:( :( :( :(

bence de tevekkül et
herkes 4 yıl okuyacak lisans mezunu olacak diye bir kanun mu var
kardeşim 3 yıl dersaneye gitti 4 yıllık tutturdu sonunda
şimdi 2 yıldır çalışıyor yanındakiler 2 yıllık mezun hep
diyor ki salak kafam kaç yaşıma geldim kariyer şansım azaldı
bilsem 2 yıllık okur 4 yıllığa geçer sonra da yüksek yapardım diyor

bir b planın olmalı bence
yani ben bu sınava girer de istediğim yeri kazanamazsam ne yaparım
hayat mı biter hayır açlıktan ölür müyüm hayır
eee stres yaparsam ne olur sağlığım gider
kardeşimi döversem aşağılarsam annemi üzersem ne olur etrafımda kimse kalmaz
bence bunlar daha üzücü

bir de annen kardeşin içten bir ahh etseler bile sınavı kazanman için Allah sana yardım etmez
annesini babasını kardeşini üzene kırana dökene Allah yardım eder mi
bence bol bol dua et bak ne güzel ailen seni okutmaya çalışıyor
kardeşin kızmış gitmiş odasına sadece ya o da sana vurmaya çalışsaydı ya kafana bişey fırlatsaydı

tavsiyem sakince güzel güzel çalış bol dua et bol tevekkül et ve bir adet b planı edin
emin ol üniversiteyi kazanmayınca hayat bitmiyor
boşuna yıllarını üzülerek heba etme

Illaki 4 yillik iyi bir unv kazanmak degildir okumak acikogretimden ya da farkli alanlardan da ckk guzel yerlere gelebilirsin ailen daha anlayisli olmali ruh sagligi beden sagligi hayatta makam mevki edinmekten bin kat daha onemlidir.elinden geleni yap gerisini Allah a birak nasibinde ne varsa o olacaktir tevekkul et.
:5:inş kazanırım:5:
[video=youtube;To-l3Iv457A]http://www.youtube.com/watch?v=To-l3Iv457A[/video]
Bu video çılgın muzum sende dahil derdi olan herkese ders olsun ben ne zaman izlesem içimde yaşama sevinci oluşuyor mücadele hali geliyor her zorluğa karşı.
çok güzel konuşuyo ya:53:sanki iç sesimmiş gibi:53:
Facebook kullanıyorsan ordan konuşabiliriz. Keşke banlıyken mesaj atılabilseydi ya :1:
donuk bebişim:43:sınava çalışıyorum diye (sözde (!)) kapatmıştım lysden sonra açıcam :43:
Bu yıl girmeyip seneye girsen stres yapmycakmsn? Aksine daha da kotu olcaksn çünkü 3.yıln olcak. Annemler 2 aydr ( yanls hatrlamyosam) calsmamama bisey demiyolar demissin daha ne istiyosun bak ne kadar anlayslılar. Kendine gel ve calsmaya basla cok olmasa bile en azndan günde 2 3 saat kadar calssan hiç yoktan iyidir degil mi. Inan bende gectim o yollardan snava yakn denemelerim cok kotu geliyodu ama snavda hicte oyle olmadı. Hem kotu olsa nolur dunyann sonu degil ya kendini aileni bu kadar uzemene stres yapmana inan değmez
yapacağım ama daha çok çalışırım diye düşünmüştüm ne kadar saçmaladığımı fark ettim:43: umarım bende gülerim bu halime:43:
Psikolojik destek almayi denedin mi?sinavi bu kadar onemseme.emin ol hayatta ondan daha buyuk dertler de var.kazanacagini dusun kazanirsin..basarilar dimdiden
alacağım konuştum annemle:43:teşekkür ederim:5:
Pericim çok kızdım sana.
Bir daha her ne olursa olsun kardeşine vurma lütfen. Yarın bir gün anne olacaksın sen. Kendine yakıştırma bu davranışları.

