- 19 Şubat 2012
- 10.928
- 32.458
- 598
Evet canım bizde gitmeyince gitmiyo ama pes etmek yok.su yarını bi atlatayim düzenli liste yapicamGün boyu sadece bu dimi
İyi gider bence bununla
Benim her spor yaptigimda daha cok artıyor bi 4 -5 gun spor yapmayacam oturma banyosu yapacam insallah gecer...olmadi haftaya tekrar genel cerahiye gidecem...Cnm benimde esimde var ameliyatla kesin çözümü varmış lazerle o bölgeyi yakililarmis yarım saatlik bir operasyon demiş doktor ama ameliyat için iyice ilerlemesi lazımmış bu şafada yapılıyormuş benim bildiğim bu kadar çok geçmiş olsun cnm
Üzülme tatlim ya bak ne güzel gurur duyacağınız pırıl pırıl bir evladın var evet her anne baba çocuğunun geleceği için güzel şeyler yapmak istiyor ama imkanlar el vermiyor ama sen kendini üzme onun önünde çok güzel ve pırıl pırıl bir hayat var öyle düşün ve çocuğunu da üzme seni öyle görmesin mevlam buyukturYorucu bir gün
Öğlen yine okuldaydım . Öğretmenle daha uzun konuştuk .
Ağladım . Saçma sapan . Sinirlerim boşaldı.
Pfff hiç istemediğim şeyler ... diğer veliler soruyor falan .
Kendi kabuğumda halledemedim .
Salak gibi pıtır pıtır döküldü yaşlar.
Ordan çıktım . Yürüdüm yağmurda . Zatürre olmazsam iyi.
Yusufu alıp geldim şimdi.
Hiç keyfim yok.
Bugün benden bi halt olmaz .
Geçmişi sonra okurum canlar .
Şikayet ne derseniz ... öyle yaramazlık , tembellik değil . Keşke öyle olsa . Ben şikayete değil oğluma üzülüyorum o yüzden ağladım .. ağlıyorum.
Yusuf 4 yaşından beri pedagog gözetiminde.
Ilk duyduğumuzda kabarıp gururlandığımız ama zorluklarını yaşadıkça debelenip durduğumuz üstün zeka teşhisi ile.
Uyum sağlayamıyor , sıkılıyor , herkes çarpma bölme uğraşırken ...o akılları durduracak sorular soruyor. Sonra arada kaynadıkça sınıfta ... iyice kopuyor .
Ders boyu hayallere dalıyor .
Gık deseniz üzülüp ağlıyor .
Ve ben ona yetemiyorum.
Okul yok . Ne bu ilçede ne ilçeyi geçtim şehirde.
Ist ve Ankara da iki vakıf okulu var üstün zekalı çocuklar için.
Ama biz pılımızı pırtımızı toplayıp tüm düzeni değiştirip gidemiyoruz .
Öyle kalıyor oğlum ... gözümün içine bakıyor bugün .
Ağlama anne ... senin yapabileceğin hiç bir şey yok . Benim kendimi düzeltmem lazım biliyorum ama yapamıyorum . Hep sana söz veriyorum , tutamıyorum . Bir gün beni sevmeyeceksin diye çok korkuyorum diyor .
Gözlerim şişti ağlamaktan .
Niye yazıyorum bunları onu da bilmiyorum.
Içimde doldu taştı .
Uğruna ölürüm derim ama onun geleceği için bi adım atmaya korkacak kadar kötü bir anne miyim ? Beynimi yiyorum .
Her hafta pedagog görüşmesi var . Biraz formal olan düzene ayak uydurabilsin diye .
Ayak uydursun diye uğraşırken çocuğumu mutsuz ediyorum . Özgür düşünemiyor .
Kalıba sokmaya çalışıyorum onu.
Off .
Ben çıkayım kızlar .
Ay pahalı yahu 750 lira . Kocam à dedim adam bi tencerye vermem o parayı dediben olsam fishlerr veya wmf alırdım wmf Türkiye ye yeni gelmiş değil mikelebekolacam oda fishlerr gibi 5 dk da pişiriyor
Verocum annem geçenlerde fishler aldı kurufasulye yi tencere kitlendikten 5 dk sonra kapattı açılana kadar bekledi sonra bi baktık hamur gibi olmuş şaşırdık
Ayy ne güzel tatillll demek ... Keske benimmm olsaaaaAyy uzun zamandır antep böyle kar görmedi yarında okullar tatil çoçuklar evde
Yarın perşembe dikkatli olalıyız daha önceden perşembe leri protein diyeti yapardım cuma için ama yarında listeme uyacağım aetık ne kafar kusmetse
Çok geçmiş olsun cnm rabbim acil şifalar versin insallahIsterim cnm tabiki gidemedin oglum hasta rota virüsü onu gtrp getyrz dvmlu kusma ishal
Git tabiki cnm ihmal etme sağlık bu şakaya gelmez gerekirsede yapma ağır sporBenim her spor yaptigimda daha cok artıyor bi 4 -5 gun spor yapmayacam oturma banyosu yapacam insallah gecer...olmadi haftaya tekrar genel cerahiye gidecem...
