- 14 Ağustos 2018
- 21.023
- En iyi cevaplar
- 2
- 79.565
- 598
- Konu Sahibi Mutluluk gecicidir
-
erkek kedinin kuyruğunu kaldırın testisleri vardır.dişi kedinin bi poposu vardır tüyü çok kısa değilse öteki görünmez bile.Konu ile alakası pek yok ama ben bir kedi bakıyorum çok güzel bir sokak kedisi eve alıyorum gün içinde doğalgaz peteğinin üstünde uyuyor fakat çok yemek seçiyor
Kedi yaklaşık 10 aylık vardır cinsiyetini anlamıyoruz erkek diyen var dişi diyen var.
İnternetten baktım anliyamadim.
Hayir , scotislerin hepsinde eklem rahatsizligi yok. Belirli özelikde üreme yapılan kediler de oluyorKonuyu nereden tutsak elimizde kalıyor.
Scottish foldların genetik hastalık taşıdığını bilmiyor musunuz? Elinizdeki hayvancağız hayatı boyunca acı çekecek zaten.
Bir de dişi olsun, acı çekecek yeni yavrular getirelim dünyaya diyorsunuz. Hayvanı damızlık gibi kullanıp eşe dosta verelim derdindesiniz.
Ayrıca aşılarını düzenli yaptırıyorsanız veteriner erkek olduğunu nasıl anlamadı şimdiye kadar?
sizin yaptığınız çok daha mantıklı ve güzel.benim bir arkadaşımın arkadaşı vardı sırf korkuyo diye sokağındaki hayvanları arabaların altına kaçırmaya mı çalışmadı, kafalarına taş mı atmıyodu.yüz yüze bir görüşme fırsatım olsa üzerine atlarım çok net.hayvanların karnını doyurmak su vermek büyük sevap.merak etme ama onlar anlıyor senin amacını ama köpekler sevinip atlayabilirHayvan bakamam. Korkarim hayvanlardan. Severiim ama sorumlulugunu alamam mesela. Baliik bile olsa bu. Sokaktaki kediye kopege bi kap mama su vermek benim icin cok daha iyi oluyor mesela. En azindan uzaktan verip kaciyorum hemenOzellikle kopeklerin epey uzagiina birakiyorum. Aklim cikiyor ustume atlayacak diye
Cins kedileri alip alip yavrularini satiyorlar. Sinirlerim bozuluyor benim de. Gecenler de arkadasim cins kedisinin 2 yavrusunu satti. Tanesinii 2bin liradanyazik gunah gercekten. Uzuluyorum boyle gorunce.
Kiyilir mi onlara ? Ac susuz olduklarini dusundukce icim aciyor. Ogrencilerimle de surekli kus yuvasi, kedi kopek kulubeleri yapip birakiyoruz sokaga. Mama aliyorum veriyorum ellerine. Bugun kedi besle,kopek besle. Kuslari doyur gibi gorevler veriyorum haftada bir kere falan. Oyle guzel yerine getiriyorlar ki gorevlerini hayran oluyorum hepsine.Ne güzel kafanızı çevirmiyosunuz ya açken onlar en büyük sevap bu ♥ Muhteşemsiniz ♥
Bir keresinde boyum kadar kopegin altinda kaliyordum. Hayvan nasil aciktiysa sevincten tepeme ciktisizin yaptığınız çok daha mantıklı ve güzel.benim bir arkadaşımın arkadaşı vardı sırf korkuyo diye sokağındaki hayvanları arabaların altına kaçırmaya mı çalışmadı, kafalarına taş mı atmıyodu.yüz yüze bir görüşme fırsatım olsa üzerine atlarım çok net.hayvanların karnını doyurmak su vermek büyük sevap.merak etme ama onlar anlıyor senin amacını ama köpekler sevinip atlayabilir
konu sahibine direkt bir yorum yaparsam klavyemden çıkacaklardan banlanırım.genel konuşayım, ortaya konuşayım, keşke hayvan sahiplenebilmek için (satın almak asla bir seçenek olamaz benim için can parayla satılmaz) de bir akıl ,mantık ve vicdan ehliyeti almak gerekse önce.
Işte beyninizin çalışmadığı buradan belli dışı kedi koku bırakmıyor erkek her yere sperm birakiyor, dışı senede bir defa belki iki defa çiftleşmek istiyor erkek herzaman. Bilmediğim şeylere burnunuzu sokmayin. Önümüzden yiyinYavruların çoğunu dişi tarafı alıyor diye üzülmüştür. Erkek tarafına bir tane falan veriyorlar.
Eşe dosta dağıtamayacak artıkKonu sahibi tam bir dram yaşıyor yani şu an.
Kısırlaştırma parasını da petshoptan istemiş.
Dişi olsa bir ömür kısırlaştırmayıp seri üretime geçecekti demek ki.
