Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

sonradan düşündüm yapsammı diye ekmek hakkını kullanmış oldum yumurtanında zaten zararı yok hele bi arajman yapıym saol canım akşama gene yumurta yiymmi o zaman

yarına ne kadar gider acaba minnosum yaa benim pek ümidim yok yarın için :97:

benımde yok meyvemm yaa benden gıtse gıtse 200 gr falan gıder dıye dusunuyorum spor yapsam dıyorum spordan sonrakı gun agır cıkarım dıye rıske atmak ıstemıyorum oyuzden bugun boolll bol su ıcıcem suyun faydası olur herhalde 200 de 300 de gıtse kardır meyvısım yeterkı gerı gelmesın demı ama

evet minnosum yeterki geri gelmesin ama ben hafta sonu program yaptım biliyorsun benim ki biraz da olsa geri gelir :96:

ayy kızlar dungece geldım 11 de okumaya basladım ya bı baktım altta 4 tane zıyaretcıı ben okuya okuya yoruldum onlar yorulmadı enson 12 de baktım bıtane kalmıss

ankaraya gidcem yaa minnosum gezmeye ayy 18 indede annemlere gidicem eyvah ki ne eyvah :96::96::96::96::96:

anammmm hemen sok dıyete basla ankaraya gıdene kadar 52 olkı gerı gelınce yıne 58 de olasınn ayy meyvemm sırf bu sebepp yuzunden annemlere gıtmek ıstemıyorum yaa bu nasıl ıs valla kılo alıcam dıye nsan annesıne gıtmezmı kardesım halbukı kendıne sısman babamda sısman kardeslerımde yaanı yapma demı pasta borekk hoooff

gunaydinlarrrrrr herkeseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........bugun dayanamadim yine tartildim veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

tam 1.7 kilo gittiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

ha gayret kkizlarrr yarinnnn derecedeyiz insallahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

nevcim, seninle seve seve rakib olurum cnm

anaammm gercektenmı cok sevındımmmmm

tuu tuu masallahhh...

kem gözlereee (ziyaretcılerree )şişşş

nevcim, seninle seve seve rakib olurum cnm [/B]
Tammmmammm,harikasın.O halde tartılma günümüzün ardından yarışmaya başlıyoruz.
Kaptanım bu formu doldur demişti,unutmuşum.Şimdi dolduruyorum:
adınız(takma ad kabuldür gerçek söylemek istemeyenler için):Esen

yaşınız:30

işiniz:Öğretmen

şimdiye kadar kilo anlamında neler yaşadığınız:8 aylık ve neredeyse prematüre doğduğum için,rahmetli babaannemin ve anneannelerin yoğun çabasıyla ilkokul 5. sınıfta 30 kiloya beni çıkardıklarını hayal meyal anımsıyorum.Tabi ki 1980'lerin şartları ile ve Anadolu kültüründe zayıf çocuk sağlıksız çocuktur tabusu çevresinde düşünüldüğünde anlayışla karşıladığım bir çaba.
17 yaşında üniversiteye 69 kilo ile gittim,4 sene sonra mezun olduğumda tam 77 kiloydum akşam yenilen yemeklerden ve uyku düzensizliğinden kaynaklanan.Sonra Ankara'dan çıkıp atandığım anadolu'nun bir dağ köyünde,hareketsizlik ve stres sebebi ile 85 kiloya çıktım.Aslında olayın kopuş noktası geçen sene oldu.Duygusal dünyamdaki dalgalanmalar ve atandığım yerden 9 sene boyu başka ile atanamamam,kardeşimin geçirdiği rahatsızlıklar ve aileye özlem derken bu ruh hali beni tam 105 kiloya çıkardı.En fazla 1.5 yıl içinde 20 kilo alabilme gibi bir rekor kırdım.Aslında ben herşeyden vazgeçmiştim,sessiz bir intihar gibi.Ölesiye uyumak,ölesiye yemek ve ölesiye sigara içek üçgeninde kayboluyordum.Stresli dönemlerimde kola,cips ve çikolatayı olağanüstü bir düzenlilikle tüketmeye başladım.105 kiloyu tartıda gördüğüm gün akşama kadar yataktan çıkmadım ve ağladım.İrademe çok güvenmiyordum ama Rabbime güveniyordum.Şükürler olsun ki sonsuzluk kadar,Rabbim beni yeniden hayata tutunduracak bir yolculuğa çıkardı.

