- 1 Nisan 2013
- 5.023
- 3.601
- 173
- Konu Sahibi bayanbaloncuk
-
- #1.821
selam günlügüm sana ugramayali 2 sene olmus neredeyse, bir hirsla basladigim diyetimde 18 kilo vermis ve hayalimdeki vucuda kavusmustum, sonra ne mi oldu 2 senede 12 kilo alip basladigim yere geri döndümaslinda bu 12 kilonun 6 kilosunu falan 4 5 ay icinde bilerek göre göre aldim, sandim ki ben yerim yerim ama almam. insan oldugumu unuttum resmen, neyse ki 2 haftadir biraz toparladim. 800 gram falan verdim ama olsun. özür dilerim günlügüm
Ayy çok üzüldümselam günlügüm sana ugramayali 2 sene olmus neredeyse, bir hirsla basladigim diyetimde 18 kilo vermis ve hayalimdeki vucuda kavusmustum, sonra ne mi oldu 2 senede 12 kilo alip basladigim yere geri döndümaslinda bu 12 kilonun 6 kilosunu falan 4 5 ay icinde bilerek göre göre aldim, sandim ki ben yerim yerim ama almam. insan oldugumu unuttum resmen, neyse ki 2 haftadir biraz toparladim. 800 gram falan verdim ama olsun. özür dilerim günlügüm
Merhaba,
Bilmem beni hatırlar mısın :) konuna yeni rastladım ve dedim aaaa bu topiğime yorum yapan Baloncuk :)
Nickimi değiştirdim ama "özgüvenimi kazandım" şeklinde bir konum vardı ve bu kan grubu ile ilgili olan kitaptan bahsetmiştim. Ne güzel kilolar vermişsin onunla.
Hiç canını sıkma bence olur böyle arada. Benim de ne güzel Fit vücudum vardı,47 kiloydum hatırlarsan, yurt dışına çıktım ve incecik kızlara rağmen boğazımı tutamadım oralardagelince toparlanmaya karar verdim ve marttan beri 6 kilo verdim. Yavaş yavaş dönüyorum eski halime, topiğimi de açtım burada. Motive edici. Kaldığın yerden devam etmelisin. Bir kere yapmışsın, isteyip yapamayacağımız hiçbir şey yok
Ayy çok üzüldüm( verirsin merak etme canım :))
Merhaba,
Bilmem beni hatırlar mısın :) konuna yeni rastladım ve dedim aaaa bu topiğime yorum yapan Baloncuk :)
Nickimi değiştirdim ama "özgüvenimi kazandım" şeklinde bir konum vardı ve bu kan grubu ile ilgili olan kitaptan bahsetmiştim. Ne güzel kilolar vermişsin onunla.
Hiç canını sıkma bence olur böyle arada. Benim de ne güzel Fit vücudum vardı,47 kiloydum hatırlarsan, yurt dışına çıktım ve incecik kızlara rağmen boğazımı tutamadım oralardagelince toparlanmaya karar verdim ve marttan beri 6 kilo verdim. Yavaş yavaş dönüyorum eski halime, topiğimi de açtım burada. Motive edici. Kaldığın yerden devam etmelisin. Bir kere yapmışsın, isteyip yapamayacağımız hiçbir şey yok
Ayy çok üzüldüm( verirsin merak etme canım :))
Tam oraya yazmıştım :))) nereye döneyim kız :) canım benim böyle moralini bozarak bir sonuca varamazsın. Ben 45-46 kilodan 56 ya çıktım dur dedim. Evet zaman zaman moralim bozuldu ama tam gaz devam ettim hep. Hiçbir şeyin seni demoralize etmesine izin verme en başta kendinin. Sen her halinle güzelsin, özelsin bunu unutama. Uzun bir süreç olacak ama olacak, yeter ki kendine inanmaya devam et. Kan grubu beslenmesi çok faydalı ama ben sürekli devam ettiremiyorum onu. Yani mesela günde 2 öğün yemeyi şuan beceremiyorum çünkü spor fazla yapıyorum. Sen de antremanlara gidiyormuşsun. Ara öğün yapmalısın bence. Ama tabi et-süt gibi ayrımları, Önerileri devam ettir mutlaka. Hadi doğrul ama olma böyleama sonra dedim ki kendi kendime, verdigin bu kilolari alirken morelin bozulmadi da simdi mi bozulacak, bu hesaptan devam etmeye karar verdim, diger hesabimin kapatilmasi icin istekte bulundum bakalim. ah ah ben 58 kiloydum ya 70 küsürlere ne zaman geldim? bana destek olun kizlaar, tam kan grubuna baslayamadim halen, domates tüketiyorum, bulgur tüketiyorum, kendime göre uyarlayip bir seyler yapmaya calisicam bu defa.