Yaaaa canimsinn benimm yaaa Yusuf adi gibii kendide güzel Yusufcumm Masaallah annesi akil kupu insallah çok güzel bir geleceği olur.Kendini üzüp yipratma canim bir anne olarak evladinin iyiligini düşünüyorsun hic bir anne kötü olsun istemez.
ausumm snei böyle görmekk çok üzdü beni ama insanız oluyor işte
düzen degiştirmek zor tabiki , ama üzülme allah başka dert vermesin çok klişe bir söz ama öyle
kk da bir arkadaşım daha vardı öyle olan @ziligurti istanbulda yaşıyor onunda oglu senin anlattıgın gibiydi sanırım
gelirse belki sana yardımcı olabilir bu konuda , en azından daha iyi anlar...
Canım benim aynısı bende de var ama suan anaokulunda oldugundan öğretmen idare ediyor.evde sınıfta bahsettikleri saturnun halkaları güneş sistemi kavak agacının neden ciçeğinin olmadıgı harita çiziyor.
anaokulun ilk haftası öğretmenin şikayeti bu cocuk cok hayalperest.bir velide baktım öğretmene bi cocugu şikayet ediyor bide baktım benim oğlum.çünkü benimki küçük oldugundan arkadasları onu anlamayınca hırcınlasıyor.
evdede kardesine heyecanla yaptıgı keşfettiği şeyleri anlatırken diğeri hangi elbiseyi giysem diye düşünen bi kız olunca sürekli hır gür var.
Allah kolaylık versin tek umudum bu şubat dönemi tayin çıkma ihtimali var ankara olursa bizim için iyi olacak
inşallah sizin içinde bi hal çaresi olur.
Kaptanim uzulmeyin lutfen dediginiz gibi aslinda çok şükür zeka seviyesi yuksek..aslinda her ilde boyle cocuklar icin okullar yapilsa dahiler yetisir..suan dahileri bi kaliba sokmaya calisiyoruz..
Auscum muhakkak yaptirmissindir ancak tip fakultelerinde cocuk zeka testleri yapiliyor..zor bir durum anliyorum seni..yusuf kac yasinda bilmiyorum ama bir hal yolu vardir.. kendini kötü anne miyim diye sorgulama lutfen...sartlar insanin elini kolunu bagliyor..
Seni sadece yazdiklarina dayanarak bir konuda elestirmek istiyorum..yusufun soylediklerini yazmissin..cocuga bunlari hissettirdigin anlasiliyor..ve bu durum olanlardan kendisinin sorumlusu oldugunu hatali oldugunu dusundurtur..
Sen güçlü bir kadinsin Yusuf duygularina sahit olmamali..
Biz ayni sorunu ata ilkokuldayken yasadik..ilgi alani cocuk seviyesinde degildi uzaydan gezegenlerden bahsediyordu arkadaslari kosup oynamak istedikleri icin atayi dinlemiyorlardi oda o bilgiyi paylasmak icin ogretmenini esir aliyordu..adamda 10 dk tenefusum var bazen Atayi dinleyemiyorum diyordu. Cok icine kapaniklasmisti. Yari bursla ozel bir okulu kazandi oradaki cocuklar ilgi alanlari olarak ataya daha yakin olduklari kabugunu kirdi..ben cok korkuyordum ausum zaman care oldu..haaa tamamen bitti mi yaptiklari hayir..sosyalde osmanli konusuna girmeden konu testlerini çözmüş ve hepsi full. Ingilizce ogretmeni ogretmedigim kelimeleri biliyor 7.sinifta universite sinavinda ciksn yabanci dil sorularinin tamamini yapacak duzeyde diyor..okul disinda aktiviteye gidiyor mu??farkli bir ortama girmeli..biz 3 yildir baskete gönderiyoruz..bu sene cok komik geyik bi tip oldu ogretmenleri inanamiyorlar..resim.tiyatro..icindeki enerjiyi bir yöne aktarmak iyi geliyor..lutfen uzme kendini aklim sende..Ausencia
Sevgili kaptanımAusencia en ufak kuzenimde bu şekilde ve yengemin bütün dengesini baştan aşağı bitirdi. Öğretmenine olmadık sorular, asla konsantrasyonu olmaması gibi.
