kaydirigubbakcemile5selam canim firininin ayarini bilmedigim icin bisey söyleyemiyorum ama mümkün oldugunca yumurta ve seker olabildigince cirp birde firinin kapagini acmamaya calis ,söyledigin tarifide dene canim neden olmasin bizlede paylas sonucu olurmuopuyorumnanaktanarkadaşlar. bir şey sormak istiyorum.benim midi fırınım var ve her kek tarifini yapamıyorum. o kadar çok tarif denedim ama olmadı. en son sodalı kek denedim ve nihayet kabarık bir kek yapabildim. artık browni yada ıslak kek yapmak istiyorum.ama eminim verilen tarifleri denediğimde dümdüz, parmak kalınlığında bir kek olucak. bir kere denemiştim böyle oldu. ben şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum: sodalı keki yapıp üstüne süt şeker ve kakaodan oluşan bir karışım döksem aynışey olmaz mı? ne dersiniz?
rica ederim canim , cok sevindim yapip begenirsin ins opuyorumnanaktansimdiden ellerine saglikbende aldm tarifi denicem canmm teşekkür ediyorummmmmmm..
canim teflonlar mikrodalgaya girmiyorkibilmiyorumkismilebilmiyorumkismile allah korusun sen yine borcam yada silikon kaliba koy benceyerimsenibenmikrodalgada teflon kek kalıbıyla pişirsem bu keki sakıncası olurmu acaba.önceden borcamla yapardım.
evet canim islak kek ama mikrodalgada hemde daha cabuk kaydirigubbakcemile2normal yaptığımız ıslak kek tarifi değilmi bu:hulya:
bu arada müstakbel kayınvalidem bunun üzerine(içinede olabilir) çikolatada benmari usulü eritip koyuyomuş sözlüm demişti,öylede deneyinsositososito
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktansagoll bitanem opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanharika görünüyor eline sağlık,kalıbında çok güzelmiş
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktancok sevindimm canim ellerine saglik evet firindada güzel oluyor ben sicak sicak hemen yapip yemeyi seviyorum opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanBugün yapıp görümceme götürdüm ben de..Hepimiz beğendik.Normal fırında pişirdim ben.Çok güzel oldu.
canim ellerine saglik cok mutlu oldum inan opuyorumnanaktanbende yaptım bu tarifi,güzel oldu..
LIST][*]MALZEMELER:1su bardagi süt 1 su b. siviyag,1,5 su b.seker,1,5 su b.un 4 corba k.kakao,3 adet yumurta,1 paket kabartmatozu,1 paket vanilya YAPILISI:öncelikle mixerle süt,yag,seker,kakaoyu iyice cirpalim.bu karisimdan 2 su b. ayiralim.sonra yumurtalari kirip ununu,kabartma t. vanilyasini koyup,yaglanmis silikon kalip veya borcaminiz varsa keki ona koyup 600 wda tam 7 dk pisirelim cikinca sicakken ayirmis oldugumuz karisimi üzerine dökelim hepsi bukadar AFIYET OLSUN
Ben bişey soracam süt, şeker,sıvıyaği,kakao yu çırptıktan sonra 2 su b.ayır değişmişsin geri bişey kalmayorki süt ve yağ toplam 2 bardak zaten hadi şeker ve kakayo ile malzeme 2,5 bardak olsun 2 bardağını alnca geriye bişey kalmıyor[/QUOTE
selam canim evet bisey kalmiyor gibi gözüküyor ama sanirim sen denemdin cünkü 3 adet yumurta giriyor icine onunda verdigi bi yogunluk var yaparsan cok daha iyi anlayacaksin canim mutlaka dene derim yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?