kilo hakkında ne yorumlarla ve nasihatlarla karşılaştınız (şu gıcık veren öneriler ve karışmalardan bahsediyorum):İnsanoğlu kardeşlerimizin genel acziyetidir.Birbirlerini zaaflarıyla vururlar.Eğer karşılarındakinin zaafını kestiremiyorlarsa,el birliği ile yeni bir zaaf kazandırmaya çalışırlar Ona.Çok klasiktir ama,ben gerçekten kendimle barışık biriydim.Bakımlı biriyimdir,kiloma göre şık giyinirdim ve kişisel yeteneklerimin her zaman kilomu kapattığına inanırdım,gelen reaksiyonlar da hep bunu doğrular nitelikteydi.Ama dediğim gibi insanlar;yaşımın ilerlemesi ile baraber beni kilo ile vurmak konusunda önemli bir koza sahip oldular.Sen neden evlenmiyorsun diye başlayan cümleler,biraz zayıf olsan çok rahat evlenirdin saçmalıkları ile son buluyordu.Aslında yüzün çok güzel ama,ahhh birkaç kilo versen öğütleri.En son da bir komşum:Seni çok isteyen oldu ama,kilolu olduğun için sonradan caydılar dedi.Ben Onların 2 kelimeyi biraraya getiremeyen oğullarına ölüyormuşum gibi.Ve bunun gibi daha nice nice örnekler...

boyunuz: 164 cm

ilk başladığınız kilo:105,bu sitede 103.5

hedef kilonuz:65

hangi yöntemleri deneyip ne sonuçlar aldığınızı yazabilirmisiniz acabaiyetimin ilk 3 ayında düzenli olarak kalori sayımı diyeti yaptım.1300-1400 kalori alarak ilk 10 hafta tam 10 kilo verdim.Kilo vermem yavaşlayınca 5 günde 5 kilo diyeti yaptım ama pek uymadığım için 1 kg verdim.Daha sonra diyete ve spora vücudum alışınca haftalık kilo verişim 200 gr lara indi.Ben de diyet yöntemi değiştirip müsli diyetine başladım.Şu an haftada 500-800 gr arası veriyorum.Bu hafta ne olur bilemiyorum.Müsli programım bitince de karbonhidrat diyetine başlamayı düşünüyorum.Ödem attırıcı çayların da ekstra faydasını gördüm söylemeden geçemiycem.

bu yolu tamamladıktan sonra nasıl giyinmeyi planlıyorsun şuan nasıl giyiniyorsun:Kiloluyken de kiloma göre giyinirdim.Hala da tabi.Genelde pantolon ceket bluz kombinasyonunu kullanıyorum.Genelde kalçamın kapalı olmasına dikkat ediyorum.Verdikten sonra da yine ahlak sınırları içinde,ama elbette içimde kalan ve kilom sebebiyle estetik durmadığı için giyemediğim kıyafetlerle devam edicem.Elbise giymek yıllardır içimde özlemdir mesela.

zayıflamanın sana katacağı ayrıcalıklar nelerdir:İçini sağlam yaptığım binanın,boyasını düzgün sıvamaktan önemli bir anlam ifade etmiyor benim için.Ev almaya ya da kiralamaya gitseniz;içi muhteşem olsa bile badanası kötü olan bir binaya giresiniz alasınız gelmez.Oysa o binanın değeri içindeki mimaridedir ama dıştan da sizi içine çekmesi lazım.Bana ayrıcalık katacağına değil,ayrıcalıklarımı ön plana çıkaracağına inanıyorum yalnızca.Zira eskilerin dediği gibi:Boyu güzelden usanılmış,huyu güzelden usanılmamış...Dışımıza gösterdiğimiz emek ve itinayı,ruhumuza da göstermek en birincil borcumuz diye düşünüyorum...

diğer(eklemek istediğiniz):Eklemek istediğim birşey var mı?Evet aslında şu var.Eğer sıkıntılarımızı yani bu kilolarımızı attıktan sonra,bugün yaşadıklarımızı ve çektiklerimizi unutursak;hiçbir erdemi kalmaz çekilenlerin.Zafere giden yolda,çekilen çile kutsaldır.Unutmamak dileğiyle.Dışı güzel,içi fos kilosu ile IQ'su eşit kalabalıklardan olmamak ve Yaradan'a şükrü hakkınca yapabilmek dileğiyle...

