kalori hesaplamak şu açıdan işe yarıyor tatlım, bazı şeylerin ne kadar gereksiz fazla kalorisi varmış görüyorsun , çok da sevdiğin bir şey değilse , hiç yemiyorsun :) öyle havadan gelen kalorilerden kurtuluyorsun :)Bu hafta kalori hesaplayarak yemeye çalışıyorum canım. Çok zor oluyor ama en azından bu hafta bunu denicem. Önceki haftalarda öğle ve akşam yemeklerinde ekmek yemeyi bırakmıştım. Kararlıyım bu hafta vereceğim inşallah
merhaba kızlar..... bir baslıyorum bir kopuyorum diyetten. veriyorum alıyorum... cok yorgun hissediyorum kendimi. insulin direncim vardı. bu sabah bi kan sekerimi olceyim dedim. 117 cıktı. doktora gitsem tip 2 diyabet diyecek. hamileyken kilo almadım. düzenli beslendim sporumu yaptım. 70-80 cıkıyordu hamileyken bile aclık sekerim. nasıl geldim bu hale ,cok kızıyorum kendime. kısır döngu ama bir defa karbonhıdrat aldım mı sekerim dusuyor yiyorum yükseliyor iki saat sonra yine dusuyor... nasıl beslenmem gerekir biliyorum. bir 10 gun deniycem. sekerimi de takip edicem. basarılı olursam devam ederim. olmazsa yardım alırım artık. kronik yorgunlugum var. surekli yorgunum. depresifim. bu saglık problemimi cozmem lazım artık. 69 ları görmustum. 72 kiloyum yine :-( haftaya listeye girerim artık...
canım kilo bildirim günümüz pazartesileri. ben de sonrasında liste düzenliyorum .bakma bu hafta geç kaldımkızlar hemen gerekli bildirimleri yapayım hedef52 arkadaş yazmış sağolsun teşekkür ediyorum. 4 gözle bekliyordum cevap almayı
Başlangıç: 70
Hedef kilo: 63
Geçen haftaki kilo: 70
Bu haftaki kilo: 69.5
Haftalık fark: 0.5
tamam canım ozaman benide yeni listeye eklersen çok mutlu olurum. ben grafikerim yani akşama kadar bilgisayar başındayım onun için aktif olarak katılım sağlarım işlerim çok yoğun olmadığı günlerde.canım kilo bildirim günümüz pazartesileri. ben de sonrasında liste düzenliyorum .bakma bu hafta geç kaldım
aman bebeğim dikkat, pazartesiye daha çok var, yine 68i duymayı bekliyourz senden :))ben gene tutamadm kendimi 68i görünce fazla kaçırmışım şımardım tbi oldum mu 70
merhaba graphicdesigner , hoşgeldiniz :) Böyle bir ortamın olması gerçekten diyeti kolaylaştırıyor, diyetten kopsan da bir şekilde geri dönüyorsun, buradaki arkadaşlara karşı da sorumlu hissediyor çünkü insan kendini.Bir de hedeflerin, düşüncelerin burada yazılı olduğu için , kendine karşı da daha sorumlu hissediyorsun, bir hedefim var başarmalıym diyorsun, en azından benim için öyle diyelim :)arkadaşlar günaydın, bende 69,5 kg'ım. 13 ay önce doğum yaptım, doğumda 24 kg aldım, şuandaki hedefim 63kg olmak, yani hamilelik öncesi kiloma ulaşmak. Ardından da 59 kg ya düşüp orda kalmak istiyorum hayırlısıyla.
topiklere bakıyorum ama sürekli paylaşım yapan biyere denk gelemedim, paylaşım ve yorumlar çok olmayıncada insan çok motive olamıyor. 2 gündür sizi takip ediyorum ne güzel maşallah sürekli yenilen içilenler paylaşılıp yorum yapılıyor. Onun için bende aranıza katılmak istiyorum. Herhangi bir kural kaide liste vs gbi bişey varmı?
