60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kalori hesaplamak şu açıdan işe yarıyor tatlım, bazı şeylerin ne kadar gereksiz fazla kalorisi varmış görüyorsun , çok da sevdiğin bir şey değilse , hiç yemiyorsun :) öyle havadan gelen kalorilerden kurtuluyorsun :)
 
arkadaşlar günaydın, bende 69,5 kg'ım. 13 ay önce doğum yaptım, doğumda 24 kg aldım, şuandaki hedefim 63kg olmak, yani hamilelik öncesi kiloma ulaşmak. Ardından da 59 kg ya düşüp orda kalmak istiyorum hayırlısıyla.
topiklere bakıyorum ama sürekli paylaşım yapan biyere denk gelemedim, paylaşım ve yorumlar çok olmayıncada insan çok motive olamıyor. 2 gündür sizi takip ediyorum ne güzel maşallah sürekli yenilen içilenler paylaşılıp yorum yapılıyor. Onun için bende aranıza katılmak istiyorum. Herhangi bir kural kaide liste vs gbi bişey varmı?
 
60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor
25 Kasım-1 Aralık 2014


9. Etap Sonuç Listesi

1-mhn (başlangıç 65/hedef: ) (geçen hafta 65,0/64,4/fark 0,6 kg)
2-hedef52 (başlangıç 67,4/hedef:58,0) (geçen hafta 65,7/65,2/fark 0,5 kg)
3-sln71 (başlangıç:75,2/hedef:53)(geçen hafta 59,6/59,2/fark 0,4 kg)


peacock (başlangıç 62,5/hedef:57 ) (geçen hafta 58,5/58,2/fark 0,3 kg)

zbt (baş:64,4/hedef:52) (geçen hafta 63,8/63,8/fark 0 kg)sabit
chemes(başlangıç 72,5/hedef: 52) (geçen 2 hft 70,3/72,0 /fark +0,85 kg)kilosu ikiye bölündü
kafein_(başlangıç 62,8/hedef :56 ) (geçen hft 57,7/58,6/fark +0,9 kg)



9. Etapta Verilen Toplam Kilo : 0,05 kg
takım olarak artılar eksileri götürünce 50 gr. vermişiz


-mhn ve chemes bildirimlerinizi gözden kaçacak şekilde yapmışsınız gene de gördüm ve listeye ekledim.
-yeni arkadaşlar bildirecek 'geçen haftaki kilo' ları olduğu zaman onlar da listeye girecek..
-Format olarak
Başlangıç:
Hedef kilo:
Geçen haftaki kilo:
Bu haftaki kilo:

Haftalık fark:

yazılırsa listeye eklemek daha kolay.
-kilo verenleri ve kilosunu koruyanları tebrik ederim. kilo alanlara da moral bozukluğunun hiç bir işe yaramadığını hatırlatırım.
 
kızlar hemen gerekli bildirimleri yapayım hedef52 arkadaş yazmış sağolsun teşekkür ediyorum. 4 gözle bekliyordum cevap almayı
Başlangıç: 70
Hedef kilo: 63
Geçen haftaki kilo: 70
Bu haftaki kilo: 69.5

Haftalık fark: 0.5
 

chemesim canım bana dün önerdiğin konu sebebiyle sana bir iyilik borcum var. gerçekten çok derin bir mevzuya daldırdın beni o tarz yazıları okumaya da bayılırım. Fasılalı açlık, doğal beslenme, taş devri diyeti insana fark edemediği şeyleri söylüyor okuyunca aaa evet aslında öyle diyorsun.
aidin salih in su orucu açlık orucu gibi uygulamaları var ki kendisi bir doktor olmadığından hep çelişki ile okudum yazdıklarını ki modern tıp da çok fena karşı bu uygulamalara. ama atalarımız yapmışlar. çok ilginç ve çok sakıncalı denilen şeyler ...eeee ama çok büyük vaadlerde bulunuyor: kanser hücrelerinin açlık sırasında beslenememesinden enerji açığının hastalıklı hücrelerden karşılanmasından vs. 3 gün Ypan klişilerin yorumlarını da okuduğumda fayda gördüklerini fakat herhangi bir ev işi yapamayacak kadat enerjilerinin düştüğünü ablası kızkardşi neyse sırf buişe yardım icin eve yardım ageldiğini okudum. Bir doktor eşi yapmış mesela faydasını öve öve bitiremiyor ama 3. gün akşam hastanelik olmuş, eşi serum takmış. tam 3 gün yapamama rağmen işte devamındaki düzelmeyle beraber 8-10 kilo verdim kilomu da gerşi almadım diyordu. (bu arada açlık veya oruç tam açlık değil özel yenilen içilen şeyleri var bilip bilmeden 3 gün aç susuz kalmasın kimse diye ikaz edeyim)
Genel olarak öldürmezse kilo verdiren ve sağlığa kavuşturan bir yöntem

