7 aylık kızımı dogru beslıyormuyum?

Dikkat ettiyseniz eğer inek sütü verin demedim..

inek sütü hariç her şeyi verebilirsiniz azar azar dedim...!!

evet evet haklisin orasini eksik yazmisim

ben baharatini tuzunu salcasini atmadan ogluma bir kepce ayiriyordum kenara.

eger baharatini önceden atmam gerkirse ona ayri kucuk tencerede hasliyordum, onu yazdim zaten misal patates, kabak, havuc gibi.

pilav gibi seyleri de ona ayri lapa seklinde pisiriyordum, bazen pirinc lapasina yogurt da karistiriyordum, onu cok severek yiyordu.

masallah gözünüzdende kacmiyor, bilincli ANNE

Dikkat ettiyseniz eğer inek sütü verin demedim..

inek sütü hariç her şeyi verebilirsiniz azar azar dedim...!!

bende inek sutu verin dediginizi yazmadim, mamada vermeyin yazmissiniz..ona istinaden yazdim onu..mamada icmeyecekse bu cocuk nerden acalak gunluk sut ihtiyacini?? yani muhallebi filan bir yere kadar her gun yarim litrelik muhallebi yediremezsin cocuga...kisaca ben tam olarak ne demek istediniz o zaman anlamadim...

gerçekten çok şaşırıyprum çocuğuna hazır mama verene. çorba filan verin meyve pürenizi kendiniz yapın, patates püresi hafif pişmiş yumurta verin. sağlıklı besleyin. hazır mamalar çocukları şişmanlatıyor, sağlıklı değiller. reklamlara kanmayın. siz bilirisniz ben olsam öyle yapardım.

Hazır kullanmanız gerektiği zaman organik olanları tercih edebilirsiniz. Gittiğimiz doktor kendi yaptıklarımızdan daha sağlıklı olduğunu söyledi organik tarım olduğu için

Canim ben cocuklarima hazir hicbirsey vermedim

6.aydan sonra iki cay kasigi elma suyuyla ve ev yogurduyla basladim ek gidaya

Yavas yavas arttirdim kasik sayisini

Sonradan et suyu, kemik suyu, tarhana corbasi yogurt corbasi, semiz otu corbasi, ispanak gibi corbalar verdim

Her ogun taze yaptim corbalarini onlara yetecek kadar

Gaz yapici,kabiz yapici yada gereksiz kilo yapici hic birsey vermedim

Bencede ilgili siteleri gezip fikir almalisin

normalde sadece anne sütü çocuga yeter ama sanırım veremiyorsunuz 6. ayı biten cocuklarda ek besınlere baslıyoruz ama meyveden baslamayı önermıyoruz tek tıp sebze pureleri ile baslayabılırsınız blendırdan gecirmek yerıne ezerek verılmeli aralar bırakarak baska sebzelerde verılebılır sonra yoğurt vb seyler en son olarak meyve verebılırsınız yumurta beyazı harıcınde herseyı yıyebılır yavas yavas azar azar ve tek tıp olmak kaydıyla. SUANKİ BESLENMESINI DOGRU BULMADIM. devam sutleri ve mamaya devam edın ek besınler adı uzerınde ek olarak verın. donone kısmını ben hiç önermiyorum evde yaptıgınız yogurtlar kesınlıkle daha faydalı. bebek beslenmesı cok önemlidir ilk bir yasta büyüme gelişme tamamen beslenmeye baglıdır daha dıkkat etmenizi öneririm.
(doktorum )

Cnm bak amacim.seni yadirgamak asla degil.ama ben ek gidalara gecmeden ince gunkerce arastirdik dr umdan liste istedim
Nerdeyse 15 gun biyinca yogurt mayalamayi ogrenmek icin mucadele verdim
Sen hic arastirmadin mi tatlim bilmeyebilirsin ilk cocuk olabilir ama az bisry nette arastirsan sagliksiz bi beslenme siz konusu olduguni anlayabilirsin
Yogurt ver saglikli ama kendin yap
Meyve pure ver ama.mevsiminde olan cam rendede biraz arastirirsan yavrun icin en saglikli beslenme seklini olusturucaksindir
Yada burada anne gruplarimizdan fikir alisveriai yapabilirsin

bu aylarda ne verırsen yıyor bebekler hazır alma kendın yap ben yazın muz şeftali armut karıştırıyordum gunde bıkere bunu verıyordum olum 1buçuk yaşında daha bıkere danone yemedi şahibe var onlarda yoğurt verebılırsın şu şişelerde gunluk sütler varya onlardan alıp mayal 2 gunde tüket bizim doktorumuz bize sebzelerı haşlayıp suyuna irmik atmamızı öneıyodu bayılarak yıyordu geçen sene oğlum o hazır gıdalardan mumkun olduğunca uzak tutmalısın geçen sene brokolı çorbası kabak çorbası ne sebze bulursam yapıpı içiriyordum bu sene damak tadı oluşmaya başladı herhalde öyle fazla karışık çorba yemıyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…