Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Ayşemmmm,tasarruflu kullanıp birazını da o bastığı zaman zemini titreten nerde olduğunu bilmediğim eşime mi saklasam acabaaaaaaaaaaa
herüfümmm işte tatlımm ben onu yağlarım ballarımmm....:13:merak etme tosunum bi taneee gııı...sen bakma arda ben onu yiyorum ama kıyamam onaa...
ayşem sen malatyada mısın ? gelip seninle tanışmayı çok isterdim ama çook şükür eşim artık yanımda...

evvvveeet malatydayım hayatım valla cok heveslenmiştim geliceksin diye ama kısmet böleymişş
ama beni lafa tutuyosunuz olmaz ki canımmmçok gidesim var ama olmuooo

herüfümmm işte tatlımm ben onu yağlarım ballarımmm....:13:merak etme tosunum bi taneee gııı...sen bakma arda ben onu yiyorum ama kıyamam onaa...
Nevv'in eşini diyorum mesajı uykudan yanlış okuyan balım benim baksana nerde olduğunu bilmediğim eşime diyorum

*****Canlarım merak edenler için Dukan kitabının bi özetini çıkardım.Dukan diyetinin olmazsa olmazlarını,en çok merak edilen atak evresini ve seyir dönemiyle ilgili birkaç öz bilgiyi yazıyım dedim.Sonrasını zaten ben uygularken de izlemiş olacaksınız.
Dukan diyetinin olmazsa olmazları:
*Günde en az 1.5 litre su
*Az tuz kullanımı(mümkünse hiç)
*Yiyecekleri kısık ateşte pişirmek
*Light içecek ve besinler tüketmek
*Yulaf kepeği(Hayat boyu günde en az 1.5 yemek kaşığı)
*Spor(en az yarım saat yürüyüş)
*4 evreyi de sonuna kadar tamamlamak(Atak-seyir-güçlendirme-koruma)
Canlarım Doktor Dukan kitabında sıkça kendi geliştirdiği bu diyet için YA HEP YA HİÇ diyor.4 evreyi de tamamlamayanın verdiği kiloyu katıyla alacağına kesin gözüyle bakıyor.Bu yüzden başlamadan önce çok iyi düşünülmesini istiyor.Canlarım dinleyerek,topiklerde izlenerek de uygulanabilmesine karşın,ben de elbette kitabı okumanızdan yanayım çünkü dr.Dukan etkileyici bir anlatımla sizi başarıya inandırıyor.
*Diyete başlamadan önce ben bugün kan ve idrar verdim.10 gün sonra gidip tekrar vericem,eğer değerlerde negatif bir değişme varsa hiç bu yola girmiycem çünkü hiçbir diyet sağlıktan önemli değil canlarım.
*Diyete başlamadan önce
http://www.dukandiet.co.uk/ sitesine girip,oradaki 11 soruluk testi çözüyoruz.Kilomuza boyumuza ve yaşam tarzımıza göre Dukan test bu 4 evreyi ne kadar süre yapmamız gerektiğini söylüyor.Benimki şöyle çıktı:
*Bende atak dönemi kiloma göre 6 gün çıktı.Testte kaç gün diyorsa o kadar gün yapmak ve aşmamak çok önemli imiş.
ATAK DÖNEMİNDE:Eki Görüntüle 229129 Eki Görüntüle 229130
* SAF PROTEİN DENİLEN;Kaz hariç beyaz etlerin tümü,light sütlerin tümü,light yoğurtların ve light içeceklerin tümü kahve,çay,yumurta,balık ürünlerinin tümü sınırsız oranda serbest.Yağ ve şeker kesinlikle yasak,tatlandırıcılar serbest.
SEYİR DÖNEMİNDE:İşte bu dönemde sebzeler de işin içine giriyor yağsız pişirilmek kaydı ile.
Eki Görüntüle 229129 * 1 gün SAF PROTEİN,1 gün SAF PROTEİN+nişastalı olmayan tüm sebzeler.(Bunu isteyen 5 gün saf protein,5 gün saf protein+sebze olarak da uygulayabilir;1+1'in ya da 5+5'in kilo vermede bi farklılığı yokmuş.Ben daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm ilk yöntemi uyguluycam canlarım)Seyir döneminin ne kadar sürdürülmesi gerektiğini yine Dukan test söylüyor.İşte dilediğimiz kiloya gelince de koruma ve güçlendirme dönemleri başlıyor ki Allah nasip eder de o kiloya inersek,kilo koruma topiğinde bol bol konuşuruz bunları canlarım.
*DİYETİN EN BÜYÜK AVANTAJI:
*Sınırsız tüketim(liste dahilinde)
*İzin verilen malzemelerle çok rahat yapılan kekler,krepler,pudingler...
*Light dondurma özgürlüğü.
DİYETİN EN ÖNEMLİ NOKTASI:
*Su.Yeteri kadar su tüketilmediğinde Dukan diyeti böbreklerde tahribat yapabiliyor.Evet güzel takımım,en anlaşılır ve kısa şekilde anlatmaya çalıştım.Dukan test'in size göre hazırladığı sonucu görmeden kafamıza göre atak ve seyir süresi belirlemememiz gerek.Dua edelim,Allah hayırlısı ise devamını getirsin 7. takımın müstakbel çıtırları,sizin için sıkılmayın diye renkli resimli hazırladım,umarım beğenirsiniz