Okulların kolejlerin üstün zekalı çocuklar için oluşturdukları sınıflar oluyor. çünkü türkiyedeki bir kaçtane merkez maalesef yetmez bunca çocuğa. oturduğun yerdeki kolejlerde bir araştırma yaptın mı daha önce?
Bizim çözümümüz bu şekilde oldu. bir kaç sınava ve teste giriyor çocuk ona göre sınıflara yerleştiriyorlar. Büyük miktarda burs da alıyorlar.
Şu anda az ders bol aktivite deney gibi dersleri var. Evde kimya deneyleri yapıyor mesela.
Kendini asla yetmiyorum diye düşünme sen şu koca takıma yeten harika bir annesin eminim :)
Sevgiler.
Ausencia cnm sen çok iyi bri annesinnn
üzme lütfen kendini
Ausencia abla lütfen üzme kendini sen çok iyi bir anne sin her şeyin mutlaka bi çözümü vardır Allahım derman sız dert vermesin
Ausencia ablacım Yusuf un psikolojik sağlığı için böyle davranmaman gerekiyor , üniversite olmayan il yok artık eğitim fakültelerinde özel eğitim dersi okutulur biliyorsundur üniversitedeki hocaların özel ofisleride olabiliyor acaba onumu araştırsan çünkü özel eğitim sadece normalin altındaki çocukları değil üstünüde kapsıyor.. insan bazen tutamıyor kendini bi boşalma yaşaışsın ama toparlanmalısın
Ausencia canım benim sen çok iyi bilgili güzel tam donanımlı bir annesin kendini asla suclama bitanemmmm umarim zaman sana ogluna ailene güzel bir gelecek hazirlar tatlim
Ausencia canım kaptanım kendine lütfen yüklenme sen tanımadığın bunca insana bile yetişip yardımcı oluyorsun degilki kendi çoçuğuna
Sağlık sıhhat olsun herşeyin bir yolu vardı
20yıllık bir öğretmen olarak derslerde dahil hiçbirşey bir seyçoçuğun kişiliğinden onun mutluluğundan daha değerli değildir
Çoçuğunun üzülmemesi için önce sen rahat mutlu sakin doğal olacaksınki oda rahatlasın kuzucuk
Öğretmen dersin düzenini bozuyor diye şikayet lendi bu durumda şikayet edecek velinin moralini bozacak ne varki
Canım Rabbim hepimizin kuzucuk larını esirgesin isteyen arkadaş larımıza delyden saydıma hayırlısı ile nasip etsin
Canm masallah yusufumuza üstün zekali bence cok iyi nerelre gelbilir ama dogru diyosn düzenin var orda cnm nacizane fikrim eger esinin istanbulda is imkani varsa çocuğun için tasin derim
Üzülme tatlim ya bak ne güzel gurur duyacağınız pırıl pırıl bir evladın var evet her anne baba çocuğunun geleceği için güzel şeyler yapmak istiyor ama imkanlar el vermiyor ama sen kendini üzme onun önünde çok güzel ve pırıl pırıl bir hayat var öyle düşün ve çocuğunu da üzme seni öyle görmesin mevlam buyuktur
DelyDoly senin de hiç keyfin YOk bu ara farketmedim sanma
@masumm ne olursa olsun başımızın tacısın sıkma canını
Ausencia kaptanım bizim sınıfımızda da var bi kız çocuğu (bak işte aslında yalnız değilsin ) ama bizdeki şiddette yapıyodu çocuklara ama pes etmedi hocamız hep çocuğu savundu ve aslında biraz da özgür bıraktı takılmadı rutinlere olması gerekenlere aslında tamamen kabulleniş burda da geçerli bence o çocuklara özel eğitim verilmiyorsa davranışlarında olumsuzluğu artıracak yönde olmaması birazcık göz ardı edilmesi gerekiyor yani diğer çocukların öğrenciyi dışlaması engellenmeli onun öyle olduğunu kabullenmeliler inşallah bu süreçte çok yıpranmadan atlatırsınız ailecek olayı Lehinize çevirirsiniz
Günaydın şekerler regl ağrısı ile uyandım sabah. Fena ağrım var
Günaydın. Bende yardimci olmaya çalışırım kaptanıcem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?