şimdiiiiiik fasılalı açlık senin verdiğin siteden okuduğm kadarıyla daha güvenilir geldi. daha açıklamalı, daha ayakları yere basar şekilde. bizim tuttuğumuz oruca hem benziyor hem de benzemiyor. su içme ve sahur durumu farklı.
ama herkes bunu yapamaz diye aşama aşama geçmeyi önermiş. Önce insülin direncini kırılmasını yoksa açlıkta yağların değil kasların yanacağını kişinin enerjisinin düşecğinden bahsetmiş. Bir de genel olara 22-24 saatten fazla aç kalmanın + fayda sağlamayacını söylemiş.1 öğünle günü kurtarıyoruz
.......
Chemesciğim gelelim sana. nasıl beslenmem gerekitğini biliyorum derken karatay ı mı kast eddiyorsun yoksa diyetisyenler sana liste verdi onu mu diyorsun? 10 gün deneyeceğim dedin ya o yüzdn sordum. Bence ikisi de insülin direncini kırmada başarılı. Eltim diyetisyen kişiye göre kalorisi kısıtlanmış 3 ana öğün +3ara öğünlük planın insülin direncini kırmada gayet başarılı olduğunu, glisemik indeksi düşük tahıl türleri ve araöğünler kullanılırsa kişinin kan şekeri ve enerjisinde sıkıntı olmadığını söylüyordu. İnsülin direncini kırmada %90 başarılı dedi bu yöntem ama dedi diyetini dört dörtlük yaptığı söylediği halde insülin direnci kırılmayan 1-2 hasta oldu.
Karatay diyeti de bence başarılı. Sadece ekmeksiz hamursuz durabilmek ve kuruyemişten bıkmamak gerekiyor. ben kuruyemişten bıkıyoru beaa.
İnsülin direncinde 2 önemli şey var.
1- kilo vermek %10 kilo vermek insülin düzeyini düşürür. kiloyu yağdan ver de nasıl verirsen ver
2- Egzersiz: Kandaki insülini yakan tek şey egzersiz. belki yakma tanımı doğru değildir ama egzersiz ile insülin miktarı düşürülebiliyor.

Geçen hafta da birine tavsiye etmiştim bir de çörek oru var.Sabah aç karna 1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörek otu veya çörek otu yağı.Çok faydalı. yemekte zorlanırsan yağını içersin hala zorlanıyorsan yoğurda karıştırıp yiyebilirsin.
Hem yağı aç karna içildiğinde kabızlığa da iyi geliyor.
Ben de 65 kiloyum, 74 kiloyu görmüş biriyim.2,5 yıldır da güy adiyet yapıyorum ve kilom değişmiyo çakıldım kaldım. bir ara 69 kiloyken endokrine gittim dedim acaba niye kilo veremiyorum o dönemlerde de dikkat ediyordum çörek otu kullanıyordum. İnsülinim 4,7 çıktı. Demek ki pisboğazlıktan kilo vermeyordum . Ama sevindirici olan şey şu babam şeker hastası, annemde de başlangıcı olmasına rağmen yaptığım şeyler işe yarıyor ve henüz insülin hormonum bozulmamış. ama tabi asla aşırı kilolu olmamamam lazım bu genetik mirasa sahip olmamak için.

Şimdi sen de kuzucuk başla bir yerden. takıldığın yer olursa olsun...devam et.yedinse yedin, abarttınsa abarttın.her sabah yeni bir güne uyanıyoruz her sabah yeni bir başlangıç yap. Sporunu yap. ama lütfen pes etme, devam et

Hayat seçeneklerden ibarettir.Karşına bir kaç yol çıkar sen istediğinden yürürsün buna da kader denir.

şimdi benim gördüğüm önünde 2 yol var. Kolay olanı değil gitmek istediğimi,z yere bizi ulaştıracak olanı tercih etmemiz gerekiyor. doğru yolu seçmişsek düşe kalka da yürüsek eninde sonunda hedefimize varırız.(galiba birinin de beni düşmeden ve daha hızlı yürümem konusunda motive eytmesi gerekiyor)
 
Son düzenleme:
Günaydın kızlar. Yoğunluktan ancak bildirim yapabiliyorum. Bennim tartı günüm Salı maalesef
Başlangıç:68.9
Hedef kilo:55
Geçen haftaki kilo:65.3
Bu haftaki kilo:65.1
Haftalık fark:0.2

