...

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
Anlatacaklarım biraz uzun olabilir.
Okursanız teşekkürler.

Eşim şu an askerde.

Biz ikimiz de aynı memleketteniz.
Ama kendi memleketimize yakın bir şehirde yaşıyoruz.
İki kişilik hayatımız mükemmel.

Ama ne zaman tatil, bayram vs. olsa sıkıntı!

Eşim babamların evinde kalmak istemiyor, çünkü babamla anlaşamıyorlar pek.
geçen bayramda arefe günü babamlarda kaldık.

bayram günü eşimin annesi gelmiş memlekete, anneannesine gittik.
Ben sadece eşimi zor durumda bırakmayayım diye gittim. Çünkü eşimin annesiyle görüşmüyorum aslında. Bana karşı yaptığı affedilmez bir hata var. Evlenmeden önce de görüşmedim, sonra da. (eşim de hiç bizi barıştırmaya çalışmadı, hep beni korudu.)

Neyse annesiyle tokalaştık. Yüzüne güldük birbirimizin ama aramızda çok soğuk rüzgarlar esti.
Evden çıkarken de eşimin annesiyle baş başa kaldık bir an. Bana bir özür borçluydu, ve de eşim askere gidecekti.
Ama ağzını açıp bir kelime etmedi. Yani "geldiğin iyi oldu, bak oğlum askere gidecek bir ihtiyacın olursa.." vs demedi
Ben de eşim için bile olsa gittiğim için çok pişman oldum. Ama söylemedim.

O akşam kocam gitti annesinin kaldı. Bana geleceğim, dışarı çıkacağız, orada beraber kalacağız vs. dedi. Ama oraya gidince annesi salmamış. Ben de kendi ailemle de sorun yaşıyordum. Çok çok çok bunaldım o akşam. Tansiyonum çıktı kendi yaşadıklarımın üstüne bi de eşimin davranışı tuz biber oldu. Gece 12-1 gibi eşim de hatalı olduğunu anlayıp beni aradı.

Dedim ki: "YARIN SABAH ERKENDEN YA GELİR BENİ ALIRSIN EVİMİZE GİDERİZ, YA DA BEN ÇEKER GİDERİM, SENİ BURADAN ANNEN ASKERE GÖNDERSİN.
Sabah erkenden geldi, biz bayramın 2. günü öğlene doğru evimize geldik. Eşim 20 kere falan özür diledi.

Bu bayramda annem, babam, kardeşim, eşim, ben, benim evimde olacaklar. (zaten annem babam 1 aydır benimle yaşıyorlar)
Eşim de diyor ki: ben o kadar insanla rahat edemem aynı evde, seninle baş başa zaman geçirmek istiyorum sadece 7 günüm var. Sen annenlerden onların evinin anahtarını al, onların evinde baş başa kalalım. Yani annemlerle ev değiştirmiş olacağız.

O şehre gidersek,

eşimi erkek kardeşi sürekli çağıracak ya da yanımıza gelecek nerede olursak.
Annesi yine gel görüşelim diyecek.
Küçük kız kardeşleri sürekli yanında olsun isteyecekler.
Bir dolu arkadaşı var, sürekli arayacaklar, akşamları buluşalım diyecekler.

Eşim de yine bi kere güler yüz görünce yine hemen yelkenleri suya indirecek, akşam geleceğim ne de olsa seninle akşam görüşürüz diye çıkıp bütün gün beni yalnız bırakacak.

Eşime sorsanız şu anda askerde ya, benden başkasını görmek istemiyormuş gibi konuşuyor. Sadece seni göreceğim, yanımdan hiç ayırmayacağım çok özledim diyor.
Ama ilk 1-2 gün özlem giderince yine aynı şeyleri yaşayacağım gibi geliyor.

Sizce hiç bayrama memlekete gitmesem mi? (Eşim evde hiç özel bişey yaşayamayız diyor haklı. (Annemlerin odasıyla dipdibeyiz)
Memlekete gitsek annemlerin evi boş, tatil gibi olur.
Ama eşimin oraya geldiğini duyanlar asla bizi başbaşa da bırakmazlar.
Eşim de ayıp olur diye gider, hayır diyemez.

Napayım, siz olsanız naparsınız?