Anne babayla zaman zaman tartışılabilir, kavga edilebilir v.s ama ileride bunu çok daha iyi anlayacaksın ki onlardan öte kimse yok.
Annenin gönlünü al ve lütfen bir daha bu patlamalarını ona yansıtmamaya çalış. Her ne dersin desin.

Öfke kontrolsüzlüğü var sende(bende de var da ordan şeyettim :1:), bunun için bir destek alsan? Annenler bu konuda bir tavsiyede bulunmuyorlar mı? eğer hayır sa bunun cevabı sen önerebilirsin, biraz olsun iyi gelecektir terapi.

Sınava girmemeye karar vermen de tamaman sorumluluktan kaçtığını gösteriyor. Sınava girmeyeceksen çalışmaya başla, o zaman göreceksin dünya kaç bucakmış ve o zaman anlayacaksın öğrencilik günlerinin kıymetini:34:

Oku..Ha bu ülkede okumak hiç bir işe yaramıyor ama eğitimini tamamla..Her ne olursa olsun tamamla. Hayat senin hayatın.
Çok pişman oldum med abla çok:5:
Zaten kedi köğek gibi dalaşırız ama bu kadar girişmemiştik hiç:5:
canım annem çok üzdüm onuda:5:
annemle konuştum tamam dedi:5: bu yıl girmesem daha çok ders çalışır seneyedaha iyi girerim diye düşünmüştüm:5:
eğitim hep başta geliyor benim için,kesinlikle eğitimimi en iyi şekilde tamamlamak istiyorum:43:
bak canım ben ygs ye hazırlanırken çok stres yapmıştım sonra ygs den düşük puan alınca lys ye hiç çalışmadım aynı senin yaptığın gibi girmicem sınava yapamıcam ben demeye başladım ( ee çalışmazsan tabiki yapamazsın ) annem babam o kadar çok üzülüyoduki şu anda çok pişmanım o yaptıklarımdan. şu anda sakaryada işletme okuyorum eğerki şımarıklık yapmayıp adam akıllı çalışsaydım belki istanbulda daha iyi bi bölümde okuyo olabilirdim. o yüzden şımarıklığı bırak ders çalış eğerki ders çalışmazsan evet kazanamazsın evet hiç bişey yapamazsın o yüzden şu az zamanını iyi kullan şimdiden başarılar sana :16:
geçen yıl bende öyle yapmıştım.
ygs düşük olunca lysye hiç çalışmadım:43:bu yılda stresten oldu işte:14:
Canim kizabilirsin ama sürekli kk da görüyorum seni yani neti birazcık azaltsan sıkıca derslerin üstüne düş. .şuanda kazanamayan az gibi yani az derken cok vasat öğrenciler bile giriyor o kadar cok üniversite var ki..annen seni düşünüyor ağlamasın annen kiyamam sende bugün dinlen kafanı bosalt.kendine yeni bi sayfa aç
ben iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okumak istiyorum yoksa geçen yıl tercih verirdim 4 5 bölüm vardı girebileceğim fakat kuytu köşe üniversitelerde hep:5: evet çok giriyorum farkındayım azaltmam lazım:14:
bence de tevekkül et
herkes 4 yıl okuyacak lisans mezunu olacak diye bir kanun mu var
kardeşim 3 yıl dersaneye gitti 4 yıllık tutturdu sonunda
şimdi 2 yıldır çalışıyor yanındakiler 2 yıllık mezun hep
diyor ki salak kafam kaç yaşıma geldim kariyer şansım azaldı
bilsem 2 yıllık okur 4 yıllığa geçer sonra da yüksek yapardım diyor

bir b planın olmalı bence
yani ben bu sınava girer de istediğim yeri kazanamazsam ne yaparım
hayat mı biter hayır açlıktan ölür müyüm hayır
eee stres yaparsam ne olur sağlığım gider
kardeşimi döversem aşağılarsam annemi üzersem ne olur etrafımda kimse kalmaz
bence bunlar daha üzücü