Ama 2.6 gr yağdan vermişim bu hafta. Nasıl oldu ben de anlamadım. Ama diyetisyenim çok güzel bir şey nasıl başardın dedi.Çok ağır bir spor mu yaptın dedi Oysaki hiçbir şey yapmadım. Sadece bol bol yürüdüm.Heryere yürüdüm.Önemli olan da yağdan vermek zaten. 19 kg yağla başladığım yolculuğuma 16 kg yağla devam ediyorum
 
canım kilo bildirim günümüz pazartesileri. ben de sonrasında liste düzenliyorum .bakma bu hafta geç kaldım
 
canım kilo bildirim günümüz pazartesileri. ben de sonrasında liste düzenliyorum .bakma bu hafta geç kaldım
tamam canım ozaman benide yeni listeye eklersen çok mutlu olurum. ben grafikerim yani akşama kadar bilgisayar başındayım onun için aktif olarak katılım sağlarım işlerim çok yoğun olmadığı günlerde.
bu arada şöyle bir bilgi vereyim, ben hamileyken tutmadığım 30 gün oruç borcumu tutmaya başladım, kış günlerinde biliyorsunuz akşam ezanı erken okunuyor 16,45 te yiyorum. ama eğer böyle bir topikte olmazsam şımarıp iftarları abartmaktan korkuyorum. birde akşamları göbeğim gerginleşip sıkılaşsın ve şu göbek illetinden kurtulayım diye dün itibari ile mekik çekmeye başladım. yani tam gaz geliyorum inşallah.
herkes menüsünü yazarken bende sahur ve iftar menülerimi yazarım;
bugünkü sahur menüm:
yarım pasta tabağı kadar zeytinyağlı pırasa
2 küçük dilim ekmek
1 küçük haşlanmış patates
 
merhaba graphicdesigner , hoşgeldiniz :) Böyle bir ortamın olması gerçekten diyeti kolaylaştırıyor, diyetten kopsan da bir şekilde geri dönüyorsun, buradaki arkadaşlara karşı da sorumlu hissediyor çünkü insan kendini.Bir de hedeflerin, düşüncelerin burada yazılı olduğu için , kendine karşı da daha sorumlu hissediyorsun, bir hedefim var başarmalıym diyorsun, en azından benim için öyle diyelim :)
Kural olarak sadece pazartesi günleri kilo bildirimi yapıyoruz, onun dışında herhangi bir zaruriyetimiz yok. Genel olarak kilo verme deneyimlerimiz paylaşıyoruz, günlük yediklerimizin listelerini paylaşıyoruz ,kalorilerini hesaplıyoruz, diyetle alakalı yeni şeyler duyduğumuzda paylaşıyoruz, yaptığımız fizinksel aktiviteleri ,yakılan kalorileri paylaşıyoruz.günlük hyatımızdan da bahsediyoruz tabi arada :) sohbet muhabbet gidiyor kilolar anlayacağınız.
Buarada niyetliymişsiniz , Allah kabul etsin .Bebişiniz de hayırlı uğurlu olsun, Allah analı babalı büyütsün, mutlu ve huzurlu bir ömür dilerim ona .
Bir de son olarak, hamilelik sonrası korse takan çok arkadaş var forumda , göbeği toplamaya yardımcı olduğunu söylüyorlar, denemiş miydiniz?
 
peacock canım benim çok teşekkür ederim hoşbulduk
korseyi bende taktım 2 ay kadar filan sanırım ama nedense ben bir fayda göremedim ayy göbeğimin alt kısmı böyle buruşuk gibi çok fena yaa, evet tabi vücut okadar geriliyor, toplaması çok zor ama bu mankenler veya bikini ile denize giren anneler nasıl buruşmamış maşallah diyorum. ben doğum yapalı 13 ay oldu, hiç spor yapmadım sayılır. şimdi göbek ile ilgili son umudum mekik sehpasında çalışmak. inşallah işe yarar.
bu arada oruçtan önce bende kalori diyeti yapmaya başlar gibi olmuştum hakkaten çok faydalı bence, tüm gün yediklerime bakıyorum akşam için kaç kalori hakkım kalmış diye bakınca ne çikolata ne bisküviye yer kalmadığı için sadece en gerekli olan yemek neyse onu yiyip kapatıyordum günü. öbür türlü küçücük bir atıştırma yaptım diyorsun ama bilmiyorsun ki o küçük şey, bir tabak yemeğe bedelmiş... kalori diyetini herkese tavsiye ederim.
akıllı telefonu olan arkadaşlar google playden " S Health" simli programı kurup kolayca ve zevkle takip edebilirler kalorilerini
 
