Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Bi kaç gündür aklıma takılan bi soruydu şükür çözdüm sizde okuyun özgürce spor yapın
Yağlar Kasa Dönüşür Mü?

Sıklıkla gelen bu soruyu kısaca yanıtlayarak, konuyu kapatmayı hedefliyorum. Diğer makalelerde bu konuya değindiğim zamanlar oldu, tekrar gibi görünse de özellikle bu sorunun yanıtını arayan sporculara ve bilinçsiz antrenörlere net bir cevap olması amacıyla açıklamaya çalışacağım. Yağ ve kas olarak bahsettiğimiz vücudumuzda bulunan dokular hücrelerden oluşmaktadır. Yağ ve kas hücreleri birbirinden farklı yapıdadır ve birbirlerine dönüşmezler. Yani yağ hücresini ne yaparsak yapalım kas hücresine çeviremeyiz. Aynı şekilde kas hücresini de yağ hücresine çeviremeyiz. En akılda kalıcı örnekle, bir tanesi elma, bir diğer ise armuttur. İkisi birbirinden farklıdır. Yağlarınız kasa dönüşmez. Yaptığınız çalışmalar ve doğru beslenme sonucunda, yağlarınız enerji sağlama hedefi ile vücudunuz tarafından yakılır. Kas hücreleriniz ise yaptığınız doğru ağırlık antrenmanları ve doğru beslenme ile büyür ve hacim kazanır. Yağlarınız azalır, kaslarınız gelişir. Hiçbir şekilde yağ ve kas hücreleri, birbirlerine dönüşmezler.

Ancak ahum şöyle bir yanilgi var cok kilolu insanlar yani yag orani yuksek insanlarin kas yapıcı sporlar yapmasi uygun degil cunku vucut kaslari yagli bolgelerin altindadir..istedigin kadar kas çalış kiloluyken six pack yapilamaz..icten kaslar sisse bile yaglar oldugu icin gorunmezler daha kilolu gorunulur..yani cok kilolu insanlarin diyetle birlikte kardio yapmasi yani yag yakici sporlar yapmasi gerekir ..yaglari eritmeden vücut calismak uygun degil.ve sporu hayatimizin bir parcasi yapmak istiyorsak 60 yasinda bile yapabilecegimiz sporlari tercih etmeliyiz...halk arasinda yaglar kasa dönüşür diye tabir edilen sey aslinda ki bende kullanirim incelememek anlaminda. Önce o yaglar erimeli yani. Vki nin 23-24 olmasi durumunda yapilabilecek birsey agirlik..bana göre tabi..

Nare83 nasılsın bugün daha iyisin demi bak sporla kilo verdiğin zaman ağırlaşan kas kütlesinden dolayı çok kilo verilmiş gibi görünmüyormuş ama sabredersen oluşan kaslar daha fazla kalori yaktırıp eninde sonunda eksiye dönüyormuş bu yüzdendpora ve diyete devam ok ? Hatta sende spor yapacaksın bende ve seninle incelme bazında yarışacağız kim kaç cm incelmiş ölçücez iki haftada bir olur mu ne dersin ? Var mısın yok musun?

Jullian michaelin 30 günlük programını yapabilirsiniz..3 level yapiliyor 27 dk lik videolar üstüne 45 dk yürüyüş..

Ausencia

Pazar Menüm

SABAH
bir yeşil çay, türk kahvesi

KAHVALTI
semizotlu omlet
tavuk, patates kavurma (iki kaşık)
yarım dl tb ekmek
zeytin, peynir
domates, salatalık
1 tk marmelad

ÖĞLE
1 porsiyon karışık meyve
3 tahinli kurabiye

AKŞAM
1 lahmacun
1 barkad ayran
1 dl ev baklavası

Dün taziye evindeydim, öğleden itibaren başka seçeneklerim yoktu Az yemeye çalıştım öğle ve akşam arasını da 5 saat tuttum.

günaydın...
malum pazartesi gelemedim çok yogundu...

kızlar, yazdıklarınızda çok haklısınız evet bende biliyorum burdn gidersem 80 kg olarak gelme ihtialim 100 de 1500 ,
yine kaoslu diyetsiz günlere dönerim bundan eminim , ama işt e bunca emegi veripte karşılıgını alamayınca çok üzülüyor insan , çalışıyorsunuz iki çocuk ev işleri vs cabası derken hergün bir saat spor yapıyorsunuz,
spor akstmamak için gece 12 de ütü yapıyorum bazen , yada yemek yapıyorum ..