aciktikca ara ögün yapiyorum :) eskisi gibi degil yani, cok tesekkür ederim destegin icin, hedefim bu defa 60 kilo, 60 in altina düsünce saglik problemleri yasamaya baslamistim. cok mutlu oldum seni gördügümeeTam oraya yazmıştım :))) nereye döneyim kız :) canım benim böyle moralini bozarak bir sonuca varamazsın. Ben 45-46 kilodan 56 ya çıktım dur dedim. Evet zaman zaman moralim bozuldu ama tam gaz devam ettim hep. Hiçbir şeyin seni demoralize etmesine izin verme en başta kendinin. Sen her halinle güzelsin, özelsin bunu unutama. Uzun bir süreç olacak ama olacak, yeter ki kendine inanmaya devam et. Kan grubu beslenmesi çok faydalı ama ben sürekli devam ettiremiyorum onu. Yani mesela günde 2 öğün yemeyi şuan beceremiyorum çünkü spor fazla yapıyorum. Sen de antremanlara gidiyormuşsun. Ara öğün yapmalısın bence. Ama tabi et-süt gibi ayrımları, Önerileri devam ettir mutlaka. Hadi doğrul ama olma böyle
Çoğumuz öyle canım. Ben de 58den 70 çiktım.sonra 62 oldum.2 senede 70 oldum.şimdi 70-71 arası gidiyorum.3 haftadır dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime.yürüyüş yapıyorum.birbuçuk 2 kilo kadar verdim çok üstüne düsmememe rağmen.ben de bir günlük açtım kendimi güdülemek için.seni oraya da beklerim canım.birbirimize destek oluruz.senin kan grubun nedir?benim sıfır pozitif.ne yiyip ne yiyemeyeceğimi söyler misin?ama sonra dedim ki kendi kendime, verdigin bu kilolari alirken morelin bozulmadi da simdi mi bozulacak, bu hesaptan devam etmeye karar verdim, diger hesabimin kapatilmasi icin istekte bulundum bakalim. ah ah ben 58 kiloydum ya 70 küsürlere ne zaman geldim? bana destek olun kizlaar, tam kan grubuna baslayamadim halen, domates tüketiyorum, bulgur tüketiyorum, kendime göre uyarlayip bir seyler yapmaya calisicam bu defa.
canim suan kan grubu yapmiyorum ki :) benim b pozitif kendiminkileri aliskanlik oldugu icin biliyorum ama yanlis hatirlamiyorsam ilk sayfalarda 0 grubu birine bi yazi paylasmistim, ordan bakabilirsin bi fikrin olur en azindan :)Çoğumuz öyle canım. Ben de 58den 70 çiktım.sonra 62 oldum.2 senede 70 oldum.şimdi 70-71 arası gidiyorum.3 haftadır dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime.yürüyüş yapıyorum.birbuçuk 2 kilo kadar verdim çok üstüne düsmememe rağmen.ben de bir günlük açtım kendimi güdülemek için.seni oraya da beklerim canım.birbirimize destek oluruz.senin kan grubun nedir?benim sıfır pozitif.ne yiyip ne yiyemeyeceğimi söyler misin?