bir de annen kardeşin içten bir ahh etseler bile sınavı kazanman için Allah sana yardım etmez
annesini babasını kardeşini üzene kırana dökene Allah yardım eder mi
bence bol bol dua et bak ne güzel ailen seni okutmaya çalışıyor
kardeşin kızmış gitmiş odasına sadece ya o da sana vurmaya çalışsaydı ya kafana bişey fırlatsaydı

tavsiyem sakince güzel güzel çalış bol dua et bol tevekkül et ve bir adet b planı edin
emin ol üniversiteyi kazanmayınca hayat bitmiyor
boşuna yıllarını üzülerek heba etme
haklısın abla.
terör estiriyorum evde resmen:53:(kötü bi örnek oldu ama:26:)
kafama ayakkabı fırlattı:1: sonra bilgisayar koltuğunu devirdi:53:
daha sakin olamaya çalışacağım:31:

Şimdiki aklım olsa okumazdım ben üniversite falan. :ssz:
bunu yaşamadan anlayamazsın ama yaşayınca bu günlerini arayacaksın. bak bu sözlerimi unutma.
benim psikolojim üniversite yıllarımda bozulmaya başladı halbuki ne rahat, mutlu bir insandım ben.
üniversite bitti kpssden dolayı panik atak ve ankisiyete hastası oldum
bak şimdi istesem de alamıyorum elime kitap falan, oysa sınava 4 ay kaldı :ssz:

öyle büyük umutlarla bakma sınava daha okurken değmeyeceğini anlayacaksın.

ah şimdiki aklım olsaydı :ssz:

canım sınavlara alışmak zorundasın.

hayat boyu sınavlar devam edicek hep bilgini ispatlamak zorunda kalıcaksın.

sakin ol ve çalış.

elinden geleni yap.

zaten hayat seni gelmen gereken yere getirir.

stres sadece sana zarar verir, daha başarılı yapmaz.

yaklaşık 2 aydır elime kitabı alamıyorum:43:buna rağmen ne annem ne babam çıt demedi stresliyim diye:43:
olamıyorum:14::14:aklıma geldikçe saçımı başımı yoluyorum neden bu kadar büyüttüğümü de bilmiyorum:14:

Superisiiiii anam seni bi ben anlarım gel yamacıma :23:
bende bugun denemeyi bırakıp cıktım yarım saatte 5 soru çözdm sinirim attı :30:

Ama ben susabliyorum annem bsey diynce tamam diyip susuyorum sende öyle yap bosver

ayrıcada calıs ökzlük etme

bende bi süredir bosladım

ama sen hep buralardasn

böyle olmaz

adam ol :47:

bende olim :27:

deneme çözek bol bol

Lutfen sinava girmeyin, kardesini vileda sopasiyla doven biri avukat, ogretmen, doktor, isletmeci, muhendis, sosyolog, .. olmasin lütfen..

Avrupa'da böyle bir sistem yok. Sınavlar yüzünden ezberci,asosyal,bencil,agresif olduk,zaman zaman kendimizi tanıyamaz hale geldik,ruh hatta beden sağlığımız bozuldu...

Sürekli buralardasın.. Konulara yorum yazarak sınavı kazanamazsın farkındasın di mi... Yazık olmuş kardeşine... Git bı özur dıle gönlünü al... Hoş unutmaz ama neyse... Vileda sopası nedir ya hiç mı acımadın tövbe estafirullah

ben de seni gördükçe enerji dolu,mutlu, çıtır kız diye düşünürüm hiç tanımadığım halde, gücü gücü yetene gibi olmuş annen sana sen kardeşine, anneni ağlatmaya değmez canım senin için en iyisini istiyor sadece, oku güçlü kadın ol istiyor, stres yapma çok fazla elinden gelenin fazlasını yapmaya çalış annen de üzerine gelmez.

