- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
annem başladı ağlamaya dediğin yerde gözlerim doldu..
kendisini babana muhtaç gibi hissetmiştir kesin..
keşke daha dikkatli olabilseymiş baban
anneni klozetin yanına falan yaklaştırsan o şekilde yardımcı olsan, olmaz mı?
hiç mi kaldıramıyor kendini?
çok geçmiş olsun, inşallah şifa bulur çabucak.
Cok gecmis olsun...annenize ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN INSALLAH(AMIN)
okurken gözlerimde canlandida üzüldüm annenize RABBIM YARDIMCISI OLSUN INSALLAH(AMIN)
Babanizada kizmayin bir anlik ofkeyle size kizmis olabilir...
Çok çok geçmiş olsun. Allah sabır versin gerçekten zor bi durum.
Babanızın bilinçli olarak bu şekilde davrandığını düşünmüyorum. Yani umarım öyle değildir.
Geç kalmış olduğu için telaş yapmış olabilir üzerine de annenizin ayağını incitince sinirini sizden çıkarmış malesef.
Annenıze acil sifalar dilerim...
allahim kimseyi ele avuca dusurupte muhtac etmesin....
ahh keşke yapabilsem.
annem 60 kiloya yakın.
ben de 42.
oturduğu yerden kaldıramıyorum.
malesef kaslarını kullanamadığından o da az biraz bile kalkamıyor. hani azıcık kendini kaldırabilse...
amin.. malesef tedavisi yok hastalığının. ama Allahtan ümit kesilmez tabi.
babama şu yüzden kızıyorum. annemle başbaşayken hiç sıkıntı yok çünkü annemi dinliyorum ne istediğini anlayana kadar uğraşıyorum soruyorum.
ama babam çok aceleci ve kafasına göre davranıyor. annem oturucam diyor, babam yatırıyor. annem su içicem diyor, babam çay veriyor. yani dinlemiyor, dinlese de belki anlayamıyor. annem de bu sefer anlatamadığı için sinirlenip bağırmaya başlıyor.
babam da üzüldü tabi o duruma gelmesine.
ama bu 4 mü 5 mi bilmiyorum
kimseyi işine de karıştırmıyor. dur yardım edeyim dediğimde elletmiyor
sonra sen yapmadın diye beni suçluyor.
yaşadıklarınız çok çok zor..
annen için hele.. kim bilir ne kadar üzülüyordur..
senin için de baban için de çok zor..
ah canım ya çok üzüldüm inan ki.. Allah sabır versin arkadaşım.. Annen iyileşecek mi?
olsun INSALLAH daha iyi olsun...amin.. malesef tedavisi yok hastalığının. ama Allahtan ümit kesilmez tabi.
babama şu yüzden kızıyorum. annemle başbaşayken hiç sıkıntı yok çünkü annemi dinliyorum ne istediğini anlayana kadar uğraşıyorum soruyorum.
ama babam çok aceleci ve kafasına göre davranıyor. annem oturucam diyor, babam yatırıyor. annem su içicem diyor, babam çay veriyor. yani dinlemiyor, dinlese de belki anlayamıyor. annem de bu sefer anlatamadığı için sinirlenip bağırmaya başlıyor.
.
Baban annene tek başına yetmek istiyor anladığım kadarıyla.
Arada bir sorun olunca da kabullenemiyor olabilir.
Senelerce sağlıklı olan eşi şuan ona muhtaç eminim onun verdiği üzüntüyle yapıyordur bunları.
Anneniz içinde hiç kolay bir durum değil. Rabbim acil şifalar versin.
çok geçmiş olsun
bence baba kızma hasta bakmak zor gerçekten onunda bir kafa dağıtmaya ihtiyacı var
allah acil şifalar versinnnn...........
baban klasik baba aslında,
herşeyi o mükemmel şekilde halledecek, halledemezse kesin biri burnunu sokmuştur ondan olmamıştır.
o sakarlık yapmaz, karşı taraf düzgün davranmamıştır..
ama işin içine hasta ve hassas bir kadın girince bu tavırlar hiç de sevimli gelmiyor insana..
bir de erkeğe hasta bakımı zor geliyor, eli ayağına dolaşıyor. onun da etkisi var.
kadınlar hasta kocalarına iyi bakıyor da erkekler bu işi beceremiyor
annem ameliyat olduğunda babam anneme pijama bile giydirememişti.. annem kızıyordu Allah beni senin eline düşürmesin diye.. malesef kocalar bu işi pek beceremiyor..
keşke.. ama tedavisi yok daha bulunamamış.
Biz de çok üzülüyoruz.
günden güne kötüleşiyor.
zamanı güzel geçsin istiyorum,
yurt dışından ilaç da getirttim. ağlama krizleri vardı.
her gün saatlerce ağlıyordu.
son 1 aydır ağlamıyordu o gelen anti depresan sayesinde.
ama bugün çok üzülmüş olmalı, ben de çok kötü oldum ne yapacağımı bilemedim öyle gözleri yaşlı, hıçkıra hıçkıra ağlayınca.. :2:
çaresizlik çok zor.
bazen annem yerine babam hasta olsaydı diye geçiyor içimden.
çok günah belki de bu düşüncem.
ama annem daha çok genç 53 yaşında.
emekli olacaktı normalde, tekstil atölyelerinde çalışıyordu, ama hastalık birden bire yıktı bizi...
evet anneme tek başına bakmak istiyor. ama 70 yaşında yaklaşık. her şeye tek başına gücü yetmiyor ki. sen yapamazsın sen beceremezsin ona benden başkası bakamaz. hanım ben ölürsem kimse sana bakmaz falan diyor. bana da ağır geliyor bu dedikleri. annem o benim, tabiki bakarım.
evet ama bunu daha önce de yapmış. anneanneme bırakmış annemi camiye gitmiş. gidiş o gidiş. 6 ya kadar gelmemiş. anneannem de annemi wc ye götürmüş ama geri kaldıramamış. wc tepesinde 3 saat kalmış neredeyse. anneannem mide kanseri geçirdi midesi alındı. kadıncağız 38 kg. nasıl kaldırsın, 1 saatliğine gidiyorum deyip çıkmış, arkadaşlarının dükkanlarındaymış yine. annem olsa 1 dk başından ayrılmazdı babamın.
aminnn. Allah kimseye vermesin bu derdi.
babam zaten eskiden beri her şeyi ben bilirim havasında bir adam.
anneme uygulanmaması gereken bir akım tedavisi var.
yapma şu akımı iyi gelmiyormuş araştırdım dedim. sen ne bilirsin dedi.
doktor söylemiş en son. bu elektrik akımı verilmesi hastalığı ilerletir diye. ancak o zaman inandı.
babam 3 sene kalp hastasıydı. annem her gün bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. şimdi o hasta babam da yapmaya çalışıyor ama bir kadının yaptığı gibi olmuyor.
üstüne yemek döküyor mesela. annem çok titizdi. dayanamaz öyle şeylere, ağlıyor hemen. babam da amman ne olucak diye iyice kızdırıyor onu. 100 defa söyledi annem üstüme örtü ser diye, yapmıyor inatla. ben varken yapıyorum ama her zaman yanlarında değilim ki malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?