benımde acıktı yaaa gozlerım yerınden cıkmaya basladı
aman tanrımmm
kırmızı gulummm kaptanım senden rıca edıyorum azerıye bır suree takımdan uzaklastırma kararaı ıcın oylama yapabılırmıyız
ne ara ogunu canim ya oglen benim icinganfield gel canım edelim sohbet işlerim çıktı ondan yazamadım.
şimdi ara öğünü çorbamı yapacaksın sen?
kızlar ayy internette bir gariplik vardı, açamadım sayfaları hiç.. sisteme bağlanmam gerektiğinden internet bağlantımı da değiştiremedim, yazamadım ondan size... kaynatmışsınız yine..
hoş geldin azerim
ben kermesleri cok severim
sarmalar içli köfteler mantılar aman allahımm gözlemelerr
düşününce bile karnım acıktıı
niye kiiiizz,naptim ben.sucsuzum beeenn.sen sordun tarifi bende verdim.Allah Allaahhhhh
aynen.mangalda yapilicak.herkeste bir cesit bisey yapicak.ben evdede 60-70 tane icli köfte yapicam.haaa dönerde var,dönerde takicaz
ben her sene esya satisinda görevliyim.takilar,esarplar,ev esyalari falan satiyorum orada.yani yemeklere uzagim
bırıncı olmamız lazım bılıyorsunuzz kızlar ayy ben sımdık karar verdım eve gıdıcem butun bulasıklarımı utumu camasırımı kaldırıcam yenılerını yıkıycamm ohh hem hareket etmıs olurum hemde zaman gecer ıste yemek dusunmemıs olurum sonra en gec 7 ye dogru yumurtalarımı yıycemkı cok acıkmıyım dıyee
minnosum bu aksam bende 2 makine camasır yıkıyayım ütülerim var onlarıda yapayım tüm aksam bunlarla uğrasayım hafta sonu evde olmıcam die şimdiden baslım temizliğe hem hareket olur spor yapamasamda..
kizlaaaaarrr selllaaaaammben geldim.bugün gec kaldim
cünkü pazar günü camide kermesimiz var.onun icin icli köfte yaptik.ordanda ciktik,Türk magazalarina gittik.kermeste satis yapmak icin esyalar aldik.daha yeni eve geldim.
ama gecmisi merak ediyorum.bakayim neler kaynattiniz.okuyupta geleyim tatlilar:81:
ayy yinede o mangalın dönerin gözlemenin kokusu her yeri sarıyor buram buramm
aynen.mangalda yapilicak.herkeste bir cesit bisey yapicak.ben evdede 60-70 tane icli köfte yapicam.haaa dönerde var,dönerde takicaz
ben her sene esya satisinda görevliyim.takilar,esarplar,ev esyalari falan satiyorum orada.yani yemeklere uzagim
pek hamarat gördüm sizi kızlarr
azeri hoşgeldin ama şimdi böyle içli köfte falan demek ayıp olmuyor mu biraz??
canım çekti haşlama olanından :26:
nazar etme ne olur calıs ssenınde olur frangııı
:90:diger mesajimdada tarifini bile verdim.döv beni döv döv döv
gördüm ama tabii ki tarife bakmadım, şimdi onun resimleri de vardır orda.. hepten canım istemesin diye bakmadım işte..
anaammm gercektenmı cok sevındımmmmm
tuu tuu masallahhh...
kem gözlereee (ziyaretcılerree )şişşş
canim ben ozel guvenlik gorevlisiyim, ama yaptigim isin guvenlikle bir alakasi yok..bir araba markasinin anabayisinde calisiyorum, resepsiyonluk yaptigim daha cok, telefonlara bakma, yurtdisindan gelenleri toplanti odalarina goturuyorum...isimi seviyorum ama cok stresli olmaya basladi artik, zor geliyor..cunku gunluk enaz 500 telefona bakiyoruzayyy sen ne ıs yapıyorsun sekerıtomm hastanede hep sabahcı oglencıyım dıyorsunda merak ettım
insallah canim hep beraber verecegiz fazlaliklarimizi, sen 55 olunca hayirlisiyla bebegine kavusursun bende kocayi bulurumayy bende doldurayım barımmm
adınız(takma ad kabuldür gerçek söylemek istemeyenler için):mine
yaşınız:26 (agustosta 27olucam)
işiniz:İnşaat Mühendisi
şimdiye kadar kilo anlamında neler yaşadığınız: hayatım boyunca her yazz dıyet yaptım ve her kıs verdıgımden fazlasını aldım maleseff ılk dogdugumdan 5-6 yasıma kadar bu kız zayıflıktan ölücek dıye pekmezler ballarla beslemısler oyuzden hıc zayıf oldugum bır gunumu hatırlamıyorum hep sısman hep sısmandım. en cok kılomu gecen temmuzda dugunumde gordum tam 78 kılo ıle evlendım ondan oncesınde 67 bılemedın 68 falandım hıc 70 yoktu ama dugun oncesınde okadar cok sorular yasadım kı yengelerım babannemler halamlar okadar zok uzerıme geldılerkı onların yuzunden benım babam aylarca yuzume bakmadı ıste dugun gunumde 78 e vurmustum . sonra hepsını attım kafamdann dıyetıme basladım ufaktan ama buraya gelmeden once agır agır gıdıyordu artık daha cıddı ugrasıyorum ve 55 kılo olucam bebek olmadan
diğer(eklemek istediğiniz):Eklemek istediğim birşey var mı?
