Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Dün menü yazmadım .

Sabah
1 sade kahve
3 kuru kayısı

Kahvaltı

1 fincan yeşil çay
1 dlm etimek
Peynir zeytin domates maydanoz

Öğle

1 simit
1 ayran

Ara
Erik suyu ev yapımı
6.7 fındık

Akşam
3 ızgara köfte
Salata

Su biraz azdı dün 1.5

Sporda var ahu ... sabah 1 saat ... bisiklet , twister,mekik aleti ,yer haraketleri .

Öğlen de yağmurda hızlı hızlı deli gibi yürüyüş 1 saat . Ahu060812

Her şey güzel çıkar umarım canım .

Sonuçları yaz bize de

Oowww demekkk Bir simitttt haaa

Canimsinn bundann sonraa saglamm vee saglikli eski delyy burdaa canimm insallahh

Cansın sen

Enerjini temkinli harca yavrummm tükenince bi şey kalmıyor ... özletiyorsun .

Geçen sene diyetté iken tek hayalim yaz gelsin ankarada simit yicem.demiştim. Hani hedef gibim ondan şey ettim di. hele Bi zameett bal kaymak siz olsun

Eee bende asıl hedefime ulaştım tatlım... 68 di .

Sonradan 65 e çektim

Canım benimmmm.... Canım arkadaşım. Dün tam okudum sana yazıyorum, acilen çıkmam gerekti ve evde de arkadaşlar vardı diye yazamadım. Tüm gece aklıma geldin.

Canım arkadaşım, öncelikle konu ne oğlunun üstün zekası ne de senin buna yetememen.
Asıl sorun ülkemizin bu konularda henüz gelişememiş olması ve bize yol gösterecek nitelikli uzman eğitimcilerin olmaması maalesef.
İçini rahatlatacaksa tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Canım yurt dışında 3 yıl anaokulundan liseye kadar eğitim verdim, "üstün zeka" kavramına çok rastlamadım. Nedense ülkemizde son 15 yılda alakalı alakasız çok kullanılmaya başlandı. Çocuklarımıza bu teşhisi koyanların uzaman olup olmadığı çok önemli.

Yurtdışı eğitim sisteminde her çocugun/ insanın özel ve farklı farklı yeteneklere sahip olduğunu kavramışlar. Her ne kadar onların da eğitim sisteminde handikaplar olsa da, bir çocuğun kendi fıtratı doğrultusunda yetişmesine daha uygun bir sisteme ulaşmışlar, hala ulaşmaya çalışıyorlar. Ve orada çocuğun gelişimi için en önemli şey her yerde elinin altınd aOĞA.

Her evin yakın çevresinde muazzam parklar, doğa harıkası ormanlar... Ve çocuklar hep hareket halinde büyüyor, eğitmenler ve aileler sadece okulda oturarak geçirilen 5 saati dert ediyorlar.

Bir başka konu; samimi söylüyorum avrupalı bir çok bireyin, ebeveynin henüz akıllı telefonu yok. Doğal olarak çocuklarda akıllı tel kullanımı çok düşük bizim üklemize göre (orada bizim türkler hariç

Uyku saatleri çok düzenli.

Farkındaysanız bizim çocukluğumuza göre çocuklarımız çok fazla teknolojiye maruz kalıyorlar ve çok aşırı şekerleme, çikolata tüketiyorlar. Bu da ıhtıyaç fazlası suni enerji doğuruyor. Ama çocuğun bunu sağlıklı bir şekilde günü birlik sarfedecek, bedeninden, zihninden atacak yeteri faaliyet alanı yok. Dikkat eksikliğinin en büyük iki nedeni bu.

Kısacası düşündüğüm zaman, belki bu etkenlerden dolayı batıda bu kavram sadece bilimsel çalışma konusu ama biz de ekmek su gibi giden bir teşhis olup çıktı. Zannımca bizim beslenme şeklimiz, teknoloji, taş duvar şehirlerimiz, kangren olmuş eğitim sistemimiz, hem bizi hem çocuklarımızı tüketiyor malesef

Ama elhamdulillah ki Rabbim dermansız dert vermemiştir kimseye. Hele ki senin gibi duyarlı, merhametli, zeki, çalışkan bir Ausencia çaresiz bırakacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. İzmitte biz ıstanbula göre daha çok hareket ettiğinize inaniyorum ama sana tavsiyem YUSUFÇUĞUN beslenmesine dikkat et bir zaman, ve onu koştur hareket ettir, varsa ilgi alanları o alanda teşvik et (resim, spor, mutfak, drama vs..) Ve mümkünse daha da geç olmadan bir kardeş enerji harcayacağı, insani tüm duygularını tecrübe edebileceği bir hayta En önemlisi yanında ve arkasında bu durumdan bahsetme İnşallah sen de yusufta bu işin üstesinden gelecek güçtesiniz

Ay çok uzattım galiba ama işe gelir gelmez oturup yazıverdim. İnşallah biraz yabancı literatürde inceleme yapacağım, sana bilgi veririm.

Şimdi beni derdime geçeyim sen de sopanı hazır tur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…