Annen senin iyiliğin için çabalıyor kyrsa gidiyorsun sıkı çalışsan yaparsın kardeşinin ne suçu var sendem de birisi hırsını çıkarsa hoşuna gider mi bir ay kalmış sınava girmicem diyorsun yazık değil mi ailenin emeğine hem üniversite sınavına hazırlanırken neden bir de ygs önce bir üni kazansanız lise mezunu ygs kazansa ne olacak önceden kötü olunca notlar mahcup olurdu gençler şimdi üste çıkıyor ben maddiyat olmadığı için dersaneye gidemedim iki senelik şehir dışı yazabiliyıdum gidemezdim açıköğretim yazdım annem hala üzülür siz elinizde imkan var bahanelerin arkasına saklanıyorsunuz herkes giriyor bu sınavlara.sizinki biraz şımarıklık kusura bakmayın.

Ayrıca olmazsa olmaz dünyanın sonu degıi dıye bısey yok... En azından o söz senin için geçerli degıl... Çalışırsın çabalarsın tümü emegine rağmen olmazsa elimden geleni yaptım diyebilirsin... Sen çalışma soru çözme kitabı eline alma olmazsa da dünyanın sonu degıl de... Bu çok başka bişey... Elinden gelenin en iyisini yapacaksın yani yapmalısın başka sansın yok... Okumak gibisi var mı ya... Babam bizi terkettigı zaman ..ben ac karnına buz gibi evde mum ışığında ders çalıştığımı bilirim... Karnın tok sırtın pek başka hiç bi sorumluluğun yok mazeretin de olamaz bence...

Şimdiki aklım olsa okumazdım ben üniversite falan. :ssz:
bunu yaşamadan anlayamazsın ama yaşayınca bu günlerini arayacaksın. bak bu sözlerimi unutma.
benim psikolojim üniversite yıllarımda bozulmaya başladı halbuki ne rahat, mutlu bir insandım ben.
üniversite bitti kpssden dolayı panik atak ve ankisiyete hastası oldum
bak şimdi istesem de alamıyorum elime kitap falan, oysa sınava 4 ay kaldı :ssz:

öyle büyük umutlarla bakma sınava daha okurken değmeyeceğini anlayacaksın.

ah şimdiki aklım olsaydı :ssz:
:5:ah kahrolsun sistem:5:
canım sınavlara alışmak zorundasın.

hayat boyu sınavlar devam edicek hep bilgini ispatlamak zorunda kalıcaksın.

sakin ol ve çalış.

elinden geleni yap.

zaten hayat seni gelmen gereken yere getirir.

stres sadece sana zarar verir, daha başarılı yapmaz.
haklısınız:5:
toparlanmalıyım:5:
Superisiiiii anam seni bi ben anlarım gel yamacıma :23:
bende bugun denemeyi bırakıp cıktım yarım saatte 5 soru çözdm sinirim attı :30:

Ama ben susabliyorum annem bsey diynce tamam diyip susuyorum sende öyle yap bosver

ayrıcada calıs ökzlük etme

bende bi süredir bosladım

ama sen hep buralardasn

böyle olmaz

adam ol :47:

bende olim :27:

