- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.879
- 548
- Konu Sahibi Mutluluk gecicidir
-
Hayvanların doğada ölmeleri bu kadar üzmüyor inanın, doğada tutunamadılar bu seleksiyon hayatın gerçeği deriz öyle olsa ama insanoğlunun geçici hevesleri yüzünden eziyet görüyorlar ya içim gidiyor, ağızları yok dilleri yok ama hisleri var onların da. Ne diyim allah öyle insanlar olmaktan korusun bizleri. Evdeki elemanlara selamlarYok ben siz bir şey dediniz diye demedim. Yoksa bırakın cinsi, sağlık sorunu olan köpeğini tedavisine para harcamamak için barınağa bırakanlar var
Tek tek neden alıntı yapayım? Gönlümü kalbimi mi okuduzda ayyy cins almis ayy yavrulatacakmiss ayy petsopdan almis.
Scotislerin hepsinde eklem rahatsizligi yoktur evet vardır ama hepsinde yoktur atalarından gelen rahatsızlıktır.
Kediyi ev üretimi aldım, petsopa çalışan kizindi yazdım tabii herkes ağzı salyalı saldırmaya pek müsait olduğu için nerelerinden okudu bilemiyorum.
Keşke buraya yazdığınız kadar, duyarlı olsanız da gam yemesem.
Dışarıda beslediğim okadar hayvan varki başta eşim ve kızım resimlerini atsam dudağınız uçuklar.
Tekrar söylüyorum cins almamın sebebi, kızım çok haşir nesir , daha sağlıklı olsun diye ev üretimi tercih ettim, defalarca sahiplendigim hayvanlar bana bir ton veteriner masraflarıyla öldüler. Masraf olsaydida olmeselerdi.bunu benim tercihim benim secimim.kimseyede laf düşmez.
Okeyy
Kim nereden yer bilmiyorum ama dişi kedi öyle senede bir iki defa kızgınlığa girer bilginiz hatalı. Havaların gidişatına göre şubattan ekime kadar ortalama iki haftada bir kızgınlığa girer. İki senedir kız kedi annesiyim, ayrıca annemle birlikte mahallemizin kedilerine biz bakıyoruz; tecrübeliyim. Cinsiyete gelince kız kedim bana gelip ben aslında Afyonlu Katolik gay taşfırın ustasıyım dese; kedi değil kutup ayısı çıksa ondan vazgeçmem.Işte beyninizin çalışmadığı buradan belli dışı kedi koku bırakmıyor erkek her yere sperm birakiyor, dışı senede bir defa belki iki defa çiftleşmek istiyor erkek herzaman. Bilmediğim şeylere burnunuzu sokmayin. Önümüzden yiyin
4 tane sokaktan kedi sahiplendik hiçde adaptasyon soruni falan yaşamadılar şu anda da baktıgim yavrular var sokakta beni görünce üstüme atliyorlar nerdeyse ne adaptasyonu bide eve alıp gelsemSokak hayvanin eve adaptasyonu zor oluyor malesef, iki defa barinakdan aldim ve öldü gencik hastaligina yakalandi.
Keşke insanları yargılamadan bir sorsanız etseniz. Ama nerdeee kalvyeden yazmak çok kolayyy
Selam dünden beri dumur olmuş durumdayım.
Kızımı 7 ay önce diğer kedimi acı bir şekilde kaybetmemeden dolayı aldım. Scotis fold. Aldığım yer evime yakın bir petsobun calisanindi. 3 tane kalmıştı, 3 de kız denildi aldım . Okadar iyi geldimi acımı unuturdu bana. 7 aydir aşıları mamaları herşeyin en iyisini aldım.dun akşam bi çıkıntı hisettim bir kaç kişiye sordum erkek dedi!! Ben şok kabullenemedim ilk sonra veteriner malesef erkek dedi.7 aydır pembe tasmalar, pembe kıyafetler, pembe oyuncaklar. Napacağını bilmez bi halde kaldım. Büyüyünce ciftestirip yakınlarıma verecektim, aldığım yeri hopp aradım. Ben bu kediyi dışı aldım erkek cıktı ben dışı istiyordum dedim ama bu kediyide veremem kizimla sarılıp uyuyorlar dedim. Kisirlastirma masrafını karsilayin sizin hataniz dedim, tabii alırken melek olanlar, aslan kesildiler. Hemennn eşime havale ettim eşimi tanıyorlarmiş isterseniz kedi hediye edelim eş bulalım gibi vaadlerle geldiler. Ama benim için sogmuyor.
