Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Yok yok ... kendimi kandırmayacağım fatma . Şu 4 gün bitsin daha şok mok yok :)

Az gitsin öz gitsin modundayım . Senelerce bir anda verip ..misli misli geri aldım . Bıktım
Canısııı sen üzülme ♡♡ sen de benim gibi önceki hafta iyi kilo vermiştin bu sebepten çok veremeyebilirsin. Takılma. Ben de verdiğimin 300 gr.ını geri aldığımı gördüm bu sabah. Biraz az yer ve azıcık hareket edersem, spor yürüyüş yaparsam veririm diye düşünüyorum. Hayırlısı

işte oda her hafta olmuyor.zaten bende şoklardan yana değilim.uzunn aradan sonra tekrar başlayınca moral olsun istedim.sonrasında bi düzen uracagım inşallah.
ya ben isteyince herşeye dayanabiliyorum lakin sonuçta yiyenlerden az verince moralim bozuluyor bu istemesemde oluyor.haftasonu resmen cennete düşmüştüm.yöresel tadlar fuarında hatay künefesi fırsatım vardı.daha neeler neler saymayım canınız çekmesin benim yediğim 1 kuru kayısı oda test etmek için.

cnm bende öyleyim iş yerinde görsen millet neler yiyor bi akşam bogaz tutup zayıflıyorlar böyle oldugumuzu kabullenmekten başka şansımız yokkk, bende demolize oluyorum tabi olmuyor degilim ama kilo almaktan iyidir diyorum
bakk 1,5 aydır buradayım 77 ile başlamıştım pazar 74,8 gördüm yani 2,2 gitti ancak 1,5 ayda

ay sakın duyma o sesleri aynen devam et emin ol kazanan sen olacaksın

nazrin zaten birden olmuyor cnm bende senin gibi düzensiz ve kötü besldgndiigm için ayralarca ve yıllarca daha yeni yeni menülerim düzeliiyorr zamanı var yani cnm hepsinin dedigin gibi zamanla otururu herşey yerine
[/QUOTE]

inşallah banucum inşallah

canım ne yapalım bizim metabolizmamız da böyle işte onu nasıl harekete geçirebiliriz onu araştıralım bir sürü meto hızlandırıcı varmış işte yeşilçaydır , acı biberdir falan filan sağlıklı olalım da .sen gene iradelisin bundan büyük nimet mi olur ya ben ne yapayım iradem zayıf meto yavaş yaş 35 aaa 1 cümleyle resmen kendimi harcadım

valla bende bir eksi bir artı görünce acayip moral bozuyorum ve bu diyetimi bozmaya kadar gidiyor bu sabah tartılmadım bilerek cuma ve pazartesi harici tartılmamaya özen göstereceğim

banu seni biliyorum maşallah senden asla kurtulamaz o kilolar eninde sonunda verirsin sen

Bağırsaklarda bulunan vagus siniri direk olarak beyne bağlanıyor. Aslında beyniniz sindirim sisteminizi değil sindirim sisteminiz beyninizi yönetiyor! Peki sağlıklı bir sindirim sistemi için ne yapmalısınız?
1__Mutluluk hormonu serotoninin %95’inin bağırsaklarınızdaki bakteriler tarafından üretildiğini biliyor muydunuzdı? Bu bakteriler aynı zamanda beyindeki zevk ve ödül merkezini kontrol etmeye yarayan dopaminin de yarısını üretiyorlar!
Düşünceleriniz, duygularınız ve hareketleriniz beyninizdeki nöronlar arasındaki iletişimle meydana geliyor. Bu iletişimi sağlayan da serotonin ve dopamin gibi sinir taşıyıcıları. Örneğin iyi veya üzgün hissetmenizi, keyif almanızı veya acı çekmenizi, kızgınlığınızı, konsantrasyonunuzu bu sinir taşıyıcıları düzenliyor.
Bu yüzden tıp dünyasında milyarlarca bakteriden oluşan bağırsak florasına ‘ikinci beyin’ adı veriliyor.
Sinir taşıyıcılarının büyük oranda bağırsaklardaki bakteriler tarafından üretilmesinin fark edilmesi üzerine sindirim sistemi ve beyin arasındaki bağlantı üzerinde araştırmalar yoğunlaştı ve çok önemli sonuçlar bulundu.
Depresyon, saplantı (obsesif-kompulsif bozukluk), otizm, kaygı bozukluğu (anksiyete) gibi rahatsızlıklar bağırsak florasındaki dengesizliklerle ilişkilendiriliyor.
Konuda uzman Dr. Cole ‘’Depresyon, anksiyete gibi rahatsızlıklar için gelen hastaların bağırsaklarında bakteriyel enfeksiyon gösteren laboratuvar sonuçlarına baktığımda neden ilk aşamada sindirim sistemi kontrolü için gelmediklerine hala şaşırıyorum’’ diyor.
Yapılan araştırmalarda L. Helveticus ve Bifidobacterium içeren probiyotik destek kullananların depresyon ve anksiyetelerinde azalma görülmüş.
2___Yoğurt, kefir, turşu gibi fermente edilmiş gıdalar tüketin
Fermente edilmiş gıdalar probiyotik olarak adlandırılan iyi bakteriler içerir. Bu gıdalarla beslendiğinizde bağırsak floranızda iyi bakteri sayısı artar. Probiyotiklerin ayrıca bağışıklığı güçlendirdikleri ve yediklerinizden daha iyi besin emilimi yapmanıza yardımcı oldukları bilinmektedir.
3___Yerelması, kuşkonmaz, pırasa, soğan gibi inülin içeren besinler tüketin
Bir çeşit lif olan inülin bağırsaklarınızda sağlıklı bakterilere dönüşür. İyi bakterilerin beslenmesi ve çoğalması için gereklidir.
4___Baklagiller ve patates gibi dirençli nişasta içeren gıdalar tüketin
Eğer bağırsaklarınızdaki bakterilere ne yemek istersiniz diye soracak olsanız ilk tercihleri baklagiller ve patates gibi dirençli nişasta içeren gıdalar olur!
5__Muz yiyin
Muz bağırsak floranızı oluşturan bakteriler arasında uyum oluşmasını sağlar. Ayrıca yüksek potasyum ve magnezyum içeriği sayesinde enflamasyonu azaltır.
6___Brokoli, karnabahar, lahana, karalahana gibi sebzeler tüketin
Bu sebzelerin içerdiği sülfür bağırsaklarınızdaki iyi bakteriler tarafından parçalanarak enflamasyonu azaltan maddelere dönüştürülür. Yapılan araştırmalarda bu sebze grubunu tüketenlerin bağırsak kanserine yakalanma riskinin %18 daha az olduğu görülmüş.
7___Hareket edin!
İrlanda’da yapılan bir araştırma profesyonel sporcuların bağırsak florasının aynı yapıdaki normal insanlardan çok daha zengin ve sağlıklı olduğunu göstermiş. Fareler üzerinde yapılan başka bir araştırma, hareket sınırı olmayan farelerin bağırsaklarındaki iyi bakterilerin hareket etme sınırı koyulanlardan çok daha fazla olduğunu göstermiş.
8___Uykunuzu alın ve stresinizi azaltın
Bağışıklık sistemini genel olarak etkilediği bilinen yetersiz uyku ve aşırı stres, bağırsak floranızı da olumsuz etkiliyor. Günde 7-8 saat uyuyun ve stresinizi azaltmanın yollarını arayın.
9___Şeker, aspartam ve basit karbonhidrat içeren yiyeceklerden uzak durun
Yüksek oranda şeker ve karbonhidrat içeren beslenme şekilleri bağırsaklardaki kötü bakterileri besleyip, çoğalmalarına sebep olurlar.
Aspartamın bağırsak florasında dramatik olumsuz değişikliklere sebep olduğu tespit edilmiş.
Mecbur olmadıkça antibiyotik kullanmayın.

