- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
- Konu Sahibi superisi96
kurtulamıyorum iştebi kaç arkadaşınla anlaşsan dersanede buluşup aynı denemeyi çözseniz olmaz mı aslında yaparsın ama stresten kurtulman lazım:13:

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kurtulamıyorum iştebi kaç arkadaşınla anlaşsan dersanede buluşup aynı denemeyi çözseniz olmaz mı aslında yaparsın ama stresten kurtulman lazım:13:
kurtulamıyorum iştedün gece odamın penceresini indiricektim sinirden
![]()
kazanmasam bi yıl daha kaybedicem yada birkaç yıl
geçen yıl girerken bende 2 ay olmamıştımsınav günü olmuştum
mutlu çok çalıştım ilk 1 ayda bütün konuları yaladım yuttum soruları çözdüm çok iyi çalıştım baktım olmuyor 1 ay daha geçti yine yok hep aynı yerimde sayıyorumbuda çok etkiledi
![]()
kardeşimin peşine vileda sopasıyla verirken ne kadar tehlikeli olduğumun farkına vardım da konu açayım dedimçok tehlikelisinkardeşimde stresten ölüyodu banyoya girip saatlerce ççıkmazdı
![]()
yazın zaten 3 aya yararak bitirmiştim..
bu yıl tekrar olarak 1 ayda bitirdim
evde çözünce istediğim neti yapıyorum
dershaneye gidince puff oluyo resmen
geçen yıl ki ygsdede yapabileceğimden 10 net düşük yaptım![]()
haklısınız aslında.ya boş ver canım üzme kendini.bak ben didindim durdum 4 yıllık olsun düzenli maaşım olsun diye yıllarca dershanede üniversitede,yurtlarda kalarak maddi sıkıntı çekerek süründüm.doğuda bir ilde çok zor şartlarda çalışarak 6 yıl geçirdim halada kurtulamadım.yeğenim kaynım falanda meslek lisesinden direk iki yıllığa ordanda harika bir yerde benimle aynı maaşı alarak çalışmaya başladılar,nerdeyse benimle aynı zamanda.yani kısmetin çıkıp gelip seni bulur çokda kasmaya gerek yok
giriyorum extra başka dershaneninkinede giriyorum ama normal denemede bile stres yapıyorum:26:o zaman senin bol bol deneme sınavına girmen lazım. başka dershanelerle anlaş onların denemelerine felan da gir, girebilceğin kadar çok girmeye çalış, zaten konularını bitirmişin bundan sonra kalan zamanların hep deneme çözerek geçsin
kardeşimin peşine vileda sopasıyla verirken ne kadar tehlikeli olduğumun farkına vardım da konu açayım dedim
kazandı mı kardeşin![]()
maşallah darısı başıma inşallah bir gün gelipte kazandımm diye konu açabilirimevet canım uluslararası ticaret okuyor inan sende kazanırsın![]()
suç ne sende nede başkasında.. suç şu sınavları hayatın kurtuluşu yapan sistemde..
olmuyorsa da vardır sebebi demeyi öğrenemedik işte.
hem sanki tüm fakülte mezunları diplomayla beraber iş mi alıyorlar
çoğu işsiz kpss cart curt derdiyle boğuşuyor
önemli olan 4 5 yıl okumak değil de, sevdiğin şeyleri yapabilmek
yoksa bende şuan mesleğimi yapamıyorum![]()
haklısınız aslında.
hakkımda hayırlısı olsunyada istediğim benim için hayırlı olsun
giriyorum extra başka dershaneninkinede giriyorum ama normal denemede bile stres yapıyorum:26:
son iki ay değil konuları bitirdikten sonraki 2 ay soru çözdüm baktım olmuyor çalışmayı bıraktımSinav stresi yasayan bir tek sen degilsin. Senin durumundaki tum ogrencilerde var bu korku, stres.
Ben sinava hazirlanmiyorum ama yuksek lisans okuyorum. ben bile bogazima kadar strese battim, boyle mi denir bu bilmem ama. :) Cok stresli, endiseliyim. Senin gibi.
Sen zaten calismissin, konulari yakalamissin, son 2 aydir da soru cozuyormussun, peki sorun ne? Olabilir yani, bazi denemelerde dusuk alir insan. Bu neyin kavgasidir yani, biraz sakin ol.
Senin kardesini vileda sopalariyla dovmen, pencereyi kirmak istemen, kalemi kagidi kirman, yani bu kadar ofke kontrolsuzlugun anormal olan. Tehlikelisin, o kardesine yarin ne yapacagin belli olmaz. Niye? Sinav stresiymis. Lutfen kendine gel. Sen sinava hazirlaniyorsun diye butun aile bu sekilde huzursuzluk yasamak zorunda degi, kardesinin de, annenin de psikolojisini bozuyorsun haberin olsun. Pskilolojik yardim almalisin, rehber ogretmen mi olur, psikiyatrist mi olur bilemem de. Madem sinav stresini asiri yasiyorsun ve boylesine siddet egilimin var, yardim al ki kaldirabil boyle bir hazirligi. Yoksa etrafinda kendin de dahil birkac kurban vererek ilerleyeceksin. Sinavda da bocalayacaksin gibime geliyor. Biraz rahatlama teknikleri bak internetten, bir de yardim iste.