Annen hastayken sen nasıl gitceksin ki? Normal olan eşinin gelmesi
Sorun çıkartmaması lazım, hem bayram,hem annen hasta. Ben ailenle anlaşamıyorum oldu bitti olmuyor işte bu meseleler
Evlenince evlendiğin kişinin ailesiyle de evleniliyor maalesef
Bence şöyle de yapabilirsinizi. 2-3 gün memlekette kalın, onun ailesini de ziyaret eder aradan çıkarırsınız, hem de başbaşa kalmak için fırsatınız da olur. Sonra kendi evinize geçersiniz :26:

Son düzenleme:
annem ağır hasta.
yatağa bağımlı sayılır.
annem gitmek istemiyor.
akrabaların ona acımasını istemiyor. o yüzden gitmeyecekler...

anneniz hasta madem sizin de gitmeniz doğru olmaz
en azından bir kaç gün gidin tatil gibi olur sizede
diğer türlü evde kalsanız aileniz var, ki eşiniz başbaşa kalmak istemekte haklı
arkadaşlarıyla takılır beni yalnız bırakır diyorsun ama diğer taraftan evde kalabalık yine sadece gece yalnız kalırsınız

annem sürekli hasta. 1-2 günlük bişey değil.
yani 1 yıldır böyle.

babam bana sormadan Teyzem ve ailesini, Dayım ve ailesini buraya davet etmiş.
ama sitem etmiş ya gelin ya da bizi bi daha aramayın diye.
buraya gelecekler muhtemelen.

olduk mu en az 10 kişi evde :)

erkek kardeşim de geleceği için, babam, kardeşim, yardımcımız onlar anneme bakabilirler yani.
ben eşimin annesine bir daha gitmem dedim.
dedesine, amcasına, babasına giderim tabi bayramda. ama 1 günde biter bu.

sonra kardeşi bırakmaz, sonra annesi gelir, kardeşi yine bizden para ister, arabamıza binip gezmesi bile beni delirtiyor.
biz bütün yaz 1 gün bile tatile gitmedik.
eşimin her fırsatta benden 10 lira - 20 lira isteyen kardeşi ayvalıklarda, didimlerde gezdi.
şimdi bayramda yine abisi onu giydirsin gezdirsin cebine sigarasını koysun ister. eşim de yapmayınca yine kardeşi küser. eşim üzüm üzüm üzülür.
beni de delirtirler.

ben de şöyle düşündüm:

eşim askerden gelsin
1 gün evimizde dinlenelim
bayramın 1. günü sabahtan gideriz memlekete.
bayramın 2. günü kardeşiyle, annesiyle görüşür.
herkese biz gidiyoruz der,
ama biz gitmeyiz, kendi kendimize takılırız.

ama küçük yer sayılır memleket, yakalanma riskimiz de fazla.

maddi durumum iyi olsa valla 1 hafta bulucam bi otel gidicez ama parasal açıdan sıkıntıdayız.

ben akrabalık ilişkilerini seven biri değilim.

kendi öz kardeşimle bile telefonda ayda 1 felan konuşuruz.
o da öyle.

anne babam hasta olmasalar eskiden olduğu gibi 2-3 günde bir telefonla konuşur, ayda 1 ziyaret ederdik birbirimizi.
ama annem ağır hasta, ve ben de evlat olarak görevimi yapıp evimde beraber yaşıyoruz.

ama ben de bunalıyorum.
babamla anlaşamıyoruz çoğu konuda.
o eşimi silip onlardan başka dünyam olmasın istiyor.

Bir daha eşimi 1 sene göremeyebilirim.
doğuya giderse izne falan gelmeyecek.

7 günü beraber geçirme isteğim çok mu?

belki bencillik diyeceksiniz. ama 15 ayda sadece 7 gün istiyorum ben.

gitiiğinizi ilk günler kimseye söylemeeniz
dönmeden önceki gün de ailesiyle görüşse eşiniz:26:

sen de ailenden kopmak istiyosun eşinde ailesinden kopsun istiyosun bence, askerde sadece seni özlemiş olamaz tabiki annesini kardeşlerini de özleyecek, annen de hastaymış üzüldüm ama anlatışından mı bilinmez bi soğuk geldin bana

gitiiğinizi ilk günler kimseye söylemeeniz
dönmeden önceki gün de ailesiyle görüşse eşiniz:26:

bu iyi fikir bence de.
küçük bi yer memleketimiz ama çok ortalıklara çıkmazsak böyle yapabiliriz.

bakalım sevgili eşim ne diyecek bu duruma. yarın detaylı konuşuruz aradığında.
inanın geçen bayramda çok hastalandım, kendimden korktum, hiç öyle olmamıştım. çok sakin bi insanımdır, ilk kez sinir krizinin eşiğine geldim.
benim babam bi yandan, onun ailesi bi yandan. bunalttılar bizi.

soğuk muyum bilmiyorum.
sadece çok yorgunum.
annemin hastalığından sonra annemden başka kimseye üzülmemeye başladım.
hasta olduğu için ona içten içe küstüm bile.