var tabıkıdeee ınsallah allahım bu karaygalrımızın hepısını alırda bıdahada (bebıs olmadan) gerı vermezz ınsallahh kızlarr
canim yazdiklarin okadar hosuma gittiki, neredeyse aynini yasadim ve yasiyorum.ozellikle stres aile sorunu ve ondan sonra aldigin kilolar...buarada bende bir yilda 20 kilo alarak rekor kirmis birisiyim, yani yanliz degilsinTammmmammm,harikasın.O halde tartılma günümüzün ardından yarışmaya başlıyoruz.
Kaptanım bu formu doldur demişti,unutmuşum.Şimdi dolduruyorum:
adınız(takma ad kabuldür gerçek söylemek istemeyenler için):Esen
yaşınız:30
işiniz:Öğretmen
şimdiye kadar kilo anlamında neler yaşadığınız:8 aylık ve neredeyse prematüre doğduğum için,rahmetli babaannemin ve anneannelerin yoğun çabasıyla ilkokul 5. sınıfta 30 kiloya beni çıkardıklarını hayal meyal anımsıyorum.Tabi ki 1980'lerin şartları ile ve Anadolu kültüründe zayıf çocuk sağlıksız çocuktur tabusu çevresinde düşünüldüğünde anlayışla karşıladığım bir çaba.
17 yaşında üniversiteye 69 kilo ile gittim,4 sene sonra mezun olduğumda tam 77 kiloydum akşam yenilen yemeklerden ve uyku düzensizliğinden kaynaklanan.Sonra Ankara'dan çıkıp atandığım anadolu'nun bir dağ köyünde,hareketsizlik ve stres sebebi ile 85 kiloya çıktım.Aslında olayın kopuş noktası geçen sene oldu.Duygusal dünyamdaki dalgalanmalar ve atandığım yerden 9 sene boyu başka ile atanamamam,kardeşimin geçirdiği rahatsızlıklar ve aileye özlem derken bu ruh hali beni tam 105 kiloya çıkardı.En fazla 1.5 yıl içinde 20 kilo alabilme gibi bir rekor kırdım.Aslında ben herşeyden vazgeçmiştim,sessiz bir intihar gibi.Ölesiye uyumak,ölesiye yemek ve ölesiye sigara içek üçgeninde kayboluyordum.Stresli dönemlerimde kola,cips ve çikolatayı olağanüstü bir düzenlilikle tüketmeye başladım.105 kiloyu tartıda gördüğüm gün akşama kadar yataktan çıkmadım ve ağladım.İrademe çok güvenmiyordum ama Rabbime güveniyordum.Şükürler olsun ki sonsuzluk kadar,Rabbim beni yeniden hayata tutunduracak bir yolculuğa çıkardı.
kilo hakkında ne yorumlarla ve nasihatlarla karşılaştınız (şu gıcık veren öneriler ve karışmalardan bahsediyorum):İnsanoğlu kardeşlerimizin genel acziyetidir.Birbirlerini zaaflarıyla vururlar.Eğer karşılarındakinin zaafını kestiremiyorlarsa,el birliği ile yeni bir zaaf kazandırmaya çalışırlar Ona.Çok klasiktir ama,ben gerçekten kendimle barışık biriydim.Bakımlı biriyimdir,kiloma göre şık giyinirdim ve kişisel yeteneklerimin her zaman kilomu kapattığına inanırdım,gelen reaksiyonlar da hep bunu doğrular nitelikteydi.Ama dediğim gibi insanlar;yaşımın ilerlemesi ile baraber beni kilo ile vurmak konusunda önemli bir koza sahip oldular.Sen neden evlenmiyorsun diye başlayan cümleler,biraz zayıf olsan çok rahat evlenirdin saçmalıkları ile son buluyordu.Aslında yüzün çok güzel ama,ahhh birkaç kilo versen öğütleri.En son da bir komşum:Seni çok isteyen oldu ama,kilolu olduğun için sonradan caydılar dedi.Ben Onların 2 kelimeyi biraraya getiremeyen oğullarına ölüyormuşum gibi.Ve bunun gibi daha nice nice örnekler...
