- 15 Şubat 2013
- 26.174
- En iyi cevaplar
- 1
- 101.102
- 798
- Konu Sahibi Mutluluk gecicidir
-
Valla yasim 46 evde sokakta sahiplenip baktigim kedinin sayisini ben unuttum. Zeka testi yapma şansimiz olmadi evdekine henüz. Sizin zekadan kastiniz nedir? Ben henüz bi gerizekaliligini goŕmedim. Gayet kafasi calisiyo. Eklemlerde problem var da zekayla nasi baglanti kuruyosunuz onu çözemedim. Kayinvaldemde artrit var mesela, burdan düz mantik mi yapsam ne yapsam ??Hanimefendi bir inceleyin okuyun lutfen. Sizin zekadan kastiniz insanlarla iletisimimi yoksa kedisel davranislari mi? Ve evet hatirlattiginiz iyi oldu bu kedilerin omurga ve eklem gibi pek cok rahatsizligi bulunuyor. Cunku genetik olarak hastalar. Aci cekiyorlar biz insanlar yuzunden hem de. Evde sessiz olduklari icin, cocuklarla iyi anlastiklari icin ve cok da havali olduklari icin satin aliniyor uretiliyor.
Yazik degil mi? Ve dusunun 1000 tl den baslayip 3000 tlye kadar cikabiliyor bu hayvanlarin yavru fiyatlari. Tam bir kazanc kapısi
Kedie kiziiiiiim diyince.
Meyowwww diyor suratıma.
Ay son cümlenize çok güldüm özür dilerimValla yasim 46 evde sokakta sahiplenip baktigim kedinin sayisini ben unuttum. Zeka testi yapma şansimiz olmadi evdekine henüz. Sizin zekadan kastiniz nedir? Ben henüz bi gerizekaliligini goŕmedim. Gayet kafasi calisiyo. Eklemlerde problem var da zekayla nasi baglanti kuruyosunuz onu çözemedim. Kayinvaldemde artrit var mesela, burdan düz mantik mi yapsam ne yapsam ??
Yengemin biyiklari olsa amcam olurdu gibi olmus bu, problem şu ki bunlarin hepsi biyikli anacimErkek ya ondan olabilir dişiler miyaaavvvvv derdi
Hayvanseverler ve sahipleri duyarlı olmalı aslında. 600 lirayı bir kısırlaştırma desek onu da bir senede yavaş yavaş biriktirip ödeyemeyecekse bu kişi mamasını, aşısını nasıl ödeyecek.İzmir’de iki arkadaşım belediyede ev kedilerini sokak kedisi diyerek ücretsiz kısırlaştırdı kulaklarını ricayla çok az kesip onlara aynı gün teslim etmişler. Suistimale açık ama böyle de geri sokağa bıraktıklarında dikişli dikişli enfeksiyon riski oluyor
Ders olsun burdan hayvanseverlere unisex kıyafetler aksesuarlar alın bebelerinizeYengemin biyiklari olsa amcam olurdu gibi olmus bu, problem şu ki bunlarin hepsi biyikli anacim
İnsanlarin parasiyla ne yapacağına da karışmayı verin be kardeşimBir cins kedi beslemek yerine o kadar mama falan almışsınız ya hani herşeyin en iyisini, keşke bir öğrenci okutsaydiniz o paraya
Hayvanseverler ve sahipleri duyarlı olmalı aslında. 600 lirayı bir kısırlaştırma desek onu da bir senede yavaş yavaş biriktirip ödeyemeyecekse bu kişi mamasını, aşısını nasıl ödeyecek.
Böyle kişiler yüzünden ihtiyacı olan sahipsiz hayvanlar yararlanamıyor.
Dişilerde durum nasıl bilmiyorum ama erkeklerde öyle risk taşıyacak bir durum olmuyor. Ama biz yine de kısırlaştırdıklarımızı 2 gün diğer kedilerden ayrı ve temiz bir yerde tuttuk.
hayir kediye pembe firfirli etek almis, hayvan miyav demis, bacim karizmami çizdiriyon ben bunu giymem dememiş, bence gayet uyumlu bi hayvan, daha ne istiyon ne bekliyon bi kediden, zeka testi de yapilsin geciyosa tamam o benceDers olsun burdan hayvanseverlere unisex kıyafetler aksesuarlar alın bebelerinize
Arkadaşlar erkek kediler etrafa koku püskürtuyor kadın dışı kedi istemiş olabilir. Neden bu kadar üstüne geldiniz ki?