Belli bir ırka mensup hayvanlar sırf şekli güzel diye alınmıyor. O şekilde alan çok var maalesef, bunlar eninde sonunda veriyor zaten kedisini köpeğini. Veya içler acısı halde bakıyorlar.Gerçekten merak ediyorum bazı hayvan besleyenleri, sırf şekli güzel diye evde kedi köpek vs tutmak hayvanseverlik midir? Süslü bir köpek cins bir kedi olmasa olmuyor mu? Sokaktaki cılız kediye çirkin (!) köpeğe eve almasa da (ki çok anlaşılır birşey almak zorunda değil kimse) yemek verse beslese böyle insanlar büyük sevaba girmiş olmaz mı? Birçok insan duyarlı gerçi bu konularda şükür ama böyle histerik tatlı su hayvanseverlerini görünce ellerindeki hayvanlara acıyorum.
Idiot sizin gibi soruna bilip bilmeden cevap veren, sırf konuşmak istediği için konuşan sorsan kaç tane hayvanın başını oksamayip, karnını tika başa doldurduktan sonra buraya gelip duyar kasanlara denirKonu sahibindeki idiotça özelliklerden bazıları:
-Cinsiyete anlamsızca verilen önem,
-Kısırlaştırma parasını petshoptan isteme fırsatçılığı,
-Yalnızca kızım dendiğinde miyavlayarak karşılık vereceğini sanmak ( kedilere direkt olarak hitap ederken ne dersen de miyavlarlar zaten)
Dişi kedi ortalama 3-4 ayda bir kızana giriyor, yılda 1-2 defa değil.Işte beyninizin çalışmadığı buradan belli dışı kedi koku bırakmıyor erkek her yere sperm birakiyor, dışı senede bir defa belki iki defa çiftleşmek istiyor erkek herzaman. Bilmediğim şeylere burnunuzu sokmayin. Önümüzden yiyin
Kesinlikle katiiliyorum. Bana sokak kedileri daha sevimli geliyor. Hele su kasap onlerinde pusu kurup gobek yapmis olan garfield gibi gezen kediler var bayiliyorum onlara sevimsizler yaYa gayet korkabilirsiniz evinize almak istemeyebilirsiniz huylanabilirsiniz bu kötü birşey değil, artı kimse bişey diyemez buna, öte yandan sizin o hayvancağızlara sokakta verdiğiniz yemek öyle büyük sevap ki asıl gerçek iyilik gerçekten sevmek bu. Hep söylüyorum köy yerinde hayvanlar yiyecek bişey buluyorlar ama şehirde modern hayatın telaşıyla insanların geneli daha duyarsız (suçlamak için demiyorum hayatın gerçeği bu) o yüzden çok büyük sevap bu yaptığınız, onlar da allahın yarattığı birer canlı eziyet etmemeli imkanımız ölçüsünde beslemeli yapabiliyorsak sevmeliyiz.
Bizim köyde evimiz var bahçede de köpeğimiz buzağımız var, köpekle oynarım hep yalağın teki zaten :)) bir gün kardeşim (veteriner) hep köpeği değil biraz da buzağıyı sev onlar da bilir ister sevgiyi şefkati demişti. Demem o ki hayvan hayvandır, sevmek kollamak için illa ki şeklinin güzel olmasını istiyorsak o şey sevgi sayılmaz.
Sokak hayvanin eve adaptasyonu zor oluyor malesef, iki defa barinakdan aldim ve öldü gencik hastaligina yakalandi.Gerçekten merak ediyorum bazı hayvan besleyenleri, sırf şekli güzel diye evde kedi köpek vs tutmak hayvanseverlik midir? Süslü bir köpek cins bir kedi olmasa olmuyor mu? Sokaktaki cılız kediye çirkin (!) köpeğe eve almasa da (ki çok anlaşılır birşey almak zorunda değil kimse) yemek verse beslese böyle insanlar büyük sevaba girmiş olmaz mı? Birçok insan duyarlı gerçi bu konularda şükür ama böyle histerik tatlı su hayvanseverlerini görünce ellerindeki hayvanlara acıyorum.
Hayir , scotislerin hepsinde eklem rahatsizligi yok. Belirli özelikde üreme yapılan kediler de oluyor
Selam dünden beri dumur olmuş durumdayım.