boyunuz: 164 cm
ilk başladığınız kilo:105,bu sitede 103.5
hedef kilonuz:65
hangi yöntemleri deneyip ne sonuçlar aldığınızı yazabilirmisiniz acabaiyetimin ilk 3 ayında düzenli olarak kalori sayımı diyeti yaptım.1300-1400 kalori alarak ilk 10 hafta tam 10 kilo verdim.Kilo vermem yavaşlayınca 5 günde 5 kilo diyeti yaptım ama pek uymadığım için 1 kg verdim.Daha sonra diyete ve spora vücudum alışınca haftalık kilo verişim 200 gr lara indi.Ben de diyet yöntemi değiştirip müsli diyetine başladım.Şu an haftada 500-800 gr arası veriyorum.Bu hafta ne olur bilemiyorum.Müsli programım bitince de karbonhidrat diyetine başlamayı düşünüyorum.Ödem attırıcı çayların da ekstra faydasını gördüm söylemeden geçemiycem.
bu yolu tamamladıktan sonra nasıl giyinmeyi planlıyorsun şuan nasıl giyiniyorsun:Kiloluyken de kiloma göre giyinirdim.Hala da tabi.Genelde pantolon ceket bluz kombinasyonunu kullanıyorum.Genelde kalçamın kapalı olmasına dikkat ediyorum.Verdikten sonra da yine ahlak sınırları içinde,ama elbette içimde kalan ve kilom sebebiyle estetik durmadığı için giyemediğim kıyafetlerle devam edicem.Elbise giymek yıllardır içimde özlemdir mesela.
zayıflamanın sana katacağı ayrıcalıklar nelerdir:İçini sağlam yaptığım binanın,boyasını düzgün sıvamaktan önemli bir anlam ifade etmiyor benim için.Ev almaya ya da kiralamaya gitseniz;içi muhteşem olsa bile badanası kötü olan bir binaya giresiniz alasınız gelmez.Oysa o binanın değeri içindeki mimaridedir ama dıştan da sizi içine çekmesi lazım.Bana ayrıcalık katacağına değil,ayrıcalıklarımı ön plana çıkaracağına inanıyorum yalnızca.Zira eskilerin dediği gibi:Boyu güzelden usanılmış,huyu güzelden usanılmamış...Dışımıza gösterdiğimiz emek ve itinayı,ruhumuza da göstermek en birincil borcumuz diye düşünüyorum...
diğer(eklemek istediğiniz):Eklemek istediğim birşey var mı?Evet aslında şu var.Eğer sıkıntılarımızı yani bu kilolarımızı attıktan sonra,bugün yaşadıklarımızı ve çektiklerimizi unutursak;hiçbir erdemi kalmaz çekilenlerin.Zafere giden yolda,çekilen çile kutsaldır.Unutmamak dileğiyle.Dışı güzel,içi fos kilosu ile IQ'su eşit kalabalıklardan olmamak ve Yaradan'a şükrü hakkınca yapabilmek dileğiyle...
aynisindan meyvecim cunku bende bugunn acliktan cildiriyorumm:84::84::84: ama yemicemmmm birsey listemin disina cikmak yokkkkkkkızlar bu kadar aclıkdan sonra 1. olamazsak hepinizi sıra dayandan geciricem bilesinizz
insallah yarina kadar sendedaha guzel sonuclar alisrsin saferanim..yarin kesinlikle birinci olmamiz lazimmmgünaydııın.....
olsun bebem hiç yoktan iyidiiiir....
günaydııın............
sakın kaçırmaaa......
süpersiiin beni geçtin kııız......
saol frangicim....bende dun nickini gordum gri olmustu dedim uzaklastirmami aldi nedir...bakalim yarin gelebilecekmi, liste ona aitti cunku:26::26: sen nasilsin frangicimgünaydın kızlaar, bugün biraz geç geldim..
nasılsınız bakalım??
ceyce facebooktan mesaj atmış bana, mail adresinde sorun olduğu için buraya giremiyormuş, sistem izin vermiyormuş.. bugünlük izin istiyor..
:90:diger mesajimdada tarifini bile verdim.döv beni döv döv döv
kizzzz sen ne tarifi veriyorsunnnyarin bir artida cik seni doverim haaa dietteyiz biz, zaten aciz ustune birde sen tuz biber ekleme.. kotu ornek olma kizlara.....anlat bakim salata nasil yapilir
barıı coban salatayı anlatsında cok onemlı bısedegılmıs gıbı canı cekmesın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?