Cansın sen
Enerjini temkinli harca yavrummm tükenince bi şey kalmıyor ... özletiyorsun .
Eee bende asıl hedefime ulaştım tatlım... 68 di .
Sonradan 65 e çektim
wauuuv maşallahBiz ayni sorunu ata ilkokuldayken yasadik..ilgi alani cocuk seviyesinde degildi uzaydan gezegenlerden bahsediyordu arkadaslari kosup oynamak istedikleri icin atayi dinlemiyorlardi oda o bilgiyi paylasmak icin ogretmenini esir aliyordu..adamda 10 dk tenefusum var bazen Atayi dinleyemiyorum diyordu. Cok icine kapaniklasmisti. Yari bursla ozel bir okulu kazandi oradaki cocuklar ilgi alanlari olarak ataya daha yakin olduklari kabugunu kirdi..ben cok korkuyordum ausum zaman care oldu..haaa tamamen bitti mi yaptiklari hayir..sosyalde osmanli konusuna girmeden konu testlerini çözmüş ve hepsi full. Ingilizce ogretmeni ogretmedigim kelimeleri biliyor 7.sinifta universite sinavinda ciksn yabanci dil sorularinin tamamini yapacak duzeyde diyor..okul disinda aktiviteye gidiyor mu??farkli bir ortama girmeli..biz 3 yildir baskete gönderiyoruz..bu sene cok komik geyik bi tip oldu ogretmenleri inanamiyorlar..resim.tiyatro..icindeki enerjiyi bir yöne aktarmak iyi geliyor..lutfen uzme kendini aklim sende..Ausencia
Canım benimmmm.... Canım arkadaşım. Dün tam okudum sana yazıyorum, acilen çıkmam gerekti ve evde de arkadaşlar vardı diye yazamadım. Tüm gece aklıma geldin.
Canım arkadaşım, öncelikle konu ne oğlunun üstün zekası ne de senin buna yetememen.
Asıl sorun ülkemizin bu konularda henüz gelişememiş olması ve bize yol gösterecek nitelikli uzman eğitimcilerin olmaması maalesef.
İçini rahatlatacaksa tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Canım yurt dışında 3 yıl anaokulundan liseye kadar eğitim verdim, "üstün zeka" kavramına çok rastlamadım. Nedense ülkemizde son 15 yılda alakalı alakasız çok kullanılmaya başlandı. Çocuklarımıza bu teşhisi koyanların uzaman olup olmadığı çok önemli.
Yurtdışı eğitim sisteminde her çocugun/ insanın özel ve farklı farklı yeteneklere sahip olduğunu kavramışlar. Her ne kadar onların da eğitim sisteminde handikaplar olsa da, bir çocuğun kendi fıtratı doğrultusunda yetişmesine daha uygun bir sisteme ulaşmışlar, hala ulaşmaya çalışıyorlar. Ve orada çocuğun gelişimi için en önemli şey her yerde elinin altınd aOĞA.
Her evin yakın çevresinde muazzam parklar, doğa harıkası ormanlar... Ve çocuklar hep hareket halinde büyüyor, eğitmenler ve aileler sadece okulda oturarak geçirilen 5 saati dert ediyorlar.
Bir başka konu; samimi söylüyorum avrupalı bir çok bireyin, ebeveynin henüz akıllı telefonu yok. Doğal olarak çocuklarda akıllı tel kullanımı çok düşük bizim üklemize göre (orada bizim türkler hariç
Uyku saatleri çok düzenli.
Farkındaysanız bizim çocukluğumuza göre çocuklarımız çok fazla teknolojiye maruz kalıyorlar ve çok aşırı şekerleme, çikolata tüketiyorlar. Bu da ıhtıyaç fazlası suni enerji doğuruyor. Ama çocuğun bunu sağlıklı bir şekilde günü birlik sarfedecek, bedeninden, zihninden atacak yeteri faaliyet alanı yok. Dikkat eksikliğinin en büyük iki nedeni bu.
Kısacası düşündüğüm zaman, belki bu etkenlerden dolayı batıda bu kavram sadece bilimsel çalışma konusu ama biz de ekmek su gibi giden bir teşhis olup çıktı. Zannımca bizim beslenme şeklimiz, teknoloji, taş duvar şehirlerimiz, kangren olmuş eğitim sistemimiz, hem bizi hem çocuklarımızı tüketiyor malesef
Ama elhamdulillah ki Rabbim dermansız dert vermemiştir kimseye. Hele ki senin gibi duyarlı, merhametli, zeki, çalışkan birAusencia çaresiz bırakacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. İzmitte biz ıstanbula göre daha çok hareket ettiğinize inaniyorum ama sana tavsiyem YUSUFÇUĞUN beslenmesine dikkat et bir zaman, ve onu koştur hareket ettir, varsa ilgi alanları o alanda teşvik et (resim, spor, mutfak, drama vs..) Ve mümkünse daha da geç olmadan bir kardeş enerji harcayacağı, insani tüm duygularını tecrübe edebileceği bir hayta En önemlisi yanında ve arkasında bu durumdan bahsetme İnşallah sen de yusufta bu işin üstesinden gelecek güçtesiniz
Ay çok uzattım galiba ama işe gelir gelmez oturup yazıverdim. İnşallah biraz yabancı literatürde inceleme yapacağım, sana bilgi veririm.