ahmet aydın ve tas devri diyetiyle biz 2010 yılında tanıstık. eşimde romatızmal bir rahatsızlık cıktı.aktif bir sekilde tedavi edilemiyor. yasam kalıtesini de cok dusuren bir sey. bir arkadasımızın abisi tas devri diyeti yapıyordu. cok sıkı bir sekilde. karbonhidrat kesinlikle almıyordu. her seyin doğalını bulup yiyordu. yogurtlu kürler balık yagı c ve d vitamini, evde mayalanmıs kefir... bu sekilde beslenerek rahatsızlıgını buyuk olcude azaltmıs. tas devri diyetiyle tanıstıgımda oturup kalkamaz durumdaydım. tutuluyordum su an yok diyor. esim de 1 ay o sekide beslendi.ilk 3 haftada 10 kilo verdi. ince uzun bir adam zaten ,iyice zayıfladı. sonra doğal gıdaları temin etmesi cok zor. derken 3 haftadan sonra yavas yavas bırakmaya basladı diyeti. simdi yine dönmeye calısıcaz. ben karsı değilim bu doktorun dediklerine sonucta bilimsel arastırmalara dayanıyor. etrafımda faydasını gören insanlar var. ustelik karbonhidrat almazsam hic yemesem bile sıkıntı yasamıyorum .karbonhidrat alırsam reaktıf hipoglisemi denen seyi yasıyorum.insulin direncinden kaynaklanıyor. bunu anlamak için doktora da gitmeye gerek yok. ne oldugunu bilen kesinlikle anlar. universitedeyken kesfetim. sabah elmamı yıyıp sutumu içip cıkarsam hic bir sey olmuyordu. eger kahvaltı yapamaz bir pogaca yersem,3 saat sonra elim ayagım titremeye baslıyordu. aclık tokluk sekerlerim hep normaldı ama. ac kalıp karbonhidrat agırlıklı yersem 3 saat sonra elim ayagım titriyor. ondan sornra karbonhidrata saldırıyorsun zaten. 3 saat sonra tekrar ediyor bu durum. kısır dongu.bir defa dustumu zaten kolunu kaldırıcak hal kalmıyor. hic yemezsen sıkıntı yok ,gayet iyisin. daha önce de kilo aldım verdim. hic bu kadar almamıstım ama. 6-7 ögun glisemik indeksi dusurerek yedigim zaman normale dönuyorum.daha önce diyetisyene gitmişliğim var. annemde kardesimde insulin direnci, babamda seker hastalıgı var. vericekleri liste standart. kompleks karbonhıdrat.bol sebze protein. bir kac hafta cok zorluyor. eskiden cok cabuk kilo verirdim. su an seker dengem iyice bozuldu sanırım. bir de yas oldu 30. bi gayret baslamıstım ben hızlı veririm diyordum. baktım ki veremiyorum. motivasyonum bozuldu.artık hedefimi daha uzun vadeye yayıcam. 6 ay sonra 55 kilo olsam iyidir asıl hedefim 52 de .önce bir sagliğmı duzeltmem lazım.chemesim canım bana dün önerdiğin konu sebebiyle sana bir iyilik borcum var. gerçekten çok derin bir mevzuya daldırdın beni o tarz yazıları okumaya da bayılırım. Fasılalı açlık, doğal beslenme, taş devri diyeti insana fark edemediği şeyleri söylüyor okuyunca aaa evet aslında öyle diyorsun.
aidin salih in su orucu açlık orucu gibi uygulamaları var ki kendisi bir doktor olmadığından hep çelişki ile okudum yazdıklarını ki modern tıp da çok fena karşı bu uygulamalara. ama atalarımız yapmışlar. çok ilginç ve çok sakıncalı denilen şeyler ...eeee ama çok büyük vaadlerde bulunuyor: kanser hücrelerinin açlık sırasında beslenememesinden enerji açığının hastalıklı hücrelerden karşılanmasından vs. 3 gün Ypan klişilerin yorumlarını da okuduğumda fayda gördüklerini fakat herhangi bir ev işi yapamayacak kadat enerjilerinin düştüğünü ablası kızkardşi neyse sırf buişe yardım icin eve yardım ageldiğini okudum. Bir doktor eşi yapmış mesela faydasını öve öve bitiremiyor ama 3. gün akşam hastanelik olmuş, eşi serum takmış. tam 3 gün yapamama rağmen işte devamındaki düzelmeyle beraber 8-10 kilo verdim kilomu da gerşi almadım diyordu. (bu arada açlık veya oruç tam açlık değil özel yenilen içilen şeyleri var bilip bilmeden 3 gün aç susuz kalmasın kimse diye ikaz edeyim)
Genel olarak öldürmezse kilo verdiren ve sağlığa kavuşturan bir yöntem
şimdiiiiiik fasılalı açlık senin verdiğin siteden okuduğm kadarıyla daha güvenilir geldi. daha açıklamalı, daha ayakları yere basar şekilde. bizim tuttuğumuz oruca hem benziyor hem de benzemiyor. su içme ve sahur durumu farklı.
ama herkes bunu yapamaz diye aşama aşama geçmeyi önermiş. Önce insülin direncini kırılmasını yoksa açlıkta yağların değil kasların yanacağını kişinin enerjisinin düşecğinden bahsetmiş. Bir de genel olara 22-24 saatten fazla aç kalmanın + fayda sağlamayacını söylemiş.1 öğünle günü kurtarıyoruz
.......
