- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Annenler kendi evlerine gitsinler bence. Sonravtekrar gelirler
annem ağır hasta.
yatağa bağımlı sayılır.
annem gitmek istemiyor.
akrabaların ona acımasını istemiyor. o yüzden gitmeyecekler...
Annen hastayken sen nasıl gitceksin ki? Normal olan eşinin gelmesi
Sorun çıkartmaması lazım, hem bayram,hem annen hasta. Ben ailenle anlaşamıyorum oldu bitti olmuyor işte bu meseleler
Evlenince evlendiğin kişinin ailesiyle de evleniliyor maalesef
Bence şöyle de yapabilirsinizi. 2-3 gün memlekette kalın, onun ailesini de ziyaret eder aradan çıkarırsınız, hem de başbaşa kalmak için fırsatınız da olur. Sonra kendi evinize geçersiniz :26:
Sizin aileniz yanınızda iyi onun ailesi olunca kötü mü? adalet mi bu ?
gitiiğinizi ilk günler kimseye söylemeeniz
dönmeden önceki gün de ailesiyle görüşse eşiniz:26:
sen de ailenden kopmak istiyosun eşinde ailesinden kopsun istiyosun bence, askerde sadece seni özlemiş olamaz tabiki annesini kardeşlerini de özleyecek, annen de hastaymış üzüldüm ama anlatışından mı bilinmez bi soğuk geldin bana
soğuk muyum bilmiyorum.
sadece çok yorgunum.
annemin hastalığından sonra annemden başka kimseye üzülmemeye başladım.
hasta olduğu için ona içten içe küstüm bile.
İşe gidiyorum, stresli bi işim var.
Eve geliyorum, babamı memnun etmeye çalışıyorum. Asla memnun olmuyor.
Bankalarla başım dertte biraz. Maaşımı yetiştiremiyorum.
Bu şehre yeni geldim, derdimi anlatabileceğim tek arkadaşım askere gitti. Kimseyi tanımıyorum.
Haftasonları hep evdeyim. Anneciğim ve babamla ilgileniyorum. En uzak gittiğim yer bakkal.
23 yaşındayım ve yaşadıklarım ağır gelmeye başladı.
sen de ailenden kopmak istiyosun eşinde ailesinden kopsun istiyosun bence, askerde sadece seni özlemiş olamaz tabiki annesini kardeşlerini de özleyecek, annen de hastaymış üzüldüm ama anlatışından mı bilinmez bi soğuk geldin bana
annem sürekli hasta. 1-2 günlük bişey değil.
yani 1 yıldır böyle.
babam bana sormadan Teyzem ve ailesini, Dayım ve ailesini buraya davet etmiş.
ama sitem etmiş ya gelin ya da bizi bi daha aramayın diye.
buraya gelecekler muhtemelen.
olduk mu en az 10 kişi evde :)
erkek kardeşim de geleceği için, babam, kardeşim, yardımcımız onlar anneme bakabilirler yani.
ben eşimin annesine bir daha gitmem dedim.
dedesine, amcasına, babasına giderim tabi bayramda. ama 1 günde biter bu.
sonra kardeşi bırakmaz, sonra annesi gelir, kardeşi yine bizden para ister, arabamıza binip gezmesi bile beni delirtiyor.
biz bütün yaz 1 gün bile tatile gitmedik.
eşimin her fırsatta benden 10 lira - 20 lira isteyen kardeşi ayvalıklarda, didimlerde gezdi.
şimdi bayramda yine abisi onu giydirsin gezdirsin cebine sigarasını koysun ister. eşim de yapmayınca yine kardeşi küser. eşim üzüm üzüm üzülür.
beni de delirtirler.
ben de şöyle düşündüm:
eşim askerden gelsin
1 gün evimizde dinlenelim
bayramın 1. günü sabahtan gideriz memlekete.
bayramın 2. günü kardeşiyle, annesiyle görüşür.
herkese biz gidiyoruz der,
ama biz gitmeyiz, kendi kendimize takılırız.
ama küçük yer sayılır memleket, yakalanma riskimiz de fazla.
maddi durumum iyi olsa valla 1 hafta bulucam bi otel gidicez ama parasal açıdan sıkıntıdayız.
bir de biz evlenmeden önce eşimin bir ailesi yoktu.
arayıp soranı yoktu.
hep beraber çalışıp didindik.
kuru ekmekten, makarnadan başka yiyecek yemeğimiz olmadığı zamanlar ailesi falan yoktu.
evlendikten sonra aramaya başladılar.
Babanda biraz ayıp etmiş başkalarını davet etmekle ama onuda anlıyorum.
Bu durumda bayram, seyranı boş ver. Git Kocanla dolu dolu 7 gün bayram yap ailenin evinden.
Kimsede kusura bakmazsin. Eşin bir şeyler uydursun artik. Bugün musayit değilim, Yarinda şöyle böyle yapacağız. İnşallah gitmeden ugrarim diye salasin biraz. Tabi kimsenin aklına gelmez ince düşünüp, bu evli çiftler az biraz hasret gidersin. Herkes bir tarafdan çağırıp çekecek. Eşinde bu kadar düşünmeyi versin milleti ama demi:)
Sen hic düşünme bence. Ailenin evine gidin. Ayrıca çok korkuyorsan, eşyani, alış verirşinizide yaparsiniz önceden
Dışarda pek görünmenise gerek yok. Gündüzleri birlikte hasret giderir, aksamlarida dışarı çıkarsınız. .belki o evde kaldığınızdan kimsenin ruhu bile duymaz. Ama yerinde olsaydim bunu değilde, eşime yukarda dedigimi yaptirdim.
Bir bayramcikta baş başa olun:)
oyyy bir dokun bin ah işit gibi oldu kusura bakma sevimsiz bir yorum yaptıysam, bikaç gün başbaşa geçirin sessizce annenlerin evine geçin bari, sonraki bikaç günde eşin gidiversin anasını danasını kardeşlerini görsün yazık,terbiyesizlik yapan yaptığından utansın kul bilmezse Allah bilir be canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?