saat 15:45kahvalti 10:45
1 tabak patates kavurmasi, 2 yk kabak kavurmasi, 4 yk yogurt (hepsi 1 yemek tabagina sigdi yanyana)
Tamam canım. Teşekkürler :))canim suan kan grubu yapmiyorum ki :) benim b pozitif kendiminkileri aliskanlik oldugu icin biliyorum ama yanlis hatirlamiyorsam ilk sayfalarda 0 grubu birine bi yazi paylasmistim, ordan bakabilirsin bi fikrin olur en azindan :)
Kan Grubuna Göre Beslenme (0 Grubu)Çoğumuz öyle canım. Ben de 58den 70 çiktım.sonra 62 oldum.2 senede 70 oldum.şimdi 70-71 arası gidiyorum.3 haftadır dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime.yürüyüş yapıyorum.birbuçuk 2 kilo kadar verdim çok üstüne düsmememe rağmen.ben de bir günlük açtım kendimi güdülemek için.seni oraya da beklerim canım.birbirimize destek oluruz.senin kan grubun nedir?benim sıfır pozitif.ne yiyip ne yiyemeyeceğimi söyler misin?
Çok teşekkür ederim canım. Zahmet ettinKan Grubuna Göre Beslenme (0 Grubu)
Faydalı olan yiyecekler: (aynı zamanda en emniyetli ilaçlar):
Kırmızı et: dana sığır koyun yabani (yağlı olabilir) balık
Zeytinyağı keten yağı ceviz ceviz yağı
Kavrulmamış kabak çekirdeği enginar lahana brokoli hindiba marul çiğ ıspanak rokamaydanoz her türlü yeşil yapraklı sebze pazı turp (bilhassa karaturp) kırmızı pancarkabak bal kabak soğan sarımsak
Zencefil safran kırmızı pul biber keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal) kimyon kuşburnu mercanköşk ıhlamur keten tohumu
İncir üzüm (bilhassa kara üzüm) erik mürdüm erik kiraz vişne greyfurt ve suyukaradut karpuz mango bal (gerçek) soda (maden su) yeşil çay
Zararlı olan yiyecekler:
Karışık et (salam sucuk sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç)
Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405550) mısır ve ürünleri
Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç) piyasa zeytinleri hazır turşular
Dondurma kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş yerfıstığı kahve siyah çay buğday ve mısır nişastası
Portakal aloe vera
Karnabahar ketçap domates salçası şarap sirkesi bayat yiyecekler hazır yiyecek ve içecekler tatlandırıcı glikoz früktoz mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
Yenebilenler:
Tavuk hindi ve yabani kuş eti taze yumurta
Tereyağı ara sıra kaymak kefir yoğurt beyaz peynir eski kaşar tulum peyniri koyun ve keçi peyniri (peynirler haftada 13 defa olabilir)
Susam ve ürünleri kestane fındık badem ve badem yağı çam fıstığı
Her çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç) börülce barbunya beyaz semiz fasulyeyeşil fasulye patlıcan kereviz her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç) doğal zeytin
Nohut pirinç ve ürünleri karabuğday ve çeşitleri çavdar ve çeşitleri nişasta buğday (eski turk buğdayı) çeşitleri ve "Zararlılara girmeyen yiyecekler.
Kabızlık varsa aynı miktarda sinameki ve pelin otu öğütülüp yemekten sonra günde 1 çay kaşığı içmek iyi gelir. Sıhhatli olmak isteyen biri büyük abdesti gelmeden yemek yemeye (karpuz incir greyfurt hurma üzüm gibi bağırsakları rahatlatıcı meyveler ve yeşil yapraklı sebze hariç) oturmamalıdır. Bu kaideye ömür boyu riayet edilmelidir
Zencefil kekik biberiyeyi kullan! Onlar antioksidan olduğu için mide ve bağırsakların mikroplarını normalleştirir sindirimi kuvvetlendirir iltihaplanma sürecini durdurur gastrit ve ülseri iyileştirir.
Her gün meyve ye! Kışta kuru meyveyi (doğal bir şekilde kurutulmuş) ve cevizi tercih et! Kuru meyveyi su ile ıslatkaynatma! Meyve mutlaka yemekten ayrı olarak veyahut ta yemekten önce yenmelidir. Buna mukabil sebze yemek ile beraber tükenebileceği gibi yemekten sonra da yenmesinde bir sakınca yoktur. Unutulmaması gereken bir konu da şudur: yemekten sonra yenilen meyve hazım olamadan mayalanır ispirto sirke asidi gaz oluşturarak çeşit-çeşit hastalıklara ve ayrıca siroz hastalığına ve kan şekerinin yükselmesine sebep olur.
