arkadaşlar benım 7 aylık bebegım var.
hıc emmedı aptamılle besledım sımdı 7 aylık oldu
gunde 2 danone bırde bebelac meyve püresi verıyorum gerı kalanındada yıne aptamıl mama
3 saatte bır verıyorum.
beslenmesi ıcın yeterlımıdır?
7 aylık bi bebeğe danone vermeye nasıl cesaret edebiliyorsun ki..???
Asla bundan sonra danone ya da herhangi başka hazır bir şey verme..
Mama da verme bence artık...6 aydan sonra inek sütü hariç her şeyi azar azar verebilirsin bebeğine...
Ama doğru pişirme şekli de önemli tabi....
Bol bol taze meyve püresi ver , kendi yaptığın yoğurttan ver , çeşitli çorbalar yap ama asla hazır gıda verme...
Kendi kızım 3 yaşında ve yediği danoneler sayılacak kadar azdır..Onları da zoraki almışızdır yani..
Ben besleyici olduğunu düşünmüyorum ,, olsa bile içindeki katkı maddeleri ile yarardan çok zararı oluyordur.......
Size katılıyorum, benim kızımında yediği danone yoğurt sayısı 3-5 i geçmez ki şuanda 5,5 yaşında hala yemez.
Zaten doktorumuzda hazır kavanoz mamaları, danone yoğurtlar sadece komşu, gezme ve alışveriş yemeği olabilir (imkanın yokda) demişti.
Yani dışarı çıktığında çok acıkırsa ve yanında yedirecek birşeyin yoksa hani belki olabilir demişti.
Evet doğru söylemiş doktorunuz...
Ben de 0-3 yaş çocuk gelişimi kursuna gitmiştim ve hocamız asla hazır gıda vermeyin , heleki mama kız çocuklarda çok zararlı demişti ...
Ve ben de o yüzden kızıma asla hazır bir şey vermedim.....En basitinden bebe bisküvisi bile yedirmedim zararlı olmasın diye...
Her şeyi ev yapımı verdim ve çok şükür boyu ve kilosu en üst seviyelerde....
ŞU an tek yediği hazır gıda dondurma ama bazen onu bile tereddüt ediyorum acaba zararlı olur mu diye..???
konu sahibine yuklenmenin luzumu yok, sorun oldugunu dusunmese konu acmazdi. umarim buradaki yapici yorumlari okur ve bebegine uygun yemekler hazirlamaya baslar.
iyi diyorsunuz da mesela benim bebegim ona uygun yaptigim yemekleri yemiyor, yine de gunde 3 kez ona ozel yemek yapiyorum. ama baktim hala ac en azindan vitaminini alsin karni doysun diye tahilli mamalardan veriyorum. sekerli biskuvilerden veya tuzlu yemeklerden daha saglikli oldugunu dusunuyorum cunku.
meyveyi evden veriyorum yogurdu kendim yapiyorum ama meyve ve yogurtla doymuyor ki. bazi kisiler cok kolay yazmis iki corba karistiramiyormusun, pure yapamiyor musun? yapmakla da bitmiyor bir de bebegin yememesi var.
cocugu olmayanlar cok fazla ahkam kesmesin ek gida cok zor bir is.
ben de çok zorlandım su bile içmiyorlardı.sebzeyi kesinlikle yediremiyordum 7. aydan sonra meyve-sebze fileleri kullanmaya başladım. patatesin tadına öyle alıştılar daha sonra da pürenin içindeki patates tadını alıp diğer sebzeleri de birlikte yemeye başladılar. şimdi çok şükür herşeyi yiyorlar. ek gıdaya başlanması ve devamlılığı çok zor gerçekten ama ısrarcı olmayınca gerçekten çözülüyor yavaş yavaş. biz bile hiç tatmadığımız bir yemeği yerken tereddüt ediyoruz çocuklar ne yapsınlar sabır ve zaman gerekiyor sadece.
