Canlarım evet,doktorumla konuştum ve son kararımı verdim.Dukan diyeti alınan fazla protein miktarı sebebiyle,böbreklerde ürik asit yığılımına ve uzun vadede böbrek tahribatına yol açan bir diyet.Tek zaafı ürik asit olan bu diyetin zararını sıfıra indirgemenin tek yolu,gün içinde dengeli en az 3 lt su alımı imiş.Eee şimdi benim bunu ramazanda yapmam imkansız,bu su alımını.Orucumdan da kesinlikle feragat etmek istemiyorum.Netice şudur ki Dukan diyetimi eylüle bırakıyorrrrrr,ve aşağıda yazacağım kendi tasarladığım diyetle ramazanı geçiriyorumBenle bu diyeti yapmak isteyen varsaaaa,bekliyorummmmmm
30 gün boyu:SAHUR:
Başlamadan 500 ml ılık su,limon damlatılmış
*30 gr müsli+100 gr süt
*1 dilim kepekli ekmek yanında kahvaltılık ya da haşlanmış yumurta,ya da omlet.
İFTAR:
*30 gr müsli+100 gr süt
*Günün çorbası ya da 1 porsiyon sebze yemeği ya da bir porsiyon et
İFTAR İLE SAHUR ARASI:
*1 koca porsiyon meyve,2 galeta ya da galeta yerine 2 parça bitter.
Canlarım evet,doktorumla konuştum ve son kararımı verdim.Dukan diyeti alınan fazla protein miktarı sebebiyle,böbreklerde ürik asit yığılımına ve uzun vadede böbrek tahribatına yol açan bir diyet.Tek zaafı ürik asit olan bu diyetin zararını sıfıra indirgemenin tek yolu,gün içinde dengeli en az 3 lt su alımı imiş.Eee şimdi benim bunu ramazanda yapmam imkansız,bu su alımını.Orucumdan da kesinlikle feragat etmek istemiyorum.Netice şudur ki Dukan diyetimi eylüle bırakıyorrrrrr,ve aşağıda yazacağım kendi tasarladığım diyetle ramazanı geçiriyorumBenle bu diyeti yapmak isteyen varsaaaa,bekliyorummmmmm
*30 gr müsli+100 gr süt
İFTAR:
*30 gr müsli+100 gr süt
İFTAR İLE SAHUR ARASI:
Canım müslinin bölgesel incelme yaptığı kanıtlandı.Biliyorsun ben de nisan gibi yapmış ve 7 şer cm incelmiştim,o zaman hoşgeldin diyetimizeeekiz ben bunu yaparsam framazan sonu mezun olurum kesin deneyim ekimde tatile gidecem iyi olur ben varim canimmbu diyete senle
Limon yağları parçaladığı için öneriliyor ama tarçınlı da içersen orucunu açmadan önce aynı etkiye sahip olur hem de kan şekerini düzenler tarçınlı su canım.yalniz ben limonlu su sevmem sade icecegim olur demi
Canım müslinin bölgesel incelme yaptığı kanıtlandı.Biliyorsun ben de nisan gibi yapmış ve 7 şer cm incelmiştim,o zaman hoşgeldin diyetimizeee
Limon yağları parçaladığı için öneriliyor ama tarçınlı da içersen orucunu açmadan önce aynı etkiye sahip olur hem de kan şekerini düzenler tarçınlı su canım.
Estağfurullah canım benim;çok şey bilmek değil de,sağlıklı ve kalıcı olsun diye sürekli araştırma halindeyim.Limon için söylenenler şunlar:Limon vücudun yağları emmesini engelliyor, dezenfekte ediyor, cildi canlandırıyormuş. Toksinleri attırma özelliğine sahip olan limon, vücudun su tutmasını ve dolayısıyla da selülit oluşumunu önlüyormuş. Üstelik yiyeceklerinize limon kattığımızda günlük olarak almamız gereken C vitaminini de karşılamış oluyormuşuz.Rabbim nasıl güzel nimetler yaratmış,şükürler olsun Onun lütfunalimon yağlarımı parçalıo kız sen ne çok şey biliosun be
Özelden yazsana canım acil bişeyse,yine de istiyorsan veririm elbette.msn si olan bana msn sini verebilir mi kızlar bişi sölicem de
Özelden yazsana canım acil bişeyse,yine de istiyorsan veririm elbette.
Bitanem ben ramazan diyetimi yukarı kopyaladım,ama seninki de çok makul bir diyet,kesinlikle hem sağlıklı hem kilo verdirir.Bu arada Esra'cım sana bi tüyo;sahurda mutlaka yemekten sonra meyve ye.Hem susatmaz seni oruçta,hem ağzında hoş bi koku kalır,hem de meyve birden yayılmadığı için vücuda az az su emilimi gerçekleşir.Ne diyosun,harika değil mikızlar az önce şöyle bir karar verdim diyetisyen olayına ramazan boyunca ara verip ramazandan sonra devam etmek tabiki ramazanda diyetime 4 ele sarılacağım fakat orucumu açarken çorbayla açmak isterim nesfitle hiç ilgimi çekmiyor ama karar veremedim şöyle bir liste düşünüyorum
oruçaçarken
1 kase az yağla pişirilmiş çorba ve bol salata
ve su
pişiridğim sebze yemeği 6 yemek kaşığı 1 dilimekmek
ilerleyen saatlerde meyve
ve boool su
sahurda haşlanış yumurta 1 kk peynir
1 dilimekmek
ve meyve
siz nasıl beslenmeyi düşünüyorsunuz....
Bitanem ben ramazan diyetimi yukarı kopyaladım,ama seninki de çok makul bir diyet,kesinlikle hem sağlıklı hem kilo verdirir.Bu arada Esra'cım sana bi tüyo;sahurda mutlaka yemekten sonra meyve ye.Hem susatmaz seni oruçta,hem ağzında hoş bi koku kalır,hem de meyve birden yayılmadığı için vücuda az az su emilimi gerçekleşir.Ne diyosun,harika değil mi
*30 gr müsli+100 gr süt
İFTAR:
*30 gr müsli+100 gr süt
İFTAR İLE SAHUR ARASI:
Bence de harika olur Esram;bence sen de ben de çok doğru bir karar verdik senin diyetisyen ve benim dukan diyetlerimizi eylüle bırakmak konusunda.canım benim ben varım ve harika bir liste ramazan sonunda tahminen 4 kilo gider ve temiz gider ne yapayım bende diyetisyen işini eylüle alayım değil mi?
Kızlarrrrr,size birşey söyliycemmmm,saat şu an 18:30 ve ben sabah tartıldığımda çıkan miktardan bile 400 gr az çıktım tartıdaaaaa,regl verdiğini de alıp gidiyorrrrrrrrrrr Eki Görüntüle 232776
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?