merhaba arkadaşlar 7,5 aylık bir oğlum var fakat oyuncaklarıyla oynarken yada eline bişey aldığında genelde yukarı aşağı sallıyor daireler çizmiyor ama ben acaba bişey belirtisimi diye korkuyorum bu tarzda hareketler normalmi
saç çekmeğe bayılıyor oyuncaklarını arada kafasına vuruyor normalmi :gitme: aynı bu ifadede olduğu gibi yukarı aşağı sallıyor
Aynısı bende var :) sanırım aşağı yukarı sallaması elindekini çıngırak sanıyor ses çıkmasını bekliyor. Başına vurma ise benimkinde 7 aylık gibi başladı artarak devam ediyor, daha bugün kafasını duvara vuruyordu şok oldum, saçını çekiyor, eliyle kafasına vuruyor. Araştırdım normalmış herşeyi keşfediyorlar. Müdahale etmeden tepki vermeden izlemek gerekirmiş, Açıkcası büyüdükçe sorunlarıda artıyor.
canım hepsi normal... benim kızım 10,5 aylık hala saçını çekiyor sinirlenince.. oyuncakların ses çıkarması hoşlarına gidiyor. aynı hareketi tekrarlıyolar. mesela bazen kafasını kapıya vuruyor yanlışlıkla sonra bakıyorki ses çıkıyor bi daha.. bi daha.. bi daha.. birde hüfff yapmayı öğrendi kaşığı ağzına götürüyorum hüff yapıp yemeği üflüyor kaydirigubbakcemile daha neler göreceğiz... hayırlısıyla büyürler inşallah
çok normal oğlumda o kadarken öyle yapıyodu şimdi sağa sola yukarı aşağı sallıyo fırlatıp atıyo :)) hala kafasına vurur :)) anne olmak zor herşeye endişeleniyoruz oğlumda çok geç oturabildi bende endişelenmiştim bi sorun mu var diye ama normalmiş çok şükür
benim oğlum 7 aylık ve bu dediklerini aynen yapıyor. o yüzden canını acıtmasın diye hep yumuşak oyuncaklarla oynamasına dikkat ediyoruz.onlar bizim meleklerimiz