ahmet aydın ve tas devri diyetiyle biz 2010 yılında tanıstık. eşimde romatızmal bir rahatsızlık cıktı.aktif bir sekilde tedavi edilemiyor. yasam kalıtesini de cok dusuren bir sey. bir arkadasımızın abisi tas devri diyeti yapıyordu. cok sıkı bir sekilde. karbonhidrat kesinlikle almıyordu. her seyin doğalını bulup yiyordu. yogurtlu kürler balık yagı c ve d vitamini, evde mayalanmıs kefir... bu sekilde beslenerek rahatsızlıgını buyuk olcude azaltmıs. tas devri diyetiyle tanıstıgımda oturup kalkamaz durumdaydım. tutuluyordum su an yok diyor. esim de 1 ay o sekide beslendi.ilk 3 haftada 10 kilo verdi. ince uzun bir adam zaten ,iyice zayıfladı. sonra doğal gıdaları temin etmesi cok zor. derken 3 haftadan sonra yavas yavas bırakmaya basladı diyeti. simdi yine dönmeye calısıcaz. ben karsı değilim bu doktorun dediklerine sonucta bilimsel arastırmalara dayanıyor. etrafımda faydasını gören insanlar var. ustelik karbonhidrat almazsam hic yemesem bile sıkıntı yasamıyorum .karbonhidrat alırsam reaktıf hipoglisemi denen seyi yasıyorum.insulin direncinden kaynaklanıyor. bunu anlamak için doktora da gitmeye gerek yok. ne oldugunu bilen kesinlikle anlar. universitedeyken kesfetim. sabah elmamı yıyıp sutumu içip cıkarsam hic bir sey olmuyordu. eger kahvaltı yapamaz bir pogaca yersem,3 saat sonra elim ayagım titremeye baslıyordu. aclık tokluk sekerlerim hep normaldı ama. ac kalıp karbonhidrat agırlıklı yersem 3 saat sonra elim ayagım titriyor. ondan sornra karbonhidrata saldırıyorsun zaten. 3 saat sonra tekrar ediyor bu durum. kısır dongu.bir defa dustumu zaten kolunu kaldırıcak hal kalmıyor. hic yemezsen sıkıntı yok ,gayet iyisin. daha önce de kilo aldım verdim. hic bu kadar almamıstım ama. 6-7 ögun glisemik indeksi dusurerek yedigim zaman normale dönuyorum.daha önce diyetisyene gitmişliğim var. annemde kardesimde insulin direnci, babamda seker hastalıgı var. vericekleri liste standart. kompleks karbonhıdrat.bol sebze protein. bir kac hafta cok zorluyor. eskiden cok cabuk kilo verirdim. su an seker dengem iyice bozuldu sanırım. bir de yas oldu 30. bi gayret baslamıstım ben hızlı veririm diyordum. baktım ki veremiyorum. motivasyonum bozuldu.artık hedefimi daha uzun vadeye yayıcam. 6 ay sonra 55 kilo olsam iyidir asıl hedefim 52 de .önce bir sagliğmı duzeltmem lazım.
 
Hiç üzülmeyin graphicdesigner bu topiciğe gelipte kilo vermeyen olamaz Hem buradaki kızlar çok şeker. Yememek onlarla çok eğlenceli
 

ayy ne güzel yazmışsın pinoli valla neşem geldi ohhhhhh gitsin kilolar gelsin küçük beden kıyafetler şıkıdım şıkıdım
Çok samimi söylüyorum.Her şey beyinde bitiyor.Siz ne kadar kendinizi sıkarsanız kilo verme süreciniz o kadar uzar...Hem burada bizi yüreklendiren çok şeker arkadaşlarımız var.
 
wuww bebegım harıkasın , o yağlar yok mu o yağlar onlarla da olmuyo onlarsız da :)))
 
canım taş devri kitabını ben de alıp okuyacagım , ilgimi çekiyor
 
İyi akşamlar
Ben 8. Takım kaptanıyım bir hatırlatmada bulunmak istiyorum şekerler
Editörümüz sevgili püsküütümüzle alakalı yeni kullanıcı adı seaBahAR
Forumun enleri seçiliyor bildiğiniz üzere seabahar da editör dalında yarışmacı...dünde lady arkadaşımız hatırlatmıştı...
Takım listelerinde yarışan 100 üye ve diğer yarışma harici gruplardada onlarca kişi var ama malesef baharıma verilen oy sayısı 43 demekki bir çoğumuz hala oy kullanmamışız
Herkesi oy kullanmaya davet ediyorum
Kocaman öpüldünüz canlarım

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...rili-kk-editoerue.774847/page-6#post-38110806
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…