İşe gidiyorum, stresli bi işim var.
Eve geliyorum, babamı memnun etmeye çalışıyorum. Asla memnun olmuyor.
Bankalarla başım dertte biraz. Maaşımı yetiştiremiyorum.
Bu şehre yeni geldim, derdimi anlatabileceğim tek arkadaşım askere gitti. Kimseyi tanımıyorum.
Haftasonları hep evdeyim. Anneciğim ve babamla ilgileniyorum. En uzak gittiğim yer bakkal.
23 yaşındayım ve yaşadıklarım ağır gelmeye başladı.

oyyy bir dokun bin ah işit gibi oldu kusura bakma sevimsiz bir yorum yaptıysam, bikaç gün başbaşa geçirin sessizce annenlerin evine geçin bari, sonraki bikaç günde eşin gidiversin anasını danasını kardeşlerini görsün yazık,terbiyesizlik yapan yaptığından utansın kul bilmezse Allah bilir be canım

Babanda biraz ayıp etmiş başkalarını davet etmekle ama onuda anlıyorum.
Bu durumda bayram, seyranı boş ver. Git Kocanla dolu dolu 7 gün bayram yap ailenin evinden.

Kimsede kusura bakmazsin. Eşin bir şeyler uydursun artik. Bugün musayit değilim, Yarinda şöyle böyle yapacağız. İnşallah gitmeden ugrarim diye salasin biraz. Tabi kimsenin aklına gelmez ince düşünüp, bu evli çiftler az biraz hasret gidersin. Herkes bir tarafdan çağırıp çekecek. Eşinde bu kadar düşünmeyi versin milleti ama demi:)

Sen hic düşünme bence. Ailenin evine gidin. Ayrıca çok korkuyorsan, eşyani, alış verirşinizide yaparsiniz önceden
Dışarda pek görünmenise gerek yok. Gündüzleri birlikte hasret giderir, aksamlarida dışarı çıkarsınız. .belki o evde kaldığınızdan kimsenin ruhu bile duymaz. Ama yerinde olsaydim bunu değilde, eşime yukarda dedigimi yaptirdim.

Bir bayramcikta baş başa olun:)

bir de biz evlenmeden önce eşimin bir ailesi yoktu.
arayıp soranı yoktu.
hep beraber çalışıp didindik.
kuru ekmekten, makarnadan başka yiyecek yemeğimiz olmadığı zamanlar ailesi falan yoktu.

evlendikten sonra aramaya başladılar.

Maddi imkanın varsa ayır bir otelde yer...madem seninle askerlik öncesi başbaşa kalmak istıyor al sana balayı fırsatı de:)) güzel
zel ugurlamıs olursun eşini...

PARDON CANIM YA SON İKİ SATIRI GÖRMEMİŞİM.NE ACELENİZ VARDI EVLENDİNİZ BE YAVRUM SEN 23 YAŞINDASIN BAŞINDA BU KLADAR SORUMLULUKÇ.ZATEN 1 SENE AYRI GAYRI GEÇMİŞ.ADAM DA ÇOCUK ZATEN ANLATTIGIN KADARIYLA AİLESİNE ÇOK DÜŞKÜN.ÜZÜLDÜM ŞİMDİ.SİZN ÇÖZÜMÜNÜZ ANNENİN EVİNE GİDİP EVDEN HİÇ ÇIKMAMANIZ :)))

Son düzenleme:

öyle olur zaten yaralı parmağa işemezler ama erkek evlatları evlenince kıymetli olur akılları çıkar kazandığı 3 kuruşu gelin yicek diye, kızmakta haklısın, ama eşin annemi görücem derse ne diyebilirsin ki, onlar evlatlarına karşı yufka yürekli olamamışlar ama o aileden eşin gibi biri çıkmış demek ki, gerekirse sen görüşme eşin 1 gün bari gidip görsün

siz böyle söyleyince her şey gözüme çok güzel gelmeye başladııı
ve bayramda bizim evlilik yıldönümümüz!
bence de böyle yapmalıyız :31
:

yok estağfurullah ne demek sevimsiz yorum.
anlattığım kadarını okuyarak yaptınız yorumu sonuçta.
işin iç yüzü karışık zaten.
denge kurmaktan yoruluyorum.

ilk 1-2 gün evde kalalım.
sonra gidip annelerini görsün, sonra da kocamı bana bıraksınlar inşallah.
ben de özeniyorum, eşimle el ele tutuşup bi yerlere gitmeyi, romantik zamanlar geçirmeyi istiyorum. zaten 2 seneye yaklaşan evliliğimizin 1 senesi farklı şehirlerde çalışırken geçti.
1 senesi de askerde geçecek.
bulduğum her fırsatı yakalamaya çalışıyorum.
Teşekkürler yorumlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…