Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

TAKİP ETTİĞİM BİR DİYET SAYFASININ KURUCUSU ŞÖYLE BİR YAZI PAYLAŞMIŞ BENDE SİZLE PAYŞLAŞAM...
Bizler, Hz. Muhammed (sav) ümmeti değil miyiz? O yüce varlık ki, sahih Hadis-i Şerif'inde "Benden sonra ümmetimden dört şeyden korkuyorum: Göbek bağlamak, Yemeğe ve uykuya düşkünlük, iman zayıflığı" demiştir. Biz, aslımızı nasıl unuttuk? Bizlere emanet edilen bu vücudumuza hor davranıp, çöp bidonu gibi tatlı, hamur, kızartma, alkol gibi zararlı ne varsa midemize doldurup tahrip ettiğimiz vücutlarımızın hesabını Allah'a nasıl vereceğiz?

Bizim atalarımız savaşçıcıdır, çiftçidir. Savaş meydanlarında günlerce yürüyen, topsuz tüfeksiz bilek gücüyle kazanan bizim atalarımızdır. Tarlasında sabah erkenden çalışmaya başlayan, çift süren, iyi beslenen ama daha çok hareket edenlerdir bizim atalarımız. O çalışkan, o güçlü genlerimizi nerede bıraktık?

Televizyon karşısına hımbıl gibi oturup ıvır zıvır yeme huyu nereden çıktı? Suçu Amerika'ya attık diyelim, yüce Allah bize akıl vermedi mi? Devleti suçla, gıda firmalarını suçla, eline ne geçecek? Markete gidince gofret alan kendine ne diyorsun? Aynı markette ıspanak, portakal varken onları görmezden gelip çikolataya, hamura yönelen kendin için de mi Amerika'yı suçlayacaksın? Haydi hep birlikte suçlayalım, küfür edelim hatta Amerika'ya. Ne olacak sonra? Aklımızı başımıza toplamız lazım.

Maalesef yemek yemeyi çok seven ama spordan kaçınan tembel bir toplumuz. Sokağa çıktığımda çocuk, genç, yetişkin birçok insanın obeziteye doğru gittiğini görüyorum, çoğunun elinde kola veya zararlı yiyecek oluyor, yürürken bunu yiyor. İçler acısı!

İki gün yemekten kısıp veya şok diyetler yapıp sağlıklı kilo veremezsiniz! Yüzünüz çöker, saçınız dökülür, adetten kesilir, kas kaybı yaşarsınız. Spordan kaçarsanız, "kilo veriyorum ama göbeğim/basenim aynen duruyor" deyip üzülürsünüz. Neden kendinize bunu yapıyorsunuz ki? "Harekette bereket vardır" sözünü ne zaman unuttuk da böylesine tembel, yerinden kalkmayan bir topluma döndük?

İster din yolundan gidin, ister bilim yolundan, isterseniz tarihten... Artık, Türkiye toplumu olarak kendimize büyük bir çekidüzen vermemiz gerekiyor. Sokaklar obez çocuklarla dolu, 30 yaşında kadınlar erken menopoza giriyor, diyabet hastası olmayan kalmadı.

Kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi, yaşadığımız bu toprakların kimlerin mirası olduğunu hatırlayalım artık! Ben de bu ülkede yaşıyorum, amacım insanımızı eleştirmek değil, gördüğüme, sizden gelen mesajlara, yorumlara göre değerlendirdiğimi dile getiriyorum. İnşallah özeleştiri yapıp kendinize hak ettiğiniz gibi davranmanıza vesile olurum.

Ben mükemmel değilim benim de eksiklerim hatalarım var. Ama size yemin ederim: Evime gazlı içecek sokmam, ayda birkaç kereden fazla şeker yemem. Yeğenlerime bir kere çikolata alsam, beş kere kuruyemiş veya meyve alırım. Suyumu düzenli içerim. Histerik derecede takıntılı değilim ama eğriyi doğruyu ayırıp dengeli yaşamaya gayret ederim. Dışarıda işim varsa, arabamı almam yürüyerek gideririm. Yoğun çalışan bir iş kadını olmama rağmen yemeğimi evde pişiririm. Yanımda ara öğünümü taşırım. Dizi izlemem, gider sporumu yaparım. Çünkü bu şükürdür, Allah'ın bana sapasağlam teslim ettiği vücuduma, nimetlerle dolu hayatıma karşılık bir şükürdür. Hepimiz emanetiz bu dünyada. Bunu hatırlayarak yaşarım. Allah hepimizi özenerek yaratmıştır, ben bunu bilip kendime iyi olanı vermeye çalışırım. - Arzu Karabulut (Sağlıklı yaşam koçu, New York University mezunu)