Chemesciğim gelelim sana. nasıl beslenmem gerekitğini biliyorum derken karatay ı mı kast eddiyorsun yoksa diyetisyenler sana liste verdi onu mu diyorsun? 10 gün deneyeceğim dedin ya o yüzdn sordum. Bence ikisi de insülin direncini kırmada başarılı. Eltim diyetisyen kişiye göre kalorisi kısıtlanmış 3 ana öğün +3ara öğünlük planın insülin direncini kırmada gayet başarılı olduğunu, glisemik indeksi düşük tahıl türleri ve araöğünler kullanılırsa kişinin kan şekeri ve enerjisinde sıkıntı olmadığını söylüyordu. İnsülin direncini kırmada %90 başarılı dedi bu yöntem ama dedi diyetini dört dörtlük yaptığı söylediği halde insülin direnci kırılmayan 1-2 hasta oldu.
Karatay diyeti de bence başarılı. Sadece ekmeksiz hamursuz durabilmek ve kuruyemişten bıkmamak gerekiyor. ben kuruyemişten bıkıyoru beaa.
İnsülin direncinde 2 önemli şey var.
1- kilo vermek %10 kilo vermek insülin düzeyini düşürür. kiloyu yağdan ver de nasıl verirsen ver
2- Egzersiz: Kandaki insülini yakan tek şey egzersiz. belki yakma tanımı doğru değildir ama egzersiz ile insülin miktarı düşürülebiliyor.
Geçen hafta da birine tavsiye etmiştim bir de çörek oru var.Sabah aç karna 1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörek otu veya çörek otu yağı.Çok faydalı. yemekte zorlanırsan yağını içersin hala zorlanıyorsan yoğurda karıştırıp yiyebilirsin.
Hem yağı aç karna içildiğinde kabızlığa da iyi geliyor.
Ben de 65 kiloyum, 74 kiloyu görmüş biriyim.2,5 yıldır da güy adiyet yapıyorum ve kilom değişmiyo çakıldım kaldım. bir ara 69 kiloyken endokrine gittim dedim acaba niye kilo veremiyorum o dönemlerde de dikkat ediyordum çörek otu kullanıyordum. İnsülinim 4,7 çıktı. Demek ki pisboğazlıktan kilo vermeyordum. Ama sevindirici olan şey şu babam şeker hastası, annemde de başlangıcı olmasına rağmen yaptığım şeyler işe yarıyor ve henüz insülin hormonum bozulmamış. ama tabi asla aşırı kilolu olmamamam lazım bu genetik mirasa sahip olmamak için.
Şimdi sen de kuzucuk başla bir yerden. takıldığın yer olursa olsun...devam et.yedinse yedin, abarttınsa abarttın.her sabah yeni bir güne uyanıyoruz her sabah yeni bir başlangıç yap. Sporunu yap. ama lütfen pes etme, devam et
Hayat seçeneklerden ibarettir.Karşına bir kaç yol çıkar sen istediğinden yürürsün buna da kader denir.
şimdi benim gördüğüm önünde 2 yol var. Kolay olanı değil gitmek istediğimi,z yere bizi ulaştıracak olanı tercih etmemiz gerekiyor. doğru yolu seçmişsek düşe kalka da yürüsek eninde sonunda hedefimize varırız.(galiba birinin de beni düşmeden ve daha hızlı yürümem konusunda motive eytmesi gerekiyor)
Hiç üzülmeyintamam canım ozaman benide yeni listeye eklersen çok mutlu olurum. ben grafikerim yani akşama kadar bilgisayar başındayım onun için aktif olarak katılım sağlarım işlerim çok yoğun olmadığı günlerde.
bu arada şöyle bir bilgi vereyim, ben hamileyken tutmadığım 30 gün oruç borcumu tutmaya başladım, kış günlerinde biliyorsunuz akşam ezanı erken okunuyor 16,45 te yiyorum. ama eğer böyle bir topikte olmazsam şımarıp iftarları abartmaktan korkuyorum. birde akşamları göbeğim gerginleşip sıkılaşsın ve şu göbek illetinden kurtulayım diye dün itibari ile mekik çekmeye başladım. yani tam gaz geliyorum inşallah.
