iyi akşamlar herkese nasılsınız neler konuşuldu bilmiyorum menüde vermesem daha iyi sanki , işin kolay kısmını bitirdik burda ki düğün bitti yarın da erkek tarafında düğün var pazartesi iş var tekrar
Çıkacağız ablam hiç şüphem YOkAhu060812 benim de az sonra çıkacağımız kahvaltı ...hafta içi iki kahvaltı bir akşam daveti ...bir de kendi evimde ağırlayacağım misafir sınavım var .
Hepsinden alnımın akıyla çıkacağım , çıkacağız
Tamam kaptanm erken kalkman lzm beceremiyrm aslnda oglum uyurken kalkp sporda yapabilirm ama kalkamiyrm yarn kalkcm kaptanm sozGünaydın ...güzel pazarlar
Nare83 ve aeben sınavınız bugün de sular seller gibi geçsin (başka giren var mıydı , unuttum).
@Daydream15 diyetinin ilk günü hayırlı olsuntelli /sefer listesine de alalım seni artık , ne dersin ?
@Dersaadet_ bugün diyet yalan oldu ne demeeek ne demeeek
nereye uçtu o iddialar
saydin78 bende kaç zamandır yoğurt kürünü bıraktım DelyDoly nin göbiş gidiyor valla .
N Nisaca çok çook kolay gelsin canım . Taşınmak zor iş .
T tuba52 nerelerdesin tatlım ? diyetten çıkmamışsın neyse ki ... doğumgünü ve turşu kavurma hariç
ervahafsa canım senin tartı mı arızalı diye düşünmeye başladım ? Şu yediklerinle nasıl 77 olursun ki Cumadan bu yana ...3.2 kilo 2 günde mi geldi
Bu sabah ne yedin bilmiyorum ama günün devamını ve önümüzdeki 5 günü şu şekilde geçir bakalım ...
Sabah ( kahvaltını lütfen erken yap.gerekirse yine yat ama metabolizman erken çalışsın .)
1 bardak ılık su limonlu her sabah bunu içerek güne başla .
Kahvaltıda 1 dlm kepek ekmek / bol yeşillik ve peynir zeytin tüket .
Öğle kendine tavuk haşla , ben iki gündür evdekiler şnitzel , fırın tavuk yerken , haşlanmış tavuk yiyorum . Salata ile beraber yanında da bir kase yoğurt .
Akşamı da çorba , yoğurt , salata ... ya da sebze yemeği , salata , yoğurt olarak geç . Akşam yemeğinde 18:00 den geç olmasın .
Ekmek sadece sabah olsun listende .
Aralarda 2 kez meyve tüket ama yanında mutlaka 1 çay bardağı yağsız süt ya da yoğurtla .
ve mutlaka günü en az 2 lt su ile tamamla .
Bir iradene sahip çık bu şekilde dene lütfen . Bu hafta , sadece bir haftacık .
Tamam kaotanm bende bir bakayımervahafsa tatlım korseyi sormuştun ya , onu seneler önce sipariş vermiştim ben . Netten bulabilirsin sende .
Ben kefilim iş yaparken ya da sporda acayip ter attırıp inceltiyor
Aus abla sana sorarim bugun sunu sunu pisrdim hangisini yerim diye falan olrmuBen çıkıyorum canlar ..Kahvaltımı yaptım çoktan ..şimdi aile ile geç kahvaltı . Ben de öğle yemeğine niyet edeyim bari ...gideceğimiz yer 1 saate yakın uzaklıkta zaten .
Hadi öpüldünüz .
Kaçamak olmasın he mi pazar diye , gözünüzü sevem
Ay teşekkürler valla yazini okudum icim rahatladı yukarda yazan herseyden yiyorum hiç eksik etmiyorm. Şükür ki son paragrafta da tatli ve abur cubur yemek bebege zarar değil anneye kilo yaparms çok çok. Olsun varsin haftalık eksi çıktıkça ondan da korkmuom simdilik . Kuru meyve dé incir ve kayısı yiyorm o dà iyi .Karar senin tabi. Bir sure once anlattigin ablanin cocuklari gibi olmasin da cocugun. Sen kilo alinca bebeginin beslendigini dusunuyorsan yorum yapamiyorum artik.
OKURSAN BELKİ YARDIMCI OLUR
Süt oluşum sürecinde günlük protein ihtiyacınızın karşılanmasında bitkisel protein kaynaklarının dışında hayvansal protein de önemlidir. Çünkü ilerleyen süreçte daha sonrakigebelikleriniz için bebeğin beyin gelişimi anne karnında başlaması nedeni ile ve anne sağlığını da korumak adına emziren kadının tüketimlerine ek olarak 1 yumurta ve 2 su bardağı süt veya yoğurt eklemek ile günlük ihtiyacı karşılanmış olur.
Günde 5-7 porsiyon taze sebze ve meyve mutlaka tüketilmelidir. Yalnız bunların mevsimsel ürünlerden seçilmesi önemlidir.
Salam, sosis, sucuk, jambon gibi katkı maddesi içeren baharat ve tuz yoğunluğu fazla olan bu tarz besinler, konserve gıdalardan uzak durmak daha sağlıklıdır.
Kalsiyum yönünden zengin olan süt, yoğurt, peynir her gün mutlaka tüketilmelidir.
Sağlıklı beslenme için her besin gurubundan günlük olarak yeterli ve dengeli olarak almak gerekir. Kabaca bu dönemde;
Süt- yoğurt 2-3 su bardağı (400-600 ml)
Peynir 2 kibrit kutusu kadar( 60 gr)
Et, tavuk, balık 3-4 porsiyon
Yumurta, kuru baklagiller 1 porsiyon
Taze sebze ve meyveler 5-7 porsiyon
Tahıllar
Ekmek 4-6 dilim
Pirinç, bulgur, makarna vb hiç veya 2-3 porsiyon
Süt oluşumu için çok fazla şekerli gıda ve tatlı tüketmeye gerek yoktur. Bu size kilo katmanın dışında başka bir şey yapmaz. Tatlı tüketmek istediğinizde sütlü tatlılar, kurutulmuş meyveler veya meyve tatlıları tercih edilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?