7 aydir disi sandigim kedim erkek cıktı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
erkek kedinin kuyruğunu kaldırın testisleri vardır.dişi kedinin bi poposu vardır tüyü çok kısa değilse öteki görünmez bile.
 
Sizin gibiler icin soylenecek cok sey var, zaten sorunlu uretim hatasi bir irk birde dogurtup yakinlarima vericektim nesi?
Onlarin vebalini nasil odeyeceksiniz,
Buram buram cehalet,bueam buram varosluk ,kocasina havale etmis bide
Okudukca midem bulandi
 
Son düzenleme:
Hayir , scotislerin hepsinde eklem rahatsizligi yok. Belirli özelikde üreme yapılan kediler de oluyor
 
sizin yaptığınız çok daha mantıklı ve güzel.benim bir arkadaşımın arkadaşı vardı sırf korkuyo diye sokağındaki hayvanları arabaların altına kaçırmaya mı çalışmadı, kafalarına taş mı atmıyodu.yüz yüze bir görüşme fırsatım olsa üzerine atlarım çok net.hayvanların karnını doyurmak su vermek büyük sevap.merak etme ama onlar anlıyor senin amacını ama köpekler sevinip atlayabilir
konu sahibine direkt bir yorum yaparsam klavyemden çıkacaklardan banlanırım.genel konuşayım, ortaya konuşayım, keşke hayvan sahiplenebilmek için (satın almak asla bir seçenek olamaz benim için can parayla satılmaz) de bir akıl ,mantık ve vicdan ehliyeti almak gerekse önce.
 
Ne güzel kafanızı çevirmiyosunuz ya açken onlar en büyük sevap bu ♥ Muhteşemsiniz ♥
Kiyilir mi onlara ? Ac susuz olduklarini dusundukce icim aciyor. Ogrencilerimle de surekli kus yuvasi, kedi kopek kulubeleri yapip birakiyoruz sokaga. Mama aliyorum veriyorum ellerine. Bugun kedi besle,kopek besle. Kuslari doyur gibi gorevler veriyorum haftada bir kere falan. Oyle guzel yerine getiriyorlar ki gorevlerini hayran oluyorum hepsine. Hayvanlardan korkarim ama asla gormezden gelemem sokaktaki canlari. Tesekkur ederim
 
Bir keresinde boyum kadar kopegin altinda kaliyordum. Hayvan nasil aciktiysa sevincten tepeme cikti Uzaktan verip selam cakip kaciyorum. Kafam rahat vicdanim rahat oh mis
 
Işte beyninizin çalışmadığı buradan belli dışı kedi koku bırakmıyor erkek her yere sperm birakiyor, dışı senede bir defa belki iki defa çiftleşmek istiyor erkek herzaman. Bilmediğim şeylere burnunuzu sokmayin. Önümüzden yiyin
 
Belli bir ırka mensup hayvanlar sırf şekli güzel diye alınmıyor. O şekilde alan çok var maalesef, bunlar eninde sonunda veriyor zaten kedisini köpeğini. Veya içler acısı halde bakıyorlar.

17 yaşında kaybettiğimiz köpeğimiz halis muhlis kırmaydı. Şu an iki kedim, iki köpeğim var. Dördü de cins. Bunun şekilleriyle alakası yok. Apartmanda yaşayan ve çalışan bir insanım. Köpeğe verebileceğim şeyler belli, köpekten bekleyebileceğim şeyler belli, koşullarım belli. 15 yıllık bir hayat arkadaşı alıyorum, ikimizin de olabilecek en güzel şekilde yaşaması için birbirimize uygun olmamız lazım. Cins hayvanlarda boyutları, genel karakteristikleri, sağlık problemleri hemen her şey aşağı yukarı belli oluyor, tabii ki köpekten köpeğe değişse de genel olarak çok sürpriz olmuyor.

Cins kedi köpek sahibi olmak sokaktakileri sevmemek, beslememek anlamına gelmiyor. Gelmemeli zaten, öyle bir mantık yok. Hiçbirinin birbirinden farkı yok. Böyle yapanlar zaten hayvansever değil, sadece kendi kedisini köpeğini sevenler. Şimdi muhtemelen ben de bir sürü laf yiyeceğim kedim köpeğim cins diye, ama durum bu. Çalışan bir insan olarak evde yalnız kaldığında saatlerce havlayan bir köpek alamam, enerjisi bitmeyen bir köpek alamam. O köpeği mutsuz ederim çünkü.

Büyük köpeğim 13 yaşında ve 6 aylıktan beri kalça problemi var. Aynı problemi yaşadığı için sahiplerinin barınağa bıraktığı köpekler varken ben artık merdiven çıkarken zorlanıyor diye 40 kilo köpeğe merdiven çıkartıyorum. Çünkü benim evladım o.

