• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 Aylık evliyim çocuk için erken mi sizce?

ben çocuk istemiyorum da hani olursa
önce sağlıklı olsun hayırlı olsun
birde kızıl saçlı renkli gözlü olsun

akışına bırak derim hadi çocuk yapalım yerine aniden aaa hamileyim olsun yerimseniben
eşinle problemin yoksa herşey iyiyse ve mutluysan neden olmasın 7 aylık evlisin 1 ay sonra hamile kalsan 9 ay daha 1.5 yıl sonra çocugun olmuş olcak zaten
planlarla yaşama bırak akışına Rabbim hayırlısıyla verir zaten :1hug:

canım kendinizi her yönden hazır hissediyorsanız bence yaşında müsait neden olmasınki
kaldıki sen çıkarakta evlenmişsin.eşinide artık iyice tanıyorsun.ben görücü usulü evlendim 6 ay sonra hamile kaldım 24 yaşında anne oldum.sende istiyosan bence erteleme
kaldıki yanlış anlama ama bu zamanda bebek sahibi olmak isteyip problem yaşayan çok çift var.en azından bir sorununuz varsa bunu erkenden anlayıp tedavi olma şansınız daha çok olur.ne de olsa kadınların 35 den sonra hamile kalma olasılığı düşüyo.bunlarıda düşün canım ki inşallah böyle sorunlarınız olmaz canım:Saruboceq:

Evliliğinizi oturtun önce, sonlarınız tartışmalarınız ilk aylar daha çok olur, onlar bi azalsın... yoksa bebişin yanında tartışıp birbirini strese sokan çiftlerden olursunuz...
Diyorlar ya evliliğin tadını çıkar daha diye, buna katılmıyorum yani o beklenecek 2-3 yıldan sonra vliliğin tadı çıkmıyormu bebek olunca, niye o evlilikte tad çıkarma 2- 3 yıla sıkıştırılmaya çalışıyor ki. Ney adabte ederseniz kendinizi onu yaşarsınız.

böyle bir karar verirken ,acaba çevremdekiler
ne der diye düşünmeyin bence...
önemli olan anne ve baba olmaya hazırmısınız,
eşiniz yönünden kafanızda soru işaretleri var mı,
eğer herşey net ve yolundaysa neden olmasın...
24 yaş bence anne olmak için çok uygun bir yaş..
bende 25 yaşında anne oldum ve kızım şuan 12 yaşında...
Herşey gönlünüzce olur inşallah...
sevgiler...

Zar zor evlenmiştiniz sanırırm...
Eşinin ailesi evlilik işi sallıyormuydu neydi...
Yanlış hatırlamıyorum dimi?
ayrıca bana kalırsa daha yeni evlisiniz...Çocuk olunca çoğu şeyden soyutlanıcaksın...
eşinlede ilgilenemiceksin dilediğin gibi vakit geçiremiceksin..Çünkü 6 senede flört etsen evlilik farklı...

ayrıca bana kalırsa daha yeni evlisiniz...Çocuk olunca çoğu şeyden soyutlanıcaksın...
eşinlede ilgilenemiceksin dilediğin gibi vakit geçiremiceksin..Çünkü 6 senede flört etsen evlilik farklı...

İşte ben buna çok karşıyım, e 2 yıl sonrada aynı sonla karşılaşmayacakmı ozaman. eninde sonunda bu mantıkla soyutlanacak herşeyden, ozaman hiç çocuk yapmasın. Neden evliliğin tadını ilk iki yıla sıkıştırıyoruz, sonrasında tatsızlaşacakmı yani...
Bebek için erken evet ama bu nedenden dolayı değil. Çoğu kadın bunu düşünüyor bunu yaşıyor. Çocukla evliliği güzel götürecek yollar bulunması lazım,önyargılı olmamak lazım.

valla ben öyle kişiler görüyorum ki hem eşini hem yavrusunu dengeli şekilde çok güzel idare ediyorlar eşinizde istiyorsa ne güzel onunla oyunlar oynarsınız beraber dışarıya gezersiniz çocuk zaten bebek arabasının içinde size ne zararı var yararo daha fazla olur bence zaten 9 ay daha süreniz olacak ama dediğim gibi hadi gel şu gün çocuk yapalım diye planlarla yaşamayın korunmazsınız Rabbim ne zaman verirse :1closedeyes:

