7 aylık kızımı dogru beslıyormuyum?

elzem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
464
33
68
arkadaşlar benım 7 aylık bebegım var.
hıc emmedı aptamılle besledım sımdı 7 aylık oldu
gunde 2 danone bırde bebelac meyve püresi verıyorum gerı kalanındada yıne aptamıl mama
3 saatte bır verıyorum.
beslenmesi ıcın yeterlımıdır?

Meyve ve sebze püresini , hatta yoğurdu bile evde yapmanızı öneririm.
Yaz ayındayız, tam meyve sebze mevsimindeyiz, hiçbirşey doğal yiyecekler kadar faydalı olmaz bebeğiniz için.

danone yerine ev yapımı yoğurt hazır meyve püresi yerine evdeyaptığın meyve pürelerini tercih edebilirsin canım

kesinlikle doğru beslemiyorsunuz...danone nedir allah aşkına...siz hiç duymuyormusunuz meyveli yoğurtların zararını...
bebelacın meyve püresi falan..yapmayın allah aşkına....minicik bebeğinize hazır gıdaları depoluyorsunuz...ilerde birsürü hastalık çıkabilir vücudunda...şeker hastalığı en başta...allah muhafaza...
yaz mevsimindeyiz alın meyveleri kendiniz yapıverin, robotta beş dakkanızı almaz...
ben oğluma öyle yapardım, çilek mesela, hemen rondodan geçirip üzerine yarım çay bardağı ev yoğurdu ekleyip yedirirdim..muzlu elmalı armutlu kayısılı şeftalili aklınıza gelen her meyvenin püresini yapın..sakın haızr gıda vermeyin...özellikle danone falan çok zararlı... zeka geriliği yaptığı ispatlanmış...
kolayımıza gidiyor hemen alıp hazırdan yedirmek ama yazık onların bünyeleri okadar zayıf ki yavrucaklara plastik ürünleri depoluyoruz...siz onun annesisiniz lütfen ona bunu yapmayın...asla vermeyin onları...kendiniz yapın...bir kaç tane çileği yada muz dilimini ezmek kaç dakkanızı alır allah aşkına??

yedi aylik cocuk evde pisen herseyi yer, bu yüzden size tavsiyem evde pisen yemeklerden pure yapip yedirmeniz.

hatta bir iki ay icinde pötürlü, yani sadece catalla ezilmis sekilde de yedirebilirsiniz.

beni yanlis anlamayin, kesinlikle cok bilmislik yada kinama amacli söylemiyorum, ama cocugunuz adina cok üzüldüm, tam büyüme gelisme caginda bu kadar katkili hazir yemekleri yedirmenizi dogru bulmadim.

heleki sekerli seyler yiyip icmesi hic dogru degil.

kendi mayaladiginiz yogurtun icine muz, kayisi, elma gibi meyveleri eip verebilirsiniz.

et suyunda patades, kapak, havuc gibi sebzeleri haslayip ezip yada püre yapip yedirebilirsiniz.
misal bir ögun sadece patades, diger ogun kabak ve patates beraber.
diger ogun sade kabak, diger ögun patates havuc gibi.

eger tatli birseyler yedirmek istiyorsan simdi degil ama 9 aylik olduktan sonra hurma ver eline yada kuru incir onu öyle kemire kemire yiyorlar.

bol su icir (tatli su degil).

simdi aklima gelenler bunlar.

ama lütfen evinde hazir ne varsa at, onlar hicbir ise yaramaz.

gittigin yerede evde pisirdigin yemeklerinden götür.

yoldada carsidada olsan onlari yedirebilirsin.

zor zamanlar Allah kolaylik versin.