evet az gitsin öz gitsin, yada hiç verememektense yine bu iyi vss hikayeleride var ama bellli bir süreden sonra yine insanın canı sıkılıyor , aben ablacım evet ben böyle yapavş veriyordum ama bu kadarda degildi son zmanalrda cidden gram gram , hatta sebezisz yere artılar ve, sabit kalmalarla ugraştım..

neyseki , dünü arkadmda bırktım bugün 4 günlük listeye başladım
ha dünki yedikleirmdne sonra ne kadar gider kilo bilmiyorum tabi belkide etkilemez bilemiyorum
iş yerinde haşladım yumurtamı bri tutam maydanoz ile yeidm çünkü yiyemezdim tek başına yumurtayı

desteginiz için çok teşekür ederim , iyiki 7. takıma geldim tekrardann

Ben.esimle aksam cayina katilmama karari aldim
O.cayin yaninda mutlaja bisiler yer.
Bende.öyle. cayi sekersiz icerim.ve yaninda asla.bisi.yemeden olmaz
Madem oylebende aksam.caylarinda esime.katilmayayim dedim.
Aksam msiafirde vardi. Gorumcem.ve ailesi.
Onlar.yedi ben..servis.yaptim . Rulokatlar tartini ler findik fistiklsr..
Sanırım aksama da kunefe yapacak. Esim.hatayli. cok guzel oluyor ev yapimi. Ama Ben.yemeyeceğim
Iyy zaten cok asiri tatli

Nare83 canım ümisizliğini çok iyi anlıyorum,bu hikayemi çok yazdım kk da ama kısaca sanada yazmak istiyorum

ilk diyete başladığımda,günde 45 dakika-1 saat arası spor yapıyordum,ilk 1 ay boyunca,ağzıma tatlının t si girmedi,makarna,pilav yok ekmek 2-3 dilim falandı ama ben yinede 1 ay boyunca gram yaa gram oynamadı kilom artık ağlayacaktım bırakıyordum ki sağolsun başından beri beni gaza getiren destekleyen kardeşimin sayesinde yılmadım ve 1 ayın sonunda gram gram gitmeye başladı kilolar

10 kilo verdikten sonra,yazın ara verdim
ikinci diyetimde bu sefer aynı şekilde spor yaparken beslenirken, ilk 2 ay bide üstüne 2 kilo alarak çıldırmanın üstüne geldim ve yine 2 ay sonunda yine gram gram vermeye başladım

totalde 19 kilo verdim,verdim ama bana sor,zor oldu ama sabredip azmettim ve oldu

yani bazen sabit kalmalar,kilo verememeler hatta almalar olabiliyo ama önemli olan sabretmek yılmamak
zor oluyo ama oluyo

birde mutlaka doktor kontrolü yaptır,insilün direnci,troid sorunu varsa buda etkiler biliyosun

bugünkü başlangıcın hayırlı olsun,artık hedefe vardıran başlangıcın olur inşallah

cnmm , evet işte bıkıyor insan ama bıkıncada başa sarıyor
yeni yaptırdım cnm insülini bilmiyorum ama troifd filanda yok

insülin içinde şöyle düşünüyorum gece acıkmalrım yok, saldırmalarım yok inslin olunca öyle oluyor çünkü
bakalım bugün motivasyon ve bi umutla başladım birde regli bu diyet derken 1,5 kg fialn gitseee iyi olurr ..

eşim , iş arkadaşlarım filan diyroki valla başkası yapsa çöpe dönerdi ama dönemiyorum iştee yavaş yavaş olur belkide

huuuuuuuuuuuuuuuuuuuu biri çok iddialı başlamış pazartesine
Arkandayızzzzz

canım 19 gr gr kiloyu ne kadar zamanda verdin

burada düzenli menü paylaşıyomusun? paylaşıyosan beni etiketle bildiğim kadarıyla yorum yapmaya çalışırım sana
sporda yapıyorum diyosun, bu sefer başaracaksın ama bu 4 günlük diyetten sonra böyle şok diyet yapmanı tavsiye etmiyorum
regl ken metabolizma gerçekten daha hızlı çalışıyor bunu avantaja çevir
sağlık sorununda yok,yavaş yavaşta olsa inşallah başaracaksın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…