Basmış parayı almış petshopun dar caminda kalacağına evde bakılıyor işte.
Sokaktaki nüfus takip edilebilse aslında sadece erkek kediler kısırlaştırılabilir. Ama o da her semte uygun bir yapı değil maalesef.Dişilerin karnında yara oluyor iki kesik kısım birbirine dikilmiş şekilde. Tırtıklı tırtıklı görünüyor resmen. Bir de içeride üç dikiş, dışarıdan üç dikiş yapmıştı veterinerimiz.
Yeşil bir antiseptik sıkıp sokağa bırakıyorlar sokak canlarını. Ötekilere üç gün sonra o ilaç tekrarlanıyor sonra da dikişleri alınıyor. Bir de o üç gün antibiyotik içiriliyor. Dikişler alınana kadar koltuk hizasından daha yükseğe zıplamaması gerekiyor. Zıpladıklarında içerideki dikişler sökülürse fark edilmeyen kanamalar olabiliyormuş ya da kendilerini yaladıklarında dışarıdaki dikişleri sökebiliyorlar maalesef. Sokaktaki dişilerin işi zor
Yok anam yok devir değişti sokaktan kedi bile alsan soyunu sopunu iyice bir araştıracaksın bu kedinin iki gün sonra eşi dostu da kapıya dayanır çok sakıncalı bir durumhayir kediye pembe firfirli etek almis, hayvan miyav demis, bacim karizmami çizdiriyon ben bunu giymem dememiş, bence gayet uyumlu bi hayvan, daha ne istiyon ne bekliyon bi kediden, zeka testi de yapilsin geciyosa tamam o bencekedi yani en nihayetinde
Beklentiler şelale olmasin mümkünse, al bi deri pantolon, onun da gönlü olsun, öpüşsünler barıssinlar bence, ay gece gece cok eglendim
Arz talep meselesi ile evcil kaplan veriliyor. Evcil maymun veriliyor. O almasa bu alcak diyecegim işte kimse almasin diyeceksiniz. O zaman kimse de çocuğunu hayvanat bahçesine götürmesin. Ogretmenler bile toplu olarak hayvanat bahcesi gezisi yapıyor. Sadece Türkiye de değil hayvan satışı her ülkede var. Yasa çıkması gerekiyor bunun için. Malesef bu da bir ticaret yolu olduğu için yasa gelmiyor. Bende çok matah görmüyorum ama kimse kimseyi sokaktakini değil petshoptakini aldi diye yeremez. O da canı kurtarmak bu da.Maalesef o canların o küçücük yerlere tıkılmalarının sebebi satın alan insanlar. Arz talep meselesi. Hepsi ellerinde kalsa satamasalar kimse onları satmaya kalkmaz. Artı olarak konu sahibi böyle deseydi bence çoğunluk anlayış gösterirdi ama o yavrulatıp eşe dosta “veremeyeceği” için üzüldüğünü yazdı.
Valla benim bildigim petshop satisi yasaklandiydi en son, dogruysa gorulen yerde sikayet etmek lazim, ayrica anne altindan yavru alinsin, rasitizm olmamasi icin yeterli anne sutu alindigindan emin olunsun, mumkunse sokaktan sahiplenilsin vs vsMaalesef o canların o küçücük yerlere tıkılmalarının sebebi satın alan insanlar. Arz talep meselesi. Hepsi ellerinde kalsa satamasalar kimse onları satmaya kalkmaz. Artı olarak konu sahibi böyle deseydi bence çoğunluk anlayış gösterirdi ama o yavrulatıp eşe dosta “veremeyeceği” için üzüldüğünü yazdı.
Evet maalesef. Bir de evdeki erkek kedilerini kısırlaştırmayıp sokağa salanlar olabiliyor. Çiftleşip gelsin evde bağırmasın, evi pisletmesin diye.Sokaktaki nüfus takip edilebilse aslında sadece erkek kediler kısırlaştırılabilir. Ama o da her semte uygun bir yapı değil maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?