- 4 Mayıs 2015
- 2.258
- 3.734
- 133
- 39
- Konu Sahibi Mutluluk gecicidir
-
Bence siz bakamamışsınız net. Sokak kedisi sahiplenip kısırlaştırdığımızda günlerce uyuyamayan bir insan olarak yazıyorum bu satırları. Zaten konunuza sayıp sövmeye girmiştim bir de bu yorumu görünce iyice sinirlendim. Kısırlaştırma parasını istemek nedir ya? O alıp yavrularını eşe dosta sattığınız bir canlı, mal ya da meta değil önce bi onu idrak edin bence. 7 ay bir kedinin cinsiyetini de anlamamak da bilemiyorum yani... nerden tutarsan tut elinde kalan bir konu. Yazık gerçekten o yavrucuğa çok yazık.
[/QUO
gençlik hastalığı ? Kedi? Peki diyor burda bırakıyorum !!!Sokak hayvanin eve adaptasyonu zor oluyor malesef, iki defa barinakdan aldim ve öldü gencik hastaligina yakalandi.
Keşke insanları yargılamadan bir sorsanız etseniz. Ama nerdeee kalvyeden yazmak çok kolayyy
kedi köpek kuş her türlü hayvanlardan ve haşeralardan korktuğum için bakımındanda anlamam aslında ama erkek olması daha iyi değil mi çoğalma ihtimali yok en azından çünkü dişi alıp çoğalınca kimileride sorun olarak görüyorSelam dünden beri dumur olmuş durumdayım.
Kızımı 7 ay önce diğer kedimi acı bir şekilde kaybetmemeden dolayı aldım. Scotis fold. Aldığım yer evime yakın bir petsobun calisanindi. 3 tane kalmıştı, 3 de kız denildi aldım . Okadar iyi geldimi acımı unuturdu bana. 7 aydir aşıları mamaları herşeyin en iyisini aldım.dun akşam bi çıkıntı hisettim bir kaç kişiye sordum erkek dedi!! Ben şok kabullenemedim ilk sonra veteriner malesef erkek dedi.7 aydır pembe tasmalar, pembe kıyafetler, pembe oyuncaklar. Napacağını bilmez bi halde kaldım. Büyüyünce ciftestirip yakınlarıma verecektim, aldığım yeri hopp aradım. Ben bu kediyi dışı aldım erkek cıktı ben dışı istiyordum dedim ama bu kediyide veremem kizimla sarılıp uyuyorlar dedim. Kisirlastirma masrafını karsilayin sizin hataniz dedim, tabii alırken melek olanlar, aslan kesildiler. Hemennn eşime havale ettim eşimi tanıyorlarmiş isterseniz kedi hediye edelim eş bulalım gibi vaadlerle geldiler. Ama benim için sogmuyor.
Kedie kiziiiiiim diyince.
Meyowwww diyor suratıma.
Sizinle paylaşmak istedim, belki içim rahatlar...
( cins kedi niye alıyorsun, sokakda dolu diyenler , beni daha fazla yıpratacaklar yazmasin sokakda beslediklerim de var , bu cins eve daha uyumlu diye tercih ettim, ayrıca bize kız dedikleri için de veterinere hiç gösterme gereği duymadık, 2 veteriner gittik dışı diye kimlik bile çıkardık)
kedi köpek kuş her türlü hayvanlardan ve haşeralardan korktuğum için bakımındanda anlamam aslında ama erkek olması daha iyi değil mi çoğalma ihtimali yok en azından çünkü dişi alıp çoğalınca kimileride sorun olarak görüyor
bir şey daha öğrendim teşekkür ederimErkek kediler koku bırakıyor maalesef. Kısırlaştırıldıktan sonra da eve çiş yapma alışkanlıkları olabiliyor sperm üretemediği için. Ben sırf çevremde bunu gördüğüm için bilerek dişi kedi alıp ilk kızgınlıktan sonra kısırlaştırdım. Kişisel deneyimim de dişilerin daha sakin kendini daha çok sevdirdiği yönünde. Ama konu sahibinin amacı çiftleştirip çiftleştirip yavrularını satmakmış.