herkes menüsünü yazarken bende sahur ve iftar menülerimi yazarım;
bugünkü sahur menüm:
yarım pasta tabağı kadar zeytinyağlı pırasa
2 küçük dilim ekmek
1 küçük haşlanmış patates
Çok samimi söylüyorum.Her şey beyinde bitiyor.Siz ne kadar kendinizi sıkarsanız kilo verme süreciniz o kadar uzar...Hem burada bizi yüreklendiren çok şeker arkadaşlarımız var.
ayy ne güzel yazmışsınpinoli valla neşem geldi ohhhhhh gitsin kilolar gelsin küçük beden kıyafetler şıkıdım şıkıdım
wuww bebegım harıkasın , o yağlar yok mu o yağlar onlarla da olmuyo onlarsız da :)))Günaydın kızlar. Yoğunluktan ancak bildirim yapabiliyorum. Bennim tartı günüm Salı maalesef
Başlangıç:68.9
Hedef kilo:55
Geçen haftaki kilo:65.3
Bu haftaki kilo:65.1
Haftalık fark:0.2
Ama 2.6 gr yağdan vermişim bu hafta. Nasıl oldu ben de anlamadım. Ama diyetisyenim çok güzel bir şey nasıl başardın dedi.Çok ağır bir spor mu yaptın dedi Oysaki hiçbir şey yapmadım. Sadece bol bol yürüdüm.Heryere yürüdüm.Önemli olan da yağdan vermek zaten. 19 kg yağla başladığım yolculuğuma 16 kg yağla devam ediyorum
canım taş devri kitabını ben de alıp okuyacagım , ilgimi çekiyorahmet aydın ve tas devri diyetiyle biz 2010 yılında tanıstık. eşimde romatızmal bir rahatsızlık cıktı.aktif bir sekilde tedavi edilemiyor. yasam kalıtesini de cok dusuren bir sey. bir arkadasımızın abisi tas devri diyeti yapıyordu. cok sıkı bir sekilde. karbonhidrat kesinlikle almıyordu. her seyin doğalını bulup yiyordu. yogurtlu kürler balık yagı c ve d vitamini, evde mayalanmıs kefir... bu sekilde beslenerek rahatsızlıgını buyuk olcude azaltmıs. tas devri diyetiyle tanıstıgımda oturup kalkamaz durumdaydım. tutuluyordum su an yok diyor. esim de 1 ay o sekide beslendi.ilk 3 haftada 10 kilo verdi. ince uzun bir adam zaten ,iyice zayıfladı. sonra doğal gıdaları temin etmesi cok zor. derken 3 haftadan sonra yavas yavas bırakmaya basladı diyeti. simdi yine dönmeye calısıcaz. ben karsı değilim bu doktorun dediklerine sonucta bilimsel arastırmalara dayanıyor. etrafımda faydasını gören insanlar var. ustelik karbonhidrat almazsam hic yemesem bile sıkıntı yasamıyorum .karbonhidrat alırsam reaktıf hipoglisemi denen seyi yasıyorum.insulin direncinden kaynaklanıyor. bunu anlamak için doktora da gitmeye gerek yok. ne oldugunu bilen kesinlikle anlar. universitedeyken kesfetim. sabah elmamı yıyıp sutumu içip cıkarsam hic bir sey olmuyordu. eger kahvaltı yapamaz bir pogaca yersem,3 saat sonra elim ayagım titremeye baslıyordu. aclık tokluk sekerlerim hep normaldı ama. ac kalıp karbonhidrat agırlıklı yersem 3 saat sonra elim ayagım titriyor. ondan sornra karbonhidrata saldırıyorsun zaten. 3 saat sonra tekrar ediyor bu durum. kısır dongu.bir defa dustumu zaten kolunu kaldırıcak hal kalmıyor. hic yemezsen sıkıntı yok ,gayet iyisin. daha önce de kilo aldım verdim. hic bu kadar almamıstım ama. 6-7 ögun glisemik indeksi dusurerek yedigim zaman normale dönuyorum.daha önce diyetisyene gitmişliğim var. annemde kardesimde insulin direnci, babamda seker hastalıgı var. vericekleri liste standart. kompleks karbonhıdrat.bol sebze protein. bir kac hafta cok zorluyor. eskiden cok cabuk kilo verirdim. su an seker dengem iyice bozuldu sanırım. bir de yas oldu 30. bi gayret baslamıstım ben hızlı veririm diyordum. baktım ki veremiyorum. motivasyonum bozuldu.artık hedefimi daha uzun vadeye yayıcam. 6 ay sonra 55 kilo olsam iyidir asıl hedefim 52 de .önce bir sagliğmı duzeltmem lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?