Hayır canım yanlış besliyorsun
Neden devamlı hazır ürünlere yoğunlaştın ki
Artık bebeğin 7 aylık olmuş ek gıdalara başlayabilirsin
Sebze çorbası yapabilirsin blender dan geçirilmiş
Patates,soğan,taze fasulye,kabak,domates,biber koy içine pişir ohh miss
Sabah 08.00 gibi kahvaltı yedirdiysen,
(Ben kahvaltıda cici bebe,haşlanmış yumurta sarısı,labne peyniri,pekmez,biraz ılık su)
Blendardan geçir yedir bebişine.Ben içerisine keçi boynuzu tozu,kayısı falanda ilave ediyodum
10.00 gibi meyve püresi yap yedir
Öğlen 12.00 gibi çorba içirirsin bebişine
Yoğurdunu evde ya kendin hazırla,yada pazardan güvendiğin marketten falan ev yapımı yoğurt al
Hiç birini yapamıyorsan da danone alma devamlı
Katkı maddeli herşey zararlı bebişlerimize
Saat 15.00 yoğurt
Saat 18.00 aptamil mama veriyorsan
Saat 21.00-22.00 muhallebi (sen kendin hazırla)
Sonra da hoooop yatağa :)

Danone vermeniz çok yanlış bence reklamları boşverin o yoğurdun hiçbir şeye faydası yok zaten marketteki yoğurtlar gerçek yoğurt değil asla bozulmazlar kaymak tabakası küflenir sadece ama tadı değişmez bu danoneler bildiğiniz yoğurt içine tang katmışlar.

Pişirdiginiz yemeklerden tadımlık verebilirsiniz bence birde meyveleri sıkarak sularını verebilirsiniz sabahları yumurtanın sarısını verebilirsiniz evde yoğurt mayalayıp verebilirsiniz aptamili bu yoğurta katabilirsiniz

Son düzenleme:
Hayır canım yanlış besliyorsun
Neden devamlı hazır ürünlere yoğunlaştın ki
Artık bebeğin 7 aylık olmuş ek gıdalara başlayabilirsin
Sebze çorbası yapabilirsin blender dan geçirilmiş
Patates,soğan,taze fasulye,kabak,domates,biber koy içine pişir ohh miss
Sabah 08.00 gibi kahvaltı yedirdiysen,
(Ben kahvaltıda cici bebe,haşlanmış yumurta sarısı,labne peyniri,pekmez,biraz ılık su)
Blendardan geçir yedir bebişine.Ben içerisine keçi boynuzu tozu,kayısı falanda ilave ediyodum
10.00 gibi meyve püresi yap yedir
Öğlen 12.00 gibi çorba içirirsin bebişine
Yoğurdunu evde ya kendin hazırla,yada pazardan güvendiğin marketten falan ev yapımı yoğurt al
Hiç birini yapamıyorsan da danone alma devamlı
Katkı maddeli herşey zararlı bebişlerimize
Saat 15.00 yoğurt
Saat 18.00 aptamil mama veriyorsan
Saat 21.00-22.00 muhallebi (sen kendin hazırla)
Sonra da hoooop yatağa :)

Çok yanlış besliyorsun arkadaşım.
7 aylık çocuk senin yediğin her yemeğin suyundan ve püresinden rahatlıkla yiyebilir.Bunların hazırını alacağına kendin evinde daha sağlıklı şeyler yapabilirsin.Ya en kötüsü pirinç unu onu yap evinde pişir ver çocuğa yazık hazır gıdalar ne kadar zararlı.Uzun süreli dayanan hiçbir şey katkı maddesiz değildir unutma.
Pazardan al ıspanağını şehriye ile pişir kaşıkla ez yedir bebeğine.Ev yoğurdu yap.Sokakta satılan süt bence market sütlerinden çok daha sağlıklı.Eskiden sokak sütçülerine savaş açan herkes şimdi onlara yöneldi.
Çocukluğum geldide de aklıma çingilde alır kaynatmadan içerdik sütü.Şimdi nerede böyle şeyler.