Rica ederim, ne demekbir şey daha öğrendim teşekkür ederim
Valla benim de scottishim var dişi, eklemlerde problem var dogru ama zekasina laf ettiginizi duysa cok bozulur, bi konusmadigi eksikBu cins eve daha uyumlu cunku genetik olarak hasta. Hatta zeka ozru var bu kedinin. Ve siz cogaltmayi dusunerek bu isi yayacaksiniz. Valla iyi ki de erkek cikmis diyelim ozaman.
hangi belediye sizinki ya? ben istanbuldayım, bizim burda çok bağlandığımız kedi için resmen her semtten eş dost bulduk ki adreslerini kullanıp belediyelerinin veterinerliğine kısırlaştırma yapalım diye.hepsi aynı şeyi söyledi : çok dolularmış ortalama 2 aya randevu, sonra götürüyorsun randevu zamanı ve ne zaman kısırlaştıracaklarını da söylemiyorlar, getirip vermiyorlar bir yerlere salıyorlarmış.Bunu bağlı olduğunuz belediyeye sordunuz mu? Sokağımızdaki kedileri babamlar tuttu ben götürdüm. Sabah verdim öğlen kısırlaştırılmış şekilde teslim aldım.
İstanbul değil. İlçe belediyesinde yaptırıyoruz.hangi belediye sizinki ya? ben istanbuldayım, bizim burda çok bağlandığımız kedi için resmen her semtten eş dost bulduk ki adreslerini kullanıp belediyelerinin veterinerliğine kısırlaştırma yapalım diye.hepsi aynı şeyi söyledi : çok dolularmış ortalama 2 aya randevu, sonra götürüyorsun randevu zamanı ve ne zaman kısırlaştıracaklarını da söylemiyorlar, getirip vermiyorlar bir yerlere salıyorlarmış.
biz de özelde kendimiz yaptırdık.
Dudağımız niye uçuklasın yahu?Dışarıda beslediğim okadar hayvan varki başta eşim ve kızım resimlerini atsam dudağınız uçuklar.
Hanimefendi bir inceleyin okuyun lutfen. Sizin zekadan kastiniz insanlarla iletisimimi yoksa kedisel davranislari mi? Ve evet hatirlattiginiz iyi oldu bu kedilerin omurga ve eklem gibi pek cok rahatsizligi bulunuyor. Cunku genetik olarak hastalar. Aci cekiyorlar biz insanlar yuzunden hem de. Evde sessiz olduklari icin, cocuklarla iyi anlastiklari icin ve cok da havali olduklari icin satin aliniyor uretiliyor.Valla benim de scottishim var dişi, eklemlerde problem var dogru ama zekasina laf ettiginizi duysa cok bozulur, bi konusmadigi eksik
aa burda yok o kulak ucu kesme artık.aşıdan sonra kulak delme falan da yok.belki de ondan.İstanbul değil. İlçe belediyesinde yaptırıyoruz.
İstanbuldakiler çok yoğun olabilir ama sokağa salma işini ilk defa duydum.
Belediyeler kısırlaştırmadan sonra kulak ucunu kestikleri için evcil hayvan sahipleri bu sistemi suistimal etmez diye düşünüyorlar herhalde.
İzmir’de iki arkadaşım belediyede ev kedilerini sokak kedisi diyerek ücretsiz kısırlaştırdı kulaklarını ricayla çok az kesip onlara aynı gün teslim etmişler. Suistimale açık ama böyle de geri sokağa bıraktıklarında dikişli dikişli enfeksiyon riski oluyorhangi belediye sizinki ya? ben istanbuldayım, bizim burda çok bağlandığımız kedi için resmen her semtten eş dost bulduk ki adreslerini kullanıp belediyelerinin veterinerliğine kısırlaştırma yapalım diye.hepsi aynı şeyi söyledi : çok dolularmış ortalama 2 aya randevu, sonra götürüyorsun randevu zamanı ve ne zaman kısırlaştıracaklarını da söylemiyorlar, getirip vermiyorlar bir yerlere salıyorlarmış.
biz de özelde kendimiz yaptırdık.
Siz böyle deyince aklıma lisedeyken aldıgımız daha doğrusu bir tanıdığımızın hediye ettiği muhabbet kuşum geldi. Erkek istiyordum bende konuşuyorlar diye adını çapkın koyduk.. aylar geçti dişi olduğunu aldık kuşcağızmın adı çapkın diye kalmıştı:))Erkek tavşan almıştık, adını da Haru koyduk. Oğluş Oğluş seviyoruz evde. Aşılar maşılar derken 4. ayda bir sorun için veterinere uğradık. Veteriner severken bir anda durdu, ama ama burada bir şey eksik dedibaktı kızmış. Haru oldu haruş, Oğluş oldu kızçee, yaşamaya devam ettik. Papyon yerine toka aldık, kafes örtüsü mavi kaldı ama sorun etmedik. Yapacak bir şey yok sonuçta. Kabullenip sevmeye devam edin oğluşu
Olmasın daha iyi. Yazık minnak kulaklarına onlarınaa burda yok o kulak ucu kesme artık.aşıdan sonra kulak delme falan da yok.belki de ondan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?