizde inşallah yuvamızda birlikte olacağız.:Saruboceq:
hoşgeldin canım.nick tanıdık gelmedi.
ablacım ailelerimizin durumları iyi dğeil.ikimizinkide.ben mimarım oda subay.herşeyi elimizden geldiğince ailelerimize yük olmadan yapmaya çalışacaz.varsın yemek takımımız eksik olsun.herşey tam olmasın.allah ağız tadı versin.herşey yavaş yavaş olur inşallah diye düşünüyoruz.ailelerimiz bizim yetişemediğimiz yerlere inşallah yardımda bulunurlar.
sengözlerimebaksanab bizde gücümüz yettiğince ikimiz yapacaz herşeyi.inşalalh becerebiliriz.
canım en güzel kararı vermişsinizalkisalkisalkis
benim yazdıklarım da genel olanlar yoksa biz de evlenirken eşimle ikimiz hallettik herşeyi..buna mecburduk çünkü ikimizin de babası yoktu..annelerin de durumu malum,kendilerine zor bakıyorlardı
biz de en ucuzundan bir koltuk takımı ve bir yatak odası aldık,yemeksiz bir düğün yaptık ve evlendik...
hiçkimseden bir kuruş yardım görmedik..bunun o kadar artısı oldu ki bize anlatamam..birkere ben klasik kayınvaldelik beklemediğim için,benden de klasik gelin rolü beklenmesini önlemiş oldum!hiç kimse evimize gelip de o kadar para verdik o mobilyalara dikkat edin diyemedi!eşimle sahip olduğumuz herşeyin sadece bize ait olmasının huzurunu yaşadık ve ogün bugün herşeyimiz;paramız,arabamız,evlerimiz...tam anlamıyla ortak:)
kısacası bitanem eğer mutlu ve huzurluysan oturduğun koltuğun,yattığın yatağın ikibin liralık ya da yirmibin liralık olması hiiiiç farketmiyor...kaydirigubbakcemile3 Rabbim mutluluğunuzu hiç bozmasın inşallah..BİR YASTIKTA KOCAYIN...
sizin oraların geleneklerini biliyorum tatlım...hatta bir söz vardır''ev alırsan tuğladan,kız alırsan muğladan''denir:)çok şaşırdım ben..aileler ne kadar para harcarsa o kadar burunlarını sokarlar meselesine.. gercekten var mı böyle insanlar ya.. ben karsı tarafı tanımıyorum ama kendı aileme kefil cıkarımki asla benım hiçbir seyıme burunlarını sokmazlar,,bekarken bıle özgürüm ben .. evlenınce mi sokacaklar burunlarını ama karsı tarafa kefil cıkamam kaydirigubbakcemile3
subay demek.. çok zor geçecek hayatın,sürekli gezeceksınız sehır sehır ama aşkınız da bir o kadar güzel.. ben seni iyi anlarım cunku bız de ılk tanıstıgımız seneyı benım üniversite egıtımım yüzünden ayrı gecırdık..hep özlem,buluşmaların sonrası hep hüzün,hep ayrılık çektik..aynen senın gıbı cep telefonu ve msn derman oluyordu bızım duruma..biz de ben okulu bıtırince iş bulayım evlilik kararını acıklayalım derken bu zamanı ettık..baktık olmuyor söyledık ailelere.. bakalım kısmet bizim işte..
ablacım cok doğru söyluyorsun da maalesef çağ çok çabuk değişiyor.. sen zamanında ferhatın şirini olmuşsun.. ama artık ne ferhat var ne şirin.. belirli bir standartı korumak gerekıyor cevreye karsı.. ben evliliği hayata ilk basamak olarak görüyorum..ve elbetteki beklentilerim çok yüksek değil yolun çok başındayken.. ama sürünmeye de herkes gibi ben de gelemem.. ben sürünürüm,gecekondu çakar otururm diyene de inanmam bu devırde.. yapan,eden pişman olur.. bu noktada hali kadar da olsa aileler duyarlı davranmalı,şu an kriz var zaten ve türkiye sizin evlendiğinz zamana göre bizler cok daha şansızız.. ben,kendımden ıkı yas buyuk olan kardesımle bıle aramda ekonomık şanssızlıklar acısından fark görüyorum..düşünün artık..
bir de kayınvalide meselesınde ben etrafımda,direk ailemde, evlenırken babaları toplu iğnelerne kadar alıp,tüm ev esyasını üstlenmesıne ragmen,cok güzel meslekleri olmasına ragmen,kayınvalıdenın beterıne cakıp dünyası zehir olan ıkı gelın gördum.bu iki gelın de benım ailemden cıktı.. bence esya almakla almamakla deil,insana çatıp çatmamakla ilgili..
ev esyasını nıye kız tarafı aldı dersenız de bızım burda öyle oluyor.. erkek tarafı talep ederse sadece salonu yapıyor..istemezse onu da yapmıyor.. ben bunu desteklemıyorum..cunku bence tüm masraflar toplanıp ıkıye bölünmeli ve bende de böyle olmayacak.. alırlarsa bır tek salon alacaklar..geri kalanını benım taraf cekecek ama ben ailemle konusup almayın demeyı düsünüyorum..yarısnı halledin..yarısını karsı taraf halletsin demek istiyorum..yanlıs mı düsünüyorum? cunku bana göre de gercekten oglan tarafına yüzsüzlenen kız tarafı degerlı oluyor.. nişanı bıle oglan evıne kendı memleketınde salon tutturup yaptıranı gördum ve su an tepesınde kayınvalıdenın..
benım babam nısanımı,düğünümü yapacak,tum esyamı halledecek ve sonra benım hıcbır degerım olmayacak dıye korkuyorum.. emek vermeyıp,naz cekmeyıp,para harcamayınca kıymet vermıyorlar sankı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?