Gurmebebek diye bir site var bebeklerin ay ay hangi gıdaları yiyebileceklerini, bu gıdaları verirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatıp, bol bol tarif veriyor bebeklere özel bence bir göz atın

Bence doğru beslenmiyor. Anne sütü alan bebekler 6 ayda, mama alan bebekler 4. ayda ek gıdaya geçer.

Bir kaç çay kaşığı ile başlanır miktar biraz biraz artar.

Yumurta sarısına başlamalıydı, yoğurt, yayla çorbası (2-3 çay kaşığı ile başlanır 7. ayda 1/4 çay bardağı içebilir vs)

Beslenme listesini size doktorunuz vermeliydi, aylık kontrollere gittiğiniz bir doktor yada sağlık ocağı yok mu ?

Danone demişsiniz valla hiç hazır yoğurt verileceği aklıma gelmemişti. Genede olmaz hazır şeylerle

Son düzenleme:

canım benim çok doğru şeyler yazmışsın ama nacizhane ilk cümlene katılmıyorum. 7 aylık çocuk evde pişen yemek yiyemez.

Çünkü 3 yaşına kadar tuz, şeker kesinlikle verilmeyeceği gibi en az 2 yaşına kadar da salça, kavrulmuş soğan vs verilemez.

el kadar bebenin yiyeceği nedir ki her öğün taze pişebilir.

canım emınım senınde ıcıne sınmeyen bıseyler varkı sormussun beslenmesını pekı sence beslenıyormu bebegın ? bende ıkı cocuk buyuttum sabah guzel kahvaltı hazırla kucuk bı parca ekmek ıcı sutle ısla az yumurta sarısı pekmez ezılmıs cevız peynır vs. karıstır azar azar yedır gercı hep putursuz yedıgııcın yıyebılırmı bılmıyorum daha sonra ara ogun olarak cam rende al her markette kolay bulunuyo cam rendede seftalı kavun karpuz azar azar rendele yedır arkadasların deddıgı gıbı kendınıze yaptıgın yemeklerden yada cocuguna ozel corba yap sonra ıkındı vaktı ypgurt yedır aksam yıne sızın yemegınıze gore gece uyumadan da mamanı yedırrısın artık ben kendımden ornek vereyım belkı fıkır olur . cok sukur sutum yettı ıkı cocugumuda emzırdım hıc cezve kullanmadım mama yapmadım hıc bıberon kullanmadım yanı gerek te duymadım gerek olsaydı mecbur kullanırdım emzırdıgım ıcın heralde. muhakkak cocugumuma corba yapardım balık corbası sebze corbası yogurt corbası kahvaltısını muhakak yaptırıdım ara ogunlerde muhakkak mevve yedırırdım sende bunlara dıkkat et

Ben bu yazdıklarınıza bebeği beslemek değil de zehirlemek derim hiç de kusura bakmayın.7 aylık çocuğa bir meyve püresi mi yapamıyorsunuz da o neüdüğü belirsin kavanozları dayıyorsunuz.Bir tarhana mı karıştıramıyorsunuz. Süte bir kaşık maya atıp da bir yoğurt mu yapamıyorsunuz.Konu başlığını görünce endişeli bir anne sanıp açtım ama çok sinirlendim.Nedir bu.Hadi siz yaptınız da çevrenizde bir büyüğünüz de mi yok.anane babanne görmüyor mu bu çocuğun yediklerini.Hem bu kadar zahmete niye giriyorsunz ki.Danoneyi, kavanoz mamayı al, ambalajı aç, kaşık kaşık uğraş bu kadar yormayın kendinizi kuzum aptamili dayayın gitsin

cnm cok yanlis besliyosun benim oglumda uc ay emdi besinci aya kadar aptamil verdim sonra meyve preleri ve asla hazir degil cam rendede rendeledim hep vitsmini kaybolmasin diye ev yogurdu sebze pureleri tavuk suyuyla yapardim genelde ve ogunluk geceleride pirinc unu yedi aylikkende sabah kahvaltisinda yumurta sarisi peynir iki badem iki ceviz iki findik devam sutu cicibebeyi bulamac yapardim bi tatli kasigida pekmez koyardim mis gibi yedirirdim ogluma oglum daha kavonoz mamalarinin tadini bilmez cokta saglikli bir bebekti