Şimdi beni derdime geçeyim sen de sopanı hazır tur
Günaaaaaydın sevgili takımım :)
Cuma dan önce son çıkış hazır mıyız :)
Helee vallahhh midem öldürmedii süründürdüü idiiii yaaa ama iyiim şükürr
Dün ki menüm;
Sabah:
2 salatalık
Beyaz peynir
Yumurta 1
Wasa 2
Öğlen:
5 köfte acı sos ile
Akşam
1 minik paket tam buğdaylı kıtır uno
Spor : 40 dakika eliptik sonunda başladım 30 squat 45 mekik :)
Eki Görüntüle 1928359
kelebekolacam canimm sevgili dohtorumm civanimm bu minnak pisi sana gelsinnn hayirli sabaahlarr
günaydınnnnn
Ausencia iyi olmana sevindimm cnm , menüde güzel moral bozup yiyenlerden degilsin maşalahh
DelyDoly sanada günaydın cnm döndün mü özüne
@Ahu060812 cnm çok haklısın bende çok kötü geçti bu hafta ama toparladım inşşş
gelen kilonn bir kısmı gtmiş dün
Dohtorumm civanım ben tarihi yanlış hatırlamışımm baktım 23-24 kasımmış yanii daha var ve bunlar benimna rtçı sarsıntılarımmışşş midem çok şükür iyii ama kırkpınar güreşçisi yağlı osman gibii davul gibiyim
sen regl oldun mu bakim.
kahveyi tavsiye etmem bugün mümkünse kahve ve çay içme.detoxlarda genelde cay kahve önerilmez.bugün ne yapabilirim diye düşündümde, artılar için akşam yemeginden sonra bol kahve, bitki çayı içeyim diyorum
bu iki günde eskiye dönmekten çok korktum , yine migdem göbegim çıktı yarın başlıyorum leilye 3 mil zaten 38-40 dk sürüyor akşamda olsa yapıcam
ben oldu da bitti bugün gecen ay seninle olmustum.dedim ben erken oluyorum ama acaba deliliğe özel bişey mi delycimde mi?Dohtorumm civanım ben tarihi yanlış hatırlamışımm baktım 23-24 kasımmış yanii daha var ve bunlar benimna rtçı sarsıntılarımmışşş midem çok şükür iyii ama kırkpınar güreşçisi yağlı osman gibii davul gibiyimOlamadımm dahaaa olcam inşallahhh
Valllaa akıl tutulmasıı yaşadımm sanırm birtanemmm bende b vitimani eksik herhallben oldu da bitti bugün gecen ay seninle olmustum.dedim ben erken oluyorum ama acaba deliliğe özel bişey mi delycimde mi?
tartı ne alemdeValllaa akıl tutulmasıı yaşadımm sanırm birtanemmm bende b vitimani eksik herhallsafii tarihi unutmuşumm Allahtan burda yazmışımda ordan buldumm Laz aklım sonradan düştü baktım burdan
Hahhahaa tipime bakınca cesaret edemiyim kii çıkmayaaatartı ne alemde
ben deeeeeeeeeee, kendimi dombik hissediyorumHahhahaa tipime bakınca cesaret edemiyim kii çıkmayaaaObirix gibiyimmm hahahhahhaa nasıl çıkemm kendimden utanıyımm
Heeleee bendee kuzummm hemidee nur toğuu gibii hissediyorum inşallah artı olmammmmmben deeeeeeeeeee, kendimi dombik hissediyorum
betülcüm akşam öğününe ananaslı yogurt ye.hem tok tutar hem biraz toparlar veya yogurtlu haşlanmış brokoli.Hayırlı sabahlarbirazdan bu gülen yüz mahcup bir ifadeyi alacak
Sıra geldi banaaaaaaa
öncelikle sizi çok özledim. İşyerinde çok yoğunum, tuhaf bir yoğunluk...
Ve küçük bir dep teyim. Kendimi yemeye verdimCumartesi bir kıydım kendime, pazar günü devamı geldi. Pazartesi toplarım dedim, yokkk... Her kıyımdan sonra kendimi cezalandırmaya gidiyorum, iki gün HİÇ bir ŞEY yemiyeceğim diyorum sonra kendimi yine kötü yolda buluyorum En sonunda anladım ki seçtiğim yöntem çok çok yanlış ve SALI akşamı yapılacak en güzel şeyin kendimi cezalandırmak yerine sağlıklı yemeye başlamak olduğuna karar verdim
Tabi öncesindeki günler Cumartesi, pazar ve Salı günü yediğim dehşet şeylerden dolayı cumaya toparlanmam zor görünüyor. Bu hafta büyük olasılıkla + çıkacağımGrubun yüzdesini etkileyeceğim için şimddiden hepinizden özür dilerim.
Ama inşallah rayına koyacağım ve 1 ocaga inşallah en az 78 olarak girmeye çalışacağımKaldı 9 gün. şu an kaçım bilmiyorum, yarın sabah belli olur ama ben 9 günde en az 3 kilo vermeyi planlıyorum inşallah.
kahveyi tavsiye etmem bugün mümkünse kahve ve çay içme.detoxlarda genelde cay kahve önerilmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?