deneme çözek bol bol
of kedicik ölmüşüm ağlayanım yok:43:
Lutfen sinava girmeyin, kardesini vileda sopasiyla doven biri avukat, ogretmen, doktor, isletmeci, muhendis, sosyolog, .. olmasin lütfen..
pekala..
Avrupa'da böyle bir sistem yok. Sınavlar yüzünden ezberci,asosyal,bencil,agresif olduk,zaman zaman kendimizi tanıyamaz hale geldik,ruh hatta beden sağlığımız bozuldu...
aynen bu ben miyim diyorum kendime.
ya evin neşesiydim ben hep gülerdim güldürürdüm,herkesin en çok kullandığı cümle,kız sen var oldukça kimse yaşlanmaz gülmekten, olurdu.
şimdi ise insanlar benden kaçıyor.
sürekli espriler şirinlikler muziplikler yapardım avatarımdaki gibi hop hop bişiydim.
şimdi yemin ederim dershaneye bile o kadar özensiz gidiyorum ki,eski arkadaşlarım bu sen misin diye hayretle bakıyor:50:
vileda sopayla kardeşini mi dövdün:53: dua et annen sadece ağlıyor
:)
küçük kardeşime bağırıp bana saygısızlık yapmasaydı belki bu kadar canileşmezdim:)
Sürekli buralardasın.. Konulara yorum yazarak sınavı kazanamazsın farkındasın di mi... Yazık olmuş kardeşine... Git bı özur dıle gönlünü al... Hoş unutmaz ama neyse... Vileda sopası nedir ya hiç mı acımadın tövbe estafirullah
evet farkındayım.
yok zaten hep dalaşırız biz.
bugün dozunu arttırdım oda bana ayakkabı fırlattı öyle geçti unuttuk bile çok sataşırız zaten:ssz:
ben de seni gördükçe enerji dolu,mutlu, çıtır kız diye düşünürüm hiç tanımadığım halde, gücü gücü yetene gibi olmuş annen sana sen kardeşine, anneni ağlatmaya değmez canım senin için en iyisini istiyor sadece, oku güçlü kadın ol istiyor, stres yapma çok fazla elinden gelenin fazlasını yapmaya çalış annen de üzerine gelmez.
gücü yetene diye bir durum yokki kardeşim 12 yaşında yaşında benden daha güçlü bi geri tepse 2-80 yerde olurdum:1:
biliyorum canım annem benim herşeyim..
Annen senin iyiliğin için çabalıyor kyrsa gidiyorsun sıkı çalışsan yaparsın kardeşinin ne suçu var sendem de birisi hırsını çıkarsa hoşuna gider mi bir ay kalmış sınava girmicem diyorsun yazık değil mi ailenin emeğine hem üniversite sınavına hazırlanırken neden bir de ygs önce bir üni kazansanız lise mezunu ygs kazansa ne olacak önceden kötü olunca notlar mahcup olurdu gençler şimdi üste çıkıyor ben maddiyat olmadığı için dersaneye gidemedim iki senelik şehir dışı yazabiliyıdum gidemezdim açıköğretim yazdım annem hala üzülür siz elinizde imkan var bahanelerin arkasına saklanıyorsunuz herkes giriyor bu sınavlara.sizinki biraz şımarıklık kusura bakmayın.
ben durduk yere yapmadım ki her zamanki kavgalarımız sadece dozu arttırdık ve pişmanlık duydum
zaten oda unuttu ama ben kendim kötü oldum yoksa az tabak kaşık fırlatmadık birbirimize:1:
şımarıklık değil inanın şu an içimdeki fırtınaları bilemezsiniz..

Ayrıca olmazsa olmaz dünyanın sonu degıi dıye bısey yok... En azından o söz senin için geçerli degıl... Çalışırsın çabalarsın tümü emegine rağmen olmazsa elimden geleni yaptım diyebilirsin... Sen çalışma soru çözme kitabı eline alma olmazsa da dünyanın sonu degıl de... Bu çok başka bişey... Elinden gelenin en iyisini yapacaksın yani yapmalısın başka sansın yok... Okumak gibisi var mı ya... Babam bizi terkettigı zaman ..ben ac karnına buz gibi evde mum ışığında ders çalıştığımı bilirim... Karnın tok sırtın pek başka hiç bi sorumluluğun yok mazeretin de olamaz bence...
işte bu yüzden ya bu kadar sıkıntı.
herşeyim elimde varken ben yapamayacağım korkusu.
ben okumayacağım demedim ki bu yıl girmeyeceğim daha iyi hazırlanıp seneye gireceğim dedim:26:ki zaten vazgeçtim gireceğim:26:

