7.5 aylık bebeğin, oyuncak bebekten dehşete kapılarak korkması normal mi.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.983
173
başlıkta da olduğu gibi büyük oğlumun oyuncak bebegi vardı. küçüge getirmesini söyledim. et bebek olduğu için hem dişler hoşuna gider sandım. gözleri fal taşı gibi açıldı irkildi.

sonra bunu evdekilere anlattım. büyük oğlumda ortamdaydı. gitmiş getirmiş bebeği. küçük oğlumun eline verdi. çocuk eline almasıyla fırlatması yüzündeki dehşet ifadesi falan çok korkunçtu. bizde çok korktuk. sakinleşene kadar benimde aklım çıktı. hemen oyuncak bebeği kaldırdım tamamen ortadan.

bu konuda bilgisi olan var mı.

başlıkta da olduğu gibi büyük oğlumun oyuncak bebegi vardı. küçüge getirmesini söyledim. et bebek olduğu için hem dişler hoşuna gider sandım. gözleri fal taşı gibi açıldı irkildi.

sonra bunu evdekilere anlattım. büyük oğlumda ortamdaydı. gitmiş getirmiş bebeği. küçük oğlumun eline verdi. çocuk eline almasıyla fırlatması yüzündeki dehşet ifadesi falan çok korkunçtu. bizde çok korktuk. sakinleşene kadar benimde aklım çıktı. hemen oyuncak bebeği kaldırdım tamamen ortadan.

bu konuda bilgisi olan var mı.

Bir fotografini koyabilirseniz neden korktugunu belki anlayabiliriz

Çocuğum yok ama söylemeden geçemeyeceğim; ruhların evi romanında vardı böyle bir sahne çocuk o güzel oyuncak bebeklerden korkuyordu gözleri saçları filan korkunç geliyordu. Ananesi de ona eski tip evde örülmüş oyuncak bebekler veriyordu. Bazı oyuncak bebekler o kadar çirkin ki ben bile irkilerek bakıyorum. Umarım sadece o bebeğe özgü bi korkudur

et-bebek-gamze.jpg

bu tarz küçük et bebeklerden. kendinden küçük yani. gözü de mavi değildi.kahverengi

Benim 2-3 yaşlarındayken bana hediye bebek getirmişler diye hıçkıra hıçkıra ağladığım bir fotoğrafım var. Bebeği masaya koymuşlar bana doğru yürüyor, diğer çocuklar mutlu mutlu bebeğe bakıyor ben çığlık atarak ağlıyorum :KK53: şuan tam emin olamamakla birlikte ya şarkısından ya yürüyüşünden huylanıp korktuğumu hayal meyal hatırlar gibiyim. Bence çocuğunuzunki de o bebeğe özel bir durumdur. Belki yüz ifadesini filan sevmemiştir.

Olabilir benim oglumda mağazalarda ki maket mankenlerden korkardı.Hatta şimdi aynı maketi görünce anne ben bundan çok korkuyordum diyip gülüyor :)

Çocuğum yok ama söylemeden geçemeyeceğim; ruhların evi romanında vardı böyle bir sahne çocuk o güzel oyuncak bebeklerden korkuyordu gözleri saçları filan korkunç geliyordu. Ananesi de ona eski tip evde örülmüş oyuncak bebekler veriyordu. Bazı oyuncak bebekler o kadar çirkin ki ben bile irkilerek bakıyorum. Umarım sadece o bebeğe özgü bi korkudur

baya dehşete kapıldı ya. yani yabancıdan çekindiği ağladığı vs olur ama. bu sekilde olunca bende korktum. daha önce sarellenin heidye verdiği bebeği vermiştim korkmamıştı. bunda kendi mi sandı nedir anlamadım

Normalde o aylarda korku bilmezler ama bazı şeylerden irkiliyorlar. Sebebi net bilinmez..
Birkaç ay sonra farklı yaklaşabilir. Korkmadan oynayabilir.

Benim 2 yaşındaki oğlum normal balonla çok güzel oynarken, şişirilmemiş balonun yanında şişirilmesi sırasında korkuyor. İstemiyor..

2 buçuk yaş öncesi korku duygusu olmaz aslında..

bebeklerin algisi bizim gbi degil. 3 boyutlu dusunmuyorlar. o an ne hissetti muallak. bebekle oynayan erkek cocuk pek gormedm sasirdim ayrica

bebeklerin algisi bizim gbi degil. 3 boyutlu dusunmuyorlar. o an ne hissetti muallak. bebekle oynayan erkek cocuk pek gormedm sasirdim ayrica

büyügümde erkek ama bu et bebek teyzesinindi ondan getirmişti o oynamıştı. barbi istemişti bir tane de barbi tarzı bebeği var. sık oynamasa da aklı kalmasın diye almıştım büyüge. dişlerini kaşır diye vermek istemiştim küçüğüne aslında. normal dişlikleri kullanmıyor. kumanda telefon falan onlara saldırıyor.

Bazilarindan ben bile korkuyorum.
Sevmeyebilir, korkar da. Siz göstermezsiniz olur biter.
Sevmemis demek ki, korkmasi da normal. Bazen insanlardan da kacip korkuyorlar, bir sakal bir kac bile onlari ürkütüyor.

Aynen bende korkuyorum. Oyuncak gibi degil bazıları.

Anlamlandıramadığı için korkar tabiki,bir dönemde peluş oyuncaklardan korkarlar.
Resmini paylaştığınız oyuncak zaten 7.5 aylık bir bebek için uygun bir oyuncak değil.
Korku ve refleksleri geliştiği için normal çocuğun tavrı.
İnternetten ay ve yaşlara göre oyuncak seçimi hakkında bilgi alabilirsiniz,bu çocuğun motor gelişimi içinde önemli bir faktördür.

Geçmiş olsun, üzüldüm yavrunuzun korkmasına. Çoçuğunuzun tavrı normal endişelenmeyin.
Yaş ve gelişim dönemi açısından zaten bebeğinize uygun bir oyuncak veya diş kaşıma materyali değil, bir müddet ortada durmasın.
Buzdolabında hafif soğutulmuş havuç ve salatalık verseniz dişlerini kaşıması için?

Back
X