Son düzenleme:
ayy bende doldurayım barımmm

adınız(takma ad kabuldür gerçek söylemek istemeyenler için):mine

yaşınız:26 (agustosta 27olucam)

işiniz:İnşaat Mühendisi

şimdiye kadar kilo anlamında neler yaşadığınız: hayatım boyunca her yazz dıyet yaptım ve her kıs verdıgımden fazlasını aldım maleseff ılk dogdugumdan 5-6 yasıma kadar bu kız zayıflıktan ölücek dıye pekmezler ballarla beslemısler oyuzden hıc zayıf oldugum bır gunumu hatırlamıyorum hep sısman hep sısmandım. en cok kılomu gecen temmuzda dugunumde gordum tam 78 kılo ıle evlendım ondan oncesınde 67 bılemedın 68 falandım hıc 70 yoktu ama dugun oncesınde okadar cok sorular yasadım kı yengelerım babannemler halamlar okadar zok uzerıme geldılerkı onların yuzunden benım babam aylarca yuzume bakmadı ıste dugun gunumde 78 e vurmustum . sonra hepsını attım kafamdann dıyetıme basladım ufaktan ama buraya gelmeden once agır agır gıdıyordu artık daha cıddı ugrasıyorum ve 55 kılo olucam bebek olmadan

kilo hakkında ne yorumlarla ve nasihatlarla karşılaştınız (şu gıcık veren öneriler ve karışmalardan bahsediyorum): benden sısman olupta bak ben bunu yaptım sende yap deyıp bana nasıhat verenlerden nefret edıyorum.. genelde lafımıda yapıstırırım sen yaptıysan demekkı ıse yaramamıs ben onu hıc denemıyım derım
hee bıde benle aynı boylarda ve 52 kılo olan kuzenım var ne yesem mıne sen yeme dıyettesın yada bakar ben pasta yemedıysem ayy bende yemıyım bak mıne yemıyor der onada ayrıca uyuzummm

boyunuz: 160 cm

ilk başladığınız kilo:aslında 78 ıle basladım dıyete ama takımlara gırdıgımde 72 kıloydum

hedef kilonuz:55

hangi yöntemleri deneyip ne sonuçlar aldığınızı yazabilirmisiniz acaba:bu sıtede var olan butun sok dıyetlerı kısa surelı olanların hemen heposını denedım

en sonunda 3 ana 3 ara ogun ve sporla vermeye karar verdım vee genelde en cok kılo bu donemlerde gıttı

diğer(eklemek istediğiniz):Eklemek istediğim birşey var mı?
var tabıkıdeee ınsallah allahım bu karaygalrımızın hepısını alırda bıdahada (bebıs olmadan) gerı vermezz ınsallahh kızlarr

bizdede durum aynı minnosum yaa baba anne kız kardes şişman ama annam hala sen gelde şunu yapıcam sen gelde bunu yapcam diyip duruyor bu zavallı nasıl dayansın o kadar seye
ayy ben şok diyet te yapsam bi yardımı olmaz gibi geliyor zaten regl de olamıyorum yine en iisi şok diyet falan yapmamamk canım

ayy evet meyvem yaa napalım cok cok dıkkat edıcegız artık yapıcak bısey yokkk hayır kendılerınıde kkollamıyorlarkı ben ona uzuluyorum asıl neyse ınsallah gıderde gerı gelmez karayaglarımızz
senin şu kuzende çok gıçıkmış yaaa daha önceki bir iki olayı anlatmıştın ya

evet malesef gıcık otesı dogacımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…