Son düzenleme:
günaydın canlar
bu hafta 1. olmuşuz tebrik ederim
ama ben hedefimde derecede vardı,bu hafta olmadı ama haftaya adımı oraya yazdıracam,söz veriyorum.

kiz verdigin siteye baktimda anlamadigim seyi nasil cozecem atmasyon olmaz demi cunku ingilizce bilmiyom ki:26:

Nevv'in eşini diyorum mesajı uykudan yanlış okuyan balım benim baksana nerde olduğunu bilmediğim eşime diyorum
hadi yaaa kocasızlık başıma vurmuş o zaman benim tatlım yanlış anadımmmmpardonnn....

sen kitabı yeyip yutmuşsun tatlım şinci nevim atak 6 gün sürücek seyir de istediğin kiloya gelene kadar doğru anlamışmıyım balımm

güzelim ellerine saglik,yalniz birseye dikkat cekmek istiyorum,light ürünler serbest yazmissin ama her ligh ürün dukana uymuyor light dan ziyade sifir yagsiz en fala yüzde 4 ( yalnis hatirlamiyosam) olmasi lazim,her ürünün lihgt bu oranlari icermiyor o yüzden alisveris yaparken oranlara bakmani tavsiye ederim

mesela yüzde 3.5 tam yagli yüzde 1.5 yarimy agli.yüzde 0.1 de yagsiz demek yani dukana uygun olan oran yüzde 0.1

Nev bu kadar cok sey yenerek kilo veriiyor mu gercekten.Yalniz meyve yasaksa ben asla bu diyeti yapamam.Bizim evde meyvesiz gun gun degildir :))))

günaydın canlar bu hafta 1. olmuşuz tebrik ederim ama ben hedefimde derecede vardı,bu hafta olmadı ama haftaya adımı oraya yazdıracam,söz veriyorum.
Hiç şüphem yok aslan parçası.Haftaya yine bu takım kupa kaldıracaaaaaaazzzzzz,ben de kendi adıma en az 3 kiloya söz veriyorum
kiz verdigin siteye baktimda anlamadigim seyi nasil cozecem atmasyon olmaz demi cunku ingilizce bilmiyom ki
Ganfed'im özelden bana şu anki kilo,boy,18 yaşından sonra en az ve en çok gördüğünüz kiloyu atarsanız ben sizin için testi doldurur ve çizelgenizi buraya kopyalarım canım.
Evet bitanem,aynen öyle.Doğru anlamışsın bal peteğim....
Etapp 1. Takımımmm
Gününüz güzel olsun günaydın hepinizeee
Sağol balımmmmm.Haftaya da kupa kaldıracak bu takımın her üyesinin günü ve bahtı aydınlık olsunnnnnn.
Bitanem evet ben bütün ürünlerimi sıfır yağ aldım.Light'ten kastım o,light çubuk kraker bu kavramın içine girmiyor mesela.0 yağ,0 şeker.
Nev bu kadar cok sey yenerek kilo veriiyor mu gercekten.Yalniz meyve yasaksa ben asla bu diyeti yapamam.Bizim evde meyvesiz gun gun degildir :))))
Sorma canım,beni de en çok zorlayan o olacak ama yalnızca 3 aylığına.Dün oturup 1.5 kilo meyve yedim

Son düzenleme:
Canlarım sabah uyandım.Kalkmadan önce yatağımda gerek bu diyetin,gerekse diğer diyetlerin sağlığımızı bozmadan bizi kalıcı olarak zayıflatması için dua ettim hepimize.Sonra girdim mutfağa.Yulaf kepeğimi çıkardım.Bir kasenin içinde 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeğini,1 yumurtayı ve 1 çay bardağı %0 yağ light sütümü çırptım.Kızdırdığım yağsız tavanın içine döktüm ve ilk Dukan krepimi yağmış oldum.Yanında 1 tatlı kaşığı lor ve 1 haşlanmış yumurtanın beyazını yedim.Menümün yanında 1 su bardağı buz gibi light süt içtim.Gayet doyurucu ve keyifliydi.Hemen fotoğrafladım ilk kahvaltımı canlarım,sizce de gayet iştah açıcı değil mi
Şimdi deeeeee,yine serbest olan sütlü kahvemi içiyorum veeee şimdiden 1.5 litre suyumu bitirdimmmmmm

Son düzenleme:
dun gece dokturmussunuz masallah.Bizde guzel bi yuruyus yaptik.Tabiki kucagimda kizim.Yolun basinda babasinin kucagindaydi,sonra bana gelmek istedi.Bir daha da babasina gitmedi.Boylece hem hafif egimli hem engelli hemde agirlik calisarak yuruyus yaptim

Harikasın İpeğim,ağırlıkla yürümek normal yürüyüştekinden neredeyse 2 katı kalori yaktırır.Canımmmmm,bu arada perşembe sabah aç karnına tartıl tamam mııııııı,bu hafta yien 1.lik gelecekkkkkkkk,hissediyorummmmmmm

Afiyet olsun canim.Gayet guzel gorunuyor kahvaltin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…