O çocuk var ya böcüğüm,sadece arabanın içinde kalmıyor :1no2:
O kadar zor kiiii,e tabi bir o kadar da güzel:1closedeyes:
Ama evlilik başlı başına bir uyum sürecini beraberinde getiriyor.Her şeyi bir kendin bir de eşin için düşünüyorsun.
Bu yüzden ben bir büyüğün olarak derim ki çocuk sorumluluğunu almak için önce evde ve evlilikte pratikleş,sonra bana arkadaş olacak diye düşündüğün bebişin sana külfet gelmesin.
Yine de karar verecek olan sensin tatlım,umarım mutlu ve büyük bir aile olursunuzkaydirigubbakcemile3

O çocuk var ya böcüğüm,sadece arabanın içinde kalmıyor :1no2:
O kadar zor kiiii,e tabi bir o kadar da güzel:1closedeyes:
Ama evlilik başlı başına bir uyum sürecini beraberinde getiriyor.Her şeyi bir kendin bir de eşin için düşünüyorsun.
Bu yüzden ben bir büyüğün olarak derim ki çocuk sorumluluğunu almak için önce evde ve evlilikte pratikleş,sonra bana arkadaş olacak diye düşündüğün bebişin sana külfet gelmesin.
Yine de karar verecek olan sensin tatlım,umarım mutlu ve büyük bir aile olursunuzkaydirigubbakcemile3

ee tabi arasıra zırlamasıda gayet normal :roflol:
kaydirigubbakcemile4 ama şimdide doğursa aynı şey seneyede dogursa aynı şey :CüvCüv:

Allaha sukur esımle hıc sorunum yok benı el ustunde tutuyor bende tabıkı ona elımden gelenı yapıyorum evlenmeden once bu kadar ıyı deıldık sımdı sankı yenıden asık olmus gıbıyız ıkı saat grmesem ozzluyorum oda aynı sekılde annem dıo bazen ylz sen odada bır ıkı dakka olma hemen senı arıo pesımde gezıo valla cnm kocam benım esım evın nesesıdır cocuk dıoooooo
arkadaşlar söyleyeceğini söylemişlerr mızmızcım a.s

benim diyeceğim; öyle görünüyor ki sende eşinden etkileniyorsun a.s
ve çocuk isteğin çok daha ağır basıyor a.s:CüvCüv:
hayırlısı olsun inş. yerimseniben

İşte ben buna çok karşıyım, e 2 yıl sonrada aynı sonla karşılaşmayacakmı ozaman. eninde sonunda bu mantıkla soyutlanacak herşeyden, ozaman hiç çocuk yapmasın. Neden evliliğin tadını ilk iki yıla sıkıştırıyoruz, sonrasında tatsızlaşacakmı yani...
Bebek için erken evet ama bu nedenden dolayı değil. Çoğu kadın bunu düşünüyor bunu yaşıyor. Çocukla evliliği güzel götürecek yollar bulunması lazım,önyargılı olmamak lazım.

buna karşı olabilirsin ama düşünceme karşı olamazsın aysun.Ben düşündüğümü yazarım sen düşündüğünü yazarsın yazdığıma müdahele etmemelisin.
Ayrıca ben yine aynı düşüncedeyim ilk zamanlarda ki gibi sonrada evlilik heycanı hep aynı şekilde sürmüyor.. Ve o heycan bittiğinde herşey monotonlaştığında bebek evliliğe heycan katar..Tabi ki mutlu bir evlilikte bunuda ekleyim.. Ben böyle düşünüyorum.

buna karşı olabilirsin ama düşünceme karşı olamazsın aysun.Ben düşündüğümü yazarım sen düşündüğünü yazarsın yazdığıma müdahele etmemelisin.
.

Canım en ufak bir müdahalem olmadı yazdıklarına sadce katılmadığımı, bu düşüncenin bana göre yanlış olduğunu yazdım. Ne var ki bunda, sen de benim düşünceme katılmıyorsun... Yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakma, her hangi bir art niyetim yoktu yani.

bu mız mız bir zamanlar sevgilisiyle sorunlar yaşayan ve sanırım çocugun annesiylede sorunlar yaşayan mızmızmı eğer oysa çok mutlu oldum sorunlar aşılmış gibi görünüyo

