gunaydin sekerlerrrrrrrrrrr
2 saat uykuyla duruyorum ama bende pozitifim
toparlanalim artikbuyrunn buyrunnnn
vallahi oyle frangicim, birde ne yuzsuzlukki, biz suanki oturdugumuz eve tasinali 2 yili gecti kadin gecmis olsuna geliyor birde anneme ev hediyesi alamadim kusura bakma diye zarf tutusturdu..inanininsanlik okadar dusmuski...sinir oldum resmennnayy canım yaaa o kadar stresin üstüne bir de bunlarla uğraş.. hasta ziyaretinin kısası makbuldur ama bizim milletimiz bayılır saatlerce oturmaya.. hay allahım yaaa...
evet kaptaniniz pilotunuz yerine oturmustur lutfen kemerlerimizi baglayalim....diet ucuslarina hazir olunuzzzeveet.....kaptanımızda döndüğüne göre diyetlere devaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmm........................
diikkat dikkat hostesimiz safiss birazdan diet ucus kurallarini anlatacak, lutfen kurallara uyalim uymayanlari uyalraim, ki yere cakilis felan yasamayalimmkaptan yardımcınız saferan hepinize mutlu ve kiloların verildiği mutlu günler dileeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........................
günaydın sekerlerimm
bu gün baslangıc günüü hadi bakalımm cok güzel baslangıclara merhaba diyelimmm
bu gün diyetime döndüm yeni bi kitap aldım ona baslıcam
ve kızlar reflü olduğum için ben artık kakao içeren seyler yiyemiyorum çikolatada dahil bu diyetim için cok güzel bişiii
annen nasıl kırmızım? seni çok iyi anlıyorum misafir konusunda daha yemekli bile gelirler bende de var yani onlardan
gülüm bak burda anlatıyorgunaydin meyvisimmm, omrun boyunca yasak degil ama demi??
gülüm bak burda anlatıyor
Reflünün önlenmesinde yapılacak basit yaşamsal düzenlemeler
Az miktarda ama sık düzenli yemek yiyin, Günde 6-8 öğün yapın. Her iki saatte bir öğün yapın. Öğünde aşırı besin tüketmeyin.
Yiyecekleri yavaş yiyip, iyi çiğneyin
Yemekten sonra en az 2 -3 saat yatağa girmeyin.
Çok sıcak ya da çok soğuk yemeyin.
Stresten mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.
Dar ve beli sıkan giyisiler giymeyin.
Sigarayı azaltın, mümkünse bırakın.
Yatarken vücudun üst kısmı ve başın yukarıda olması yararlıdır.,
Kullanmakta olduğunuz bazı ilaçlar reflüyu arttırabilir, doktorunuza sorun (Örneğin ağrı kesiciler)
Yemekten hemen sonra fazla hareketten kaçının ve dik oturun.
Aşırı kilo reflü oluşumunu provoke ettiğinden fazla kilolardan kurtulun.
Yemek yerken sıvı alımı azaltın. Sıvı besinleri öğün aralarında alın.
Özellikle istirahatten 4 saat önce fazla miktarda ve çok yağlı besinlerden kaçının.
Serbest ve Kaçınılması Gerekenler
Serbest Besinler
Süt, salep, çay, bitkisel çaylar, meyveli süt, limonata
Haşlama ya da ızgara et ve tavuk
Haşlanmış yumurta,
beyaz peynir, kaşar ve dil peyniri,
bal, reçel,
zeytin
Pirinç, makarna
Pişmiş sebzeler
Sade kek, sütlü tatlılar, komposto, jöleli tatlı, lokum, kabak tatlısı
Zeytinyağı, çiçek yağı, mısırözü yağı
Tuz, tarçın, kekik, kimyon
Kaçınılması Gereken Besinler
Çay, kahve, neskafe, kolalı ve karbonatlı içecekler,
alkollü içecekler,
konserve meyve suları sirke
Kızarmış et veya tavuk, sakatat, sucuk salam vs.
Sahanda yumurta, tulum peyniri
Kuru fasulye, nohut, mısır gibi gaz yapıcı gıdalar
Kızartmalar
Çikolata, kuruyemiş, yağda kızartılmış hamur tatlıları, tahin helvası
Margarin, kuyruk yağı
Acılı baharat, turşu, , sarımsak, limon tuzu
Yağ ve yağlı besinler,
çikolata,
Çiğ sovan, çiğ domates, Nane ve yağı
Acı baharatlar,
turunçgiller
gülüm özellikler kakao baharatlı yağlı ve kızartmadan sonra cok kötü oluyorum ondan bunlara cok cok dikkat ediyorum artık..
aman dikkat et tatlim, sglik herseyden once gelir...sana kfc, mc davut amcalar yasak artik
allahtan okadarda kotu degilmis meyvem...cogu sey serbestte..Alla sifani versin meyvisim
zaten izmite gittiğimde yedimde öldüm midemin bulantısından yanmasından cok kötü yapıyor artık diyet seylerle beslenicem mecburen...
enguzelide o tatlim..ianan uzun sure sonra dietimi 3 gun bozdum...aam eziyet cektim midemin sisligi. zaten huzursuzluk vardi uzerine birde yediklerim rahatsizlik verince, dedim yazik vicudumuzu ne hale sokuyoruz..dietteyken ne guzel sabah kalktiginda hafif ve huzurlu kalkiyor insan..bugunden itibaren bende siki devam edicem...ve hayatim boyuncada 3 gun boyunca yaptigimi yapmayacagim
meyvemmm bir otur kiz, aa bir bakiyorum varsin bir bakiyorum yine kaybolmussun, Sfise soylimde sana iki kemer birden taksin
tuh bak misafirimizde korktu kacti...bendemi bir anormallik var yoksam
öf bi cevap veremedim işten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?