Kedie kiziiiiiim diyince.
Meyowwww diyor suratıma.
Sizinle paylaşmak istedim, belki içim rahatlar...
( cins kedi niye alıyorsun, sokakda dolu diyenler , beni daha fazla yıpratacaklar yazmasin sokakda beslediklerim de var , bu cins eve daha uyumlu diye tercih ettim, ayrıca bize kız dedikleri için de veterinere hiç gösterme gereği duymadık, 2 veteriner gittik dışı diye kimlik bile çıkardık)
Hayvancağız “kedi kızım” diye seslenildikçe bu benim erkek olduğumu anlarsa geri vermeye kalkar falan diye düşünüp ponponlarını saklamış olabilir bence.Bnmde exotic shothair erkek kedim var, gercekten nasil farketmediniz erkek oldugunu?
Yahu inmemis olsa da testisi oluyor
Kendini temizlerken filan ayan beyan gorunuyor, hadi siz farketmediniz, onceki veterinerler nasil farketmez
Kim nereden yer bilmiyorum ama dişi kedi öyle senede bir iki defa kızgınlığa girer bilginiz hatalı. Havaların gidişatına göre şubattan ekime kadar ortalama iki haftada bir kızgınlığa girer. İki senedir kız kedi annesiyim, ayrıca annemle birlikte mahallemizin kedilerine biz bakıyoruz; tecrübeliyim. Cinsiyete gelince kız kedim bana gelip ben aslında Afyonlu Katolik gay taşfırın ustasıyım dese; kedi değil kutup ayısı çıksa ondan vazgeçmem.
ben de bir doğumdan sonra kısırlaştırılmaları taraftarıyım.ama eğer bağlandığınız bir kediyse uyarmış olayım, belediye veterinerleri kısırlaştırma işleminden sonra size geri teslim etmiyor.insanlar evdeki kedilerini getirip suistimal etmesinler diye böyle bir uygulama var.Bence konu sahibi sürekli yavrulatacağı için yılda iki kere kızgınlığa gireceğini söylemiş. Sitemizdeki kedi ağustosta doğum yaptı. Şimdi hamile 2 haftaya doğurur. O arada kızgınlığa girmemişti. Bunlar sütten kesilince babama belediye veterinerine götürttürücem kısırlaştırılsın diye.
...bazılarının ise bu hastalığı bilmesine rağmen Scottish-British çiftleşmesi sonucu oluşan Scottish Fold kedilerde bu hastalığın görülmeyeceğine inandıkları fark edilmiş. Hasta sahiplerine kesinlikle kedilerini çiftleştirip üretmemeleri konusunda tavsiye verilmiş.
Bu uysal, çekici yüzlü kedilerin yumuşak mizacından ve düşük seviyeli fiziksel aktivitelerinden yola çıkarak rahatsız edici bir yaşama uyum sağlayabilmelerinden dolayı, hastalığın neden olduğu kronik ağrı ile baş edebileceklerini varsaymak yanlıştır.
Anlayabileceğinizi pek sanmıyorum ama yine de bir bakın..Hayir , scotislerin hepsinde eklem rahatsizligi yok. Belirli özelikde üreme yapılan kediler de oluyor
ben de bir doğumdan sonra kısırlaştırılmaları taraftarıyım.ama eğer bağlandığınız bir kediyse uyarmış olayım, belediye veterinerleri kısırlaştırma işleminden sonra size geri teslim etmiyor.insanlar evdeki kedilerini getirip suistimal etmesinler diye böyle bir uygulama var.
