Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

afiyet olsun canım hem sana hem evdekilere ...

uyudun mu tekrar , uyurum diyordun ?
Yok canım şimdi uyumak istiyorum aslında...bence ben akşamı 9da uyuyunca iyi atamıyorum yani perşenbeleri. Bunu keşf ettim galiba sanırsam...onun için şimdi uyuyup akşamı 11e çekmeyi düşünüyorum...yoksa oturamam akşam...6.40tan ayaktayım...

anladım canım ... senin uyku düzeninin maşallahı var ..

bende her sabah 6 30 gibi kalkarım ... ama gece 2 den evvel yatmak bilmem ..

ayyy bir de uyusaydım demek 40 kilo olacaktım

Tünaydın kızlar nabersiniz? Bugün tartıda fazla gördüm deli gibi kardio yaptım kıpırdayacak halim kalmadı
Ramazan için bir kaç diyet araştırdım ender saracın diyetini gördüm. Bana çok iyi geldi. Yapan varmı hiç aranızda? Şöyle;

Sahur:

Açık çay (şekersiz)
1 adet haşlanmış yumurta ve
3 dilim peynir
3-4 dilim ekmek
2 ceviz
Domates, salatalık

İftar:

1-2 hurma

1 kepçe çorba

10-20 dakika sonra: ve

1. seçenek – 5 yemek kaşığı sebze yemeği ve 1 büyük kâse cacık, 2 dilim ekmek, salata;

2. seçenek – 5 yemek kaşığı zeytinyağlı ve sebze yemeği, yoğurtlu salata, 2 ufak dilim pide, salata;

3. seçenek – 3 adet ızgara köfte veya ızgara tavuk, közlenmiş sebze salatası, 1 su bardağı ayran, 2 dilim ekmek, salata.

Yemekten sonra yeşil çay.

Yarım saat sonra: bir porsiyon meyve, haftada 1 kez 1 porsiyon sütlü tatlı.

Yarım saat sonra: 1 bardak ayran veya 1 bardak şekersiz limonata veya komposto; haftada 2 kez 2 top dondurma.

Not: ekmeğiniz tam buğday, çavdar veya kepekli olsun;

1 porsiyon meyve miktarı:

1 ufak elma;
1 ufak boy muz;
10 büyük tane üzüm;
1 ufak armut;

exmadon buna ben daha bu sabah baktım ... ramazana yakın konu olarak açayım diye de sık kullanılanlara ekledim hatta ...

ben 5-6 yıl evvel diyetisyen listesi ile ramazana girmiştim ..

sahur mutlaka yumurta vardı ve kahvaltı ile .. yemek hamur işi yok .

ve iftarda da mutlaka ara veriliyor ...mesela su hurma ve çorbadan sonra 20 dk kadar ... o arada ben namaz kılar bir de tüttürürdüm

benimki gelmezzz kızım uyumasına hayatta izin vermez 1 saat boyunca tepesinde adamınnn yemek bile zor yiyior ))dairede odasında kapısını kapatsın 1 saat gözünü dinlendirsin artıkkkkk

bizimkilerinde mescide inen çokmuş ... ramazanda öğlen erkek koğuşu gibi resmen der eşim ... horlayan uyuyan

kız aynura kaç saat uyuyorsunnnnn9 da yatıyomusun
aboww ben daha koltuga oturmammış oluyorum
bırak yatış pozisyonunu

Bende bir kaç gündür araştırıyorum. Tüm ramazan diyetlerinde kilit nokta iftarda çorbadan sonra 20dk ara galiba hepsinde var. Sahurda biz hep kahvaltı yaptık şimdiye kadar hamur işi yiyemem (zaten yapmaya üşenirim)
Bunu uygulayacağım bakalım biliyorsun liste olayına harfi ile uyamam ama deniyeceğim hedef için acı şart

_AYNURA_ kız maşallahın var. Keşke bende uyuyabilsem bu aralar iyice kötüleşti. neredeyse 5 e kadar uyuyamaz oldum sabah 8 de kalkıyorum. 4-5 gün böyle sonra bir gün koltukta bakmışsın bayılmışım
Huzursuz bacak sendromu var 3 gündür rahatsız ediyor meret

niye ara veriliyorrr aceppp ?? bende eşimde hayatta çorba içmeyiz o sıcaktaaa.. direkt yemeğe dalarızzz haaha) ama bu raamzan iki bardak su içip bir hurma yiyip namaza gecebilirim çünkü yemek iyiynce hemen üstüne namaz kılınmıyor zorlanıyor insan....

Diyetisyen güldü komik deyip bende galiba nesi komik der gibi baktım galiba spor yapmadan bu kadar kas kaybı komik rakam dedi bukadar kas kaybı buluduğum şartlar altında normalın altında bir rakam ben metabolizma olyını açtım benim geçmişimde meta bana ihanet etti 21 kilodan sonra durdu dedim o zaman senin metanın biraz kandıralım onu yormayalım dedi 10 kilodan sonra spora yavaş yavaş başlayalım dedi
Su oranımda artış var dedi vucüd amalizimde o bölümü resmini yolladım sanki faydalı zararlı sormadım inan proteyin artmış su artmış
kas, çoğu karından gitmiş yağım düşmüş
Birde günde 3 yumurta önerdi 2 sinin sarısı hariç kas kaybına neden olmamak için şimdilik bunlar aklımda kaldıbu kendiliğinden cıkan smyler

canım sanırım işte o açlıkla hunharca yemeğe dalmamak için

20 dk içinde beyne tokluk sinyali gittiğini düşünürsek ... o ara verilince iştah kesilecektir muhakkak ..

biz önceden ne varsa sofrada olurdu ... mesela normalde(diyet dışıgünlerde) yemeği yersin .. sonra çay tatlı ...epey sonra meyve vs ...
ramazanda tatlıda meyve de börekte sofrada ... 20 dk de sofra bom boş

bu sefer bunu yapmayacağım işte

bi çiko parçası mı gördüm orda ...hemde miiisssss gibi yağ kaybı gösteren analiz kağıdının yanında
Sence ağzima sürmüş olabiliryim
Tabikite hayır kahvemi murdar etmen dünkü senin proteyin eklemelerinden sonra ama itiraf edeyim kahfaltı icime sinmedi gerci bugün öglen biraz abatmak istedim ama ben galiba hahvaltıyı abartım.tabagımda peynirli tost ve patates kızartması vardı
Ben tabikide peynirli tost ve yeşilik yedim sadece galiba biraz porsyon büyüktü

Efser tatlım o kadar kas kaybın yok ki ?

bence bir gün tam haşlanmış yumurta ... diğer gün iki yumurtanın sadece beyazı mantıklı ... her gün 3 tam yumurtayı ..bilemedim
Ausm öyle dedi benimde ićime sinmiyor çünkü bir yumurta + 2 beyazı bana cok yani doyum olarak onu yersem öğleni öyle geçiririm buda bile zor ara öğün yapıyorum birde azda olsa metabolizma yavaşlamış sen ara öğün atlamışsın dedi....

Geçen markete gittim...benim diyet çiko bitti rusyanınkin kullanıyodum çok hafifti sadece içindeki meyvelerin tatlısıyla tatlanmış yulafdı.bende nestlenin fitness diye bi şeyi vardı onu aldım.Allahım nasıl tatlı...resmen bi kilo şeker var içinde bi de pirinç patlaklı.yani neresi diyet onu anlamadım.yiyosun ya sonra tekrar istiyosun tatlı...çok berbattı ..yemem de almam bi daha...ama geçen defakından bulmam gerek çok iyiydi o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…