Kızımı 7 ay önce diğer kedimi acı bir şekilde kaybetmemeden dolayı aldım. Scotis fold. Aldığım yer evime yakın bir petsobun calisanindi. 3 tane kalmıştı, 3 de kız denildi aldım . Okadar iyi geldimi acımı unuturdu bana. 7 aydir aşıları mamaları herşeyin en iyisini aldım.dun akşam bi çıkıntı hisettim bir kaç kişiye sordum erkek dedi!! Ben şok kabullenemedim ilk sonra veteriner malesef erkek dedi.7 aydır pembe tasmalar, pembe kıyafetler, pembe oyuncaklar. Napacağını bilmez bi halde kaldım. Büyüyünce ciftestirip yakınlarıma verecektim, aldığım yeri hopp aradım. Ben bu kediyi dışı aldım erkek cıktı ben dışı istiyordum dedim ama bu kediyide veremem kizimla sarılıp uyuyorlar dedim. Kisirlastirma masrafını karsilayin sizin hataniz dedim, tabii alırken melek olanlar, aslan kesildiler. Hemennn eşime havale ettim eşimi tanıyorlarmiş isterseniz kedi hediye edelim eş bulalım gibi vaadlerle geldiler. Ama benim için sogmuyor.
Kedie kiziiiiiim diyince.
Meyowwww diyor suratıma.
Sizinle paylaşmak istedim, belki içim rahatlar...
( cins kedi niye alıyorsun, sokakda dolu diyenler , beni daha fazla yıpratacaklar yazmasin sokakda beslediklerim de var , bu cins eve daha uyumlu diye tercih ettim, ayrıca bize kız dedikleri için de veterinere hiç gösterme gereği duymadık, 2 veteriner gittik dışı diye kimlik bile çıkardık)
çiftleştirmek üretmek ve yavruları arkadaşlarına vermek!
hanımefendi biz dışarıdan bir tanesi kurtulsun diye akla karayı seçiyoruz! Sizin gibi cins düşkünleri üretip üretip sözde arkadaşlarına veriyorlar sonra bakamayan yallah sokağa!!
dışarıdaki çaresiz candan neyi eksik!
daha mı az Patisi var çift burnu mu dört gözü mü !!
dışarıdaki canın SATIN ALDIĞINIZ o candan bir eksiği yok! Eksik sizin vicdanınızda! Hayata bakışınızda! Sırf hava olsun sırf görsellik uğruna üretime katkıda bulunmanızda!
her yerde bas bas bağırıyoruz satın almayın sahiplenin! Aldığınız her canın vebali var. O kediler siz satın alacaksınız bebekken diye erkenden annelerinden sütten kesiliyorlar! Küçücük yerlerde Sağlıksız ortamlarda alınsınlar diye bekletiliyorlar!
hadi bunları bilmediğiniz varsayımında arkadaş canlı bir varlık nasıl alışveriş konusu yapılabilir!bir insandan ne farkı var can olarak.
Ya söylenecek çok şey var ama dostunu satın alan bir zihniyete söylense de boş.
@Mune birşey sormak istiyorum petshoptan hayvan alımını özendiren paylaşımlar yasak mı?
Her kedi değildir hanımefendi. Değil-dir atalarında scotis scotis olanlarda eklem rahatsizligi olur. Aldığım petroldan değil tabi babası ve annesini veterinere muayne ettirdikten sonra yavruyu aldım. Benim veterinerin kesinlikle olmayacak sana garanti veriririm de dedi. Neden acı çekeceğini bilerek alayim. Yazık degilmi, gözümün önünde tedavisi olmayan hastalıkla cebelesicek.Bütün scottish foldlar aynı hastalığa sahiptir. Şiddeti farklılık gösterir sadece.
2 fold çifteşmemiş bile olsa, yani anne ya da baba farklı ırktan da olsa yavrularda da aynı hastalığın olma ihtimali çok yüksektir.
Dediğiniz gibi bir şey yok yani.
Ama olsaydı bile, sizin kedinin o bahsettiğiniz "belirli özellikte" olmadığı bilgisine nereden ulaşmış olabilirsiniz?
Elindeki her ırk kediyi "dişi bu dişi" diye satmaya çalışan petshoptan mı?
Işte beyninizin çalışmadığı buradan belli dışı kedi koku bırakmıyor erkek her yere sperm birakiyor, dışı senede bir defa belki iki defa çiftleşmek istiyor erkek herzaman. Bilmediğim şeylere burnunuzu sokmayin. Önümüzden yiyin
Bence siz bakamamışsınız net. Sokak kedisi sahiplenip kısırlaştırdığımızda günlerce uyuyamayan bir insan olarak yazıyorum bu satırları. Zaten konunuza sayıp sövmeye girmiştim bir de bu yorumu görünce iyice sinirlendim. Kısırlaştırma parasını istemek nedir ya? O alıp yavrularını eşe dosta sattığınız bir canlı, mal ya da meta değil önce bi onu idrak edin bence. 7 ay bir kedinin cinsiyetini de anlamamak da bilemiyorum yani... nerden tutarsan tut elinde kalan bir konu. Yazık gerçekten o yavrucuğa çok yazık.Sokak hayvanin eve adaptasyonu zor oluyor malesef, iki defa barinakdan aldim ve öldü gencik hastaligina yakalandi.
Keşke insanları yargılamadan bir sorsanız etseniz. Ama nerdeee kalvyeden yazmak çok kolayyy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?