Sınav stresinden böyle davranıyorsun, ama öncelikle şunu görmen lazım, çok üzülüyorum, stres altındayım, herkes beni suçluyor psikolojisinden çıkmazsan her şey daha da kötü olacak. Üniversite sınavı dünyanın sonu değil, bu sene olmaz seneye olur, önemli olan senin elinden geleni yapman. Bence önce bir kafanı boşaltman lazım, eline beyaz bir kağıt al, ikiye böl, neler yapman ve neler yapmaman gerektiğini yaz. Eğer önünde yazılı bir liste olursa, daha net görürsün baz şeyleri. Senin yaşadığın şeyleri hatta belki daha fazlasını bir çoğumuz yaşadık. Bu günler geçecek, önemli olan en az hasarla geçirmek. Ben çok büyüttüm gözümde üniversite sınavını, çok çalıştım, denemelerde derece yaparken, sınavda puanım çok daha düşük geldi. Sebebi bendim, kendi kendime yarattığım stresti. Sen ne kadar rahat davranırsan, ne kadar kendine güvenirsen, o kadar rahat atlatırsın bu süreyi. Bu sene girmeyeceğim olmayacak diye de düşünme, şöyle bak olaya ya 2014'de sıkar dişini güzelce hazırlanırsın sınava 2015'de istediğin yerde olursun ya da 2015 de üniversite sınavıyla geçer. Ama bu demek değil ki psikolojini boz ama yine de kazan. Biraz rahat bırak kafanı, çok derin düşünme, düşündükçe strese giriyor çünkü insan. Hadi bakalım güzelce bitir bugünü, banyo yap mis gibi, şöyle bir rahatla, yarın yeni bir gün olacak de. Annenin git yanağından öp. Kardeşini de dövme bir daha yazık, eminim sen de üzülüyorsundur böyle yapınca. Hayat sandığın kadar da zor değil...:31:

O kadar hayal kırıklığına uğradım ki :( Genç yaşına rağmen yorumlarını beğendiğim bir insanın eşine dayak atan erkeklerle aynı bahanelerin arkasına saklanması...
Ya lutfen.her zaman ettigimiz kavgalar bunlar.bu kadar baskalastiran elime sopayi almam. Ve Pişman olup burayada yazdım zaten kafayi yiyorum burada yapmayin lutfen asil konu baska o degil.
Sınav stresinden böyle davranıyorsun, ama öncelikle şunu görmen lazım, çok üzülüyorum, stres altındayım, herkes beni suçluyor psikolojisinden çıkmazsan her şey daha da kötü olacak. Üniversite sınavı dünyanın sonu değil, bu sene olmaz seneye olur, önemli olan senin elinden geleni yapman. Bence önce bir kafanı boşaltman lazım, eline beyaz bir kağıt al, ikiye böl, neler yapman ve neler yapmaman gerektiğini yaz. Eğer önünde yazılı bir liste olursa, daha net görürsün baz şeyleri. Senin yaşadığın şeyleri hatta belki daha fazlasını bir çoğumuz yaşadık. Bu günler geçecek, önemli olan en az hasarla geçirmek. Ben çok büyüttüm gözümde üniversite sınavını, çok çalıştım, denemelerde derece yaparken, sınavda puanım çok daha düşük geldi. Sebebi bendim, kendi kendime yarattığım stresti. Sen ne kadar rahat davranırsan, ne kadar kendine güvenirsen, o kadar rahat atlatırsın bu süreyi. Bu sene girmeyeceğim olmayacak diye de düşünme, şöyle bak olaya ya 2014'de sıkar dişini güzelce hazırlanırsın sınava 2015'de istediğin yerde olursun ya da 2015 de üniversite sınavıyla geçer. Ama bu demek değil ki psikolojini boz ama yine de kazan. Biraz rahat bırak kafanı, çok derin düşünme, düşündükçe strese giriyor çünkü insan. Hadi bakalım güzelce bitir bugünü, banyo yap mis gibi, şöyle bir rahatla, yarın yeni bir gün olacak de. Annenin git yanağından öp. Kardeşini de dövme bir daha yazık, eminim sen de üzülüyorsundur böyle yapınca. Hayat sandığın kadar da zor değil...:31:

Cok tesekkur ederim ya.guzel yorumunuz icin sagolun..cok sagolun.dediklerinizi uygulayacagim.

Back
X