7.5 aylık bebeğin, oyuncak bebekten dehşete kapılarak korkması normal mi.

Bizimde komşumuzun oğlu tepsi tutacağından korkardı eldiven şeklinde olanlardan :KK70: Onlarda ne hissettirdiğini hiç bilemeyiz ki vardır bi açıklaması elbette

Bu bebekleri ben de korkunç buluyorum, almıyorum. Bu arada böyle tam insan gibi olanlar evet korkutuyor çocukları

Korkabilir gayet normal.
Kimbilir neler düşündü yavrum bakarken.
Ben kocaman kadınım,kızımın bir oyuncağını elime alamıyorum,tilkiye benzer birşey,topa bağlı,topu atıyorsunuz yuvarlanıyor o tilki ama böyle birşey olamaz,yazarken irkiliyorum,2 senedir evde oyuncak ama daha bir kez dokunmadım. En son oyuncak kutusuna kaldırdım da kurtuldum. Olabilir yani. Bana çok gerçekçi geldigi ve tüylü olduğu için hazzetmiyorum,bebeginize de tuhaf gelmiştir ki zaten yaşına uygun değil. Diş kaşımak için bu tip şeyler önerilmiyor hatta bir zürafa var diş kaşıma oyuncağı olarak geçiyor,pahalı da birşey,o bile amacına uygun kullanıldığı halde içi bebeğin salyalarından siyahlaşmış(icini acmışlardı),baya zararlı hale gelmişti,bir anne bebek sayfasında görmüştüm.
Şu içi sulu ve tırtıklı olan basit diş kaşımalardan alıp,buzlukta soğutup vermeyi deneyin. Hem sterilize etmek kolay,hemde ayına daha uygun.
Sağlıkla büyütün.

Normaldir o meraklanmayin benim kuzenim de karpuz dan korkardi bebekken ciglik cigliga aglardi kesilmemis karpuz görünce

Gerçeğe çok benziyor, garipsemesi gayet normal. Benim yeğenim de maket insanlardan korkuyordu. Çünkü insan gibi olup hareket etmemesi tuhaf geliyor. Çocuklar onu bile algılayabiliyor. Bence kaldırın o bebeği.

et-bebek-gamze.jpg

Bunlardan ben de korkuyorum :D

başlıkta da olduğu gibi büyük oğlumun oyuncak bebegi vardı. küçüge getirmesini söyledim. et bebek olduğu için hem dişler hoşuna gider sandım. gözleri fal taşı gibi açıldı irkildi.

sonra bunu evdekilere anlattım. büyük oğlumda ortamdaydı. gitmiş getirmiş bebeği. küçük oğlumun eline verdi. çocuk eline almasıyla fırlatması yüzündeki dehşet ifadesi falan çok korkunçtu. bizde çok korktuk. sakinleşene kadar benimde aklım çıktı. hemen oyuncak bebeği kaldırdım tamamen ortadan.

bu konuda bilgisi olan var mı.
Bunu konuşmaya başlama çağında yapsaydınız şimdi büyük ihtimalle kekeme olmuştu.
Böyle şeylere dikkat edin aklınızda bulunsun korkuyorsa ortamda bulundurmayın, büyüğün yanında da konuşmayın

başlıkta da olduğu gibi büyük oğlumun oyuncak bebegi vardı. küçüge getirmesini söyledim. et bebek olduğu için hem dişler hoşuna gider sandım. gözleri fal taşı gibi açıldı irkildi.

sonra bunu evdekilere anlattım. büyük oğlumda ortamdaydı. gitmiş getirmiş bebeği. küçük oğlumun eline verdi. çocuk eline almasıyla fırlatması yüzündeki dehşet ifadesi falan çok korkunçtu. bizde çok korktuk. sakinleşene kadar benimde aklım çıktı. hemen oyuncak bebeği kaldırdım tamamen ortadan.

Zaman zaman bazi oyuncaklardan korkmalari norml bence. Israr etmeyin sizde bidaa

Evet benim kardeşim de çok korkardı hatta 3 yaşına kadar falan oyuncak bebek görünce çığlık atardi.