Bunu bağlı olduğunuz belediyeye sordunuz mu? Sokağımızdaki kedileri babamlar tuttu ben götürdüm. Sabah verdim öğlen kısırlaştırılmış şekilde teslim aldım.Evet biliyorum. Sanırım sokak adı verip aradığımızda alıp geri aynı yere bırakıyorlarmış. Babam hayatta 500-800 lira ödeyip kısırlaştırtmaz onu. Öbür türlü de her yıl en az 8 tane doğuruyor. 4’ü dişi olsa bir sonraki yıl en az 40 yavru demek bu. Sefil olurlar yazık günah. Anne kedinin de sağlığını zorlar bu sürekli doğurması. Yavrularını da sütten kesip evlerine almıştı çevre sitelerdekiler. Geri sokağa atmışlar İnanılmaz sinirliyim. En azından doğurmaz onu bir daha göremeyecek olsak da. Bence kendi sağlığını da yavrularını da tehlikeye atmaktansa varsın biz bir daha görmeyelim.
Kendi dişi kedimi ilk kızgınlığı geçer geçmez kısırlaştırdım. Sokaklarda o kadar can varken bir kez bile yavrulamasını istemedim. Bir de annesi doğumda ölmüştü ve kendisi de kızgınlığa girdiğinde annesi gibi çok minyondu. 1 yaşını doldurmuştu ama veterinerler 6 aylık mı diye sormuştu. Gelişimi geri kalmış galiba. Kıyamadım o yüzden.
Selam dünden beri dumur olmuş durumdayım.
Kızımı 7 ay önce diğer kedimi acı bir şekilde kaybetmemeden dolayı aldım. Scotis fold. Aldığım yer evime yakın bir petsobun calisanindi. 3 tane kalmıştı, 3 de kız denildi aldım . Okadar iyi geldimi acımı unuturdu bana. 7 aydir aşıları mamaları herşeyin en iyisini aldım.dun akşam bi çıkıntı hisettim bir kaç kişiye sordum erkek dedi!! Ben şok kabullenemedim ilk sonra veteriner malesef erkek dedi.7 aydır pembe tasmalar, pembe kıyafetler, pembe oyuncaklar. Napacağını bilmez bi halde kaldım. Büyüyünce ciftestirip yakınlarıma verecektim, aldığım yeri hopp aradım. Ben bu kediyi dışı aldım erkek cıktı ben dışı istiyordum dedim ama bu kediyide veremem kizimla sarılıp uyuyorlar dedim. Kisirlastirma masrafını karsilayin sizin hataniz dedim, tabii alırken melek olanlar, aslan kesildiler. Hemennn eşime havale ettim eşimi tanıyorlarmiş isterseniz kedi hediye edelim eş bulalım gibi vaadlerle geldiler. Ama benim için sogmuyor.
Kedie kiziiiiiim diyince.
Meyowwww diyor suratıma.
Sizinle paylaşmak istedim, belki içim rahatlar...
( cins kedi niye alıyorsun, sokakda dolu diyenler , beni daha fazla yıpratacaklar yazmasin sokakda beslediklerim de var , bu cins eve daha uyumlu diye tercih ettim, ayrıca bize kız dedikleri için de veterinere hiç gösterme gereği duymadık, 2 veteriner gittik dışı diye kimlik bile çıkardık)
Bunu bağlı olduğunuz belediyeye sordunuz mu? Sokağımızdaki kedileri babamlar tuttu ben götürdüm. Sabah verdim öğlen kısırlaştırılmış şekilde teslim aldım.
Petshop dişi demiş öyle okudum. Veteriner bakmış erkek demiş.tintinn veteriner hanım koş tam senlik konu bak nasıl meslektaşların varmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?