şoktayım resmen şokta.. tamam bilmeyebilirsiniz.. etrafta hiç büyük yokmu.. 6 AYLIK bebek birçok şeyi yiyebilir ki 7 aylık.. yazık üzüldüm hemde çok..arkadaşlar benım 7 aylık bebegım var.
gunde 2 danone bırde bebelac meyve püresi verıyorum gerı kalanındada yıne aptamıl mama
3 saatte bır verıyorum.
canım çok güzel yazmışsın.. ama çilek 1 yaşından önce yasak diye biliyorum.. ben..kesinlikle doğru beslemiyorsunuz...danone nedir allah aşkına...siz hiç duymuyormusunuz meyveli yoğurtların zararını...
bebelacın meyve püresi falan..yapmayın allah aşkına....minicik bebeğinize hazır gıdaları depoluyorsunuz...ilerde birsürü hastalık çıkabilir vücudunda...şeker hastalığı en başta...allah muhafaza...
yaz mevsimindeyiz alın meyveleri kendiniz yapıverin, robotta beş dakkanızı almaz...
ben oğluma öyle yapardım, çilek mesela, hemen rondodan geçirip üzerine yarım çay bardağı ev yoğurdu ekleyip yedirirdim..muzlu elmalı armutlu kayısılı şeftalili aklınıza gelen her meyvenin püresini yapın..sakın haızr gıda vermeyin...özellikle danone falan çok zararlı... zeka geriliği yaptığı ispatlanmış...
kolayımıza gidiyor hemen alıp hazırdan yedirmek ama yazık onların bünyeleri okadar zayıf ki yavrucaklara plastik ürünleri depoluyoruz...siz onun annesisiniz lütfen ona bunu yapmayın...asla vermeyin onları...kendiniz yapın...bir kaç tane çileği yada muz dilimini ezmek kaç dakkanızı alır allah aşkına??
Evet doğru söylemiş doktorunuz...
Ben de 0-3 yaş çocuk gelişimi kursuna gitmiştim ve hocamız asla hazır gıda vermeyin , heleki mama kız çocuklarda çok zararlı demişti ...
Ve ben de o yüzden kızıma asla hazır bir şey vermedim.....En basitinden bebe bisküvisi bile yedirmedim zararlı olmasın diye...
Her şeyi ev yapımı verdim ve çok şükür boyu ve kilosu en üst seviyelerde....
ŞU an tek yediği hazır gıda dondurma ama bazen onu bile tereddüt ediyorum acaba zararlı olur mu diye..???
arkadaşlar benım 7 aylık bebegım var.
3 saatte bır verıyorum.
Dondurma ve çikolataya doktorumuz 1 yaşında izin vermişti.
Kaliteli ve bilindik marka olursa verebilirsin demişti.
Çocuğun şekerede ihtiyacı var demişti.
Mesela benim kızım sütlaç vs. sevmez, bitki çaylarını şekersiz içer, şeker ihtiyacını karşılamak için veriyordum. Ben verdim 1 yaşından sonra ama az az. Mesela o zamanlar 2-3 günde 1 tane napoliten gibi.
7 aylık bi bebeğe danone vermeye nasıl cesaret edebiliyorsun ki..???
Asla bundan sonra danone ya da herhangi başka hazır bir şey verme..
Mama da verme bence artık...6 aydan sonra inek sütü hariç her şeyi azar azar verebilirsin bebeğine...
Ama doğru pişirme şekli de önemli tabi....
Bol bol taze meyve püresi ver , kendi yaptığın yoğurttan ver , çeşitli çorbalar yap ama asla hazır gıda verme...
Kendi kızım 3 yaşında ve yediği danoneler sayılacak kadar azdır..Onları da zoraki almışızdır yani..
Ben besleyici olduğunu düşünmüyorum ,, olsa bile içindeki katkı maddeleri ile yarardan çok zararı oluyordur.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?