Cok guzel bir yazıymış cnm paylaştığın icin saol hepsi doğru

Bugünkü Menüm

Sabah limonlu su
Ara öğünlerde 1 portakal 1 türk kahvesi 1 Mandalin
Akşam 1 kase mercimek çorba 4 y.k tas kebap 1 çökelek li milföy

10 dk yürüyüş oğlanı okula bırakıp geldim -13 derecede 1 mil happy walk
2.5 litre su

yasom7272 yazını okudum.güzel bir yazı.kendi adıma konuşuyorum 1 ay öncesine kadar namaz kılmaya bile üşeniyordum . ve dizlerimde ağrılar başlamıştı.iyicene hımbıllaşmıştım. 2 haftadır hem sağlıklı beslenmeye çalışıyorum hem namazlarıma dikkat etmeye hem de daha hareketli bir hayat tarzı oluşturmaya.inşaallah tez vakitte oluşur.ama diz ağrılarıma hemen etki etki sadece 2 kilo gitti.ve biraz daha hareketlendim hepsi bu.

Hayat şartları bizi iyice tembelleştiriyor.türk milletini hep dışa bağımlı hale getiriyor. Okul öncesi eğitim de bile çocuklar bir oda da etkinliklerle masa başında vakit geçirmeleri isteniyor.hatta yürümeye başladıklarında bile aman o biblo kırılır gitme aman vazoya dikkat.üniversiteyi bitirene kadar günümüzün büyük bir kısmı oturarak ders dinlemekle ve ders çalışmakla geçiyor.iş hayatında masa başı işi olsun diye uğraşıyoruz . belki çok ayakta kalıyoruz ama hayatımızda düzenli bir spor yok olanlar bi nebze belki daha şanslı.
İnşaallah bizde hareket eder sağlığımızı bereketlendiririz.
İyi geceler hanımlar

Öğle uykusu fazla kaçınca uyku tutmadı ama inşaallah uyurum biran önce.
Benim küçük prensiminde burnu akıyor öksürük var gibş hemen ballı turp yaptım ilaca başladım az önce bir terlemiş uykusunda değiştirdim mışıl mışıl uyuyor balım.
Bugün işte bu dedim.akşam yemeğine arkadaşa gittim. çay ın yanına bisküviler çekirdekler çıkarmış yemedim. sadece milföy böreği hazırlıyorum diyince akşam yemeğinde pilav ve ekmek yemeğince çayın yanına 1 adet milföy lü börek yedim.

Nasıl dedim Nisa yemedin yemeden de misafirlik oluyormuş. bugün buna hayır diyip o bisküvilerİ yememen çekirdek çitlememen harika.bol bol şekersiz açık çay içtim.inşaallah nefsime ve boğazıma böyle böyle laf geçiririm ve midem küçülür.

Çocuklarla oyunlar oynadım futbol maçı yaptım bir nevi akşam sporu. tv izlemedik süper oldu çocuklar oyuna doydu anne sevgisini ilgisini şevkatini aldı yoruldu ve güzel güzel uyuyor şimdi . zayıf anne spor yapan anne enerjik anne demekmiş. kız annelerini bilmiyorum ama oğlan annesi olunca enerjik olmak şart :) inşaallah Rabbim kız annesi olmayı da nasip eder hayırlısıyla :)

Ne yazasım varmış

Bi de 2 kilo dersin ama hemen fark ediyor kızlar . ayakkabı bacılarımı bağlarken çocuğu giydirip soyarken nefes nefese kalıyordum bugün o kadar rahat hareket ettim ki inşaallah 70 li kiloları görür kuş gibi Olurum. vücudum 115 i görünce sinyal vermeye başladı gerçi 118.3 leri görmüşlüğümde var 1 yıl öncesinde ama yaş gidince olmuyor demek. eğer 110 nun altına düşersem bi foto çekileyimde 5 kilo gitti yazıp kollaj hazırlayayım moral olur :)

ben almanca okudum hiccc öyle sizlanma o sınav geçilecek.

önce okul sonra koca

tarifini alsak
İnşallah yaa Almanyada mı okudun

ah Betül um erkek olsam seni asla kacirmazdim

dur senide listeye yazayim
Yaz yaz sen bulana kadar ben de zayıflayayım

Çok güzel bir yazı paylaştığın için teşekkür ederiz çok doğru şeyler

yasom7272 çok çook doğru bir yazı .

Az yiyin .
Az uyuyun.
Az konuşun .

Bende bir tek 2.si var ...
Bende hiçbiri yok

Aynen öyle gülüm ... Hemen iyileşse de ..yine yapma ..etme ..koşma ...dur desem valla .
İyileşecek inşallah abla dualarımız sizinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…