Benim için cins olmaları kırmalardan bir fark yaratmıyor, sadece mutlu edebileceğim, yetebileceğim bir can tercih ediyorum.

Hadi bana geçmiş olsun şimdi
 
Idiot sizin gibi soruna bilip bilmeden cevap veren, sırf konuşmak istediği için konuşan sorsan kaç tane hayvanın başını oksamayip, karnını tika başa doldurduktan sonra buraya gelip duyar kasanlara denir
 
Dişi kedi ortalama 3-4 ayda bir kızana giriyor, yılda 1-2 defa değil.

İmza: Dişi kedi sahibi.
 
Kesinlikle katiiliyorum. Bana sokak kedileri daha sevimli geliyor. Hele su kasap onlerinde pusu kurup gobek yapmis olan garfield gibi gezen kediler var bayiliyorum onlara sevimsizler ya
Kaynanamin da buzagilari, sipalari ,tavuklari vsr. Ekstra koydeki kedileri besliyor. Kopekleri var 3 tane de. Kadin sabah uyanip hepsini tek tek sever oyle kahvaltiya oturur. Once onlari doyurur Yemez yedirir resmen. Kadinin tek sevdigim huyu da bu zaten. Buzagilarinin adi var ya. Kadin 12 13 buzagiya tek tek isim koyuyor hic de karistirmiyor. Kedi kopek gibi adini soyleyince ziplaya ziplaya geliyorlar buzagilar kadina
Hele bir kedisi var. Kahvaltiya bizle oturuyor. Kaynanamin kolunun altina giriyor orda duruyor oylece
 
Sokak hayvanin eve adaptasyonu zor oluyor malesef, iki defa barinakdan aldim ve öldü gencik hastaligina yakalandi.
Keşke insanları yargılamadan bir sorsanız etseniz. Ama nerdeee kalvyeden yazmak çok kolayyy
 
Hayir , scotislerin hepsinde eklem rahatsizligi yok. Belirli özelikde üreme yapılan kediler de oluyor


Bütün scottish foldlar aynı hastalığa sahiptir. Şiddeti farklılık gösterir sadece.
2 fold çifteşmemiş bile olsa, yani anne ya da baba farklı ırktan da olsa yavrularda da aynı hastalığın olma ihtimali çok yüksektir.

Dediğiniz gibi bir şey yok yani.
Ama olsaydı bile, sizin kedinin o bahsettiğiniz "belirli özellikte" olmadığı bilgisine nereden ulaşmış olabilirsiniz?
Elindeki her ırk kediyi "dişi bu dişi" diye satmaya çalışan petshoptan mı?
 
İyi de arkadaşım insan o kediye bağlanır da kıyamaz, insanların evlatları karışıyor büyüttüğü çocuğa kıyamıyor.Sen bir melek için yaygara koparmışsın hiç mi alışıp bağlan adın masumcağıza nasıl iade etmek istersin ? Uzaktan maval okumuyorum 6 tane kedi bakmış insanım nasıl bağlanılır nasıl sevilir biliyorum.Ayrıca renklerin cinsiyeti olmaz...
 

İnsanlar beni tam olarak böyle yanıltıyor.
Keşke bu insanların meyowwww diyeninden olsaydı bende de.

Bir takas düşünürsen 10 tane insan veririm
 
Her kedi değildir hanımefendi. Değil-dir atalarında scotis scotis olanlarda eklem rahatsizligi olur. Aldığım petroldan değil tabi babası ve annesini veterinere muayne ettirdikten sonra yavruyu aldım. Benim veterinerin kesinlikle olmayacak sana garanti veriririm de dedi. Neden acı çekeceğini bilerek alayim. Yazık degilmi, gözümün önünde tedavisi olmayan hastalıkla cebelesicek.
 

Allah aşkına önce düzgün yazmayı öğrenin.
Ben de kime laf anlatıyorsam
 
Sokak hayvanin eve adaptasyonu zor oluyor malesef, iki defa barinakdan aldim ve öldü gencik hastaligina yakalandi.
Keşke insanları yargılamadan bir sorsanız etseniz. Ama nerdeee kalvyeden yazmak çok kolayyy
Bence siz bakamamışsınız net. Sokak kedisi sahiplenip kısırlaştırdığımızda günlerce uyuyamayan bir insan olarak yazıyorum bu satırları. Zaten konunuza sayıp sövmeye girmiştim bir de bu yorumu görünce iyice sinirlendim. Kısırlaştırma parasını istemek nedir ya? O alıp yavrularını eşe dosta sattığınız bir canlı, mal ya da meta değil önce bi onu idrak edin bence. 7 ay bir kedinin cinsiyetini de anlamamak da bilemiyorum yani... nerden tutarsan tut elinde kalan bir konu. Yazık gerçekten o yavrucuğa çok yazık.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…