çocuk konusuna gelince ben 9. ayda hamile kaldım iyiki kaldım diyorum rabbim erken versin aratmasın

sana kalmış ama bence harika bir duygu beklemeni tavsiye etmem

canım
can sıkıntısı gidermek için çocuk yapılmaz ki ..:teselli:
sen cidden çocuk istiyorsan,seviyorsan çocukları o zaman başka...a.s
benim naçizane fikrim oho daha çok yeni evlisin biraz evliliğinin tadını çıkar,gez dolaş...

bende evliliğimin 8.ayında hamile kaldım,çalışıyordum ve benim icin süpriz olmuştu ,ama öncesinde seninde dediğin gibi 10 senelik bir ilişkimiz vardı ve çoğu şeyi yaşamıştık,şimdi ise iyiki olmuş diyorum işi bıraktım ve bebeğimi kendim büyütüyorum zaten çocuk gelişimciydim ve çocukları çok seviyordum,açıkcası kimseye bakma anneliği yapacağına inanıyorsan ve eşinde sende gerçekten bebiş istiyorsanız düşünmenin anlamı yok..inan bebeğim 4.5 aylık ve zaman nasıl geçiyor anlamıyorum daha önce ne kadar boşmuş hayatım diyorum..ama şuda var asla hayatın eskisi gibi olmuyor bazen tuvalete gidecek zamanın bile olmuyor hayatın kısıtlanıyor,herşeyden önce hayatından bu güzel varlık için ödün vermek gerekiyor..

dilerim doğru karar alırsın ve hayatta herşey dilediğin gibi olur..

Ben de 9 aylık evliyim , zaman zaman düşünmüyor değilim bebek için uygun zaman nedir diye :uhm:

Ama ben kendimi hazır hissetmiyorum o kesin ..Yemek yapmaya , temizliğe , ev işlerine yeni yeni alışmışken nasıl bakıcam ben bebişime -tatlicadiarzu-

Psikolojik olarak da hazır değilim, eşim çok istemesine rağmen ben işimi öne sürerek beklememiz gerektiğini söylüyorum... Evliliğin anlamını , tadını henüz keşfetmişken biraz daha beklemek

istiyorum...

Hazır olduğum zaman zaten içimdeki ses bana onu söyler , adeta "bebek" sayıklar bana... Ben içimdeki sesi dinlemek ve ona uymak istiyorum...

Siz de buna benzer düşünce yolları geliştirebilirsiniz kendinize göre... Herkesin yaşayışı , kişiliği , yapısı , hayata bakışı farklıyken ben size "yap" ya da "yapma" demeyi doğru bulmuyorum kendi

adıma..

Kendi muhakemenizle ve mantığınızla kararınızı verin , haa içinizdeki sese kulak vermeyi de unutmayınyerimseniben

dünyaya bi çocuk getirmek için..senin yaşının,
evlilik sürenin,çevrendeki insanların söylediklerinin bi önemi yok cnm şu durumunda..
asıl önemli olan senin bunu ne kadar istediğin,nasıl bi sorumluluk alacağını görebildiğin...

mrb kızlar ben 5 ekım 2008 tarıhınde evlendım nerdeyse 7 ay olacak ısımde yok okulumda yok ole evde ev hanımlıgı yapıyorum 24 yasına gırcem mayıs 8 de acaba dıom cocuk yapsam mı yoksa erken mı sımdı evlılıgınızın tadını cıkartın dıyenler olacak gezın tozun dıyenler olacak ben esımle severek evlendım 6 sene cıktık bolca gezdık tozduk ama gene de bıraz kararsızım erken oldu dıye sonradan pısman olurmuyum cocukları sevıyorum bır kızım olsun cok ısterım.

cevremdekıler daha erken yapma sakın dıyorlar ozellıkle annem kaynanamlar olsun dıolar ama kararsızım sızce ne yapsam kızlar

güzelim sevgiliyken gezmek ayrı evliyken gezmek ayrı evliliğinin tadını çıkart en az bir seneni doldur hem evliliğin azda olsa yerine oturur hem eşinin huyunu suyunu öğrenirsin hem evliliğe alışmış olursun ne kadarda olsa evliliğin yeri ayrı yaz geliyo eşinle yapmak istediklerini yap sonra içinde kalmasın zaten hamilelik sürecinde ilk 4 ay bi yere pek gidemiyosun bişey olur diye ondan sonra karnın büyüyo zaten gezemekte zor geliyo insana ondan sonra çocuk doğuyo gezemiyosun hasta olur diye yani gezmek istediğin yapmak istediklerini yap gez toz geç değil daha allahın izniyle oda olur

Back
X