Sonra da eskiden calistigin gibi calismaya devam et. Calisman yerindeymis zaten.
berbat yapıyorumBenimde 2. senem benzer şeyleri yaşıyoruz malesef![]()
Bende çok sinirliyim ama etrafımdakileri kırmamak için gidip odamda kendi kendime sinirlenirim genelde. Bir ara kafamı duvara vuruyordum ama onu atlattım çok şükür![]()
Benim bir arkadaşımda da aynı sorun vardı. Sınavda titrerdi bazen yarıda bırakıp çıkardı. Psikologa gittikten sonra sınavda eskisi kadar heyecanlanmamaya başladı.
Sen şuan kaç net yapıyorsun? Eminim netlerin iyidir ama sen tatmin olmuyorsundur :)
haklısınız..Yapamadigini gördükçe köşeye skisiyorsun. Yetersiz olduğunu biliyorsun ama çözüm uretmeye de gonlun yok zoruna gidiyor... Ee ne yapıyorsun cam indir ,anneye bagir, kardeşi sopayla döv ,anneyi ağlat ve hatta sinava girme...
Sadece kaciyorsun sorumluluk almaktan, yüzleşmekten kaciyorsun.. Bütün bunlari yapmak yerine sadece calissan, başka sorunun varsa bir danismana gitsen..
Madem sinava girmeyecektin neden emek doktun hem sen hem ailen?Bastan deseydin istemiyorum bir ise girer calisirim diye... Simdi sorumluluğun ile karsi karsiya kalinca tipis tipis kacmak en kolayi ah keşke böyle kolay olsa hayat...
Haksizlik ediyorsun kendine de annenede kardeşine de... Kendine gel gece gunduz uyuma calis.. Ben inanmıyorum ki Allah mani olmadgi surece emeğinkarsiligi alinmasin...
7
Nasıl başlıcağımı bilmiyorum elim ayağım titriyo
Ben üniversiteye hazırlanıyorum 2.senemBayağı stresli dönemden geçiyorum bir ay sonra ygs var,bugün denemeye girdim
kötü yapmışım bayağı.Annemde hiç çalışmıyorsun bu bile iyi dedi benimde tepem attı kızdım tersledim zaten stresliyim.
Sınava girmiyorum dedim,blöf olsun diye değil ama girmeyeceğim,çok yıprattı psikolojisi çünküGece ağlaya ağlaya uyanıyorum
Seneye girerim dedim.
Annemde bi trip bi kızma:18:
Velhasıl küçük kardeşimle kavga ettik
Vileda sopasıyla dövdüm onu sonra bağırdım aşağıladım
Oda odasına çalışmaya gitti küfür ede ede.
Şimdi anneme bakmaya gittim ağlıyo
Ben kardeşime hiç iyi davranmıyormuşum
1 ay kalmış nasıl sınava girmiyormuşum
Bu evin huzurunu ben bozuyormusum
Psikolojimi bozmuşum onlarınkinide bozmuşum
Sürekli annemi azarlıyormuşum yerin dibine sokuyormuşum
muşumda muşum
Hala ağlıyor
Ya ne yapacağımı bilmiyorumPsikolojim bozuldu regl takvimim bile değişti.
Daha 1 hafta önce yıkanmıştım,bugün tekrar oldum
Nolur bişiler söyleyin akıl verin
Yazarken bile dolu dolu gözlerim of
En son Allah seni bildiği gibi yapsın senin gibi bir kızın olsun dedi
Çok sinirli bir yapıya sahibim kabul ama offff![]()
7
Canım çok üzüldüm yaşadığın strese ama bil ki hepimiz geçtik bu yollardan hatta ben sınavda öyle strese girmiştim ki ağladım sessiz sessiz soru bankasını ıslak emanet ettim geriAma neticede çalışmalarının karşılığını almayan görmedim öyle ya da böyle alacaksın emeğinin karşılığını hiç üzülme.Ben 3. girişimde kazandım.İlk 2 sene ciddiye almadım baktım herkes etrafımda bir yerlere yerleşti bende 3. sene dershane demeye de yüzüm tutmadığından artık oturdum evde çalıştım.Bak illa olacak hiç merak etme.Bazen diyorum ki hatta bir sene daha çalışıp 4.ye girseymişim ama keşke daha güzel bir yer yazsaymışım.
Birde kardeşine vileda sopasıyla vurmakta nedir aman Allahım.Canım yapma sakın öyle şeyler .Çok cinnet noktasına gelirsen yastıkları yumrukla tecrübeyle sabit işe yarıyor.Anneni de hiç takma kafana öyle derler ama içten demezler.Sinirden anlık söylemiştir o öyle güven bana.
berbat yapıyorumburdan utanırım mesaj atıyım sana
haklısınız..
galiba korkularım gerçekleşicek diye kaçıyorum![]()
Ah be çılgın muz :26: Hayatınızın merkezine koymayın şu sınavları
3 yıldır dershaneye de gidiyormuşsun, bu derece oynamaması lazım psikolojinle. Alışmış, birşeyleri yoluna koymuş olman gerek. Çık biraz yürü, uzun uzun düşün yürürken de, sınava girmeyip erkenden pes etmek mi yakışır sana yoksa son ana kadar çabalayıp ben elimden geleni yaptım demek mi![]()