Meyve ve sebze kabuğu soyulmadan birkaç çekirdeğiyle yenilmelidir. Katı meyve ve sebzeler sıkılırken de mutlaka kabuğu ile sıkılmalıdır. Birkaç farklı çeşit meyve de birbiri ile karıştırılarak tüketilmemelidir. Ancak aynı cinsten olanlar (greyfurt ile limon yada vişne ile kiraz gibi) birlikte yenilebilir. Yalnız mevsiminde yenen meyve ve sebzeler hastalıkları iyileştirici özelliklere sahiptir mevsiminin dışında üretilenler değil. Meyve ve sebzenin en iyisi en taze olanı ve en yakın bahçe veya tarladan gelenidir.
Her gün13 dişe kadar sarımsak ye ve yut!Kuru soğanı ye veya soğan suyunu her gün 5Ogr'dan 1-2 defa iç! İdrarbalgam ve safrayı söktürür iltihabı kurutur zararlı mikropları ve kurtları öldürür kan şekeri ve alerjik tepkileri kontrol altında tutmaya çalışır.
Sebze suyunumeyve suyuna tercih et. Sebze suyu: kara turp suyu (günde 100gr. bal ile yudum-yudum içilir) lahana suyu ıspanak suyu semiz otu suyu -karaciğer dalak böbrek ve mideyi rahatlatır iltihabı kurutur mide asidini azaltıryaraları kapatır kan şekerini normalleştirir.
Yabani semizotu hindiba ısırgan otu domuz dikenive benzerlerini her gün yemeye gayret ediniz (bilhassa ilkbaharda)! Enginar mevsiminde enginara önem veriniz! Onu kabukla beraber pişirin suyunu için ve içini yiyin. Karpuz mevsiminde karpuzu çekirdekleri ile yiyin ve 1- 2 çay bardağı sıkılmış kabuğun suyunu için. Onlar karaciğer ve böbreklerinizi temizler kuvvetlendirir ve temiz tutar; böbreklerin taşlarını eritir ve düşürür Sebze ve meyvelerin genetiği değiştirilmemişolmasına dikkat edin! Haftada 35 defa et ve 1-2 defa balık yeşil sebze ile yenebilir. Onlar mideyi rahatlatır bağışıklık sistemini kuvvetlendirip metabolizmayı normalleştirir ve hastalıkları kökten kaldırır.
Yumurtayı
sadece taze olarak (137 günlük) yiyebilirsin. 10 günlük ve daha eski yumurta veya 5 dakikadan fazla kaynatılmış yumurta yumurta tozu senin için zehirdir. Misvak kullanımınaönem ver. Misvakı su ile değil tükürük ile ıslat ve dişlerinle fırçayı aç. Her kullanımdan sonra fırçayı kes. Çok sıcak yemeği yeme ve sıcak suiçme! Çay içerken de biraz soğut sonra iç. Siyah çay kahve içme!Onlar mide asidi ve safrayı çoğaltıcıdır kandaki kalsiyumu kirece indirerek atar damarları daraltır. Siyah çay ve kahve yerine faydalı olan yeşilçayı iç.
Buğday (genetik değiştirilmiş 405550 tipi ve genetiği değiştirilmiş ekmek mayası) ürünlerisizin için şiddetli metabolizma bozukluklarına ve tüm hastalıklara en büyük
Sebeplerden biri oldu. Onlardan daima uzak durun! Sonuna kadar hazım olunmamış mısır ve buğday kalıntılarıdamarlarda -tıkanıklar diş diş etlerinde eklem ve kaslarda - iltihaplanma ve ağrı oluşturur. Süt ürünlerini balık ve et ile nohut ve fasulyeyi yoğurt ileyeme! Bunlar hazmın bozulmasına vücutta zehirli kalıntılar oluşmasına alerji ve karaciğer hastalıklarının başlamasına yol açar!
Seni hastalıklara batıran proteinler: eski yumurta ve yumurta tozu proteinleri buğday mısır proteinleri (bilhassa genetiği değiştirilmiş olanı) süt süt ürünleri ve süt tozu proteinleri.