9 aylik ogluma ekmegi yogurdu dahil hepsimi evde yapip yedirdim.simdi evde pisen yemekleri yiyor.tuzsuz tabi.
Arada bir sokakta kavanozlardan veriyorum.onu bile kirk kere dusunerek tabi.
Konu sahibini gorunce halime sukrettim ama bebegine de uzuldum.
O kadar sacmaliga o yavrunun midesi bagirsagi nasil dayanir.
Acilen dogal beslenmeye gecmelisin.
Yarin bi gun bebisin cok hasta olur yanarsin.
Üşenme gir mutfaga.bizim gunahimiz ne.iki cocuk bi de koca.aksama kadar mutfaktayiz yaaaa

bunu cidden inanarak mı yazdınız? Aklım almadı ve mahus yazılmış geldi bana.7 aylık bebek danone,mama ve hazır meyve püresiyle mi besleniyor? Çok üzüldüm yavrucağıza.

konu sahibine yuklenmenin luzumu yok, sorun oldugunu dusunmese konu acmazdi. umarim buradaki yapici yorumlari okur ve bebegine uygun yemekler hazirlamaya baslar.

iyi diyorsunuz da mesela benim bebegim ona uygun yaptigim yemekleri yemiyor, yine de gunde 3 kez ona ozel yemek yapiyorum. ama baktim hala ac en azindan vitaminini alsin karni doysun diye tahilli mamalardan veriyorum. sekerli biskuvilerden veya tuzlu yemeklerden daha saglikli oldugunu dusunuyorum cunku.

meyveyi evden veriyorum yogurdu kendim yapiyorum ama meyve ve yogurtla doymuyor ki. bazi kisiler cok kolay yazmis iki corba karistiramiyormusun, pure yapamiyor musun? yapmakla da bitmiyor bir de bebegin yememesi var.

cocugu olmayanlar cok fazla ahkam kesmesin ek gida cok zor bir is.

lütfen at o danoneleri falan.yazık çocuğa.7 aylık olmuş böyle beslenirmi. arkadaşlar da belirtmiş güzel kahvaltısını yaptır.yumurta sarısı pekmez,labne,ceviz ezip 2-3 cicibebe veya bebek ekmeği bunları ıhlamurla ,devam sütüyle yada keçi sütüyle ıslat yedir. öğlen çeşitli sebzelerle çorbasını yap içine küçücük kıyma yada tavuk at.süzgeçten geçir yedir.akşamüstü meyveli yoğurdunu hazırla yedir.meyve suyu sıkıp içirebilirsin yada püre yapabilirsin.gece uyanınca biberon maması ver.bak burda bebeklerimize ek besin önerileri die bi topik var orayı takip et.yapacak bir sürü çeşit bulursun.tabi bunlar ek gıda.ana besini bebeğin anne sütü yada devam sütüdür.ek gıdalar anne sütünün önüne geçmemeli.sakın 1 yaşından önce bal verme.tuz şeker kesinlikle kullanma.valla benim çocuklar biri 3,5 biride 2,5 yaşına yanaştı.herşeyi yiyorlar artık.şimdilik aklıma bunlar gelio

doğru söylüyorsunuz kimi çocuk bu besinleri yemek istemeyebiliyor.anladığım kadarıyla konu sahibi arkadaş bu tür besinleri daha hiç denememiş.öncelikle yavaş yavaş yapsın denesin bebeğin durumuna göre bir yol izler.en azından danone yerine ev yoğurdu yese ,hazır püre yerine meyveyi kendisi ezse verse yine onlardan hayırlıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…