Alıntıdır

Canım kusura bakma ...grup işi benim gözümden kaçmıştır

İki grubunda sayısı eşit ... o yüzden ben sana grup listesini atayım ...sen kimler rakip olmak istersin karar ver tatlım.

TELLİOĞULLARI

1. Ausencia

2. saydin78

3. ervahafsa

4. @Matematikhocasi

5. Nare83

6. Betulina

7. roxen2303

8. Ahu060812

9. @Sherrysherrylady

10. Yenihayat2016

11. @Ka-raca

12. kelebekolacam

13. @cansu cansu

Toplam :

SEFEROĞULLARI

1. vorones

2. Davina

3. T tuba52

4. @nananais

5. ErSeSi

6. DelyDoly

7. @Dersaadet_

8. cydnz_1

9. aeben

10. Derya_idil

11. narin_nazenin

12.@fatmanurkaya

13. yasom7272

Toplam:

gördüm gördüm seni

Bende geçtiğimiz iki hafta verdiğim 2.4 kiloya bağlıyorum canım .
Sanırım diyet yapmayıp ilk kez bu liste ile başlayanlarda yaşanıyor asıl şok.

Sen yapacak mısın , karar verdin mi ?

Oyy gözünü sevdiğimin dünyası hiç mi bitmez işin. Hergün aynı işler Allah eksikliğini göstermesin

Amiiiiiiiiiiiiin .

Aynen canım . Çok takmıyorum da ... Bana göre değil onu anladım . 3+ara iyiydim ben

Sende Cumaya kadar toparlarsın inşaAllah .

Tartıdan kötü haber alınca ne yapıyoooruuuz ?

Tartıyı camdan atıyoruzzzz

Cumaya kadar toparlarsın canım . Demotive yoook

Tellioğluyuz biz

Son düzenleme:
hayırlı arkadaşlarım, hayırlı öğlenler olsun
Bizim ev işi yattı, tam sözleşmeyi imzalarken adamcağızın aklına ne düştüyse vazgeçti. Yine ev aramacası başladı, ne pis iş ya

Dün niyetliydim, akşam dolmayı biraz fazla kaçırdım galiba. İnşallah bugün eritirim

Bence kefirlede olur çünkü kefir yoğurttan üstün bence

@nananais
Pazartesi Menüsü

SABAH/sahur
1dl tb ekmek
peynir
smothie

AKŞAM /iftar
1 kase paça çorba
5 küçük biber dolması

ARA
elma
nar

Canım kusura bakma ...grup işi benim gözümden kaçmıştır

cnm evd eolmak lazm yapmak için ilk fırsatı bekliyorummm

Evet evet aeben abla düşüp kalırsın ye sen biraz
Oyy gözünü sevdiğimin dünyası hiç mi bitmez işin. Hergün aynı işler Allah eksikliğini göstermesin
Bitmiyor Elif im valla üstünden toplayıp geçiyorum.benimde özel vakite ihtiyacım var hiç perişan edemem kendimi akşam aynısına çeviriyorlar kıymet mi biliyorlar

canım Allah daha hayırlısını daha iyisini nasip edecektir eminim. Bak unutma bu lafımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…