• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

68 aylık okul yaşı

meylul

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2025
2
0
1
27
Arkadaşlar selam Yeni üye oldum bir sorum olacaktı kızım 68 aylık başladı birinci sınıfa erteleme şansımız vardı ama eşim illa gitsin dedi ama bu iki haftadır asla ödev yapmıyor sürekli aklı fikri oyunda napcamizi şaşırdık sınıfta bir kendisi birde başka bir çocuk varmış diğerleri büyük imiş kızım sürekli sıkıldım yapmak istemiyorum bu okul zor diyip duruyor iyimi ettik kötümü bilmiyorum asla isteği yok acaba yol yakınken alsak mi kaydını yoksa zorlayalommi ben zorlamak bağırmak istemiyorum dahada ürker yapmak istemez zatgen asla aşkla yapmıyor

Öğretmeniyle konuştunuz mu? O ne diyor?

Öğretmeniyle konuştunuz mu? O ne diyor?
Şu anlık birşey demiyor daha tanımadığı için deneyelim dedi sadece biraz dağınık ve duygusal herşeye ağlıyor dedi dün sınıfta yaptıkları 5 sayfalık ödevi yetistirmemis mesela evde yaptık bugünde ödevi kaldı 2 sayfa uykum geldi dedi bir satırı 10 dk bir yapıyoruz

Şu anlık birşey demiyor daha tanımadığı için deneyelim dedi sadece biraz dağınık ve duygusal herşeye ağlıyor dedi dün sınıfta yaptıkları 5 sayfalık ödevi yetistirmemis mesela evde yaptık bugünde ödevi kaldı 2 sayfa uykum geldi dedi bir satırı 10 dk bir yapıyoruz
A Asyaseyit bi bakar mısın?

69 aylık basladı cocugum.Anaokulu rehberlık servısının testınden de gectı.Kendısıde asla kabul etmedı anaokuluna tekrar gıtmeyı.Bız ısterse gıdebılecegını soyledık..Birinci sınıfta oyun olmadıgını anlattık ama kabul etmedi hatta ağladı...

Birinci sınıf zor tabi ki de ben bile korktum yalan yok..Nasıl sökecekler okumayı,yazmayı kafam almadı..(Sınıf öğretmenleri benim gözümde mucizevi insanlar hepsine sonsuz saygı bu arada💐)

Sınıfta evet bu şekilde küçükler azınlık..1 aylık deneme süresinden sonra anaokuluna dönüş sağlayanlar olabılıyor.Biraz daha zaman tanımanızı öneririm.

Ellerinin yorulması normal.
Sıkılması normal.
Oyuna aklının kayması normal.

Ama alısırsa sayet kendısı gıtmek ıstemeyecek tekrar anaokuluna bence.

Arkadaşlar selam Yeni üye oldum bir sorum olacaktı kızım 68 aylık başladı birinci sınıfa erteleme şansımız vardı ama eşim illa gitsin dedi ama bu iki haftadır asla ödev yapmıyor sürekli aklı fikri oyunda napcamizi şaşırdık sınıfta bir kendisi birde başka bir çocuk varmış diğerleri büyük imiş kızım sürekli sıkıldım yapmak istemiyorum bu okul zor diyip duruyor iyimi ettik kötümü bilmiyorum asla isteği yok acaba yol yakınken alsak mi kaydını yoksa zorlayalommi ben zorlamak bağırmak istemiyorum dahada ürker yapmak istemez zatgen asla aşkla yapmıyor
Benimde kizimi 68 aylik kaydı çıkmıştı Ocak doğumlu fakat ben geri çektim anaokuluna verdim. Daha küçüktü ve hiç kreş yada anaokuluna gitmemişti . 1.sınıfta hiç zorlanmadım . Gel otur ödev yapalım demedim kendi oturdu ben izledim baktım düzgün yapıyor sadece kontrol ediyordum. Hiç pişman olmadım. 6,5yas ideal okul için.

Şu zamana kadar izlediğim okuduğum ne varsa artı öğretmen ebeveyn yorumları vs çoğunluğun tek önerisi 72 ayın altında göndermemek. 68 ay cok küçük benimki 69 aylıkta denk gelecek ve göndermicem bu konuda netim.

71 aylık öğrencim var anasınıfına gelen. ben çocuğun geç başlamasını erken başlamasından daha doğru buluyorum.

1.sınıf öğretmenliği yaparken benim de sürekli “elim ağrıdı” “yoruldum” “acıktım” diye ağlayan bir öğrencim vardı 🥲 onun için ekstra biraz daha zaman tanıyordum ama zor tabii ki. sonraki sene öğretmeni değişti ve ondan duyduğuma göre okuma konusunda ve matematikte çok ileriymiş. ama yazma konusunda hala sınıfa göre yavasmış.

bence baskı yapmayın ama öğretmeniyle birlikte ilerleyin. evde destek olabilirisniz hazır olma konusunda. simdi okuldan alırsanız basarısızlık hissi veya her zorlandığında aynı aksiyonu alabileceğini de düsünebilir.

Back
X