Karaciğer temizlemeden önce süt ve ürünlerini yeme! Onlar safra kesesi böbrek ve mesanede taş eklem ve kaslarda kireç oluşmasına sebep olur. Önce sıhhatini düzelt sonra süt ürünleri yemeye başlayabilirsin.
Hazır katkılı yiyecek ve içecekleri parfümüevine alma! Onlar genetiği değiştirilmiş ürünleri içerir. Alerjilere bugüne kadar bilinmeyen hastalıklara yol açarlar.
Temizleyici madde ve deterjanları(bilhassa klorlu ve asitli) kullanma!
Ev temizliğinde kullanılan deterjanlar beyin damarlarını akciğerde bronşları ve alveolleri eriterek şişirir ve yıpratır kana karışarak ağır hastalıklara sebep olur.
Patates ve bulgur diyetlerde yasak diye biliyorum. Sen nasıl bir diyet veya beslenme sustemi uyguluyorsun merak ettimkahvalti 10:45
1 tabak patates kavurmasi, 2 yk kabak kavurmasi, 4 yk yogurt (hepsi 1 yemek tabagina sigdi yanyana)
saat 15:45
1 fincan sütlü sekersiz kahve (90 kalori mi ne)
aksam yemegi 18:30
1 tabak domatesli bulgur pilavi, 1 kase yogurt
evet kick boks günümdü bugun, aksam antremana gittim, giderken yürüyerek gidiyorum yarim saat orta tempo yürümüs oluyorum, sonra antremana giriyorum. bugunu böyle kapattim, aksam yemegini fazla yedim galiba cok sisti midem.
diyetisyenlerin ne dedigine pek kulak asmayan biriyim ki 3 defa diyetisyene gidip her seferinde daha ilk haftadan 2 ser kilo almis biri olarak söylüyorum bunu :) patates ve bulgurun ne zarari var ki yasak olsun? bana bilimsel bi aciklama yapilmadan bunun gercekligine pek inanmam, hi ama b kan grubunun bulgur yememesi lazim, domates de öyle, ama ben kendime göre yorumlayarak yapiyorum diyet demeyelim de saglikli yasam diyelim. mesela ekmek agzima sürmem sevmiyorum sadece cok taze ve sicak olmasi lazim yemem icin yada evde kendim yapmis olmam lazim, ekmegi serbest birakip (icinde onca katki maddesi varken) patatesi, bulguru yada muzu yasaklayan doktorlarin k.bakmasinlar ama biraz abarttiklarini düsünüyorum.Patates ve bulgur diyetlerde yasak diye biliyorum. Sen nasıl bir diyet veya beslenme sustemi uyguluyorsun merak ettim
Patatesin içinde nişasta varmıs ya o yüzden. Bence patatesle (pirinç de öyle)yapılacak yemekten önce,patates suda bekletilerek nişastası alınıp öyle Kızartma, yemek,kavurma gb yemekler yapılabilir diye düşünüyorum. Bulguru şu an hatırlamıyorum. Sanırım kalorisi yüksek diyeydi.ama ben çok severim.özellikle kısırı.hiç kasmam kendimi kısır yerken.çok da güzel yaparımdiyetisyenlerin ne dedigine pek kulak asmayan biriyim ki 3 defa diyetisyene gidip her seferinde daha ilk haftadan 2 ser kilo almis biri olarak söylüyorum bunu :) patates ve bulgurun ne zarari var ki yasak olsun? bana bilimsel bi aciklama yapilmadan bunun gercekligine pek inanmam, hi ama b kan grubunun bulgur yememesi lazim, domates de öyle, ama ben kendime göre yorumlayarak yapiyorum diyet demeyelim de saglikli yasam diyelim. mesela ekmek agzima sürmem sevmiyorum sadece cok taze ve sicak olmasi lazim yemem icin yada evde kendim yapmis olmam lazim, ekmegi serbest birakip (icinde onca katki maddesi varken) patatesi, bulguru yada muzu yasaklayan doktorlarin k.bakmasinlar ama biraz abarttiklarini düsünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?