Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

canım tost olunca sanki büyük cız yemiş gibi düşünülüyor ama zaten 2 dlm ekmek ve peynirle kahvaltı yapan biri için ..yağda yüzmemiş tostta gayet masum bol yeşillikle ....
tabii beyaz ekmek olmamalı

Leynnn yarıldım

yarılmayacannn len kızacaksın ... sen görürsün aus diyeceksin

Kızımın hastalığından ediğim bilgilerse açıkladım bu durumu kendime. Çorbadaki karbonhidrat (sıvı olduğu için) kana hemen karışıyor. 5-7 dk arası. Bu evrede kan şekerin yükseldiği için pankreasın insülin üretmeye başlıyor. Metebolizman çalışıyor.
Çorbayı sıcak değil ılık içmelisin. Sıcak mide kanserine kadar götürebilir insanı. Ilık içtiğin çorbada tüm gün büzülen mideni yumuşatıyor.
Beyin yemeği bitirdikten 15-20 dk arasında doyma güdüsünü algılıyor.
Sen çorbayı içtikten sonra 20 dk diğer işlerini yaparken metobilizman hızlanmış doyman için tüm vucudun hazır hale gelmiş oluyor.
Tekrar yemeğe oturduğunda artık okadar aç değilsin çünkü karbonhidratın kanda dolaşıyor yeterli insülinde mevcut. Haliyle az yiyeceksin metobolizmanda çalışmaya başladığı için yerken (yavaş yemek bol çiğnemek) aldıklarının bir kısmını yakıyorsun bile.

_AYNURA_ ben o tarz tatlı ihtiyaçlarımı kendi tariflerimle karşılardım .

ya kuru meyve ve yulaf ezmesi muz ile ... toplar yapardım ...

ya da protein bar hazırlardım lor kakao yer fıstığı ve yulafla ...

paketli ürünleri diyet adı altında da olsa çıkardım hayatımdan da evden de

Ben esmer ekmek sparişi vediğimi zannetim menüde o vardı ama gelen beyaz ekmekti tekrar uyarmam lazımdı hic yağlı degildi ama yarın cuma canımı o sıktı öglenden sonra yagsız corba ve salataylayla bugünkü kapanışı yaparım herhalde....

Ben hazır orda duran bi şey istiyorum ki kahvaltıda bi ısırık alayım çayımla gitsin diye...ama bak senin yazını okurken de bunu icat ettim...lor+yulaf+siyah kaysı güzel olur.yulafı çiyden kullanıyoruz dimi?bunu hazırlayıp rulo yapıp buz dolabında tuta bilirim...

istersen muz ama çook olmuş muz ile yoğurup şekil verebilirsin .
5 dk da hazırlarsın ... kakaoda at ... al al ye yine .. bir parça alsan atsan ağzına kaç gün gider zaten sana ... hem sağlıklı katkı maddesi yok

nehirnil111 huuuuu bu sabah göremedim seni ?

mimu88 dan bi selam gördüm sadece ...
Kaptanım sabahtan doktora gittim anca iş yerine dönebildim Sabah kahvaltı yapamadım öğlen su böreği yedim sonum hayrolsun inşallah Bugün başka bir şey yemesem mi acep su böreği dediğimde yarım porsiyon bir şey aslında akşam ne yapsam ya dışarıda olacağız

Hmm...olmuş buz bozulmaz mı bi haftaya?

Taaaarif isterim taaarif isterim

YULAF EZMELİ KURABİYE
Eki Görüntüle 1970634

Yulaflı Ezmeli Kurabiye

Malzemeler

1-1,5 su bardağı yulaf ezmesi

3 olgunlaşmış (hatta kararmış) muz

1 kahve ficanı kadar kuru üzüm

1 tatlı kaşığı tarçın

1/2 kahve fincanı hindistan cevizi

1/2 kahve fincanı damla çikolata (isteğe bağlı )

½ kahve fincanı kadar fıstık

Hazırlama Süresi : 5 dk

Pişme Süresi : 15-20 dk

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede .

Hazırlanışı

Ezilmiş muzlarla tüm malzemeler karıştırılıp , yoğrulur . Yulaf ezmesi miktarı , muzların büyüklüğüne göre değişeceği için 1 bardaktan sonra azar azar ele yapışmayacak ve şekil alacak kıvama gelene kadar eklenir .

Yağlı kağıt serili tepside yaklaşık 15-20 dk pişirilir .

Afiyet olsun

konu olarak vardı burda tariflerim ... ordan yapıştırdım :)

Arkadaşlar selamlar, merhabalar sevgiler.Ben işyerimizde bir arkadaşımız vefat ettiği için uzun süredir yanınızda olamamıştım.Yeme düzenimde çok değişti.Bir program menü yapamadım doktoruma devam edemedim.Ancak kilo almadım da.Masumm um un hala yamacında dolanıyorum sanırım:) şuan 67 kg dayım en son buraya 72 iken girebilmiştim.Sizleri sohbetlerinizi çok özledim güzel baharlar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…