Evet sanirim normal benimde kizim 10 aylik konussan bir bebekten cok korkmutum irkikmisti

Banada küçükken komşumuz bir noel baba vermişti avuç içi kadar birşeydi bende onu mahalemizde yaşlı bir dede vardı nedeni bilmem ama o dededen korkardım ona benzetmiştim o bebeği bi yerlere saklar hiç çıkarmazdım annemede ört üstünü korkuyorum derdim şimdi çok şaçma geliyor

Bence gayet doğal, küçük kuzenim babasının aldığı konuşan bebekten korkmuştu, o kadar korkuyordu ki bebeği görürse o odaya girmek istemiyordu. Olabilir çocuk yani sonuçta, ona ürkütücü geldiyse bir süre kaldırın biraz daha büyüyünce cikartirsiniz

Benim kızım abilerden korkuyordu. Yani erkek çocuklarından. 2 yaşına kadar korkulmayacak bir şeylerden korkmayan çocuk yoktur herhalde.
1 ay sonra aynı bebeğe normal bir tepki verebilir ya da vermeyebilir. Mesele edecek şey değil, rahat olun.

bebeklerin algisi bizim gbi degil. 3 boyutlu dusunmuyorlar. o an ne hissetti muallak. bebekle oynayan erkek cocuk pek gormedm sasirdim ayrica

Benim oğlum 2 yaşında gittiği evde bebek varsa bebekle oynar. Ortalama 4 yaşına kadar oyuncak ayırdetmezler. Çocuklara cinsiyetçiliği büyükler empoze eder..

Benim yeğenim de 9 aylık falanken babası ejderhali oyuncak almış. Çocuk titreye titreye ağlardi. Bize normal geldi, güldük geçtik
Bir kere de yerde oyaliyordum. Pet siselerle oynuyorduk. Bir pet şişeden o kadar korktu ki, unutmadı da. En son çöpe attık rahatladı kızcağız.
Bence endişelenicek birşey yok, anlamlandiramadigindan korkmustur

Korkmayın normaldir.
Benim oğlum sanırım 2 3 aylık kadar falandı, bir keresinde annemin kucağındayken aynada kendisini görüp öyle bir ağlamıştı ki...
Anneme defalarca sormuştum, bir yerini mi acıttın, üstünde iğne mi vardı vs diye.
Sonradan aynadan korktuğunu farketmiştik. Oluyor yani.

ay kiyamam onu coook iyi anliyorum bende kucukken boyley misim ve hala gecmedi bnm hic bebek oyuncagim olmadi hala evime sokmam oyuncak bebek iceren filmler dahi izleyemem.
simdi kizim olacak insallah br gun bnden bebek ister die odum kopuo :(

Korkabilir gayet normal.
Kimbilir neler düşündü yavrum bakarken.
Ben kocaman kadınım,kızımın bir oyuncağını elime alamıyorum,tilkiye benzer birşey,topa bağlı,topu atıyorsunuz yuvarlanıyor o tilki ama böyle birşey olamaz,yazarken irkiliyorum,2 senedir evde oyuncak ama daha bir kez dokunmadım. En son oyuncak kutusuna kaldırdım da kurtuldum. Olabilir yani. Bana çok gerçekçi geldigi ve tüylü olduğu için hazzetmiyorum,bebeginize de tuhaf gelmiştir ki zaten yaşına uygun değil. Diş kaşımak için bu tip şeyler önerilmiyor hatta bir zürafa var diş kaşıma oyuncağı olarak geçiyor,pahalı da birşey,o bile amacına uygun kullanıldığı halde içi bebeğin salyalarından siyahlaşmış(icini acmışlardı),baya zararlı hale gelmişti,bir anne bebek sayfasında görmüştüm.
Şu içi sulu ve tırtıklı olan basit diş kaşımalardan alıp,buzlukta soğutup vermeyi deneyin. Hem sterilize etmek kolay,hemde ayına daha uygun.
Sağlıkla büyütün.
Gulumseyerek okudum aynı oyuncaktan kizim çığlık çığlığa korktugu icin cope atmıştım oyuncakli fare koymuştu adını kendi kendine yuvsrlanan bişeydi

Back
X