menü de görmemiştim diye yazmıştım,içelim güzelleşelim....suyu bolxana içiyorum zaten canım su beim vazgeçilmezim ben diyette degilkende çok su içerdim
canım paylaştığın için teşekkür,bazen unutup ayakda içtiğim oluyordu,artık daha dikkatli oluruz.kizlar ben bunu dun gordum cokta hosuma gitti bende sizlerle paylasmak istedim . Islama gericilik diyenlere ders olsun 14 yuz yil onceden bunu bilip insanlari uyarmis .daha teknoloji cagi dedikleri seyde simdi tasdik ediyorlargerici aslinda kendileride farkinda degiller
Ayakta su içme konusunun bilimsel gerçeği..
Peygamber efendimiz ayakta su içmeme hususunda da bizi uyarmıştır. Ilk bakışta a...nlamsız gelen bu öğütün, bu sözün özüne bakıldığında yine bizim sağlığımız için etkileri çok büyüktür."
bir hadisde ayakta su içmenin zararına şu şekilde işaret etmiştir:
eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı (abdürrezzak 10/427 hadis 19588).
Yine aynı konu ile alakalı olarak;
sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unuturda içerse kusmaya çalışsın buyurmuştur (müslim eşribe hadis 116)
bilimsel olarak açıklaması ;
insan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur.
Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer..
Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok insan hastalıklarından korunmuş olur."
kız bu da dert mi...yakın evlenirsin uzağa gidersin....onlarda alışır zamanla..........
ooh ne güzel süper moral sana...........
bu gidişle evlenip gelirsin sen valla meyvişim............
bol salata y e gülüm iftarda bol su yemekler sonra pidede ölçülü.....hiçbişeycik olmaz o zaman..........
bebişin iyileşsin yeter canım ne cezası...........
dolaplarıdamı götürüyosunuz yaniiii............:26:
sizsiz nasıl olur buralar ki.............
allah yardımcın olsun canım................
a.s canim tut tabi o kadar emek verdin kilolari atmak icin koruyalim demi hem sen gelin olacakmissin soyle manken gibi isteriz gelinimizi .:123:
gunaydin kizlar
sizler uykunuzu aldiniz kalktiniz bile
burada gecenin bir yarisi kizimla hala ayaktayiz
oksurmekten uyuyamiyor yavrum
birkac sey denedim ama gecmedi
yaa tecrubeli anneler ne yapsamda oksuregi hafifkese kuzumun
bu arada takım baya degişmiş zalimi gitmiş herhalde yeni takım kaptanı kim.önceden pek paylaşım yoktu şimdi baya aktif olmuş takım.birde hangi formu dolduracam ben yaaa :)
aman ya ben bi gunaydin bile demeden bodoslama dalmisim gecmise.affedin kizlar oncelikle gunun en aydini sizlerin olsun.
her öğünde ne yediğinizi paylaşmıyormusunuz
ben dün sabah
2 dilim kepek ekmek 3 zeynin az peynir domates
ara 2 tane kuru incir
öğle
1 kese kabak yemeği yarım kase yogurt
2 dilim kepek ekmeği
ara kapruz işyerinde arkadaşlar kestiler dayanamadım karpuzu severim
akşam yemeğe davetlydik taktir ettim kendimi
3 köfte fırında köfteler avucumun yarısı kadar
2 kaşık pilav
boool salata
bugun sabahta
1 haşlanmış yumurta
az peynir yeşil çay
2 dilim kepek ekmeği
3 zeytin
nasıl gidiyorum kızlar yorumlarınızı bekliyorum
selam saferan cim.evet kiz mobilyalarimi götürücem.yeni hepsi.daha gecen sene almistim.
bizsiz buralari yalniz birakmayin bariiiiiiiiii.
gunaydin kizlar
Pabyacim, takimin yeni kaptano benim ve kaptan yardimcimizda saferan.. Formu sana daha eklicem canim dun ekleyemedim :78::78::78:
Hepinize gunaydin kizlarrrrr.. Ben birazdan hastaneye gidicem umarim iyi haberler duyarim.. Regl meselesi icin gidicem.. Oglen gorusuruz citirlarr
bir sene içinde düğünümde olur ganfedcim yaaa düğün fotolarımı gösteririm size o zaman kısmet olursa
ilk ben gorduum ilk ben gorduumkızlaar albüme resimiimi koyuyoruuum....eski halim olsa onu da koyardım ama bulamadım kiii.....akşama kadar bakan baksın sonra kaldırıcam haberiniz olsuuun.................
sabah ölçü aldım...
bel 107.5
kalça 142
bu döt ne zaman ericekki yaaa...............
gunaydin kizlar
ilk ben gorduum ilk ben gorduumcanim yuzun cok zayif cikmis ama sende benim gibi ortadan aliyorsun bir farkla benim yuzumde ortam gibi kocaman hatta dahada buyuk yusyuvarlak tostoparlak gurbuz bir yuzum var yuzume bakan 90 sanir beni:)
ama bacaklarima bakanda afrikali saniryani boyle bir orantisiz biseyim ama insallah senin kilon bu azimle dahada cok eriyecekve citirmi citir bir hatun olacaksininaniyorum buna
kaptanım isimleri karıştırdın sanırım,ama banada fromu ekliyecektin.Pabyacim, takimin yeni kaptano benim ve kaptan yardimcimizda saferan.. Formu sana daha eklicem canim dun ekleyemedim :78::78::78:
Hepinize gunaydin kizlarrrrr.. Ben birazdan hastaneye gidicem umarim iyi haberler duyarim.. Regl meselesi icin gidicem.. Oglen gorusuruz citirlarr
kızlaar albüme resimiimi koyuyoruuum....eski halim olsa onu da koyardım ama bulamadım kiii.....akşama kadar bakan baksın sonra kaldırıcam haberiniz olsuuun.................
sabah ölçü aldım...
bel 107.5
kalça 142
bu döt ne zaman ericekki yaaa...............
insallah canim o gunleride gorursun
adınız(takma ad kabuldür gerçek söylemek istemeyenler için):
yaşınız:
işiniz:
şimdiye kadar kilo anlamında neler yaşadığınız:
kilo hakkında ne yorumlarla ve nasihatlarla karşılaştınız (şu gıcık veren öneriler ve karışmalardan bahsediyorum):
boyunuz:
ilk başladığınız kilo:
hedef kilonuz:
hangi yöntemleri deneyip ne sonuçlar aldığınızı yazabilirmisiniz acaba:
bu yolu tamamladıktan sonra nasıl giyinmeyi planlıyorsun şuan nasıl giyiniyorsun:
zayıflamanın sana katacağı ayrıcalıklar nelerdir:
diğer(eklemek istediğiniz):Eklemek istediğim birşey var mı?
Hülya'cım formumuz bu canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?